Cure moje ja sam jedva dosla k sebi. Znaci strah na entu. Dobila onaj papir da pratim pokrete i kao 10 pokreta u 2h treba biti nakon obroka najbolje. Nakon rucka legnem i krenem brojat 2 pokreta u nekih 45 min i mene jednostavno svladao san i zaspem. Probudim se skoro 2h poslije i pojedem malo cokse i vode da izmjerim te pokrete jer to uvijek pokrene miskicu. 2h nista ni pokreta. Palim baby watcher, prvo ne nalazim otkucaje. Mm proba on nadje od 100-110. Boli me iznad prepone, a nakon rucka sam imala uzasnu vrtoglavicu i oblio me znoj. Legnem na lijevi bok, pojedem pol manga jer reagira skroz ludo na voce da to bude pravi performans inace. Nista 4 pokreta u iducih 2h, vec placem, pokusavam nac trudnicku, panika skroz, watcher i dalje otkucaji max 115, mm lista knjige, google, pokusava i on nac trudnicku da idemo u TA. Ja sam jedva disala od muke iskreno, otkucaji meni dosli na 100 pa vise nismo ni znali dal to moje nalazimo na trbuhu nisko ili bebine usporene, al osjetila svaki toliko nešto lagano neki ko pokret al nije to to vise kao da beba duboko udahne pa da osjetim taj udah. Nasli da moze problem sa otkucajima kod bebe biti moje tesko disanje pa sam pokusala se smirit, al ludilo u mojoj glavi nije moglo se smiriti. I kaze mm nista pojedi nešto full slano tlak ti je nizak ako ne bude promjene za 15-20 min idemo za Pulu bez trudnicke bez icega. I zadnji moment ova moja ludaca krene se bacakat po trbuhu, otkucaji dosli do 140 s time da kako stavim baby watcher ona smugne negdje i izgubim ih, al lovim. Noge su mi otkazale, razum, psiha sve zivo. A sta je najbolje trudnicka bila na stolu u kuhinji nemam pojma kako ju nisamo nasli. Sad se ponasa skroz normalno i otkucaji su ok provjerila par puta. Tako da plan je malo popratiti i onda ako nesto opet zasteka ipak otici u TA. Iako me full umirila kad je pocela skakat u svom uobicajenom ritmu. I nikad vise joj necu rec da se malo smiri jer me bole njeni udarci. Jedva cekam ponedjeljak da idem kod ove gin opet na pregled da joj se pojadam, a nadam se da ce do onda biti sve uobicajeno da necemo prije morat ici jer vikendima su uvijek neki znj doktori u TA.
Cure moje ja sam jedva dosla k sebi. Znaci strah na entu. Dobila onaj papir da pratim pokrete i kao 10 pokreta u 2h treba biti nakon obroka najbolje. Nakon rucka legnem i krenem brojat 2 pokreta u nekih 45 min i mene jednostavno svladao san i zaspem. Probudim se skoro 2h poslije i pojedem malo cokse i vode da izmjerim te pokrete jer to uvijek pokrene miskicu. 2h nista ni pokreta. Palim baby watcher, prvo ne nalazim otkucaje. Mm proba on nadje od 100-110. Boli me iznad prepone, a nakon rucka sam imala uzasnu vrtoglavicu i oblio me znoj. Legnem na lijevi bok, pojedem pol manga jer reagira skroz ludo na voce da to bude pravi performans inace. Nista 4 pokreta u iducih 2h, vec placem, pokusavam nac trudnicku, panika skroz, watcher i dalje otkucaji max 115, mm lista knjige, google, pokusava i on nac trudnicku da idemo u TA. Ja sam jedva disala od muke iskreno, otkucaji meni dosli na 100 pa vise nismo ni znali dal to moje nalazimo na trbuhu nisko ili bebine usporene, al osjetila svaki toliko nešto lagano neki ko pokret al nije to to vise kao da beba duboko udahne pa da osjetim taj udah. Nasli da moze problem sa otkucajima kod bebe biti moje tesko disanje pa sam pokusala se smirit, al ludilo u mojoj glavi nije moglo se smiriti. I kaze mm nista pojedi nešto full slano tlak ti je nizak ako ne bude promjene za 15-20 min idemo za Pulu bez trudnicke bez icega. I zadnji moment ova moja ludaca krene se bacakat po trbuhu, otkucaji dosli do 140 s time da kako stavim baby watcher ona smugne negdje i izgubim ih, al lovim. Noge su mi otkazale, razum, psiha sve zivo. A sta je najbolje trudnicka bila na stolu u kuhinji nemam pojma kako ju nisamo nasli. Sad se ponasa skroz normalno i otkucaji su ok provjerila par puta. Tako da plan je malo popratiti i onda ako nesto opet zasteka ipak otici u TA. Iako me full umirila kad je pocela skakat u svom uobicajenom ritmu. I nikad vise joj necu rec da se malo smiri jer me bole njeni udarci. Jedva cekam ponedjeljak da idem kod ove gin opet na pregled da joj se pojadam, a nadam se da ce do onda biti sve uobicajeno da necemo prije morat ici jer vikendima su uvijek neki znj doktori u TA.
