ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    14. Siječanj 2020. 18:12

Btw cure koje imaju problem s dojenjem,sad mi izletila rrklama za ovo... https://choconillas.eu/rachel-s-remedy-jastucici-za-pomoc-kod-bolnih-grudi-dr-brown-s.html#horizontalTab1
    Vidim da je fina cijena al ako pomaze... zaboraviš i to. Zvuci obećavajuće al ne znam da li je stvarno tako...

• Stelle123
    14. Siječanj 2020. 18:35

Ovaj moj spava sa sisom u ustima. Zaspe, ja se dignem pa dreka. I tako stalno. Osim kad ga izvedem u kolicima vani. Cini mi se da i on ima soor doduse ne mogu mu otvorit usta da predjem gazom jezik da budem sigurna, al dosta je bijel.

url=https://lilypie.com]

Damnarexx 🌺
    14. Siječanj 2020. 18:43

Lavica27

Btw cure koje imaju problem s dojenjem,sad mi izletila rrklama za ovo…https://choconillas.eu/rachel-s-remedy-jastucici-za-pomoc-kod-bolnih-grudi-dr-brown-s.html#horizontalTab1
    Vidim da je fina cijena al ako pomaze… zaboraviš i to. Zvuci obećavajuće al ne znam da li je stvarno tako…

I meni je maloprije ta reklama na FBu izletila 🙈🙈
    Daj boze ako pomaze...fuckas 400kn..al opet ako ne...🤷

Taani
    14. Siječanj 2020. 18:56

DeeSB

Lunice uff…sad kad su mi rekli za kilazu nit mi ic rodit nit cekat da jos naraste 🙈 Al sad mi drago sto sam obavila sto trebam za epiduralnu.
    Lavice pokusavam se tim malo utjesiti jer znam da cesto fulaju. Kod nas evo nedavno 2 cure rodile, objema bebe procjenjene na 4300 - jedna beba bila 3900, druga 4900…e sad kako znat da ce biti vise ili manje od procjene 🤔🤔🤣
    Mene sekira to sto dr uopce nije spomenuo da mi mogla biti manja, nego samo veca…i taj pogled kad sam rekla da je prvi porod mislim da cu sanjati nocas….i svaku noc dok ne rodim 🤣🤣

DeeSb, bila sam i ja danas na ctgu, mozda smo se i vidjele :) 
    Nemoj se uopce sekirati sto se tice procjene tezine, ja sam lezala 8 dana na odjelu pa sam s puno zena pricala, njihove procjene strasno puno odskacu, u dosta slucajeva.
    Jesu ti rekli koliko ce cekati da krene prirodno, odnosno kada bi oni inducirali? Ja sam 38+5, ali uzv vece za 1 tjedan i kazu velika beba (procjena 3.500 g) pa vec naginju prema indukciji. Sutra idem opet na ctg i pregled pa cu znati vise, ali nisu oni meni bas logicni...
    Ja na epiduralnu nisam ni pomisljala kao opciju jer ju mozes dobiti samo od 8-16h ako si taman tada dovoljno otvorena , ali mozda sam trebala, mozda mi se posreci  Kome trebam reci da bih htjela epiduralnu i sto sve treba obaviti prije? 

Grizli
    14. Siječanj 2020. 19:28

Losa tnx bacinula ja to u masinu. Izaslo sve zivo i cisto fino. Cak sam i sve one igrackice od baby gym bacila na pranje ukljucujuci i ogledalce. 😁 Sve oprano! A danas nam stigla i hranilica iako smo rekli toj teti da ju ne mora sad slati nego da lad dodje ce ju donjet jer je za bebu od 6 mj na vise, al ona nije mogla izdrzat i poslala ju. Sad nam doslovce samo beba fali.

mrgud_zg
    14. Siječanj 2020. 19:35

Sofi ce kraju u grupi bit ona koja je najvise prenijela. Eto da nisu ni sve bebe dosle ranije 😉
    Mala nemoj se zivcirat. Briga te. Ti znas da radis najbolje za svoju bebu i to je najvaznije 😉
    Mi se taman spremali na prvu setnju po kvartu i onda danas procitam ovo o zagadenju zraka u zagrebu. Pa nemres vjerovat. Ja sam ona generacija kad je bio cernobil 🙈 nije isto al me bas podsjetilo na to 🤪 sad nisam uopce pametna, mozda da ni sutra nikam ne idemo
    Cure, jeste pocele kupat svoje bebe? Nama otpao pupak i patronazna odobrila da mozemo, al malo smo u strahu 🙈 kako ste vi to obavili ? U kadici, samo tusiranje, samo s vodom ili kako?

DeeSB
    14. Siječanj 2020. 19:35

Taani

DeeSB

Lunice uff…sad kad su mi rekli za kilazu nit mi ic rodit nit cekat da jos naraste 🙈 Al sad mi drago sto sam obavila sto trebam za epiduralnu.
    Lavice pokusavam se tim malo utjesiti jer znam da cesto fulaju. Kod nas evo nedavno 2 cure rodile, objema bebe procjenjene na 4300 - jedna beba bila 3900, druga 4900…e sad kako znat da ce biti vise ili manje od procjene 🤔🤔🤣
    Mene sekira to sto dr uopce nije spomenuo da mi mogla biti manja, nego samo veca…i taj pogled kad sam rekla da je prvi porod mislim da cu sanjati nocas….i svaku noc dok ne rodim 🤣🤣
    DeeSb, bila sam i ja danas na ctgu, mozda smo se i vidjele :)
    Nemoj se uopce sekirati sto se tice procjene tezine, ja sam lezala 8 dana na odjelu pa sam s puno zena pricala, njihove procjene strasno puno odskacu, u dosta slucajeva.
    Jesu ti rekli koliko ce cekati da krene prirodno, odnosno kada bi oni inducirali? Ja sam 38+5, ali uzv vece za 1 tjedan i kazu velika beba (procjena 3.500 g) pa vec naginju prema indukciji. Sutra idem opet na ctg i pregled pa cu znati vise, ali nisu oni meni bas logicni…
    Ja na epiduralnu nisam ni pomisljala kao opciju jer ju mozes dobiti samo od 8-16h ako si taman tada dovoljno otvorena , ali mozda sam trebala, mozda mi se posreciKome trebam reci da bih htjela epiduralnu i sto sve treba obaviti prije?

