ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    beba2025❤
    30. Siječanj 2020. 21:37

DeeDee

Mikioja se izdajam s ručnom Avent I ne boli me uopće.. jedino je frustrirajuće jer je sporo ali evo danas mi je već puno lakše, brze i jednostavnije, očito mi se isplatilo noćas bit spojena na izdajalicu takoreći cijelu noć jer sam eto poslušala savjet iz rodilišta koji možda nije dugoročan al eto danas izdojim 40ml u 20min a jučer bi u dva izdvajanja u razmaku od sat, sat i pol vremena jedva navukla 20ml. Tako da sam sretna i zadovoljna, bila mi je patronazna, preporučila leptiriće i s njima ide brzo i bezbolno, samo dok se namjestimo teška drama..
    I ne znam ako je do toga al ja mažem bradavice biobazinom kremicom nakon svakog trećeg, četvrtog izdajanja i za sad prolazi bez ikakvih rana i bolova

Grizlimoja je super dok je ne skinem za presvuć, onda pretezno popizdi :D iako ne bas skroz uvijek..ne pomaže to šta mi treba 20min za presvuć ju 🙈🙈🙈
    I mi smo se noćas dosta nosale jer ona nije prestajala prdit i podrigivat i bljuckat.. i kakala je 3 puta od 22 do 7. Na kraju mi je patronazna objasnila da sam ju brižnu od straha da ne bude gladna prežderala.. veselim se sad jer mi je objasnila par stvari i nadam se da će bit jednostavnije i da neću traumatizirat ni dijete ni sebe 😂

I ja imam tu izdajalicu.. Na početku je isto tako bilo.. Bila sam sretna i zahvalna za svaki ml.
    Redovito sam se izdajala, po noći obavezno i stavljala ju da siki.. Navukla sam dovoljno i previše mlijeka.. Stalno imam pet bočica u frižideru.. Iako se sad izdajam rijetko.. Ona samo sisa, tako da to mlijeko bacim.. Eto, imam ga za svaki slučaj svaki dan svježe, ako nekud trebam otići.. 
    Sad odjednom izdojim iz jedne po 250ml,drugu ostavim bebi da papa i tako mijenjamo.. 
    Sorry što sam oduzila, samo sam htjela dati ti podršku.. Jer, zaista je na početku iscrpljujuće i teško.. Ali.. Eto.. Nakon nekih tri tjedna smo uspjele, danas ima puna dva mjeseca i odlično papa.. Mene ništa ne boli i sve je super😊
    Samo hrabro💪❤️

Nasty
    30. Siječanj 2020. 21:43

MaRe

Nita9999

I curke,da vas čujem, tko je još bio s procjenom velike bebe?

Nama danas kažu da smo 3445 g…

Nama su rekli 3900 a rodio se 3630.
    Nasty tako i moj..po danu li la spava al zato barem su noći mirne…budimo se samo papati..to pojede,podrigne i nastavi spavati. Sad sam odlucila izdajat se za noc a po danu samo sisu davati…ovako s izdojenim cemo zacas moci nazad spavati a ne dok ga presvucem pa dok posisa prode i sat vremena.

MaRe to ti je dobra ideja, da mu u noći tutneš izdojeno u bočici da nije stalno na sisi i da možeš odspavati.. Iako nekim ženama je lakše dojit, neke i zaspu.. Mene bi to bilo strah da ne zgnječim dijete.. Ugl. dobro je što nema dizanja i pranja bočice, al ako je nećeš upotrijebiti odmah ujutro možeš je u toku dana sterilizirati.. Ja imam 3 bočice i opet su mi se ruke sasušile od pustog pranja u vreloj vodi🤦‍♀️ A ne trebaš ga presvlačit u noći nego tipa oko ponoć i ujutro u 6. Meni je tako patronažna rekla.. 

Nasty
    30. Siječanj 2020. 21:50

beba2019

DeeDee

Mikioja se izdajam s ručnom Avent I ne boli me uopće.. jedino je frustrirajuće jer je sporo ali evo danas mi je već puno lakše, brze i jednostavnije, očito mi se isplatilo noćas bit spojena na izdajalicu takoreći cijelu noć jer sam eto poslušala savjet iz rodilišta koji možda nije dugoročan al eto danas izdojim 40ml u 20min a jučer bi u dva izdvajanja u razmaku od sat, sat i pol vremena jedva navukla 20ml. Tako da sam sretna i zadovoljna, bila mi je patronazna, preporučila leptiriće i s njima ide brzo i bezbolno, samo dok se namjestimo teška drama..
    I ne znam ako je do toga al ja mažem bradavice biobazinom kremicom nakon svakog trećeg, četvrtog izdajanja i za sad prolazi bez ikakvih rana i bolova

