ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Reserved123
    14. Siječanj 2020. 19:56

Beba evo 8 tjedan jos uvijek malo krvarim. Bome ove babinje vratu sve sto nismo tijekom trudnoce krvarile

♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
    2017-dermoid 9,2cm
    2019- 🩵 T
    2021-biokemijska
    ♂️1992/ asthenozoospermia
    Radimo na 👣 od 1/23

Taani
    14. Siječanj 2020. 20:07

DeeSb, hvala ti na detaljima. Nisam bas redovito pratila forum, cim sam izasla sam se posvetila zadnjim pripremama u slucau da me opet ostave na odjelu...
    Sutra cu onda pitati za epiduralnu pa nek se nadje  Ne cini mi se da ce ovaj moj van skoro pa vjerujem da ce naginjati na indukciju. Jedan od doktora na uzvu me prije tjedan dana pita:"Zasto oni vas ne porađaju?" Meni dotad nije ni palo na pamet da postoji opcija da nece biti prirodno 
    Jedan "los" ctg i nekih 18 dobrih i svejedno imam osjecaj da su svi prestraseni i da bi me stvarni sto prije porodili. Ne znam...
    Vidjet cu sutra sto ce reci i hoce li mi gledati plodnu vodu... 
    Sretno svim curama! Sve sto pisete nakon poroda, narocito savjete za dojenje, cu iscitati kada mom bebacu dosadi unutra 

DeeSB
    14. Siječanj 2020. 20:46

Taani

DeeSb, hvala ti na detaljima. Nisam bas redovito pratila forum, cim sam izasla sam se posvetila zadnjim pripremama u slucau da me opet ostave na odjelu…
    Sutra cu onda pitati za epiduralnu pa nek se nadjeNe cini mi se da ce ovaj moj van skoro pa vjerujem da ce naginjati na indukciju. Jedan od doktora na uzvu me prije tjedan dana pita:"Zasto oni vas ne porađaju?" Meni dotad nije ni palo na pamet da postoji opcija da nece biti prirodno
    Jedan "los" ctg i nekih 18 dobrih i svejedno imam osjecaj da su svi prestraseni i da bi me stvarni sto prije porodili. Ne znam…
    Vidjet cu sutra sto ce reci i hoce li mi gledati plodnu vodu…
    Sretno svim curama! Sve sto pisete nakon poroda, narocito savjete za dojenje, cu iscitati kada mom bebacu dosadi unutra

Jooj i ti doktori...svaki put netko drugi bude i svaki nesto drugo kaze, i sve ovisi kakve si srece i na koga ces naletiti... I mene zanima sta ce mi reci u cet za ovu procjenu 🤔 Ugl, sretno sutra...i tebi i ostalim curama koje imaju preglede!!😊🤗

L 💛

Lunica
    14. Siječanj 2020. 21:10

Mikio kako bi ti bebu od mjesec dana odvikla od mame😅😅 ne daj Boze... Pa 9 mj ti je bila pod srcem  bila i sad trazi tvoju blizinu i itekako osjeca tvoj miris. Nema tu odvikavanja😉🤗to je samo ljubav i nista vise ni manje. Ja ove moje predskolce nekad iz svog kreveta ne mogu izgurati jer eto zele moju kosu, 🤣🤣
    Samo polako i strpljivo... Zaista je beba jos mala🤗💞

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

14. Siječanj 2020. 21:11

Meni su jos u bolnici rekli da se bebe lako razmaze i da se onda tesko odviknu. Tako da mi malog ne drzimo puno po rukama, posebno jer je u pocetku bio zbilja sitan. Vecinu dana mi spava u kolicima u kosari tako da ja i neke stvari sitne mogu napraviti izmedu hranjenja, izdajanja i presvlacenja  Poslije jela ga muz i ja znamo staviti na trbuh prsa i tako spava. Od pocetka sam rekla muzu da ne dolazi u obzir da on spava u drugoj prostoriji tako da dijelimo brigu o malom i on je podjednako naviknut na oba. U noci spava u svom kreveticu osim kad je bas jako kriza ga stavim s gnijezdom izmedu nas, no kad zaspi prebacim ga u krevetic. Oninse jako brzo naviknu da ih se drzi i cuva  Lijepo je to no bude jako iscrpljujuce za mame pa ja pokusavam balansirati.

Lavica27
    14. Siječanj 2020. 21:36

Mikio ne znam sto bi ti pametno savjetovala al svakako bi muza ukljucila..kod nas nije bilo opcije da muz ide u drugu sobu,bila je u Noona-i po noci,dojila je sjedecki, vracala u krevet. Duda, ovca ewan, krevetic do mene... kroz dan bi je vozala za sobom u kreveticu akp spava (tipa u dnevni dok ja kuham rucak sa je naviknem na  buku). E sad,netko ce se prekrstit rukama i nogama ali iz logistickih problema smo je preselili sa njenih 3.5-4mj u njenu sobu (do nase) i to se pokazalo odlicno za njenu "samostalnost" ili smo dobili jako jednostavnu kcer,ne znam... cak ju je nakon nekog vremena smetalo ako bi u istoj sobi spavali,budilo je nase okretanje i slicno (iako su npr moji tvrdili da cemo joj prouzročiti emocionalne probleme i da djeca trebaju do skole uz roditelje...). Sama se sa 9mj uspavljivala navecer i dan danas je tako,pusa laku noc i ode u svoj krevet.. moj prijedlog za tvoju situaciju je ukljuciti muza i eventualno nabavka nosiljke prigodne za njenu dob... 

