Thinkpink1 - čestitam, draga! Želim ti brz oporavak...
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Stelle mi smo na mali prst stavili i brljavili joj po ustima 🙈
Nasty bas mi zao, al to sto kazes, nije drama bit na AD. Mene te sise ful opterecuju i muka mi je vec od njih. Od pocetka smo imale sva sranja koja smo mogle imat al eto, mlijeka jos imam i za sad joj je dovoljno iako isto po potrebi dam aptamil bar da odmorim bradavice ako nista drugo #nemajka 🤪🤪 sta cu kad trazi nekad svakih sat vremena. Osjecam se ko mljekara 🤪🤪 imam gladusa doma.
Al eto danas ju bake hranile aptamilom dok sam ja bila na pregledu.
Al eto, nekako se trudim zbog nje jer je jos male kilaze. Sad smo na 3 i pol kg.
Mikio, naravno pa furaj dok god ima mlijeka.. I ja sam davala do zadnje kapi doslovno..Ipak mi je drago da je uapio dobiti moj kolostrum i žuto mlijeko na bočicu dok smo bili u bolnici zbog antitjela i imuniteta.. Važno je da uredno dobije na kilaži a nema veze koliko ima kg, tvoja je bila malena i kad se rodila.. Ovaj moj je u mjesec dana vratio izgubljeno i dobio jedan kg.. A sad na drugom pregledu ćemo vidit..
A bradavice sam zgazila doslovno dok se nisu navikle.. I taman kad su očvrsnule meni poćelo nestajat mlijeko.. A koristila sam i šeširiće često jer su mi uvučene.. Sad su se malo izvukle al eto za ukras više🤣🤦♀️
Nasty - šaljem puse tebi i bebici. 💕
Hvalaaa ti draga😘😘 i ti ćeš brzo.. Sretno i nek prođe sve školski💖💖
Nasty zasto ne dojis? Jel nesto bilo ili?
Drago mi je da se javljas 😊😊
Cure u terminu, ajmo!! Jos vas je malo 🙂🙂
Draga moja uz svu silnu muku nisam ga uspjela zadržati.. Ukratko.. došlo mi je mlijeko 5.dan nakon carskog ali vrlo malo, počela sam se izdajati i nosila to na neonatologiju malome plus išla ga dojiti svako 3 sata i vukao je jako malo jer nije mogao obično bi spavao na sisi. Tamo su me sestre u startu ubile u pojam da nemam dovoljno mlijeka da su mi ispuhane sise i sl. da sad ne duljim i ne prisjećam se jer imam traume od njih.. Kad smo došli doma prema savjetima forsirali smo dojenje, a manje izdajalicu. Na žalost mlijeka je bilo sve manje. Forsiranje dojenja po po ure-45 min plus izdajanje svako 3sata u kombinaciji s grčevima nisam stizala. Zatim su mi savjetovali da se samo izdajam ali više nije bilo povratka.. Još ga stavljam na prsa zbog maženja..Kod mene nije upalilo da će dijete bolje navući mlijeko od izdajalice. Da sam ove pameti i mogu vratit vrijeme doma bi nastavila turbo sa izdajanjem, a ne bi ga stavljala na prsa.. I kad bi i ako bi postigla količinu da se mali ne mora turbo truditi izvući mlijeko onda bi ga tek počela stavljati na sisu. Na žalost djeca kod nas na neonatologiji se navuku na bočicu s velikom rupom i obično mame kojima u startu dođe pristojna količina mlijeka uspiju ispraviti krivu drinu.. A sve ovisi i o djetetu itd itd.. Žao mi je al kako ke tako je. Pije aptamil. Napreduje odlično da kucnem o drvo.. Stolica mu je zlatna, ne dobija ni previše ni premalo na kilaži.. Tako da sam s te strane zadovoljna.. Moja mama također nije imala mlijeko a rodila nas je troje. Sestra je nešto malo. Tako da se tješim da mi je genetski zastoj..
Ovo ko da sam ja napisala… no ja sam se od pocetka izdajala pa na srecu imam mlijeka. Ali ga ne stavljam na prsa jer nema smisla.
LoSa84 pametno si to odlučila..
Mala.leI ja planiram uzeti biogaia, pa u kombinaciji sa espumisanom, rekla je doktorica da može tako. A sebi ću uzeti hippov čaj za dojilje, u njemu su kim, anis i komorač, to bi trebalo da umiruje bebin stomačić. Pa vidjećemo, nadam se da će ublažiti, jer sam sinoć plakala zajedno s njim 😞
Meni Hippov caj nije pomagao, pili smo ga i beba i ja. A ja mislim da ti grcevi jednostavno moraju odradit svoje, da treba istrpit tih par tjedana, koliko vec..
Nasty, ni ja ne dojim ali sam rijesila to u svojoj glavi, bila sam tuzna kad sam prestala, al bila sam tad sva jos hormonalna, sad sam nacisto s tim. Moj mali je aptamilić i super je beba❤
Mala.le ja nisam pohvatala, koliko tvoj beban sada ima? Jesi uspjela izbjeći epiziotomiju na kraju? Kako si ti prestala dojiti? I kako si se odlučila za aptamil? Jesi ga već prije koristila.. Malo sam te upilala.. Piši kad stigneš..
Malcu su 43 dana, na 5 kila smo sad. Prestala sam dojit i izdajat se kad mu je bilo oko mjesec. A aptamil su mu davali u bolnici pa sam nastavili. Probali smo baby love al je bila uzasna reakcija.
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Mala.le i ja sam tako..nastavila kao u bolnici što daju.. Prijateljica jedna koja ima dvoje klinaca mi je rekla da aptamil i novalac imaju najmanje šećera i da je njih koristila. Druga koja je nedavno rodila 3.dijete mi kaže da je koristila hippov combiotic zbog probiotika a da bi sa bebinih 5-6mj.prepla na babylove i da je sa babylove bila jako zadovoljna, da joj drugi klinac samo od babylove nije jako bljucao a inače da se jako mučila s tim.. To je sve individualno, treba probati ciljano ali treba paziti na postepeni prijelaz..
Nasty Hvala ti na podijeljenom iskustvu, valjda će se i nama smanjiti. A to što ne dojiš, znaš da si dala sve od sebe i nemoj biti tužna zbog toga. Ne znam da li si ti napisala ili mala.le da stavlja 25 kapi u svaku bočicu, na koliko je to sati otprilike? Jer ja dojim nekad na sat, nekad 3, pa ne znam kako bih davala espumisan.
Samojed Ti si pravo zapela da nešto pokreneš 😄 Ajde sa srećom, da što prije krene, a i ostalim curkama u terminu, vidi se da vas je sve manje, jer su teme sve više postporođajne 😁
DeeSB I meni su prije bile takve bradavice, ali nije imao soor, pa ne vjerujem ni da je kod vas to u pitanju
Sortiraj odgovore
Najstariji