Zene, zao mi je ako se bilo koja od vas nasla uvrijedjenom ili prozvanom mojim postom o dojenju, uistinu nisam mislila na specifične situacije gdje se radi o nedonoscetu ili bilo kakvim drugim medicinskim razlozima iz kojih dojenje nije moguce. Odnosilo se na situacije u kojima je sve cisto a u kojima zene sebi stvaraju pritisak i opterecenje time koliko je beba pojela i koliko cesto trazi sisati. Moj savjet je samo taj da se opustite i da se ne zamarati previse. One zene koje uistinu imaju volju, a beba im ZELI sisati dojku, neka pokusaju isključivo dojenjem i dojkom, izdajanje je u tom slucaju nepotrebno, samo sebi stvarate pritisak i problem, jer sve ono sto izdojit beba bi svakako posisala iz dojke. Ta kolicina mililitara vam ne znaci nista, sve vam pokazuje broj pelena i majcinska intuicija da je sve u redu. U slucaju da prirast nije zadovoljavajuci, tad je vrijeme da se zapitate da li je problem u kolicini koju pojede ili u necem trecem. Nije mi namjera nikoga uvrijediti, zao mi je svake zene koja zeli dojiti a iz bilo kojeg razloga joj ne uspijeva. Nikakvo "sektasko dojenje" ne zagovaram i ne slazem se s tim da se bilo koga osudjuje jer ne doji, pa cak i ako neka zena jednostavno ne zeli dojiti nego davati AD to je njen osobni izbor protiv kojeg nemam apsolutno nista. Al mi je zao zena koje se mice i misle da im ne uspijeva a zapravo je sve u redu, jedino sto nije u redu je zapravo strah i nesigurnost koja je jaca od njih. Vjerujte u sebe, i ulozite puno truda, jer sad je dojenje pakao i jako iscrpljujuce, ali poslije kad beba malo ojaca, sisanje ce se svest ma svaka 3h po 5 minuta, i vjerujte mi vrijedi svake neprospavane noci i svake ragade i svake kvrge taj osmijeh koji vam upute sa tom sisom u ustima. Sretno jos jednom svima, volim vas citati, i sama imam skoro pa zimsku bebu kuci, i decka od 5god koji je dojen 2 godine. Pa nekog iskustva ipak imam 😉😘
E da cure zaboravila sam vam napisati da sam opet radila onaj bris vaginalni i opet je izdvojena Candida 30% a koristila sam vaginalete 😞
Jos jedan osvrt mali na sve pa obecavam da necu vise. Kad budete u rodilistu, neke od vas ce roditi bebe koje nece bit zainteresirane za dojku dok ce neke roditi male ovisnike od prvog trena. Ja sam imala obje situacije. Mlijeka nema u rodilistu u smislu da ono sprica iz dojki, ali ga ipak ima. Bebe ce plakati i traziti stalno sisu jer ce bit gladne, iscrpljene od poroda, sokirane vanjskim podrazajima i svijetom i jer ce zelit vasu blizinu. Samim time ce i navuci ogromnu kolicinu mlijeka koja ce vam, kad dodjete kuci, vrlo vjerovatno stvoriti problem. Sise buknu i otvrdnu,. U tom slucaju vecina zena pogriješi, jer ne nudi dojku na svaki plac, jer misle da beba nije gladna jer sisala je prije 10 minuta, i stvore se kvrge i upale itd. S beba a koje doje nema pravila kada jedu i koliko dugo kao sto sam vec u prethodnim postovi a navela. Staavljajte je na svaki plac na sisu i vjerujte nece se imat kad upala razviti. Nakon par dana ce se uspostavit ponuda i potražnja i nakon toga ce vam se ciniti da uopce nemate mlijeka u sisama jer ce sise najednom postati mlohave i ispuhane. To je samo opticka varka i to znaci da se uspostavilo tocno onoliko koliko bebi treba. Najveci problem je hvat bradavice i to je nesto sto se ne moze bas opisati rijecima kako bebi uvalit dojku u usta, pogotovo jer se vecini bradavice uvuku nakon poroda, Al to bi osoblje bolnice trebalo se potrudit da vam pokaze. Kad je hvat dobar nema ni ragada no boli. Dojenje ne smi bolit. Mozda mrvicu nelagode na pocetku dok bradavice ne ocvrsnu. Eto, za sve vas koje tek trebate roditi nadam se da sam vam bar malo pomogla, jer kad sam ja bila trudna s prvim djetetom upravo ovaj forum i tema o poteskoca a u dojenju su mi pomogle da ne odustanem i da se znam nosit sa svakim problemom na koji nađem. Sretno vam❤️
Hej cure. . Zapravo sunshine i pupilu su napisale sve sto sam vam htjela i sama napisati kad dodjem doma. I 100ml u prvih mj dana je jaaako puno. Piba i ja bi ti savjetovala cesce da ju stavljas dojiti..