Lunica
    14. Siječanj 2020. 22:03

Mikio da to sto opisujes je malo ipak previse.. Moji su svi spavali dosta tako mali i rijetko bas na meni tako da bi ipak stigla obaviti tusiranje pa cak i malo odmoriti pogledati tv.. Ne znam.. Mozda joj je samo neka faza... Nadam se da ce proci.. Misica mala💞

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

mrgud_zg
    14. Siječanj 2020. 22:16

Cure puno hvala na savjetima za kupanje. Mislim da cemo se sutra napokon odvazit. Danas sam ga jos ipak samo s krpicom. Losha koje bademovo ulje koristis?
    Ja sam citala da tak malu bebu nemres razmazit, tek kasnije kad budu malo svjesniji. A sad nemam pojma, prvo mi je pa ne zelim pametovat 🙊. Ja sam isto mislila kak ce mm sve radit sa mnom, al doslovno sam ga drugi dan izbacila iz sobe 😁. Shvatila sam da mi nemre nis po noci pomoc bas pa bolje da se on naspava prek noci, a onda ga preuzme prek dana pa se ja uspijem malo odmorit i odspavat. Za sad nam to funkcionira al mm je jos uvijek na go. Bum vidla kad pocne radit..

PetraB
    14. Siječanj 2020. 22:42

Vecer cure!
    Prvo Mare… Porod zvuci sasvim ok za prvorotkinju, bravo! Sad jos samo fizicki oporavak i uzivancija s bebom. 😉
    Uf, navikavanje bebe na ruke, razmazenost ili ne.... Tesko je o tome generalizirati. Ja sam s curkom kao i Lavica sa svojom, no ipak sam se poslije uvjerila da je ona jednostavno bila karakterno takva. S malcem je bila sasvim druga prica, slicna prici koju mikio ima. Spavao je na meni samo preko dana, znala sam plakat jer nisam mogla ni na wc, kamoli skuhat ili nesto drugo. Mm bi kad bi dosao preuzeo no vecinm bi ga zaduzila da skuha za sljedeci dan. Onda bi se ja otusirala brzinski... I tako je bilo prva neka 4 mjeseca, tada se preokrenulo nesto kod njega. Poceo je spavati dva puta preko dana duzi period (sat-dva), nocu je spavao kako smo uveli bocicu ad-a prije spavanja od nekih 11-5/6 (sa dva mjeseca otprilike) . Sa 8 mjeseci sam ga uredno i na dnevno spavanje i na nocno vec mogla doslovce samo staviti u kindac budnog, izac iz sobe i to je to. Onda su krenuli ponovno probavni problemi pa je opet spavanje bilo kaoticno... Puno je tu faktora.
    Ja sam danas koma, nista spavala nisam, cure su se naocigled spustile, evo frendica mi sad u soku ostala kad mi je vidjela kako mi je nisko trbuh (a vidjele se pred par dana). Pisam po noci svakih pola sata/sat...nista nisam spavala, jedva hodam koliko me boli dolje sve. Kontrakcije su koma kad ne popijem normabel (a ne volim ga pit pa ga pokusavam izbjec koliko mogu). Izgledam kao smrt na dopustu, podocnjaci smedji, do brade... Bas mi je koma danas.. I onda mene moja kcer pita hocu li preksutra slavit rockas...hahahha, mogu jedino tak da ga provedem u krevetu 🤣🤣 al ne u petrovoj jos, molim lijepo 😅.
    Sanjala sam da sam prikopcana na ctg i da ocitava jedan konstantni trud 🙈🙈 i onda me narucili na lezanje za tri tjedna (znaci sa punih 35 tt), tocno onak kak ja govorim cijelo vrijeme. Podsvijest  radi svoje 😅

url=https://lilypie.com][/url

• Stelle123
    14. Siječanj 2020. 22:54

Reserved jeste za kukice bili u St? Nece dudu, ne zna sto bi s njom. Samo je lize ne kuzi da je treba sisati.
    Za kupanje mi nije pala tetra da ga umotam, jadnicak se zadnji put tresao. Inace kupat se voli. Ne znam zasto, ali njemu je kosa izgleda masno i nakon kupanja.
    Odlucila sam pokusat s rutinom, sad sam ga nahranila pa stavila u krevetic, malo kmeculji nadam se da ce zaspat bez sise. Ni moj mene ne pusta po danu, zaspe po ure pa sve iz pocetka. Jedino mu pase setnja, pa odspava u kolicima.
    Mikio jos su grcici, bit ce bolje kad prodju. Da probas s nosiljkams.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.