ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    24. Siječanj 2020. 20:23

Hahahaha... Ja i dalje ne kuzim sta ja imam al trenutna trajanja tih grceva su po 50 sekundi +/-, a razmaci od 7-14 minuta. I dalje nepravilno, al jednako bolno ne pojacava se bol.
    Mrgud muza jos u 5 poslala ca od doma da gleda utakmice negdje drugdje jer meni to dize tlak. Nema on pojma nista jos. 😁 Kad dodje doma budem vidila situaciju pa ga izvjestila. 

mala.le.90.
    24. Siječanj 2020. 20:29

Red Fox

Grizlimislim da bus se ti uskoro mazila s bebicom. Meni je krenulo ko da mi je sila na wc, za samo dva truda sam skuzila da su trudovi i to su bili u razmaku od 40 minuta, a dosla 6 prstiju otvorena. Al je meni drugi porod pa je valjda tak brzo krenulo.
    Mikioja sam se narucila na kontrolu gore kod ginekologa s obzirom da su mi oni vodili trudnocu pa cu pitati za fizijatra.
    Inace sam ja imala u planu poceti vjezbati odma nakon poroda, a sad uopce ne znam kak bi stigla i imala snage.
    Mi bi se podruzili al cu cekati pregled 😂
    Kaj stvarno cokolada tak utjece na grceve? Meni se samo slatko jede 🤦🏼‍♀️
    I malo glupo pitanje, al kak ste sigurne da bebe imaju grceve? Moj zna plakati nakon kaj pojede i onda i dalje gura ruke u usta i jede jos. Nekad nisam sigurna jel se moze bebu previse hraniti. Kasnije ne povraca niti nista kaj bi bio znak da se prejeo.

Znakovi da su grcevi; stomak bude tvrd ko kamen, stisce sakice, savija noge, crveni se u licu...
    A sto se tice hrane, moj isto puno jede, kad vidim da trpa ruke u usta ili se oblizuje, dam mu jos. Nije nikad povratio..

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Taani
    24. Siječanj 2020. 20:41

Cure drage, da se i ja javim sa svojim iskustvom..
    Trudovi krenuli s ponedjeljka na utorak, razmaci od 10 min pa od 8 min i tako satima. Cim sam uspjela uhvatiti sat dva sna, znala sam da su pripremni i utorak ujutro otisla na redovni ctg. Ocitano par trudova koje sam osjetila pa sam trazila pregled da vidim je li se sto pokrenulo - bila sam prst otvorena. Nazad kuci, trudovi i dalje zezaju, odspavam 2 sata popodne.
    Trudovi se nastavljaju popodne i kroz noc, srijedu ujutro ih pratim detaljno, na 8 min pa na 6 min razmaka pa na 5 min. Otusiram se i odemo u radjaonu oko podne da vidimo jel jesu vise pravi ili nisu 😁. U radjaoni, ocitani dobri trudovi, pregledaju me, prst i po otvorena 🙄 kazu rodit ces danas al tko zna kada i srecom doktor mi da da biram ocu ostati na odjelu ili kuci. Odemo mi kuci i slijedi nastavak trudova do negdje 11 navever (dotad sjedenje, lezanje, pilates lopta i gledanje Uvoda u anatomiju epizode za epizodom 😁). Oko 11 su trudovi vec pola sata bili na 3, 3ipol minute razmaka pa smo grijali auto, spremali se i krenuli u radjaonu.
    Nakon zaprimanja, ctga i pregleda (6-7 cm otvorena), dobila klistir malo poslje ponoci. Setala, cistila se 😣, nekako prodisala sve te silne ceste trudove. U 1 dosao doktor na pregled, skoro do kraja otvorena. Dali mi rajski plin i nista vise jer je vec bilo kasno za sve ostalo. U 2 i 10 se rodio nas mali pisonja, 3850 g tezak i 53 cm dug 🥰🥰. Trudovi su pred izgon smanjili i prorijedili pa me babica okretala bok, leđa, bok da se bebac spusti, a ja sam na kraju tiskala na dosta slabe trudove, dobila sam snagu jer sam doslovno pitala hoce li on vise izaci ako budem tiskala 10puta jace 😁. Na kraju me babica zarezala jer ju je bilo strah da cu jako popucat, tako je procijenila, a bome sam i ja osjetila bebu uzduz i poprijeko.. MM je bio na porodu i bio je krasan 🥰 isto kao sto je skoro sve trudove kod kuce prozivio sa mnom tako je i tamo. I na samom izgonu mi je PUNO pomogao, da me podigne u polusjedeci polozaj i gura u leđa jer ja se nisam imala snage podici vise...
    Sve u svemu duga prica, ali prirodan porod. Velika beba koja sisa vec dva dana. Jos sutra smo u bolnici i ako sve bude okej u nedjelju nas pustaju.
    Imala bih svasta jos za tipkati, ali i ovako sam pretjerala 😂 sretno curama koje iscekuju, bit ce to sve super samo se drzite. Vjerujte, jace ste nego sto mislite 😉☺️ !! A mi se javimo sa sto pitanja kada dodjemo kuci i ne budemo znali odakle krenuti 😂👶

