ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Red Fox
    18. Veljača 2020. 10:50

Anna identicno je bilo i kod nas. Moj muz je bio vec lud jer je svalo put nakon patronazne bilo moje tuljenje cijeli dan kak ja nista ne znam i kak sam grozna mama.onda sam jedan dan presjekla to i rekla si da ne pomazem ni sebi ni njemu na taj nacin. I promjenila sam plocu, hranila sam ga kad god je bio gladan, al sam se drzala upute na pakiranju. Sad je iznad prosjeka s tezinom. Ja mu dajem novalac plus, odgovara mu. Lijepo jede, grceve ima tu i tamo, al sam skuzila da je to vise povezano ak ja jedem nesto kaj mu smeta. On je sad otrpilike 60% na ad, a ostatk sise. Meni je i pedijatrica rekla da ne rastu sva djeca isto. Moj je bio i dosta uspavan zbog zutice, kad je to proslo jeo je ko morski pas 😊

Grizli
    18. Veljača 2020. 10:57

Budem probala podloziti prematalicu. Jer ne znam sto vise. Drzim ju svakako pokazala mi patronazna i polozaj za naprojed da podrigne i nasla na internetu ono sto je Lavica rekla ja mislin da su joj u bolnici pokazali da brze podrignu sa nogicom uzdignutom i rukama preko ramena. Al svejedno kad ju idem presvuci u roku 1h od dojenja bljucne, a ne volim ju toliko pustiti ukakanu. A presvlacim ju prije svakog hranjenja i svasta isprobavamo al opet pokaka se tokom dojenja i onda 🤮.
    Losha e to mene brine jer nije kao normalno da preferiraju neku stranu, a ja ju dojim svaki put na drugu cicu i onda ima glavu okrenutu i na bok ju okrecem po sistemu ako doji na lijevoj strani spava na desnoj i obrnuto. Al tokom dana primjetim da vise voli imati glacu na desno. Bas cu pitat pedijatricu 25. idemo, a mozda i patronaznu kad nam dodje.
    Za robicu mi imamo drugi problem kod tutica da nogicama u duzinu nohe su joj ok, al onaj dio di ide stopalo vecina su joj male te kao nogice. Ocito ima veliko stopalo, samo od kika pidzamice dole su joj veće od stopala ostale sve su joj na knap ili male. Tako da sad izbjegavam te, a jednu sam i odrezala dole i mama mi porubila jer joj je tutica velika, a stopala mala. 😁

18. Veljača 2020. 10:59

AnnA ja svom dajem jedan obrok Aptamil PRE. Mislim da ti je ta sva hrana slicna (to mibrekla sestra u bolnici na neonatologiji). Cula sam dobra iskustva i sa Bebimilom, i Hipp Combiotic i dm-ova hrana. Ne mozes puno fulat s odabirom. Jedino nekim bebama pase jedna hrana vise od druge no to ces morati isprobati.
    Red Fox ja mu oblacim stramplice kad hlacice nemaju stopalo jer carapice pogubi. Moj malac takoder je izmedu 56 i 62 i bas mi ga tesko obuci. Jos su mu neke stvsri 56 iz Lidla ok no ostalo mu premalo. A 62mu preveliko, osim ono iz Pepca. Posebno ako hlacice imaju zatvorena stopala ne moze obuci 56. Dsnas idemo do pedijatrice pa cu vidjet koliko je dugacak.

DeeDee
    18. Veljača 2020. 11:03

Mrgud i moja pišulja raste na oko.. prošli tjedan joj je sobić odjelce bilo oooogromno, jučer nožice stisnute, na knap ih mogla ispružiti, mislim da joj je to zadnji put da sam joj ga obukla :(
    Inače, njoj su sve tutice 56 bile ogromne do pred koji dan, sad ih je popunila. I bodići plešu oko nje ako stavim pampersicu, presmješna mi je kad nema platnenu pelenu na sebi, štrkljavica mala 😁❤️
    Btw i moja spava od nekih 9 💪

