ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    beba2025❤
    08. Veljača 2020. 06:25

Mikio, dr. Kaže uvijek, da kad dodjemo doma stavimo obloge, mi dugo putujemo pa smo stavili odmah kod pedice.
    Te Frescopad su veće, pa ih prerezes na pola i zalijepis na mjesto uboda. Piše da drže 8 sati.. Ja sam mijenjala malo češće, ali,zapravo nema potrebe. Cijeli dan i noć sam joj ostavila obloge, nije se pojavio otok niti crvenilo. 
    O cijepljenju bolje nemoj čitati.. Ja redovito cijepim djecu, ali svaki put me strah, zato jer sam čitala previše o tome. Glupo zvuči, ali neke stvari je bolje ne znati. 

• atica
    08. Veljača 2020. 07:11

Bok mame!
    Cestitam svima na novom poglavlju u zivotu 😍
    Ja sam rodila u nedjelju i sad mi treba vasa pomoc oko izdajanja, naime, imam abnormalnu kolicinu mlijeka koju beba naravno ne moze pojest. Vec u bolnici mi je napravio rane na bradavicama a kad je doma postalo neizdrzivo bolno pocela sam se izdajati i davati mu na bocicu.
    Ono sto mene sad muci je sto kao prvo, ne mogu se izdojiti do kraja, budim se radi cica ne radi bebe kako bi ih izmasirala i izdojila...i sad si mislim sto vise ja izdajam vise mi se mlijeka stvara. Pa do kad? Ovim tempom se nikad necu rijesiti tih upaljenih cica i nikad necu uspostaviti kolicinu koja njemu treba. Stvarno sam ocajna vec. Dok izdajam drugu, prva se vec opet napunila...evo, ovom hororu s cicama nema kraja. Ako tko ima kakav savjet kako si pomoci...pliz recite. Trenutno se mazem purelanom da se sto prije oporave da ga mogu vratiti na cicu...

Grizli
    08. Veljača 2020. 08:18

Damnarexx čestitam ti! Kad dodjes k sebi pisi. Nadam se da si se na kraju ipak otvorila kako treba. Brz oporavak. I puno srece s bebicom.
    Cestitam i nekoj novoj curi zaboravila ime oprosti. 
    Samojed se nije javila?
    PetraB nadam se da se smirilo sve.
    Ostale Terminuse 🤞💪 
    Cure jel se desava kojoj da joj se beba zagrcne dok sisa? Meni zadnjih dana se dogodi a prbala sam i drukcije polozaje dojenja al ona se svejedno zna zagrcnut. Kao da joj mlaz mlijeka diklja u usta imam osjecaj. 

MaRe
    08. Veljača 2020. 09:16

Grizli moj se zna nekad  zagrcnuti al to zato sto navali ko buldog na tu sisu pa kad se otpusti mlijeko bude previse al onda ga podignem malo i nastavi dalje normalno.
    Atica čestitke na bebici.  Oko sika će ti znati vise neka druga reci al rekla bih da se ne trebas izdajati do kraja jer tako navlacis jos mlijeka nego samo toliko da ti popusti pritisak i da ti se ne upale...tako sam barem ja radila kad sam se pocela izdajati ali ja sam kombinirala i izdajanje i sisu pa je malo drugačije.  I ako nemas kupi si uz Purelan i Multimam komprese..odlicne su za rane. Samo ih prerezi na pola i tako stavi.

beba2025❤
    08. Veljača 2020. 09:20

Grizli, moja se stalno zagrcne i kao da si joj puna usta mlijeka, prebrzo joj valjda ide, ne stigne progutati.. Ja svoju dignem puno puta dok papa, skoro svaki put podrigne, a i kad ne, skuzim da se opusti, valjda odmori, vratim ju, ona opet papa.. I tako dok se ne najede.
    Svašta sam napisala, ne znam da li je razumljivo 😄uglavnom, nije to ništa, vjerojatno samo prebrzo mlijeko ide.. 

