Hej cure...evo da se i ja malo javim! Stalno vas citam al nikako pisati 😀
Cestitam curama koje su rodile, i sretno vama koje cekate...🤗
Kod nas je vise-manje sve pod kontrolom, mala papa i kaka i spava. Malo je muce grcevi ali to uglavnom dok spava, svako malo se grci i napinje i kad prodje nastavi spavati. A trebamo sad poceti i sa d3 kapima pa me strah kako ce onda biti...morat cu nesto i protiv grceva uzeti. Ja pijem onaj Hippov caj za dojilje, ali mislim da nije dovoljno.
I pocele su me svrbiti bradavice pa ne znam dal je to soor ili ne...nisam primjetila da joj je jezik nesto bijel, sisa normalno pa se nadam da ipak nije...
L 💛
Nasty zasto ne dojis? Jel nesto bilo ili?
Drago mi je da se javljas 😊😊
Cure u terminu, ajmo!! Jos vas je malo 🙂🙂
Draga moja uz svu silnu muku nisam ga uspjela zadržati.. Ukratko.. došlo mi je mlijeko 5.dan nakon carskog ali vrlo malo, počela sam se izdajati i nosila to na neonatologiju malome plus išla ga dojiti svako 3 sata i vukao je jako malo jer nije mogao obično bi spavao na sisi. Tamo su me sestre u startu ubile u pojam da nemam dovoljno mlijeka da su mi ispuhane sise i sl. da sad ne duljim i ne prisjećam se jer imam traume od njih.. Kad smo došli doma prema savjetima forsirali smo dojenje, a manje izdajalicu. Na žalost mlijeka je bilo sve manje. Forsiranje dojenja po po ure-45 min plus izdajanje svako 3sata u kombinaciji s grčevima nisam stizala. Zatim su mi savjetovali da se samo izdajam ali više nije bilo povratka.. Još ga stavljam na prsa zbog maženja..Kod mene nije upalilo da će dijete bolje navući mlijeko od izdajalice. Da sam ove pameti i mogu vratit vrijeme doma bi nastavila turbo sa izdajanjem, a ne bi ga stavljala na prsa.. I kad bi i ako bi postigla količinu da se mali ne mora turbo truditi izvući mlijeko onda bi ga tek počela stavljati na sisu. Na žalost djeca kod nas na neonatologiji se navuku na bočicu s velikom rupom i obično mame kojima u startu dođe pristojna količina mlijeka uspiju ispraviti krivu drinu.. A sve ovisi i o djetetu itd itd.. Žao mi je al kako ke tako je. Pije aptamil. Napreduje odlično da kucnem o drvo.. Stolica mu je zlatna, ne dobija ni previše ni premalo na kilaži.. Tako da sam s te strane zadovoljna.. Moja mama također nije imala mlijeko a rodila nas je troje. Sestra je nešto malo. Tako da se tješim da mi je genetski zastoj..
Mala.leI ja planiram uzeti biogaia, pa u kombinaciji sa espumisanom, rekla je doktorica da može tako. A sebi ću uzeti hippov čaj za dojilje, u njemu su kim, anis i komorač, to bi trebalo da umiruje bebin stomačić. Pa vidjećemo, nadam se da će ublažiti, jer sam sinoć plakala zajedno s njim 😞
Meni Hippov caj nije pomagao, pili smo ga i beba i ja. A ja mislim da ti grcevi jednostavno moraju odradit svoje, da treba istrpit tih par tjedana, koliko vec..
Nasty, ni ja ne dojim ali sam rijesila to u svojoj glavi, bila sam tuzna kad sam prestala, al bila sam tad sva jos hormonalna, sad sam nacisto s tim. Moj mali je aptamilić i super je beba❤
I tvoj je aptimilić💖💖💖 neka neka oni nama napreduju.. Ja sam još tužna što ne dojim. Ali nastojim se maziti s njime i bez te sise..
Veselo da, ja kad sam pila antibiotik mi je bilo slabije mlijeko i ona mi tocno ta 2 tjedna nije dobivala na kilazi sto nazalost nismo znali jer je bilo izmedu bozica i tri kralja praznici i patronazna nije dolazila ju vagati. I kad je to proslo krenulo kace mlijeko i ona pocela dobivati na kilazi. Al ja sam imala i grdi mastitis pa mozda i zato bilo slabije mlijeko dok se nisam izljecila 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Stelle mi smo joj mazali na celjust, nepce i obraze pa je ona mljackala malo, nemozes preduboko gurat da ne dobije nagon na povracanje.
