ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    27. Siječanj 2020. 13:42

mom12

Pa da meni bas zao bacit…i ja sam gledala novalac ima od 400…aj oces javit kad ga nazoves…bas me zanima oce rec isto…

Evo ja zvala lika za Aptamil i rekao mi da moze i dalje vrijediti od 3 tjedna ako je na suhom, ako ne povuce vlagu. Da moze biti ok i 5-6 tjedana. Meni to zvuci logicno. E sad dal ces se odluciti na to ili ne na tebi je. Ja cu svom probati dati Comfort jer mi ima malo grceve.
    Lavice drzi se! Moj malac je isto imao neku upalu odmah po rođenju i brzo se to saniralo. Sad se vise toga ni ne sjecam :-) 
    thinkpink ja sam dobivala gentamicin i klindamicin i rekli su mi da mogu s tim dojiti

• mom12
    27. Siječanj 2020. 13:53

LoSa84

mom12

Pa da meni bas zao bacit…i ja sam gledala novalac ima od 400…aj oces javit kad ga nazoves…bas me zanima oce rec isto…

Evo ja zvala lika za Aptamil i rekao mi da moze i dalje vrijediti od 3 tjedna ako je na suhom, ako ne povuce vlagu. Da moze biti ok i 5-6 tjedana. Meni to zvuci logicno. E sad dal ces se odluciti na to ili ne na tebi je. Ja cu svom probati dati Comfort jer mi ima malo grceve.
    Lavice drzi se! Moj malac je isto imao neku upalu odmah po rođenju i brzo se to saniralo. Sad se vise toga ni ne sjecam :-)
    thinkpink ja sam dobivala gentamicin i klindamicin i rekli su mi da mogu s tim dojiti

Ok...tnx...i meni je preporucio comfort...ma vidit cu dal ce i pit vise...kupit cu jednu kutiju i necu je otvarat dok ne zatreba...

beba2025❤
    27. Siječanj 2020. 14:05

Macutica

beba2019

Macutica

Znaci ja sam imala dogovoreni CR 28.01., ali mi je u cetvrtak nakon zadnjeg ctg-a prije spavanja, na piskenju pocela curiti plodna voda, da bi mi nedugo nakon toga i testiranja u bolnici sve krenulo, odmah me pregledali, uvjerili se da je zadak i dalje, spakirala se i brzo u salu na operaciju.

Obradili su me i dali spinalnu, ali kad su krenuli rezati i rukom povlaciti bebu pocela sam plakati i grciti se od pristiska i boli, znam za pritisak, ali bol nisam smjela osjecati. Primjetila sam da su doktorica i kirurgice vrsile malo pritisak na anesteziologicu da se pozuri sa postupkom jer je beba, kako oni to zovu lijepo i utjesno, u zastoju i jer je plodna voda otisla, a da brzo ide van, pa su ocito malo prerano krenuli, a i tko zna da li su i dali dovoljnu dozu, pa su me dodatno uspavali, jos su vikale da uspavaju zenu, da sto ceka. Cupam plahte, tresem se, grcim i placem da stanu jer me boli to cupanje bebe, ma joj. I ajde mozda sam na pola sata zaspala, kad sam se probudila pitala sam gdje je beba i onda su mi je donijeli da joj dam pusu i rekli da je maza, pokazali je muzu ispred i prve slike sam od njega dobila kad sam ju mogla malo bolje vidjet dok mi ju ne donesu na kontakt, to je sve bilo malo iza ponoci, kad su me i ostavili na odjel i u 5 ujutro su me pitali mogu li ili da ju samo vidim i odmaram, ali nisam mogla je pustiti, imale smo kontakt 2 sata, od operacije do tada nisam spavala od uzbuđenja i iscekivanja.
    Dobila sam ju i tako sam zaboravila na sve, cudo jedno..

Čestitam ti na bebici🌹🥰
    Tvoja priča me podsjeća na moj prvi porod.. hitni carski.. Jako strašno iskustvo, bila sam budna, naravno, epiduralna nije počela djelovati niti se smjelo čekati.. Naravno, hvala Bogu, pa znaju procijeniti da se nema vremena zbog bebice, ali točno se sjećam tog čupanja bebe, boli i tuge, straha.. Još nije zaplakala.. Tresla sam se.. Svezali ruke i noge da se ne pomičem..proslo je točno devet godina jučer.. A kao da je bilo nedavno.. I to što kažeš.. Kad su mi je prinijeli licu da joj dam pusu.. Samo na sekundu, ali sve je nestalo☺️
    Uživaj u svojoj bebici🥰🥰🥰🥰

Hvala ti, tek tvoje je horor, vezanje 😨😨😨
    Ma meni su brzo reagirali srecom, a sve se to i brzo zaboravi..

