ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mom12
    27. Siječanj 2020. 16:30

mom12

Pedijatrica nam je rekla da su hormoni da se kao cisti…medutim zadnja dva tri dana se pocelo ljustit kao zutilo…ma vidit cu kako ce ic..jer ima dvi tri kao te ljuskice..nista strasno..a sve mi se cini da iz tih aknica se pretvara ovo u zuto…u ljekarni su rekli da nemogu dat terapiju za lice da pitam ped…tako daa necu dirat to…
    thinkpink koja mustela je dobra pjena ili ima neka kao krema sta se nanosi preko noci…
    A sta se tice krvarenja ja od poroda uopce nisam nesto obilno krvarila..sve je to bilo u manjim kolicinama i pocelo smede i isto sam koristila dnevni ulozak…i oko 4 tjedna od poroda je to doslovno odcepilo to je za mene bio horor…i trajalo neka 3 4 dana i stalo..sad vise namam nista…u petak idem u gin na pregled pa cu pitat..al mislom da nije menga jer to krvarenje od poroda kakvo god da je bilo nije stalo pa da sam mogla vec dobit….

Ja se narucila isti dan kad sam rodila...taj dan trebala ic na pregled medutim ja ujutro u 8 rodila pa zvala da otkazem pregled  pa me odma i narucila...mada mislim da mi je sad stvarno stalo..i nadam se da menstruaciju necu dobit bar neko vrime...da se odmorim od toga....

• AnnA
    27. Siječanj 2020. 16:38

DeeDee cestitke i drago mi je da je porod bio tako dobar. Nadam se da se i dalje dobro osjecas
    Grizli toliko mi je krivo sta si sve prosla ali vidim da si malcice bolje pa mi je drago to procitati
    Lavice pa joj bas vas jw krenulo. I mogu misliti kako se osjecas. Ali puno znaci sta je taj zadnji nalaz uredani sigurna sam da ce za koji dan biti sve u najboljem redu. A kako je malecka kod kuce? Prolazi li upala?

Ja danas bila u TA. Trudova nema. Zabiljezena koja kontrakcija. Gledala mi plodnu vodu, mlijecna je. Sljedeca kontrola 31.1. 

• AnnA
    27. Siječanj 2020. 16:40

Cure koje ste vec kuci sa vasim bebicama, vase postove ne komentiram jer nemam nikakvog iskustva i samim time nista pametno za reci. Samo se nadam da cete se sto prije rijesiti tegoba koje imate

mrgud_zg
    27. Siječanj 2020. 16:49

E cure ne znam dal kojoj treba, al od proslog cetvrtka su one podloge za prematalicu u plodinama njihova neka marka po 15 kn na akciji. A skroz su ok, po nicem losije od ostalih. (Naspram dm i mullera gdje su 25-26). 
    Sjecam se da je grizli pricala da ima iz ikee one frotiraste navlke. Ugl ja ovih jednokratnih potrosim bar 2 dnevno. Ok ja imam decka, al on se obozava popiskit kad ga se skine. 🙈 il cesto malo prducne 😁 il bljucne...

• veselo
    27. Siječanj 2020. 16:52

piba7

Mene isto zbunjuje moje krvarenje do te mjere da sam jučer mislila da sam dobila menstruaciju što me dosta uznemirilo pošto je prošlo 4 tjedna od poroda.
    U bolnici sam jako krvarila i onda je to krvarenje stalo tj pretvorilo se u smedi iscjedak koji je bio onako oskudan.
    Zadnjih dana je gotovo pa stalo sve, mogla sam komotno biti s dnevnim uloskom. I onda je jučer krenulo neko novo krvarenje, koje mi izgleda kao menstruacija. Ne znam da li je to moguće?
    Mi se borimo s mlijekom, cicama, hranjenjem,… prvo mi je nadoslo naglo mlijeko kad sam tek došla doma iz bolnice, imala sam mlijeka za troje djece hraniti. A sad, bez obzira što nju uredno stavljam na cicu i uz to se uredno izdajam imam premalo mlijeka. Pijem one tiba kapi, čaj za dojilje, izdajam se nakon podoja da dam signal da trebam više mlijeka, a imam osjećaj da svaki dan imam sve manje mlijeka. Ona zna vristati i zjevati nakon što bude pola h na cici tako da ne znam što da radim. Sve što izdojim joj ponudim na bocicu, ali navečer više nemam izdojenog mlijeka i cice mi odbijaju suradnju tako da zadnji večernji obrok dobije ad zadnje 3 večeri i osjecam se užasno lose zbog toga. Strah me da skroz ne ostanem bez mlijeka.
    U četvrtak imamo prvi pregled kod pedijatrice, jedva čekam da vidimo jel sve ok i da li dobiva dovoljno na težini.
    Čestitke svim curama koje su rodile i sretno svima koje čekaju.