Ajmeeee Grizli!!! 😟😟😟 Mogu zamislit kako ti je bilo. Uf! Ne ponovilo se. Vjerujem da je bebica bila samo malo vise uspavana, i onda se razbudila 🤗
Grizli iskreno ja nisam brojala pokrete skolski nikada,ni s prvom... znala sam otprilike i njen i sad njegov bioritam, a i navikla sam da ima ludje i mirnije dane...prodala sam svoj doppler ima dva mjeseca,jer ga osjecam svaki dan po rasporedu iako npr jucer je bio mirniji. Al onda me.krene panika kad opet stuca pa me muz spota da je identicno i mala stucala u trbuhu i van njega... nikad mir u glavi s njima😣 Ja imam nocne more vec par noci vezano uz bebu i nikako se oslobodit straha. Al onda rodis i nove dimenzije strahova krecu.. krug života,eto... probaj nesto sto te opusta da se smiris. Topao tus,neka hrana/caj/kakao... preslozi robicu..stogod. sretno😘
Kad smo vec kod dojenja, ako netko ima savjet…ja se izdajam i dajem dohranu…ali sam primjetila da mali nakon mog mlijeka ima uzasne grceve, u roku od 5 min nakon jela krenu…traju po dva sata skoro..jedem neslano, uglavnom juhe i leso, nista sto ne nadima…a kad mi pojede dohranu, grcevi su puno slabiji, nema histericnog placa, boli ga, ali ni blizu kao od mog mlijeka…
Moj se isto grci nakon jela (iako jako pazim sto jedem) i probala sam s ad-om i kao bilo je manje no rekla mi pedijatrica da je to slucajno. Neke male bebe jos nemaju potpuno razvijen probavni sustav te im hrana tesko padne na zeludac. Veli da ce to spontano proci s vremenom. Ja mu dajem probiotik BioGai-u no nisam primijetila da mu pomaze. Probala sam i Espumisan i isto nista drugacije. Jedino mi se cini da mu je od Tiba kapi malo bolje no nisam sigurna. Pomaze i sko ga stavim nakon jela malo na trbuh na prsa… kao skin to skin. Onda se umiri.
A ovo za dojenje… konstatacija da to sve zene mogu ali ne zele mi je ravna konstataciji da sve zene mogu lako ostat trudne ali se ne trude… a svi znamo da to nije tako. Nekima mozda jest no nismo sve te sreće…
Mi smo odustali od Epsumisana i presli na Biogaiu, rekli su nam da je ona dugorocno najbolja ali da se strpimo 4 do 5 dana da pocne djelovat. Pokusat cemo, samo treba prezivit toliko🙄
I danas mi je mama uzela malca za vrijeme grceva, stavila ga na prsa, ona tako zaspo, ona ga legla na stomak u krevetac i spavao 5 sati tako🤪🤪
Mi uzimamo Biogaia-u mijesec dana pa nista...
Kod nas totalna promjena. Sad ga vrlo rijetko grci, samo 10 minuti kad pokusava kakit, i ono jutarnje rzanje itd. Ne znan je li do mljecnih proizvoda, ali pomaze. Dapace sad mi se cini i da previse spava. Kakvi su vam motoricki? Mi budemo 2-3 puta po 5 min na trbuhu, ali ne trudi se previse. Malo gleda neke slikice, malo se mazi i to je to. Uglavnom jos smo na jede i spava fazi i to ja moram bit blizu.
Moj mi se cini dosta zivahan i jak pa sam ga krenula stavljat na trbuh u on kad je u moodu dosta jako i dugo dize glavicu...a smijesan je dns, slucajni se uspio s trbuha na ledja prebacit kolko je mlatarao 😅
Mi smo uzimali Espumisan i ko da joj je bilo i gore od njih. Bio Gaiu uzimamo i dalje svaki dan, a miskim da su joj najbolje pomogle Tiba kapi,i njoh i dalje dajemo.
