Grizli vjeruj mi uopce nije slatko jer je moras skidati do gola da bi je vagala a 40 ili 100gr odjece je velika razlika. Samo ispod stavis tetru da beba ne dozivi sok na hladnoj podlozi. Mislim da se za tetru oduzima 40gr. Ja bi svakih par dana vagala,nakon par puta ako vidim da je dobar napredak ne bi je vagala duze vremena. A ovo prije i poslije podoja je u ekstremnim situacijama ako se sumnja da dojenje ne funkcionira pa je beba gladna..
Mrgud nikako da te pitam,jesi ti koristila one Pelsy uloske iz Mullera?
Lavice nama je patronazna za tetru oduzela 20g.
A ja sam bila pitala za peltzy uloske al na kraju ih nisam kupila jer sam dobila hrpu vir od frendice sto joj je ostalo viska a rodila nedavno. Jos imam zaliha pa nisam nis kupovala. Al cini mi se da je neki dan netko pisao o nekim iz dma uloscima da su super? Al nemrem se tocno sjetit tko ni koje 🙈🙊..
Eto mene opet malo kao padobranac. Nevjerujem da itko lose misli kad spominje dojenje, meni je to na kraju bilo prekrasno iskustvo i osjecaj. Definitivno se treba potrudit ako se zeli uspjeti jer ja vise znam prica kako je bilo tesko nego kako je nekome iz prve uspjelo. Ja sam isto rodila nedonosce i prva 3 mjeseca sam se izdajala jer oni nemaju vremena u bolnici ni da pokazu, a kamoli da sam pokusas (bolnica prijatelj djece i na svakim vratima plakat o dojenju) i kad smo napokon dosle kuci i mrvica je ojacala uopce da povuce kroz mjesec dana smo se super uhodale 😊
A na pocetku je bilo sto cuda, od prvotnog soka sto sam uopce rodila toliko ranije i sto ce biti s njom, ni na kraj pameti sto trebam sa cicama i mlijekom. Normalno se kvrge stvorile, ali srecom naisla na divnu sestru koja mi je do besvijesti to sve izmasirala, osim mlijeka i suze su skakale na sve strane. Dalje sam se borila sama( muz je uskakao koliko je stigao) jos sa braunilama u obe ruke i da rodila na carski pa sam jos i dren vukla sa sobom. A inace za sve koje rode nedonosce postoji soba za izdajanje pa sam se i tamo nagledala svega. Nitko na pocetku nezna kako te izdajalice uopce funkcioniraju i meni se na pocetku bilo lakse rucno izdojiti. Kasnije kad sam skuzila izdajalicu bez problema za 10 min puna ta bocica, kasnije i dvije ako se sjecam dobro. Ali neke nisu 10ml mogle izdojiti i jednostavno je tako, mogu oni reci da samo mali postotak stvarno nema mlijeka, ali neka onda recu da i psiha uveliko utjece da se netko nemoze izdojiti, a beba bi mozda uspila. Jako veliki problem je i oko prevelike zelje da to uspije i samo si stvarate dodatni stres i onda opet ne funkcionira. Sto se tice vaganja ja bih rađe zvala patronaznu cesce nego da se jos i oko toga brinem. Ja sam preko neta citala i gledala slike kako da beba pravilno zahvati dojku i kako odvojiti bebu ako vas boli i nije dobro zahvatila. Također nakon svakog podoja ostavite koju kapljicu mlijeka na bradavici i puno ce vam brze zacijeliti od bilo koje kreme. Sa kupusom oprezno jer osim sto vam moze smiriti upalu moze vam se i mlijeko smanjiti. Nemojte u svemu tome zaboraviti jesti, a pogotovo vodu piti. Ali najvaznije od svega imate pravo i da mislite na sebe i trebate paziti da se i vi oporavite, a ne da jos prosvijucete od silnog stresa. I ako dojenje neide pa neide sto bi mu zato i postoji ad i nije nikakva sramota pa bolje da ostanete zdravi i uzivate sa svojom bebicom nego da se patite, a godina dana prebrzo prođe.
Jutro curke!
Vidim da nam se Mare nije nista javila, nadam se da su ok...
Losa super vama ide sa izdajanjem i slazem se s tobom. Isto tako ima zena koje su bile na op.dojki gdje su im precvikani kanalici te im je odmah u startu dojenje onemoguceno, kao i kod amputacija dojki, psihijatrijske bolesti, konzumacija nekih lijekova koje se ne preporučuju uz dojenje (kod epilepsije i sl.)...Vjerujem da se Sunshine, kao i curke, nespretno izrazila i da nije nista lose mislila ili kak veli Lavica, nije zagovornik sektaskog dojenja. Ne mislim maltretirat dijete ni sebe sa cicom nepotrebno, ide-ide, ne ide-ne ide, ak malo fali nakon mog mljekeca ponudit AD i super. Jer iskreno duze od godine dana, mm nema nikakvu nutritivnu vrijednost, a to da bi se ja mogla hvalit kolko dugo sam dojila dijete mi je totalno nepotrebno, jer ak ga mislim dojit dojit cu ga zbog nas, a ne drugih.