Da li koristis dosta zacina kad kuhas, ima nekih zacina i cajeva koji ti isto mogu smanjiti proizvodnju mlijeka...npr origano i ruzmarin, itd...ja npr nisam imala pojma pa da napisem za svaki slucaj
    I ja se mucim s tim dal imam il nemam...meni isto nekad navecer bude nervozna na sisi i ako ima i ako nema mlijeka...u biti mi je navecer non stop na sisi...kolko sam skuzila to je normalno u prva dva mjeseca u vecernjim satima...da jednu vuku pa za pola sata - sat traze drugu pa  posaugaju jos malo i ukrug...tkzv klaster hranjenje...i bude sva nervozna...pa se spoji, pa zagrcne na otpustu, pa odvoji...pa joj onda valjda ide presporo pa opet zaplace, pa malo zaspi...pa onda opet trazi...i to je isto normalno ta nervoza pa hvatanje i pustanje kod klaster hranjenja...al kad zaspe sam mirna bar 4... al brojim dane da dodemo do 3. mjeseca i ulovimo nekakav ritam...

27. Siječanj 2020. 17:02

mrgud_zg

E cure ne znam dal kojoj treba, al od proslog cetvrtka su one podloge za prematalicu u plodinama njihova neka marka po 15 kn na akciji. A skroz su ok, po nicem losije od ostalih. (Naspram dm i mullera gdje su 25-26).
    Sjecam se da je grizlipricala da ima iz ikee one frotiraste navlke. Ugl ja ovih jednokratnih potrosim bar 2 dnevno. Ok ja imam decka, al on se obozava popiskit kad ga se skine. 🙈 il cesto malo prducne 😁 il bljucne…

Znaci ok su? Meni au ae cinile tanke, ko one iz Konzuma. Te se samo guzvaju...

Lavica27
    27. Siječanj 2020. 17:29

Bas puno tipkate danas👀. Cini mi se mali stabilnije i iskreno se nadam da ce tako ostati,da se ne ureknem..hvala svima i LoSa na podijeljenom iskustvu😘
    Moja ima 2g i 9mj pa svejedno još uvijek zna dobiti tjemenicu. Nama Mustela nije pomogla, ulje je... 
    Anna ma mala je ko zmaj, drugi dan ju nista nije bolilo. Srecom u svemu ovome je ona super! Jos malo nam se i ti na jadikovkama po dojenju prikljucis :) 
    Ja gledam kako te Thinkpink svi sutra tjeraju reko uvjerena sam da je srijeda🤔 Ne osjecam bolove vise pa neću nista ni piti... sad ce mi i konce skidat,hajd da to vidimo🙈
    Cure,prijedlozi da navucem na izdajalicu više mlijeka? On danas trazi cak svaka 2h ja nikako vise od 30ml izdojiti na 2sata... pumpam u prazno al nista vise,znam da ne ide preko noci al kaj da radim? Najbolje bi mi on navukao da cica😕

• piba7
    27. Siječanj 2020. 17:35

Ma ne, naručeni smo u klaicevu u četvrtak u 14h pa me zanima ako netko ima iskustva koliko dugo ćemo još čekati kad dođemo tamo i koliko traje pregled. Ne oduševljava me bas pomisao na to da provedemo par sati u nekoj cekaonici u bolnici.

• mom12
    27. Siječanj 2020. 17:44

Lavica27

Bas puno tipkate danas👀. Cini mi se mali stabilnije i iskreno se nadam da ce tako ostati,da se ne ureknem..hvala svima i LoSa na podijeljenom iskustvu😘
    Moja ima 2g i 9mj pa svejedno još uvijek zna dobiti tjemenicu. Nama Mustela nije pomogla, ulje je…
    Anna ma mala je ko zmaj, drugi dan ju nista nije bolilo. Srecom u svemu ovome je ona super! Jos malo nam se i ti na jadikovkama po dojenju prikljucis :)
    Ja gledam kako te Thinkpink svi sutra tjeraju reko uvjerena sam da je srijeda🤔 Ne osjecam bolove vise pa neću nista ni piti… sad ce mi i konce skidat,hajd da to vidimo🙈
    Cure,prijedlozi da navucem na izdajalicu više mlijeka? On danas trazi cak svaka 2h ja nikako vise od 30ml izdojiti na 2sata… pumpam u prazno al nista vise,znam da ne ide preko noci al kaj da radim? Najbolje bi mi on navukao da cica😕

Za tjemenicu obicno baby ulje ili?

mrgud_zg
    27. Siječanj 2020. 18:07

Losha podloge su skroz ok. Nisu debele al ok upijaju. 
    Ajme ja nisam jos obavila narucivanje za uzv kukova. Zaboravila da se kod nas sve zivo ceka 🙄. Koja je uopce procedura za narucit se u klaicevu?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.