Moja nece dudu nikako, pljuje ju i dize joj se zeludac od nje tako da mi smo bez dude. Cucla palcic povremeno 🙈🥰
Grizli naravno da si zasluzila! I ja kolko god mi nekad bude jako tesko sam zahvalna na ovoj mojoj frajlici, neznam sta bi bez nje vise 💓
A ti si sad i 5.dan, kazu 6.dan je skok i razvoju, mozda ti je i to… Zapamti brojke 3,6 i 9 - dana, tjedana, mjeseci… Biti ce toga jos…
Thinkpink predivno 🥰 i zavidim da je muz mogao biti na porodu… Meni je moj jako falio u sali dok sam bila na CR…
Cure mi islrobali i espumisan i biogaiu i tibu i neznam sta da vam kazem… I dalje ju muci trbuscic… Sad smo i na toj bowen terapiji i za sad je i dalje isto… Ocito moramo cekati da sazrije probavni sustav. 🤷🏼♀️
Ja bila danas na kontroli dijastaze na sv duhu, sve je super i misici su nazad ko da nikad nisam bila trudna 😊😊 bila gotova za 5 min.
Uf...drago mi cuti da je krenulo jace kad si stala s terapijom....jos 1 dan mi je terapija...valjda ce preko vikenda krenuti...toliko truda ce se valjda isplatiti
Hej curke 😊
Ajmo terminuše, fali nam ljudi u noćnoj smjeni 😁😁
Svima želim da se pokrene što prije i prođe brzo i bezbolno 🤞
Thinkpink super super super, zvuči kao moje samo ne parodija haha, neka 🥰 btw ja sam isto bila u apartmanu i iako sam se u početku osjećala ful blesavo jer kao plaćamo bezveze ali mislim da je to bila super odluka. Mm dogovorio, ja se nisam previše bunila 😄 fakat se odmoris i naspavas i ovisis samo o svojoj bebici, doslovno ti nitko ne ulazi ako ih ne zoveš,a kako meni nista nije trebalo, doslovno nikog nisam ni čula ni vidjela osim tete čistačice, sestri kad bi ujutro i navečer uzele bebu na presvlačenje i meni izmjerili temperaturu.
Od kad sam rodila imam još tragičniju memoriju pa idem (opet) vidjet šta ste pisale i kad sam se uopće ja zadnje javila 🤪
[/url
Mikio a kako si mazala? Ja stavim na zlicicu pa razmazem po jeziku i nepcu.
Ja ne znam sto vise radit s njime. Cijeli dan smo u sobi ili je na sisi ili se nervira, ne mos ga ostavit samog ako ne spava. Dosadilo mi.
url=https://lilypie.com]
Mikio ja se izdajam s ručnom Avent I ne boli me uopće.. jedino je frustrirajuće jer je sporo ali evo danas mi je već puno lakše, brze i jednostavnije, očito mi se isplatilo noćas bit spojena na izdajalicu takoreći cijelu noć jer sam eto poslušala savjet iz rodilišta koji možda nije dugoročan al eto danas izdojim 40ml u 20min a jučer bi u dva izdvajanja u razmaku od sat, sat i pol vremena jedva navukla 20ml. Tako da sam sretna i zadovoljna, bila mi je patronazna, preporučila leptiriće i s njima ide brzo i bezbolno, samo dok se namjestimo teška drama..
I ne znam ako je do toga al ja mažem bradavice biobazinom kremicom nakon svakog trećeg, četvrtog izdajanja i za sad prolazi bez ikakvih rana i bolova
Grizli moja je super dok je ne skinem za presvuć, onda pretezno popizdi :D iako ne bas skroz uvijek..ne pomaže to šta mi treba 20min za presvuć ju 🙈🙈🙈
I mi smo se noćas dosta nosale jer ona nije prestajala prdit i podrigivat i bljuckat.. i kakala je 3 puta od 22 do 7. Na kraju mi je patronazna objasnila da sam ju brižnu od straha da ne bude gladna prežderala.. veselim se sad jer mi je objasnila par stvari i nadam se da će bit jednostavnije i da neću traumatizirat ni dijete ni sebe 😂
[/url
Mikio kad si pila ant, da li ti se smanjila kolicina mlijeka? I ja zavrsila na klavocinu…evo sad 6 dan i svaki dan mi se cini manje mlijeka…hvala bogi sutra zadnji dan terapije…
Inace, moja cura je odlucila da moze i bez sesirica ali naravno plitki hvat i bradavice onako stisnute nakon dojenja i bolne… Do jucer sam bila ocajna jer sam pokusavala ju nekako dobiti da se produbi taj hvat, a onda sam na ovaj video naletjela i spasio me…mozda i drugima pomogne…nije onaj tipican sendvic u usta video vec objasnjava di i zasto moraju ruke, di guza i nogice, kako bebac treba biti okrenut te malo drukcije se ponudi sisa al to dode na kraju kao i manje bitno, bitan je polozaj tijela bebe…mozda je vama svima ovo sve vec poznato al ni u bolnici ni patronazna ni laktacijska savjetnica nisu na ovo obracale paznju niti mi rekle (ako uopce znaju) pa dijelim ako nekome pomogne…nije instant al sam ju dobila na dublji hvat i bradavica izade normalna! Sad je samo stvar vjezbe a jos jucer sam mislila da valjda ima malu bradu ili jezik pa ne moze zahvatiti…evo link https://youtu.be/-l5BpqllTLg
Aaaaa plaćam turu 🍻
Taman nam je vrijeme za klopu a em me uspavana jako em ne moze zahvatiti zbog bradice i jezika.. javim dojmove
[/url
Nasty zasto ne dojis? Jel nesto bilo ili?