DeeDee
    24. Siječanj 2020. 20:53

Taani

Cure drage, da se i ja javim sa svojim iskustvom..
    Trudovi krenuli s ponedjeljka na utorak, razmaci od 10 min pa od 8 min i tako satima. Cim sam uspjela uhvatiti sat dva sna, znala sam da su pripremni i utorak ujutro otisla na redovni ctg. Ocitano par trudova koje sam osjetila pa sam trazila pregled da vidim je li se sto pokrenulo - bila sam prst otvorena. Nazad kuci, trudovi i dalje zezaju, odspavam 2 sata popodne.
    Trudovi se nastavljaju popodne i kroz noc, srijedu ujutro ih pratim detaljno, na 8 min pa na 6 min razmaka pa na 5 min. Otusiram se i odemo u radjaonu oko podne da vidimo jel jesu vise pravi ili nisu 😁. U radjaoni, ocitani dobri trudovi, pregledaju me, prst i po otvorena 🙄 kazu rodit ces danas al tko zna kada i srecom doktor mi da da biram ocu ostati na odjelu ili kuci. Odemo mi kuci i slijedi nastavak trudova do negdje 11 navever (dotad sjedenje, lezanje, pilates lopta i gledanje Uvoda u anatomiju epizode za epizodom 😁). Oko 11 su trudovi vec pola sata bili na 3, 3ipol minute razmaka pa smo grijali auto, spremali se i krenuli u radjaonu.
    Nakon zaprimanja, ctga i pregleda (6-7 cm otvorena), dobila klistir malo poslje ponoci. Setala, cistila se 😣, nekako prodisala sve te silne ceste trudove. U 1 dosao doktor na pregled, skoro do kraja otvorena. Dali mi rajski plin i nista vise jer je vec bilo kasno za sve ostalo. U 2 i 10 se rodio nas mali pisonja, 3850 g tezak i 53 cm dug 🥰🥰. Trudovi su pred izgon smanjili i prorijedili pa me babica okretala bok, leđa, bok da se bebac spusti, a ja sam na kraju tiskala na dosta slabe trudove, dobila sam snagu jer sam doslovno pitala hoce li on vise izaci ako budem tiskala 10puta jace 😁. Na kraju me babica zarezala jer ju je bilo strah da cu jako popucat, tako je procijenila, a bome sam i ja osjetila bebu uzduz i poprijeko.. MM je bio na porodu i bio je krasan 🥰 isto kao sto je skoro sve trudove kod kuce prozivio sa mnom tako je i tamo. I na samom izgonu mi je PUNO pomogao, da me podigne u polusjedeci polozaj i gura u leđa jer ja se nisam imala snage podici vise…
    Sve u svemu duga prica, ali prirodan porod. Velika beba koja sisa vec dva dana. Jos sutra smo u bolnici i ako sve bude okej u nedjelju nas pustaju.

Aaaaa bas sam danas pitala sta je s tobom. Pa zvuči odlično! Dugo ali nekako opušteno, ili ti to samo u light verziji opišeš haha. Čestitkeee 💓💓💓
    Znači na kraju je bebica došla u srijedu? Da ne upišem krivo..

