Cure koje dojite, koliko vam otprilike vremenski traje podoj? Moj vecinom jede oko pola sata, nekad i vise. Curke koje imate starije bebe jel se s vremenom malo smanjuje vrijeme podoja ili? Moj ima mjesec dana.
I kako kombinirate podoje? Svaki podoj jedna sisa ili?
I mene ovo zanima. Moj isto jede najmanje pola sata, ali uglavnom oko sat vremena, sat i petnaest sa podrigivanjem i presvlacenjem. Nudim obe sise ako zeli papat, ako ne, pojede jednu, a drugu nudim prvu sljedeci podoj. Ako bas ostane prepuna, izdojim, ali sada sve manje. I sise vise nisu onako ogromne i pune, ali valjda ima dovoljno mlijeka. Dojim na zahtjev, ali kako se oduzi ovo dojenje, to ne bude 8 puta obrok u danu, nego 7, a nekad i 6. Jel to premalo? A ako ga pokusam probudit 3 sata od pocetka dojenja, spava i nikakve koristi od toga. Nekad i spoji 2 hranjenja, bude budan 3 sata u komadu, pa ne znam ni kako da to racunam🤔
Bljucaju li vase bebe? Nocas me prepalo sto je kod 2 hranjenja bljucnuo u mlazu, a dosad je podrigivao. Mislim se, sto ako je sve sto je pojeo izbacio, a ako ga ponovno hranim mozda bude previse pa opet sve izbaci?🤔🤔 i tako…jos jedan obican dan u uredu😁
Nego, anna, dymnarexx, garfild, cestitam, mamice!!😘
Samojed, cekamo te💪
Lavice, bas me vesele dobre vijesti😉😚
Petra, samo hrabro😘
Tako je i kod mene, apsolutno nemoguće dojiti na svaka dva do tri sata tako da se sad držim njenog ritma i gotovo. Ali mi imamo od 9 do 12 podoja, kako kad. Ona meni nakon hranjenja ostane dugo budna, 2 sata minimalno, a zna i do 4. U tom periodu je nahranim još jednom do dva puta, ali zato kad zaspi..nema šanse da je uspijem probudit za manje od četiri sata. Hranjenje me prestalo brinut jer ima dovoljno podoja + super dobiva na težini ali ono što me brine je mijenjanje pelena. Od kad se držim tog njenog ritma počela joj se crveniti guza, očito joj je 4 sata u peleni previše, ona jako puno piški i kaki. Očito ću je morat presvlačiti češće, samo što se onda razbudi i doslovno vrišti, bude mi žao i nje i mene 🙈
[/url
Cure koje su rodile čestitke, više nemam pojma kome sam čestitala, a kome ne. Samojed žao mi je zbog užasnog iskustva ☹️ želim ti što brži oporavak ❤️
[/url
Samojed prvo csstitke na bebici. Al ovo sto si prosla zvuci stvarno strasno. Zelim ti sto brzi oporavak i nadam se da se vec mazite ti i bebica. 😘
url=https://lilypie.com][/url
Samojed cestitam na bebici. Znam kako je imati trudove bez pauze, pai je jos vise zao sto si se patila tako. Al najvaznije da ste dobro. Zelim ti brz oporavak i da uzivas u majcinstvu.
Sad vidim da su tebi hitan carski zbog mekonijske, a ja tek neki dan kad je dosla patronazna vidila u svojoj trudnickoj da pise u onom dijelu sa poroda da su na porodu da je zaokruzeno da su bilr komplikacije samnom i da je plodna bila mekonijska. Meni to nitko onda nije rekao, a od kad su probili vodenjak do poroda je proslo sigurno dobih 2h. 🤔 Nadam se samo da su krivo oznacili, jer vidim da svi sa mekonijskom plodnom idu na carski.
Za dojenje n3 znam koja je pitala… Moja doji cca 25-35 min ako ju ne uhvati faza lickanja po 5min svako malo. I to procjenim ako osjetim da ima sta vuc pustim sve na jednoj cici, ako joj falim ponudim i drugu. Ako vidim da se nije dosta napunila cica koja je na redu dam 15 min jednu 15 drugu. Ne znam mozda grijesim al meni se cice ne pune jednakom brzinom tokom dana pa moramo tako.