Grizli budes vidla kad ces pocet vagat dijete, nije bas fora, to ti je dodatan stres uz cjelokupnu situaciju (nespavanje, plakanje, presvlacenje, ne daj Boze grcici...). Pokusni podoj mozes napraviti samo orijentaciono, dok taj filing s dojenjem ne savladas i prepoznas dal ti je ispraznila dojku do kraja ili ne. Iskreno, ako bude uredno dobivala na kilazi, dovoljno ti je 2xtjedno ju vagat. U slucaju da varira, dobiva granicno ili ispod prosjeka, mozes ju vagat svaki drugi dan. Tako bi ja napravila, odnosno tako cu napravit. I sorry ako sam nesto krivo rekla/napisala, nista lose nisam mislila, samo nespretno piskaranje.
Ja sad popijem kavu do kraja i idem se spremit za danasnji pregled.
Pa iskreno cure ne znam ni sama jučer sam bila u ogromnom šoku glava me je bolila dva sam proslijedila ma bila sam se pogubila ali osjetim bebicu isto kao i do sad pa zato mislim da je sve ok
Grizli kod mene pola guza modro 🙃
A što se tiče vaganja bar sam sad mišljenja da se neću opterećivati s tim jedino ako bude kakve potrebe,a dojenje ako bude išlo bude ne bude sta se tu može nista, svaka majka želi najbolje za svoju bebicu tak da
Sta se tice vaganja..meni je patronazna bila 3 puta nakon poroda...i niti jedan put nije izvagala bebu..jos sam je i pitala da je izvaze kaze kao da nema potrebe da se vidi da napreduje..kupila sam onu kadicu sta moze vagat pa sam je sama vagala...al ipak ko ce znat dali je tocna ta kadica..sad moram cekad pregled u pedijatra za tezinu.zena stvarno da savjet za dojenje...pregleda pupak...mada je nama otpao 4. Dan u rodilistu..al i dalje je trebalo spricat i posipat sa tirosurom...
Sto se tice dojenja mislim da uspjesnost dojenja ovisi o bebi. Moja je bila lijeni sisac, zaspala bi nakon 3 minute i dobivala 500-ak grama mjesecno i pedijatrici bilo ok. Netko bi uveo dohranu. On iscica sve sto postoji i zato lijepo napreduje. Nije cak niti bitno koliko cesto sise. Naravno ima zena s problemima. I svaka cast zenama koje izdajaju jer to je velika zrtva za dijete. Jedino sto nije dobro jest da cesto odustanu prerano. Ja sam jucer ostavila njega uru vrimena s tatom plakao cijelo vrijeme, ko cicak se zalipija za mene i ne pusta. Cim sam dosla odmah se smirio, a nije bio gladan. Ima ta cica i svojih mana.
url=https://lilypie.com]
Pozdrav cure:)
Danas nam je 37+5
Zanima me da li je problem ako bpd i hc kasne tj dana... Kada sam bila na pregledu 37+1, mjere za to su bile za točno 36tt.. Da li netko ima iskustva s time, ostale mjere su uredne kao i protoci. Hvala 😘
https://lmtf.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Pn1
Danas nam je 37+5
Zanima me da li je problem ako bpd i hc kasne tj dana… Kada sam bila na pregledu 37+1, mjere za to su bile za točno 36tt.. Da li netko ima iskustva s time, ostale mjere su uredne kao i protoci. Hvala 😘
Zadnji puta sam razgovara na pregledu oko tih mjera, i dr.mi kaze da toleriraju mjere ako variraju unutar +/‐2 tjedna. Tebi je razlika u tjednu, tako da mislim da se ne moras opterecivat s time. Bilo je curki ovdje kojima je također varilalo s mjerama i tt, i sve je s bebacem bilo u najboljem redu☺️
Danas nam je 37+5
Zanima me da li je problem ako bpd i hc kasne tj dana… Kada sam bila na pregledu 37+1, mjere za to su bile za točno 36tt.. Da li netko ima iskustva s time, ostale mjere su uredne kao i protoci. Hvala 😘
Zadnji puta sam razgovara na pregledu oko tih mjera, i dr.mi kaze da toleriraju mjere ako variraju unutar +/‐2 tjedna. Tebi je razlika u tjednu, tako da mislim da se ne moras opterecivat s time. Bilo je curki ovdje kojima je također varilalo s mjerama i tt, i sve je s bebacem bilo u najboljem redu☺️
https://lmtf.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Pn1
Sortiraj odgovore
Najstariji