Grizli
    08. Veljača 2020. 09:45

Joj samo sta moja kad ju dignem na rame obicno vise nece sisat. Evo jutros malo zaje svoju mamu... Sisa po 5-10 min svakih sat vremena. I tako zatvori usta da joj sisu ne bi vratila natrag za sisanje ni da ju preklinjes. A valjda neka faza ju hvata. 

beba2025❤
    08. Veljača 2020. 10:01

Grizli

Joj samo sta moja kad ju dignem na rame obicno vise nece sisat. Evo jutros malo zaje svoju mamu… Sisa po 5-10 min svakih sat vremena. I tako zatvori usta da joj sisu ne bi vratila natrag za sisanje ni da ju preklinjes. A valjda neka faza ju hvata.

Malecka je još, sad vidim, nisam ni ja svoju mogla ovako kad je imala dva tjedna. Morat ćeš se strpiti. Sve se to malo kasnije sredi.. Sretno😊😊🤞🤞

beba2025❤
    08. Veljača 2020. 10:11

miki0

Beba hvala! To si i ja nekad mislim… Samo neznam ni za stavse cijepi sad niti nis. Al budem pitala na cijepljenju da mi prezentira sve pedijatrica. Mi ceno cijepit svakako, al samo da znam sta ocekivati i dali ima jos koja cjepiva koja nisu obavezna a mogu se doplatiti.
    Atica cestitke! Ja se borim s mastitisima od prvog dana, nemam viska mlijeka, al ovo sto kaze Mare nebi smjela do kraja izdajati nego samo da popusti pritisak. Kod mastitisa ja ispraznim tu cicu koja je bolna do kraja nakon dojenja jos izdajalicom jer se meni ocito cepe kanalici pa da sve izade. Al to radim samo kad je upala u tijeku.
    Grizli moja jede tako da se skoro svali puta zagrcne, podignem ju i nastavi onda dalje. Halapljivi su nekad a ako i krene jace mlaz ne stigne gutat. 🤷🏼‍♀️

Sa 2mj. Prima jedno cjepivo protiv difterije, tetanusa i hripavca, a drugo protiv hepatitisa B. Sa 4 mj se isto cijepe, docijepljivanje i nisam sigurna, ali imaju još ospice, parotitis i rubeola. Neki pedijatri objasne sve, neki ne žele, tako mame pričaju. Što se tiče kupovanja cjepiva, ja sam željela kupiti, ali ne dodatno, nego sam negdje pročitala da se može kupiti kvalitetnije cjepivo pa donijeti, ali moja pedijatrica mi je rekla da to ne postoji. 
    Kaže da cjepiva koja su u kalendaru imaju samo oni, obavezna su, a ova koja možemo kupiti nisu obavezna i ne služe protiv tih bolesti, nego tipa protiv gripe i sl. Ne znam da li je to tako, meni je tako rekla.. Pitaj svoju, pa baš javi što je rekla molim te☺️

• atica
    08. Veljača 2020. 10:50

Cure H V A L A!!
    Kaze mi patronazna da moram sve izdojiti da mi se ne bi u nekom kanalicu upala napravila ali meni to isto nema logike jer bas to, navlacim sve vise i vise mlijeka i sama sebi sve veci problem radim. 
    Puno vam hvala, poslusat cu ja vas rade nego nju 😁
    Puse svima!

Grizli
    08. Veljača 2020. 10:52

Hvala cure, nije meni problem dizat ju i svr to nego me upladi kad se zagrce pocne radit neke facr ko da se gusi. Al bitno da to nije nesto dtradno i nenormalno. Cim čujem da i druge bebe imaju takve situacuje lakse mi je tj manje me panika pere.
    Jel tocno da bebe tek sa 4 tjedna pocinju stvarat rutinu?
    Thinkpink kako ste vi? Jesi probala secer mjeriti si. Ja nataste mjerila 2 dana prvi nisma bila gladna i bio 5.1, danas gladna ko vuk i 5.4! Meni situacija ostala ista i nakon poroda. Kako je tebi?
    Lavice kako ste vi danas?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.