[/url

mrgud_zg
    18. Veljača 2020. 11:05

Fakat smijesno kak prerastu prek noci 😁 a vidim svima nam je tako. Moj je najcesce i dalje u jednodijelnim “pidjamicama” koje ugl sve imaju stopala. Pa preko jos obucem carape a ispod bodi. Rjede je u dvodijelnom jer mrzi kad mu oblacim majice preko glave 🙈. Hlacice bez stopala nosim za doma a za van uvijek sa stopalima. A strample sam mu obukla doslovno samo jednom ono u 1 mj kad su jos bili minusi. 
    Nase medo je dobiveno i nema broj al skroz mu je na knap i uopce nisam pametna kakvo da kupim sad vece. Hoce li biti zime ove godine il ide proljece 😂

mrgud_zg
    18. Veljača 2020. 11:11

E da, i njemu su stopala na pidjamicama cesto mala 😁
    Grizli jel ti to bas uvijek tako s bljucanjem? Jer moj zna na dane.. recimo ak mu upalim vrtuljak koji obozava i jos pricam s njim pa se smije ko ludak onda mu se zna malo vratit 🙊. Al njemu je sa svim na dane 😂 i spavanje i dojenje (tj svadanje s cicom), podrigivanje smo zadnjih tjedan dana usavrsili, pa jucer nije htio ni jednom podrignut 😂

• Stelle123
    18. Veljača 2020. 11:21

Grizli kod nas drzi glavu preko lijevog ramena. To sad i vidim kao problem jer mu je na trbuhu tesko dizat glavu naginje se na lijevo. Obvezno pripaziti jer se moze razviti tortikolis. Mi cemo malo vjezbati zbog toga.

url=https://lilypie.com]

• Stelle123
    18. Veljača 2020. 11:23

E da kad budes isla na kukice spomeni to i ortopedu, oni lako provjere je li misic u vratu ok istegnut.

url=https://lilypie.com]

mala.le.90.
    18. Veljača 2020. 11:23

AnnA

Sad bila patronazna i izvagala ga. Nije dobio dovoljno na tezini.
    Porodjajna 3610 (7.2.)
    Otpusna 3290 (10.2)
    Danas 3330 (18.2)
    I kaze da nakon svakog podoja ponudim i adaptirano pa cemo vidjeti koliko ce popiti pa cemo odlucito sto dalje sljedeci tjedan kad ga opet dodje izvagati.
    I sad sam bas nekako u banani. Ne zato sto moram dati ad nego sta nije dobio dovoljno na tezini. Ionako me hormoni pucaju da nisam dobra majka jer brijem da probleme sa crijevima ima radi mene.
    Nego, koje mlijelo bi trebalo kupiti, imate li mozda neki savjet

Moj je tako gubio i uz AD koji smo mu tada davali na kasikicu, glupost. Spasili smo se kad smo presli na bocu. Dijete mi je dotad bilo gladno..nije znao vuci iz sesirica, a iz kasikice ne bi uspio ni 0,10 pojesti...
    Pocela sam se izdajati u bocu i od tog dana mali postaje napredan...mlijeka sam imala mjesec dana, sad je Hippovom mlijeku...hipp combiotic..

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

mala.le.90.
    18. Veljača 2020. 11:26

Red Fox

Dobro jutro, vidim da su neke imale burnu noc 😂
    Ja sam cak pisala na rodinu grupu na fejsu i popljuvali su me jer sam napisala ime ad-a 🤦🏼‍♀️ Skroz slucajno, nije mi bilo na kraj pameti da ne smijem napisati novalac. Al mi je gospoda na sos telefonu lijepo objasnila koji da polozaj probam i to mi je dosta pomoglo.
    Ovo za nosenje sam samo malo pregledala, lijena sam za marame, a ergobaby sam uzela i preko preporuka od frendica i super mi je. Jednostavan i praktican i cesto se nosimo.
    Kad idemo negdje mi imamo putnu termosicu s toplom vodom i u flasicu stavimo mjerica kolko ide za 120 ml. Ak idemo na duze onda uzmemo cijelu limenku hrane.
    Grizlija svog u tom slucaju drzim uspravnije 5-10 min pa ga onda presvucem.
    Mrgudtak je i moj 😂 medo odjelce nam je bilo na pranju i nakon dva dana sam ga jedva ugurala u njega. Dobro da imam rezervno broj 62. Danas idem malo u shoping po robicu. Kak vi oblacite svoje bebace? Moj je sad trenutacno samo u pidamicama 😕 kupila sam mu u lidlu trenirkice i hlace, al broj 62 mu je jos velik. Sad je nekak izmedu velicina, 56 mu je mali. Jel stavljate stramplice ak imaju hlace bez onih nozica dolje? Mene je strah da mu ne budu gole noge ak mu se povuku hlace, a carapice spadnu

Mi smo tu u par dana razlike po dobi. Kod nas je toplo, kad idemo vani obucem mu duks umjesto medo a preko noga dekica...spava mi u kombinezonima, a sad mi je lakse nekako kad mi je u hlacama...presli smo na broj 62, danas sam sve 56 spremila i cekam da nekome posudim tko rodi djecaka...

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.