Hej...nedavno sam bas pitala za tebe, jesi izasla...a sigurno smo se onda vidjele danas. 😀 Ja sam po tom njihovom racunanju danas 39+2 a po uzv 40+2, i kad mi je gledala plodnu vodu kaze da odgovara tom prijelazu 39 na 40 tj. Na uzv sam isla poslje ctg-a i to smo morali ici na odjel pa nisam isla jos poslje kod dr samo zbog te procjene, u cet idem ponovo na ctg pa cu vidjeti sta kazu. Do sad mi nisu indukcije spominjali. Sto se tice epi, kazes dr kad ti ocitava ctg da zelis i dobit ces uputnice za ekg, krvnu sliku i anesteziologa. Ja sam poslje ctg otisla odmah na ekg (cak nije bila ni guzva), slijedeci dan u lab izvaditi krv i treci dan s ta dva nalaza isla kod anest...ne treba se nigdje narucivati. 
    Znam da je lutrija dobit ju ali sam htjela imati za svaki slucaj. Kako je dr rekla najcesce se dogovara bas za indukcije, ali zna se pogoditi da je slobodan i izvan tog sluzbenog radnog vremena jer je uvijek jedan dezuran...tako da nikad ne znas 😀

L 💛

14. Siječanj 2020. 19:45

mrgud_zg

Sofice kraju u grupi bit ona koja je najvise prenijela. Eto da nisu ni sve bebe dosle ranije 😉
    Malanemoj se zivcirat. Briga te. Ti znas da radis najbolje za svoju bebu i to je najvaznije 😉
    Mi se taman spremali na prvu setnju po kvartu i onda danas procitam ovo o zagadenju zraka u zagrebu. Pa nemres vjerovat. Ja sam ona generacija kad je bio cernobil 🙈 nije isto al me bas podsjetilo na to 🤪 sad nisam uopce pametna, mozda da ni sutra nikam ne idemo
    Cure, jeste pocele kupat svoje bebe? Nama otpao pupak i patronazna odobrila da mozemo, al malo smo u strahu 🙈 kako ste vi to obavili ? U kadici, samo tusiranje, samo s vodom ili kako?

Ja stavim vodu u kadicu (nekih 10 cm) i unutra rucnik da mu bude mekano. Njega omotam u tetricu i spustim u vodu. Obicno ga muz i ja skupa kupamo. On ga drzi a ja ga perem sa malom krpicom. Operemo i kosicu koje ima puno s malom kapljicom sampona. U vodu u kojoj ga kupam stavom par kapljica bademovog ulja. Kupam ga svakih 2-3 dana i voli biti u vodi no vristi kad ga izvadim  jer ne voli biti gol. Bas je lijep nakon kupanja. Ima puno kose pa mu se vidi kad je masna.

beba2025❤
    14. Siječanj 2020. 19:45

Bok svima☺️☺️
    Mare, cestitam. 🥰🌹
    Čitam sve.. Samo sam upamtila Svećenika i necije"male sise koje nemaju mlijeka"!! Nit za smijati se niti plakati!
    Veličina grudi apsolutno nema veze sa količinom mlijeka, štoviše, negdje sam čitala da takve žene uspješnije doje od ovih sa velikim.. iako ne mora biti tako, ali nije ni bitno. 
    Svećeniku bih imala što za reći 😄😄

Moja beba spava po 4h u komadu po noći.. Probudi se dva puta, papa, presvucem ju i slatko zaspe☺️
    Prvi pregled je imala.. Dobila je 1200grama u prvih mjesec dana i sve je super.. Stalno se smije, prati okicama, čvrsta je, drži i diže glavić, sili se da se prevrne, a naravno ne može jos😄😄
    Mame, koje ste rodile, koliko ste dugo krvarile? Meni nikako stati! 

Reserved123
    14. Siječanj 2020. 19:48

lavice pretpostavljam da su to oni jastucici sto su kao topli oblozi nzn tocno kazem sto mi se cini. Guglaj mozda ima neki forum ili bar negdi pise malo vise o tim.
    Stelle tako i moj onda je multitasking vadi sisu i stavi dudu brzinom vjetra 🤣😝 vecinom ne upali 🙋‍♀️
    Mrgud nije problem jer se vecina beba voli kupati. Do sada smo ga kupali nedeljom i srijedom ali nam je savjetovala dr da ga kupamo svaki dan da se nauci da iza tog ide spavanje. Tako da krecemo od danas tako.
    Temperatura vode treba biti od 36 do 38 stupnjeva. Ne bas puno vode (vecina kadica ima crtu dokle ide voda) i mi imamo onaj utor za bebe tako da samo ruka ispod glave i s drugom kupanac. Prve dane smo u dvoje kupali a sad sam se ispraksirala i nije problem. Sampon je svejedno samo da je za bebe. Mi imamo melem i super je.

♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
    2017-dermoid 9,2cm
    2019- 🩵 T
    2021-biokemijska
    ♂️1992/ asthenozoospermia
    Radimo na 👣 od 1/23

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.