ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PetraB
    09. Siječanj 2020. 18:03

Kliv bas mi je drago da si se javila, neki dan sam te se sjetila kad sam bila u bolnici i prolazila kraj ginekologije 🤗
    Drago mi je da ste dobro i ti i bebica i da imas dobro iskustvo sa sisackom bolnicom.
    Sto se tice ovoga da su mu okice krmeljave, preporuka za sve sluznice koje se "ispiru" je da se radi samo s fizioloskom. Nekada se kamilica preporucala no stvar je u tome da fizioloska otopina je najslicnija tekucini koja se inace nalazi unutar i izmedju stanica i zato je preporuka samo fizioloska. A sa druge strane, sa kamilicom i ostalim slicnim pripravcima se ne zna "cistoca" a onda se stvari mogu samo zakomplicirati. Ovo ti je mali dio moje profesionalne deformacije, nemoj se ljutiti, samo dobronamjerni savjet 😉🤗. 

url=https://lilypie.com][/url

mrgud_zg
    09. Siječanj 2020. 18:11

Nama su recimo u petrovoj rekli da pimpac peremo s kamilicom povremeno. A patronazna je protiv toga. Bilo je govora o bademovom ulju na tecaju, al sad kao ni to. U pocetku samo voda. Pa ti budi pametan 🙈
    Ps nasla brosuru: https://www.zagreb.hr/userdocsimages/arhiva/zdravlje/HUGPD%20brosura%20final%2024.9.2019..pdf
    Cima bravo za dobar nalaz 💪

• thinkpink1
    09. Siječanj 2020. 18:21

Petra bas sam i ja sad citala post od Kliv. Tako je, kod krmeljavog oka potrebna je toaleta samo blazinicom, natopljenom fiziološkom otopinom. Svaka blazinica zasebno za jedno oko (kako se ne bi prenijela infekcija s bolesnog oka na zdravo, i prvo se tretira "zdravije" oko), cistiti od vanjskog kuta oka prema korjenu nosa i poželjno je ako majka doji ukapati par kapi mm u oko nekoliko puta dnevno, i što nadasve također pomaže je masiranje suznih kanalica. Iskljuciti kamilicu jer ona dodatno isušuje.
    Drago mi je da si se javila i da ste oboje dobro🥰

annika
    09. Siječanj 2020. 18:51

mame, ja vas baš ne stignem čitati- grčevi su krenuli pa se cijeli dan nosamo i mazimo. Čestitke od srca svima koje su rodile i sretno svima koje još iščekuju

[iimg]

PetraB
    09. Siječanj 2020. 20:09

Thinkpink e bravo, zaboravila sam spomenuti majcino mlijeko ukapati. I hvala za ovo za cuvanje mlijeka. Ti ces mi biti joker tipkaj kad rodim... Iako sam zadnja... E sto se toga tice, izgubila sam se tko vodi tablicu s terminima, meni je sluzbeno termin 10.3. no do 25.2. ce curke biti vani svakako pa da ne budem jedina u trecem mjesecu, slobodno izmijenite (zaboravila sam tko vodi tu listu). 🤗
    Mikio mislim da u savjetovaliste ides s bebacem, onda tamo oni prate kako hvata beba, kako cica, nek me ispravi netko. Al ja sam to tako shvatila 🤷🏻‍♀️
    Ja prijavljujem opet kontrakcije cijeli dan uz bolove u ledjima, jedino kad lezim se smire malo. Tjesi me samo sto mi je na zadnjem pregledu rekla da je sve ok i da me ne otvaraju vec da su posljedica njihovih pokreta. Uglavnom, zivcana sam cijeli dan jer me uzasno smetaju, ne mogu lezat cijelo vrijeme jer sam s klincima solo, muz radi a i sutra je malac doma jer dragi ne ide za zg sutra pa ne moze u vrtic. Inace s malcem prolazimo opet prilagodbu kako nije mjesec dana isao u vrtic i koma je. Uzasno je ljut kad dodje doma, danas je ispad trajao punih 45 min, jedva se smirio, a ja ga drzala jer je poceo udarati mene, sebe, bacat se pa mi ignoriranje nije djelovalo kao opcija, ne znam, luda sam danas. Jedva cekam da odu corit, da popijem normabel.
    Nadam se da ce se Dalindas javiti da se maze vec. 

