Sve je to normalno. I sve prode poslje poroda 😉. Meni su prsti naticali zadnjih par tj prije poroda, pa sam skinula prsten za svaki slucaj. Dosla iz bolnice 3 kile laksa nego kad sam ostala trudna i nista mi vise ne otice.
A sto se tice carskog, da sam birala unaprijed nebi nikad odabrala. I evo 2 tj poslije se fkt ok osjecam. Al stvarno nemrem nosit tesko, bas mi je napor vadit malog iz kinderbeta i sl...
Joj ženice koje ste pri kraju samo hrabro
Kad smo kod konstatacije da te na carski porode a da vaginalno rodis... danas ionako zene ne rode same vec ti uvijek pomognu babice i doktori pa nas zapravo sve porode No ima zena kojima je u zivotu sve to sto su bile trudne i rodile i dojile to im je jedino bitno sto su u zivotu napravile i samo je njihovo najteze bilo, sve ostalo omalovazavaju. Meni je to ok ako je njima... no nekad rade preveliku famu oko toga svega da bi sebi dale na bitnosti ili se pokazale kao žrtve.
Evo ja mogu reci da sam ja bas super iako spavam max 2h nocu vec mjesecima, izdajam se 8× dnevno, rana od carskog me jos boli i jos krvuckam i minimalno 2 dana u tjednu provedem s malim na kontrolama. No imam vremena i za svoje guste kao sto je popit si kavicu, malo po forumu pogledati i sl. Odem i na kavicu s malim na suncanu terasu kad je lijepo. I da... vodim projekat na poslu preko kompa i telefonski kad mali spava I kad smo kod plakanja nakon poroda... nisam ni suzu pustila, veli mi muz da cu kad-tad puknut no za sad sam ok
Evo i mene..
Ova moja odbija suradnju, mislim da neće tako brzo van 😁
I dalje je trbuščić ful manji ali napreduje pa se pravimo da je to sve super.. ima 3200 +- 200g, kaze gin prije minus nego plus.. na ctg-u opet preko pol sata, trudova ni u primisli, ona spavala 25 minuta valjda od tih pol sata, na kraju sam ja zaspala 😄
Zatvorena skroz, oblik i duljina cerviksa u skladu s tjednima, samo to mi je rekao. Plodne vode dovoljno. Posteljica prelazi u 2.stupanj.
Idući pregled 21.01.
[/url
Aha i stigli su mi svi nalazi briseva koje sam radila, sve je uredno i sad imam sve uvjete za porod u vodi ako budem htjela (i ako mi ne pukne vodenjak prije)
[/url
Sam carski je meni ok prosao, iduci dan (odnosno 24h nakon kad su me digli) sam vec bila na nogama i dizala se sama. No ta sepsa me malo izmorila. No necu o to me... to je iza mene
Nego... sto se tice debljanja bebica, vele da to ovisi o genetici. Odnosno... ako ste vi i muz bili velike bebe i puno se debljali takvi ce bit i vasi malci. To nema veze sa kilazom i velicinom kasnije u zivotu. Recimo moj mali jako raste u duzinu dok se deblja prosijecno. On je i u trbuhu uvijek bio duljina trbuscic mu bio manji od tjedana. Neke bebe su obrnuto.
I da... nije bas idealno ni jako se debljati, na Goljaku ima puno beba koji sa 6 mjeseci imaju 9-10 kg pa moraju tamo na vjezbice jer se tesko krecu zbog debljine.
LoSa ovo si jako dobro konstatirala,nekim zenama je sve unzivotu samo to sto su rodile pa im nadjebavanje drugih mama (pardon my french😁) dodje kao sportska disciplina. Kljucno je ne dati se uvuci u te rasprave iako i sama nekad pokleknem...kao kad mi savjete od dojenju daje zena koja nije dana dojila s isprikom jer je rodila na carski🙄
Ja sad kad kazem da idem na dogovoreni carski u 100% slucajeva dobijem odgovor "a ma super,neces osjetiti"pa im spremno odgovorim buduci sam probala oboje da bi 10 puta ponovno prirodno rodila kako sam malu rodila...al kom da se opravdavam.
P.s. muz ti je u pravu,vjerojatno...ja sam jednom zatulila iza onih peripetija i sad me sustiglo u obliku ogromne panike prije ovog poroda,pardon prije nego me porode sad😂
Deedee ajme porod u vodi,prekul... po meni je ta kilaza sasvim pristojna. Moja je bila sa 39+3 3200gr sto je sasvim normalna kilaza za te tjedne...
Samojed ako je tako bolno otidji na pregled,mozda imas trudove?
Mi bili jutros na vaganje i pregled kukova. Kukovi uredu a malac ima 6 kg.
Rekla dr. Da mu moramo pocet uspostavljat rutinu. Nek ga svaku vecer kupamo i kad po noci place stavljam dudu. Da bi on po noci trebao izdrzat 4-5 sati bez hrane. Sad to sve zvuci idealno medutim on kad se probudi nakon 2-3 sata bude gladan ko vuk i ne prihvaca nista osim sise a da vam ne kazem da urlice ko da ga tucemo 😪 kak da se to izvede molim pomoc 🤣🤣
♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
2017-dermoid 9,2cm
2019- 🩵 T
2021-biokemijska
♂️1992/ asthenozoospermia
Radimo na 👣 od 1/23
Lavice ma meni je bilo bitno da bude oko 3kg.. ta kada me ful privlači, pogotovo od tečaja pa čisto da imam kao opciju, to ionako ovisi kako se zvijezde poklope taj dan, tj. koliko otvoren dođeš, da ti je vodenjak cijeli i naravno da je box s kadom slobodan i kada spremna jer je samo jedna na cijelo rodiliste
[/url
Ajme svaka cast losha da nisi ni jednom pukla 💪👸 kraljice.
Mene su jucer oprali hormoni. Kad je malac tako plakao od tog sto ga zeza trbuh. Totalno me zasoralo 🙈 jos sam se od zivcanoce malo i s mm zakacil, i plakala skupa s bebacem. Al danas sam vec super 😊
Ma ja se uopce ne opterecujem s komentarima okoline, dal sam majka il #nemajka. Porod ovakav il onakav, dijete sam donijela na svijet. Opet je hodam s tim natpisom na celu. Dojim jer je netko izmislio sesirice, da njih nije bilo apsolutno nema sanse da bi moje bradavice uspjele same. Tak da ljudi ce uvijek pricat, ne treba se uopce obazirat 😉💪
Mi bili jutros na vaganje i pregled kukova. Kukovi uredu a malac ima 6 kg.
Rekla dr. Da mu moramo pocet uspostavljat rutinu. Nek ga svaku vecer kupamo i kad po noci place stavljam dudu. Da bi on po noci trebao izdrzat 4-5 sati bez hrane. Sad to sve zvuci idealno medutim on kad se probudi nakon 2-3 sata bude gladan ko vuk i ne prihvaca nista osim sise a da vam ne kazem da urlice ko da ga tucemo 😪 kak da se to izvede molim pomoc 🤣🤣
Moja cura vec sinoc i preksinoc spava od 11ipo do 6 h...dakle dajem joj jest tipa 7 pa 9ipo pa u 12 ugl svako 2 ipo 3 sata i zadnji obrok u 11 ipo i odspava do 6 6 manje 10...najede se po danu pa ne trazi toliko po noci...
Sortiraj odgovore
Najstariji