Nisam se stiigla javiti danas… Mi imamo zadnja 2 dana urlanje bez razloga. Nisu grcevi, nije probava, samo cendra cijeli dan i noc osim dok je na cici. Vec smo ludi mm i ja. Na cici je stalno, svakih sat do sat i pol samo promjenim strane a ona cica po pola sata, 45 min. 🤦🏼♀️
Losa svaka cast na smirenosti, ja bi babu nokautirala. Ja se od prvog dana borim s dojenjem i sisama, od zastoja mlijeka, soora, mastitisa i antibiotika i ne odustajem, povremeno damo dohranu kad vise nemogu pa nek prica ko sta hoce. Izdajati se nemogu jer su mi bradavice koma, zadnji puta sam si izdajalicom napravila takve strasne podljeve na bradavici da to uzasno grozno izgleda a bome i boli. 😒😒
Bas te briga za price i bitno da maleni palcic napreduje, a ti si vec prije pokazala da si jaka i cvrsta i takva mama je pravi uzor svojoj bebi 💪🏼
Grizli i ja sam imala takve 2 epizode u trudnoci i ko za vraga jednom crkle i baterije na baby watcheru. I svaki put kad bi mm i ja odlucili da idemo na hitnu provjerit bi se javila. S tim da ja nisam pratila pokrete jer je ona bila jako mirna i nije se javljala tih 10 puta kolko bi kao trebala. Zato sad nadoknaduje 🙈
Tako da razumijem paniku… Al probaj se smiriti sad, opustiti uz nesto sto ti pase inace.
Samojed mozda da ipak ides negdje provjerit zbog pada za svaki slucaj da te pregledaju… Ne zelim ti raditi paniku, sano dobronamjerno, znam da je to problem za posteljicu da se ne odvoji ako je jaci pad… Nadam se da si ok i da nije bilo jako… Prati stanje svakako i ako ista sumnjivo bude pravac doktor.
Sve ostale, super za uredne preglede!
Mare 💪🏼💪🏼
E pitanje, kako si ti prepoznala da ti mali ima soor?
Grizli bas ste se prepali a bebica samo malo odspavala...al zar se ne dobije to brojanje pokreta ranije? Jer sad pred kraj se oni full umire i nekad je teško dobiti te pokrete...kod mene ima dana da bas osluskujem kad ce se javiti jer ne pomaze ni hrana ni nista...isto me par puta panika uhvatila al onda se ipak kad tad javi pa me umiri 😊
Tina isto nikad čula..sta i to postoji 😂 morat cu bas progooglat 😂
Tina ni janikad cula... no oko beba i trudnoce postoji puno stvari za koje prvi puta cujem
Grizli kad sam bila u bolnici cesto pred kraj trudnicama ni na ctg-u nisu mogli nsci bebe jer bi spavale i sl. I da... meni iato cudno da se ti otkucaju lred kraj broje kad su smanjeni zbog manje prostora.
Grizli ne zelim te plasiti, ali negdje sam citala da je opasno da trudnice budu dijagnosticari na temelju tih doplera kuci jer se svasta nesto moze pogresno protumacit, nego ako primjetis da postoje odstupanja da odes na pregled/ctg kod ginekologa. Inace i moj je lupao manje u zadnjim danima, al meni je bilo ok dok god lupa. Sinoc sam ga pohvalila zato mi sad dar mar. Meni stvarno nije jasno kako njega ne probudi to sto ga smeta, nego on to sve zatvorenih ociju odradi samo ispusta zvukove i tako po par sati. Mi isto koristimo dosta dugo Bio Gaju mozda je i ona pomogla + kupila sam klinasti jastuk u Bubamare i kad pocne se tako glasat dignem ga na njega dosta mu pomogne. Moguce i da ga nos muci. A negdi sam procitala da znaju tako reagirat kad im je puno vruce, pa onda i pec ugasim.
url=https://lilypie.com]
Jutro od jedne sove.. 😏 🦉
Probudili me neki cudni snovi plus osjetim plinove u crijevima pa se sjetila da bi mi bilo vrijeme poceti sa probioticima.. preporuka je zadnji mjesec prije poroda, jel? Biorela ok?
I da, lagana paranoja me hvata od jucer zbog neke nelagode dole, odma si mislim da sam pokupila neku bestiju kod novog ginekologa (u cet na pregledu) s obzirom kakav slampav je bio. Tokom uzv-a si je tako bzvz sjeo, tocno ispod mojih nogu (umjesto sa strane) da sam sva spigana bila, i onda se tako naginjao da dohvati moj trbuh, a znjora od uzv-a mi se klatila dole izmedju fino po pipici jer nisam mogla skupiti noge.. reko bakterije navalite.
Ugodan i miran vikend svima! 🤞
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Sortiraj odgovore
Najstariji