Meni je voda bila mekonijska, dobila drip i rodila vaginalno. Nitko nije niti spomenuo carski 🤷🏻♀️
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Samojed čestitam!! ♥️♥️ Brz oporavak želim, samo pomalo dok ne dobiješ malo snage, sve će to zarasti 🙂
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Ajme kolko beba. Da slucajno nekog ne izostavim, cestitsm vam svima 🎉🎉🎉 samojed zao mi je sto si kmala tako lose iskustvo
Sto se cijepljenja tice, od 2019 je obavezno i cjepivo protiv pneumokoka. Isto ide sa 2,4 mj i 2 g. Trebalo bi bit cjepivo prevenar 10, al cini mi se da je pedijatrica rekla da se zove nekak dfugacije. Tu sd moze kupit prevenar 13, ima jel jos dodatna 3 soja. Ja sam pitala i pedijatrica je rekla da samo donesem.
A sto sd dojenja tice, ja mislim da isto imam prejak mlaz. On se svako dojenje zahlikne. Al kad ga dignem obicno ide plac pa umirivanje pa onda opet. Kad puno jede ja nudim jednu a sljedeci put dfugu. A kad je jeo malo i brzo trazi jos onda opet istu. I moj jede nekad 10 min nekad 15-20-25 il pol sata. Fakat ndma pravila. A da ne pricam ni o rutini, to ne postoji jos uvijek
Čestitke novim mamicama❤️❤️ brz oporavak vam zelim ❤️❤️
Samojed najgori je prvi dan, mora bolit, ali svakim danom ce bit sve lakse. Ja sam vec 3.dan ko raketa isla po bolnici 😂 ni kod kuce se nisam bas stedila😂 bas sam se jako brzo oporavila, u bolnici sam mozda koji put tabletu protiv bolova popila kod kuce vise nista, ja bas nisam ni krvarila, par dana smao i to ne jako, ali vec 3 tjedna imam neki zuti iscjedak. Zna netko mozda jel to normalno ili je to neka upala? Meni je sad proslo mjesec dana od carskog, a nemam uopce osjecaj da sam rodila🤭 ali taj prvi dan kad sam se digla mislila sam da necu prezivit te bolove, ali stvarno je svaki dan sve lakse. Drzi se❤️
Kad vidim da nas ima jos kojima jede toliko vremenski lakse mi je. Jer sve sto citam citam kak se bebe najedu za 5-10 min 😂 a mom nekad ni pola sata nije dosta🤦🏽♀️ Sto se tice kilaze on super dobiva i prvi pregled kod pedijatra smo obavili tako da je sve super 😁 nego ja razmisljam kako cemo kad budemo isli negdje npr trgovacki centar a on meni dugo doji m. Sjediti negdje u wcu pol sata dok ne podoji ili? 😂
Samojed cestitke i od mene❤ Cim dodjete doma probaj zaboraviti ovo ruzno iskustvo. Bitno da je s malenim sve ok❤🙏 Kako su cure rekle,prvi dan ne mislis da ces prezivit,drugi dan kad ustanes vidis zvijezde i imas osjecaj da su ti svinorgani razmjesteni (i jesu) a treci dan i scaki poslije je sve lakse. Meni je sad oporavak (prisilni doduse) bio ultra laksi nego prvi puta, al sam tad i jako puno krvi izgubila pa mozda zato...isto krvarim napreskokce,tri dana ni kapi i onda ko da si pipu odvrnuo...
Dojenje...navodno skolski je 15min po dojci, odnosno naizmjenicno lijeva dojka jedan podoj pa drugi obrok druga al kod mene nikad nije bilo mlijeka samo iz jedne da se nahrani i obicno bi mi kampirala na cici pa binto bilo redovito 30-40min (15/20min po dojci).
Thinkpink,Grizli...ne znam tko je pitao al danas sam luda,vratili nas u izolaciju jer su nasli ipak opet klebsiellu pn. I to elb (bolnicka bakterija)😣😣 al kao samo kolonizaciju pa su sad ponovili bris. Dva naprijed koraka jedan nazad...
Samojed čestitam 🥳🥳🥳 Želim ti brz oporavak...žao mi je što si se tako napatila,bas je bilo grozno za čitati ali proći će..dan po dan 💪
Dojenje...sisa otprilike svaka tri sata i svaki put mu dajem drugu ali kad dođe dan da traži češće pa se pogubim onda mu dajem naizmjence obje. I mislim da jako rijetko bude ispod 20min...ako sisa kraće znam da ce ubrzo opet trazit.
Sortiraj odgovore
Najstariji