Grizlimoja je super dok je ne skinem za presvuć, onda pretezno popizdi :D iako ne bas skroz uvijek..ne pomaže to šta mi treba 20min za presvuć ju 🙈🙈🙈
    I mi smo se noćas dosta nosale jer ona nije prestajala prdit i podrigivat i bljuckat.. i kakala je 3 puta od 22 do 7. Na kraju mi je patronazna objasnila da sam ju brižnu od straha da ne bude gladna prežderala.. veselim se sad jer mi je objasnila par stvari i nadam se da će bit jednostavnije i da neću traumatizirat ni dijete ni sebe 😂

I ja imam tu izdajalicu.. Na početku je isto tako bilo.. Bila sam sretna i zahvalna za svaki ml.
    Redovito sam se izdajala, po noći obavezno i stavljala ju da siki.. Navukla sam dovoljno i previše mlijeka.. Stalno imam pet bočica u frižideru.. Iako se sad izdajam rijetko.. Ona samo sisa, tako da to mlijeko bacim.. Eto, imam ga za svaki slučaj svaki dan svježe, ako nekud trebam otići..
    Sad odjednom izdojim iz jedne po 250ml,drugu ostavim bebi da papa i tako mijenjamo..
    Sorry što sam oduzila, samo sam htjela dati ti podršku.. Jer, zaista je na početku iscrpljujuće i teško.. Ali.. Eto.. Nakon nekih tri tjedna smo uspjele, danas ima puna dva mjeseca i odlično papa.. Mene ništa ne boli i sve je super😊
    Samo hrabro💪❤️

Blago ti se👍👍

DeeDee
    30. Siječanj 2020. 21:59

beba2019

DeeDee

Mikioja se izdajam s ručnom Avent I ne boli me uopće.. jedino je frustrirajuće jer je sporo ali evo danas mi je već puno lakše, brze i jednostavnije, očito mi se isplatilo noćas bit spojena na izdajalicu 

Samo hrabro💪❤️

Hvala ti :)
    Ma evo već danas je super razlika,  izdajam jednu, iz druge curi 🥳🥳🥳
    Sad sam počela mijenjati malu svakih par usisa s cice na cicu jer mi se šeširić prepuni i počne curit posvuda, tako da mi je ta pojava mlijeka sad oduševljenje i glavna fora.
    Nego, curke koje izdajate, kako izdajate? Tj. koliko vremenski? Meni su u bolnici rekli svaku cicu po 15min a na vecini mjesta nalazim do zadnje kapi i onda još koju minutu u prazno 😮
    Imam osjećaj da bi onda doslovno 24 sata izdajala sad kad je krenulo mlijeko.. 
    I još me zanima svako koliko se izdajati da se ne prepune cice, ako se uspostavi dojenje? Da li je u tom slučaju uopće potrebno? 

[/url

PetraB
    30. Siječanj 2020. 21:59

Vecer cure... Sad sam uspjela procitati sve od danas i vidim da nam Lavica danas nije pisala. Nadam se da je sve ok i saljem ogroman 🤗🤗❤️❤️
    Mi danas obavili uzv, cure i dalje glavicama dolje, sve je ok, super su i jedna i druga. Sutra u trudnicku, sljedeci petak u trudnicku vjerojatno isto, zadnji uzv 13.2. i negdje oko 17.2. bi trebala u bolnicu na indukciju. 💪🏼😎
    Cure, uzivam citajuci vasa iskustva (iako su neka bolna, znam al upijam sve sto pisete) i jedva cekam da nam dodju curke.
    Lunice i Samojed 🤞🏼🤞🏼🤞🏼da vam sto prije krene, vjerujem da vam je dosta.
    Grizli come on... Cime si zasluzila? Ne postavljaj si takva pitanja, naravno da si zasluzila nakon svega sto si prosla da uopce dodjes do ovdje. 😘😘
    Svim mamama mirnu noc, terminusama zelim da se nesto pokrene, onima blizu termina sto manje trudnickih boljki.
    I stvarno se nadam da ce nam se Lavica uskoro javiti sa dobrim vijestima. 

url=https://lilypie.com][/url

30. Siječanj 2020. 22:01

mala.le.90.

Nasty

Mala.le i ja sam tako..nastavila kao u bolnici što daju.. Prijateljica jedna koja ima dvoje klinaca mi je rekla da aptamil i novalac imaju najmanje šećera i da je njih koristila. Druga koja je nedavno rodila 3.dijete mi kaže da je koristila hippov combiotic zbog probiotika a da bi sa bebinih 5-6mj.prepla na babylove i da je sa babylove bila jako zadovoljna, da joj drugi klinac samo od babylove nije jako bljucao a inače da se jako mučila s tim.. To je sve individualno, treba probati ciljano ali treba paziti na postepeni prijelaz..