Mare huh…citala jesam da strah/stres znaju blokirati trudove odnosno zaustaviti ih… zelim ti filmsko pucanje vodenjaka (buduci je mjesec pun) i tvoje lijepe trudove :) Drzi se❤
Moja je jučer pocicala, ostavila sam je tati na sat vremena sa 100ml mog mlijeka i to je pojela i odmah navalila na cicu čim sam se vratila. Pretpostavljam da nije bila gladna već u stresu što ju je mama prvi put napustila na čak sat 🤦🏻♀️
Mare svu sreću želim!!
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Ajme mare pakak te nece… drzim fige da krene cim prije. I da prode sto bezbnije 🤞
Mom, simbalijabas sam htjela pitat zasto vi izdajate ako bebe zele dojit? I gdje ste vi nasle podatak kolko bi trebale pojest po obroku (100ml?) ? Cini mi se to ko ogroman stres.. kaj nije da bebi das cicu pa pojede kolko joj treba, nekad u 10 min nekad 50? Pa ustvari ne znas kolko pojede al pojede kolko joj treba? Bas ovak kak jw sunahineobjasnila…
Ja inače ne izdajam, sad sam morala izaći na kratko pa da tata može utješiti bebu, i dobro da jesam jer je sve pojela. A ne mislim da trebaju pojesti 100ml nego sam toliko izdojila xD nemam pojma koliko moja jede, nekad želi za dva sata cicati, najčešće za 3, 4h. Sama traži.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
u velikom sam zaostatku s čitanjem pa tako i s događajima. sigurno je neka od vas i rodila u međuvremenu pa joj čestitam. mi smo prije tri dana došli do 2300 g pa tako i pušteni iz bolnice. prvo cica ali jako brzo zaspi jer je još preslaba pa onda izdojeno na bočicu više ne može jer ju ne mogu razbuditi. inače je ko vurica. buđenje svaka tri sata. skužili smo da joj to nije dosta pa je od noćas metoda da odmah nakon svakog buđenja dobije odmah bočicu izdojenog da pratimo količinu unešenog obroka. po potrebi akonema mojeg dobije dnevno jedan do dva obroka Prenana za nedonoščad Mislim na sve vas.
u velikom sam zaostatku s čitanjem pa tako i s događajima. sigurno je neka od vas i rodila u međuvremenu pa joj čestitam. mi smo prije tri dana došli do 2300 g pa tako i pušteni iz bolnice. prvo cica ali jako brzo zaspi jer je još preslaba pa onda izdojeno na bočicu više ne može jer ju ne mogu razbuditi. inače je ko vurica. buđenje svaka tri sata. skužili smo da joj to nije dosta pa je od noćas metoda da odmah nakon svakog buđenja dobije odmah bočicu izdojenog da pratimo količinu unešenog obroka. po potrebi akonema mojeg dobije dnevno jedan do dva obroka Prenana za nedonoščad Mislim na sve vas.
Juno kakav ti je secer sad nakon poroda?