To je bilo 2011 u Vinogradskoj... Ja sam tada bila mlada, glupa i sama.. Mislila sam da je to sve pod normalno.. Danas bih im imala što reći!!
    Ali, na kraju se uvijek sve svede na to da smo zahvalne što su bebe dobro.. 

27. Siječanj 2020. 14:06

mom12

LoSa84

mom12

Ok…tnx…i meni je preporucio comfort…ma vidit cu dal ce i pit vise…kupit cu jednu kutiju i necu je otvarat dok ne zatreba…

Tako i ja dam samo svakih par dana dohranu kad usfali mlijeka.  Makar mi se zadnjih par put ucinilo da je jos nervozan i gladan nakon sto mu dam ad. Ko da mu je slab 

Grizli
    27. Siječanj 2020. 14:16

Thinkpink znam da se spremas sutra za D dan... Jedva cekam da javis kako je proslo. 😍 Hvala za savjet budem rekla mm da donese octenisept pa cu prvo probat malo samo naspricat. Za sad nakon svakog mokrenja mlakim ili cak i hladnim oblogom potafkam rane jer mi to pase i ne pecka onda onako ludjacki. Neka je spomenula mokrenje pod tusom to je trenunto mi nemoguce jer je tus na drugi kraj hodnika (da ja sam u jedinoj sobi koja nema kupatilo a najnepokretnija sam). Tako da ovo kombiniram. Jedna strana je splasnula i moram priznat da manje bole rane i ta strana na kojoj sam popucala nego one di su me recnuli. Di ima za kupiti ta hrastova kora?
    Thinkpink pitanjce ako stignes sigurno imas iskustva kako je najlakse dojiti sa malim dojkama, pri tome sjedenje nije opcija nikako. Idal postoji neki nacin kako da bebacicu stavim podrignut a da ne moram se dignut iz kreveta. Jer trenutno moram se dignut na noge i onda nju na rame. Do sad doduse nije bljucnula niti jednom samo bi podrigla malo, al mi je to bas tesko i traje dok se ja ustanem. Pa ne znam dal ima neka opcija B jednostavnija

Grizli
    27. Siječanj 2020. 14:17

Lavice koliko sam ulovila nalz je negativan i uzv srca, jetre isto. 🤞❤️ Držite se! 

• mom12
    27. Siječanj 2020. 14:18

Sad cu ja u ljekarnu pa cu ih ispilat...i vidit...jel zna neko meni su bebi izbili kao pristici i to se pretvara kao u neke zute naslage...jel moguce da je to tjemenica al po licu...kao di su obrve i celo...jel neko uzima nesto za tjemenicu...ja sam citala da mustela ima neku kremu i pjenu...

samojed
    27. Siječanj 2020. 14:30

Deedee čestitke na bebici i baš porod za poželjeti 🎇
    Grizli želim ti da se što prije oporavis, da li si ti bebicu pregledavali zbog onog pijelurona i da li su ti sta kimentarisali na to ? 

27. Siječanj 2020. 14:45

Grizli kad sam bila u bolnici isto su zene koje su vaginalno rodile govorile da im pomaze caj od hrastove kore. Navodno ima u nekim ljekarnama. 
    mom moj ima kao.aknice po licu i celu. Pedijatrica je rekla da je fo ciscenje hormona i da ce samo proci. Da razne kremice samo smetaju.

• thinkpink1
    27. Siječanj 2020. 15:13

LoSa84

Ti si bila u nezavidnoj situaciji, pala u sepsu i dali su ti vjerojatno iv. ili im. kombinaciju antibiotika samo da se izvuces, tad dojenje pada u drugi plan i manje je važno od same tebe. Kod gentamicina je moguce, al ne bi stavila ruku u vatru za klindamicin...Klavocin se daje kod uobicajenih klasicnih infekcija, a za sepsu treba radit hemokulturu kako ne bi fulali i da ostane glava na ramenima...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.