Moja prijateljica isto koristi Hipp Combiotic, kaze da joj malac nema grceve. Al ja stvarno mislim da je to samo do djeteta, da hrana ne utjece toliko…
    Moj ne bljuca, podrigne za cas, i to ko stari covjek haha. A spava mi i po 9 sati po noci, probudi se 2x papati i odmah zaspe. Zlatno dijete😊

Ha ha ha moj onda spava 20 h... budi se samo da jede. No pod nocno spavanje ja podrazumijevam neprekinuto spavanje...

30. Siječanj 2020. 22:03

Nita9999

DeeSB

Nita9999

I curke,da vas čujem, tko je još bio s procjenom velike bebe?

Nama danas kažu da smo 3445 g…

Moja sefica je bila procjenjena na 4100 g a rodila se s 3900 g… Cimerici iz rodilista je bila ista procjena pa je mali bio 4300 g…

Izgleda sve brodske bebe neke velike 😀😀
    i u koju veličinu je stala tvoja curka na izlasku?
    Ja sam priredila 56, a sad razmišljam da možda i 62 priredim.. pogotovo jer muž od početka govori da će trebati veća veličina ( iako nije ni znao na što ss odnose te brojke veličina) 😀

Moj ima 4100 g i 54 cm panosi velicinu 56

beba2025❤
    30. Siječanj 2020. 22:08

DeeDee

beba2019

DeeDee

Mikioja se izdajam s ručnom Avent I ne boli me uopće.. jedino je frustrirajuće jer je sporo ali evo danas mi je već puno lakše, brze i jednostavnije, očito mi se isplatilo noćas bit spojena na izdajalicu

Samo hrabro💪❤️

Ma evo već danas je super razlika, izdajam jednu, iz druge curi 🥳🥳🥳
    Sad sam počela mijenjati malu svakih par usisa s cice na cicu jer mi se šeširić prepuni i počne curit posvuda, tako da mi je ta pojava mlijeka sad oduševljenje i glavna fora.
    Nego, curke koje izdajate, kako izdajate? Tj. koliko vremenski? Meni su u bolnici rekli svaku cicu po 15min a na vecini mjesta nalazim do zadnje kapi i onda još koju minutu u prazno 😮
    I još me zanima svako koliko se izdajati da se ne prepune cice, ako se uspostavi dojenje? Da li je u tom slučaju uopće potrebno?

Ja ne znam pravila, ali ja sam na početku izdajala se svakih sat vremena, nakon što je ona papala, do zadnje kapi i još u prazno, jer sam željela imati više mlijeka.. Upalilo je.. Sad beba papa svakih tri sata, a ja se izdojim kad mi se da i kad imam vremena.. Ili kad ona duže pajki, pa se prepune i počnu boljeti malo na dodir, izdojim samo jednu bočicu od 250ml tek toliko da si olakšam.. Jer, kad bih ih praznila skroz.. Pretpostavljam da bi bilo još više mlijeka, a nema potrebe, jer ne popapa ni ovo.. Uredno dobiva na težini, sad ima 2mj i 5kg..
    Vise se ne opterećujem niti dojenjem niti izdajanjem. Valjda zato i je sve ok. 
    Želim i tebi i ostalim majkicama koje se trude da uspijete😊😊❤️❤️💪💪

Grizli
    30. Siječanj 2020. 22:18

Cure help jel jos kojoj beba stalno stuca? Moja prakticki 4-5 puta na dan. I veceras opet seansa sa teskim kakanjem i prduckanjem. Premala je da bi imala kolike bar mi se cini. Neki savjet iskustbo...

Nasty
    30. Siječanj 2020. 22:27

DeeDee

beba2019

DeeDee

Samo hrabro💪❤️

Ma evo već danas je super razlika, izdajam jednu, iz druge curi 🥳🥳🥳

DeeDee to ti je odlično, meni nikad nije curilo niti sam trebala nositi jastučiće, imat ćeš mlijeka kao u priči, sad se nastavi izdajati kad osjetiš da su pune da ti se ne upale cike.. Koliko sam skužila kod cimerica s kojima sam bila u sobi njima je navala bila tako treći dan i nakon toga bi bilo dovoljno mlijeka ali ipak malo manje nego taj dan pa je to ipak lakše regulirati koliko izdajati uz dojenje.. Sretno! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.