Drago mi je da se javljas 😊😊
Cure u terminu, ajmo!! Jos vas je malo 🙂🙂
Draga moja uz svu silnu muku nisam ga uspjela zadržati.. Ukratko.. došlo mi je mlijeko 5.dan nakon carskog ali vrlo malo, počela sam se izdajati i nosila to na neonatologiju malome plus išla ga dojiti svako 3 sata i vukao je jako malo jer nije mogao obično bi spavao na sisi. Tamo su me sestre u startu ubile u pojam da nemam dovoljno mlijeka da su mi ispuhane sise i sl. da sad ne duljim i ne prisjećam se jer imam traume od njih.. Kad smo došli doma prema savjetima forsirali smo dojenje, a manje izdajalicu. Na žalost mlijeka je bilo sve manje. Forsiranje dojenja po po ure-45 min plus izdajanje svako 3sata u kombinaciji s grčevima nisam stizala. Zatim su mi savjetovali da se samo izdajam ali više nije bilo povratka.. Još ga stavljam na prsa zbog maženja..Kod mene nije upalilo da će dijete bolje navući mlijeko od izdajalice. Da sam ove pameti i mogu vratit vrijeme doma bi nastavila turbo sa izdajanjem, a ne bi ga stavljala na prsa.. I kad bi i ako bi postigla količinu da se mali ne mora turbo truditi izvući mlijeko onda bi ga tek počela stavljati na sisu. Na žalost djeca kod nas na neonatologiji se navuku na bočicu s velikom rupom i obično mame kojima u startu dođe pristojna količina mlijeka uspiju ispraviti krivu drinu.. A sve ovisi i o djetetu itd itd.. Žao mi je al kako ke tako je. Pije aptamil. Napreduje odlično da kucnem o drvo.. Stolica mu je zlatna, ne dobija ni previše ni premalo na kilaži.. Tako da sam s te strane zadovoljna.. Moja mama također nije imala mlijeko a rodila nas je troje. Sestra je nešto malo. Tako da se tješim da mi je genetski zastoj..
Ovo ko da sam ja napisala... no ja sam se od pocetka izdajala pa na srecu imam mlijeka. Ali ga ne stavljam na prsa jer nema smisla.
Mala.leI ja planiram uzeti biogaia, pa u kombinaciji sa espumisanom, rekla je doktorica da može tako. A sebi ću uzeti hippov čaj za dojilje, u njemu su kim, anis i komorač, to bi trebalo da umiruje bebin stomačić. Pa vidjećemo, nadam se da će ublažiti, jer sam sinoć plakala zajedno s njim 😞
Meni Hippov caj nije pomagao, pili smo ga i beba i ja. A ja mislim da ti grcevi jednostavno moraju odradit svoje, da treba istrpit tih par tjedana, koliko vec..
Nasty, ni ja ne dojim ali sam rijesila to u svojoj glavi, bila sam tuzna kad sam prestala, al bila sam tad sva jos hormonalna, sad sam nacisto s tim. Moj mali je aptamilić i super je beba❤
Mala.le ja nisam pohvatala, koliko tvoj beban sada ima? Jesi uspjela izbjeći epiziotomiju na kraju? Kako si ti prestala dojiti? I kako si se odlučila za aptamil? Jesi ga već prije koristila.. Malo sam te upilala.. Piši kad stigneš..
Sortiraj odgovore
Najstariji