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Zene, zao mi je ako se bilo koja od vas nasla uvrijedjenom ili prozvanom mojim postom o dojenju, uistinu nisam mislila na specifične situacije gdje se radi o nedonoscetu ili bilo kakvim drugim medicinskim razlozima iz kojih dojenje nije moguce. Odnosilo se na situacije u kojima je sve cisto a u kojima zene sebi stvaraju pritisak i opterecenje time koliko je beba pojela i koliko cesto trazi sisati. Moj savjet je samo taj da se opustite i da se ne zamarati previse. One zene koje uistinu imaju volju, a beba im ZELI sisati dojku, neka pokusaju isključivo dojenjem i dojkom, izdajanje je u tom slucaju nepotrebno, samo sebi stvarate pritisak i problem, jer sve ono sto izdojit beba bi svakako posisala iz dojke. Ta kolicina mililitara vam ne znaci nista, sve vam pokazuje broj pelena i majcinska intuicija da je sve u redu. U slucaju da prirast nije zadovoljavajuci, tad je vrijeme da se zapitate da li je problem u kolicini koju pojede ili u necem trecem. Nije mi namjera nikoga uvrijediti, zao mi je svake zene koja zeli dojiti a iz bilo kojeg razloga joj ne uspijeva. Nikakvo "sektasko dojenje" ne zagovaram i ne slazem se s tim da se bilo koga osudjuje jer ne doji, pa cak i ako neka zena jednostavno ne zeli dojiti nego davati AD to je njen osobni izbor protiv kojeg nemam apsolutno nista. Al mi je zao zena koje se mice i misle da im ne uspijeva a zapravo je sve u redu, jedino sto nije u redu je zapravo strah i nesigurnost koja je jaca od njih. Vjerujte u sebe, i ulozite puno truda, jer sad je dojenje pakao i jako iscrpljujuce, ali poslije kad beba malo ojaca, sisanje ce se svest ma svaka 3h po 5 minuta, i vjerujte mi vrijedi svake neprospavane noci i svake ragade i svake kvrge taj osmijeh koji vam upute sa tom sisom u ustima. Sretno jos jednom svima, volim vas citati, i sama imam skoro pa zimsku bebu kuci, i decka od 5god koji je dojen 2 godine. Pa nekog iskustva ipak imam 😉😘
Samo bi se osvrnula...puno bebica je razlicito,mi nikad nismo uspjeli (u 9mj dojenja) postići na svaka 3h i da pocica za 5minuta al svakako je imalo s vremenom vise reda i podoji su bili kraci (20ak min).
Simbalija njima sisa dodje ko 6u1,hrana,pice,utjeha,mazilica itd...😁
Istina sto kazu, od trenutka kad rodis briga ne prestaje 🙈😂 moj se znaci u ovih par dana uspjesno rijesio sesirica, jede i kaka ko veliki. Fino prije 2 dana na vagi pokazao da se deblja 😁. Al eto nova briga. Sad nekad cica samo 10 min i zaspi. I sad sam ja opet u stresu dal je to dosta. Al odlucila sam si mantrat onu “zadovoljna mama zadovoljna beba” i necu si radit stres. Vazemo se u ponedjeljak opet a do tad nek jede kolko mu se jede 😁
Ps lavice kad sam procitala ovo 6u1 procitala sam mazalica 😂😂 eto kako moj mozak funkcionira. Vidi se da sam se pozelila rucka “ kod srbina” 🙈🙊🍖🥩🥓😁
Hvala svima na dobrim zeljama ☺ Mi i dalje mirni..ctg pokazao čak tri truda 😂😂 al nista od toga..dobro cak bi i htjela sad nek se strpi do sutra jer mi se ne svida danasnja dr pa bi onu sto je sutra dezurna 😁😁
Fun fact....ja imala spremnu torbu za radaonu..na kraju ništa ne nosis sa sobom..samo spavacica i papuce..ostalo sve mozes dobiti tek kad se porodis.Jucer mi napravili klizmu i sad se trebas otusirati..reko al sve mi u torbi,kaze sestra kod nas sve naše imate..i dala mi neku spuzvicu s gelom i onu zelenu plahtu za obrisati se 😂🙈🙉
Jedva sam cekala da mi muz stvari donese dok su me strpali na odjel...naravno da mi je dns morao jos donositi jer je meni kofer spremljen s onim stvarima za poslije poroda..a sad kak sam tu treba mi i pidjama i gaca i svasta nesto..sva sreca pa sam i u kofer stavila po jedno za svaki slučaj.
Sortiraj odgovore
Najstariji