url=https://lilypie.com][/url

Red Fox
    09. Siječanj 2020. 20:10

Pozdrav svima 😊 cestitam na novim bebicama 😊 super su mi ti live prijenosi iz rodilista.
    Mikio  ja bi isto knjigu ako moze 😊 sonja86zg@yahoo.com
    Vidim da ste svi vise manje dobro i drago mi je to citati.
    Mi smo danas isli na vaganje i opet mali premalo dobiva 😞 rodio se sa 3350, doma smo pusteni sa 3180, a sad ima 3560. Kod pedijatra smo naruceni za tjedan dana.
    Danas je patronazna rekla da ga hranim svakih 2 sata,al od kad pocne jesti. Mene to tak sad zbunjuje jer on jede pomalo i po sat vremena. I po tome bi trebao samo jesti, ne znam kad bi spavao uopce. 
    S cicama i dalje i ja imam problema. Bas me zanima jel kod koje od vas tak. Sad nemam vidljivih ragada i ranica al me tolki peku bradavice i do kad mi pocne curiti mlijeko samo od sebe, imam osjecaj ko da mi se noz zabija u sisu. I isto me tak strasno boli kad on uhvati. I dalje dojim sa sesiricima. Mikio ti si mi uzor i odlucila sam stisnuti zube i dojiti. Bol malo prode nakon 30-tak sekundi.

MaRe
    09. Siječanj 2020. 20:10

Kliv bas su vas brzo otpustili nakon carskog..skoro kao nakon vag.xD Al lijepo je pročitati da ste dobro i da se snalazite  :)
    Mrgud slika ti je 🔝
    Cima super nalaz..ipak sve sjeda kako treba :)

Grizli
    09. Siječanj 2020. 20:14

Kliv drago mi je da ste dobro i da imas lijepo iskustvo sa osobljem rodilista!
    Cima braaaavo za dobar nalaz!
    Nama su na tecaju recimo bas naglasili da ne koristimo kamilicu u pocetku kasnije kao se i moze al ovih prvih par mjeseci da izbjegavamo. Bademovo ulje eventualno kap u vodu kad se krene kupat beba u kadici. 

Red Fox
    09. Siječanj 2020. 20:14

I zaboravila sam, petra bas si krasna trudnica 🥰
    netko je pisao za urlanje kod presvlacenja, moj je isto takav. I jos uz to se uspije svaki put zapisati 🤦🏼‍♀️ mislila sam da iman taktiku pa mu primim pimpac sa pelenom al na neku foru uspije proci sa strane tak da skoro svaki put imamo kompletno presvlacenje. Muz i ja slavimo kad uspijemo presvuc pelenu bez pisanja 🤦🏼‍♀️ inace, ja mu samo malo navucem kozicu kolko ide da mu malo ocistim s blazinicom s vodom. Jel vi kad radite jos posebno kaj se tice brige oko muskih stvari?
    I nokti su mu bas jako narasli, danas sam mu malo s raspicom skratila, strah me sa skaricama 🤦🏼‍♀️ iskusne mame, jel to ok malo izraspati?

mrgud_zg
    09. Siječanj 2020. 20:16

Mikio pa to za cice su fakat super vijesti! nadam se da ce ti sad napkon s tim cicama krenut na bolje. 
    meni je dojenje fkt krenulo. nakon pocetne borbe i sesirica, evo od danas dojimo potpuno bez. naprave mi se malo kvrge al izmasiram svakih par sati pa je ok
    so se krvarenja tice meni to jos dost ide. ne strasno al ipak za ove deblje uloske, trosim kaj imam, jos malo chicco, vir, tosama neke uzorke kaj sam dobivala. nekak se od jucer cini puno svijetlija krv..
    a rez su meni krpali kopcama, to sam u ponedjeljku bila na vadenju kopci i oni kazu da je ok. danas nakon kaj sam skinula taj cvrsti flaster mi se cini da me boli vise nego ovih dana, a mozda je i samo do psihe. mm je zakljucio da izgleda grozno i da su me ruzno spojili i bacio mi bubu u uho tak da je to mozda vise na psiholoskoj bazi 
    e a kaj se tiče deranja... nas se isto bas ne voli skidat. ja sam popustila pred dudom. #nemajka. tipa kad mi lezi na presvlacilici i vristi ko da ga ubijam, uvalim mu dudu. pa se smiri. ne koristim ju puno. samo u tim ekstremnim situacijama.
    a mislim da naseg isto muci malo probava. al zato kaj previse jede. totalni je prozdrljivac. on ima u prosjeku 8 pokakanih pelena dnevno. ja sam misla da je to previse al patronazna kaze da je ok. kolko vasi kakaju?
    ps- carice kako vi dojite? ja za sad jos samo lezecki ili onak naslonjena pa da mi je on na ruci, sve drugo me jos ful zateze sav, ustvari mi je najlakse lezecki. muza sam ionak izbacila iz kreveta tako da sam si slozila brlog sa svim rekvizitima na bracnom krevetu 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.