[/url

Damnarexx 🌺
    24. Siječanj 2020. 20:55

Grizli sretno i samo hrabro😁😁😁
    Ko zna di je Cima, vjv se mozda vec mazi sa bebuskom🤗🤗😍

Damnarexx 🌺
    24. Siječanj 2020. 21:01

Taani čestitam! Jako lijepo napisano, i uopce ne smeta sto je dugo....cak naprotiv🤗

DeeSB
    24. Siječanj 2020. 21:25

Tanni cestitaaam!!! 🤗😍 Ne zvuci uopce lose, dobro da su te pustili doma pa nisi morala lezati tamo na stolu...uzivaj sad sa svojom bebicom i kad te puste  kuci odmaraj sto vise, mene je rana bolila najvise 5 i 6 dan nakon poroda jer sam se malo preforsirala. Tako da i ako ti se cini da nesto mozes - nemoj 😀

Ja evo prijavljujem da nam je danas otpao pupak. 😊 A smizla samo jede, spava i kaka. 😊 

L 💛

PetraB
    24. Siječanj 2020. 21:55

Dosla skicnut ima li sto s Grizli a ono... Tanni bravo, cestitam od ❤️...drzim fige da ste u nedjelju doma 🤗😘

url=https://lilypie.com][/url

Grizli
    24. Siječanj 2020. 21:58

Tanni cestitam...
    Curke ja mislim da kod mene je to nesto ipak u akciji. Meni i dalje sve nepravilno, al bol je jaca i traje do minuteni pol, a razmaci između cca 7 min, s time da svali toliko bude neki razmak svega 3 minute, a svaki toliko i do 10. Buni me skroz to sto nije pravilno kako svi govore, ako su ovo pripremni... 

DeeDee
    24. Siječanj 2020. 21:59

SIJEČANJ
    28. Supergirl - 2.1. - curica (🎂01.01.🎂)
    29. annika - 3.1. - decko (🎂22.12.🎂)
    30. Tonkica1 - 4.1. - decko  (🎂06.01.🎂)
    31. Lorena 94 - 4.1. - decko (🎂04.01.🎂)
    32. Hrabrica - 5.1. - curica (🎂08.01.🎂)
    33. valentina - 5.1. - decko (🎂08.01.🎂)
    34. kl1v - 5.1. - decko (🎂30.12.🎂)
    35. dalindas - 8.1. - decko (🎂09.01.🎂)
    36. Sofi09 - 8.1. - decko (🎂16.01.🎂)
    37. MaRe - 11.1. - decko (🎂13.01.🎂)
    38. Zarica - 11.1. - decko (🎂03.01.🎂)
    39. tinika - 14.1. - curica (🎂08.01.🎂)
    40.. LoSa84 - 17.1. - decko  (🎂12.11.🎂)
    43. DeeSB - 17.1. - curica  (🎂17.01🎂)
    41. ttadea - 20.1. - decko
    42. MSimic - 22.1. - decko
    43. DeeDee - 24.1. - curica
    44. Grizli - 24.1. - curica
    45. Gogaa_V - 24.1. - curica
    46. taani - 25.01. - decko   (🎂23.01🎂)
    47. Lunica - 26.1. - decko
    48. Dv91 - 27.1.
    49. malaMare - 27.1. - decko
    50. Eleonore - 28.1. - curica
    54. Miapia - 29.1. - decko
    51. Samojed - 29.1. - decko
    52. crnokosa - 31.1. - 14.2. - decko
    53. Hani - 31.1. - decko  (🎂02.01.🎂)
    VELJAČA
    54. Mangomum - 3.2. - decko
    55. AnnA - 3.2. - decko
    56. Lavica27 - 5.2. - decko (🎂21.01🎂)
    57. damnarexx - 5.2. - curica
    58. LoBi - 6.2. - curica (🎂03.01.🎂)
    59. Juno - 7.2. - curica (🎂31.12.🎂)
    60. C1M4 - 8.2. - decko
    61. lorija - 8.2. - decko (🎂21.01🎂)
    62. Omerta - 11.2. - curica
    63. Valkris - 11.2. - decko
    64. thinkpink1- 12.2. - curica
    65. Sarita15 - 12.2. - decko
    66. Macutica - 14.2. - curica  (🎂23.01🎂)
    67. Henky - 15.2. - curica
    68. Nita9999 - 17.2. - curica
    69. JelenkoPelenko - 18.2. - decko
    70. aarauch - 20.2. - decko
    71. Seni1985 - 20.2. - decko
    72. Tockica37 - 20.2. - decko
    73. PetraB - 25.2. - dvije curice

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.