ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    10. Siječanj 2020. 05:04

Dalindas

Evo i mog iskustva .
    Noć prije su me počeli hvatati lagani trudovi za koje sam ja mislila da su oni pripremni . Međutim , ujutro na ctgu se ispostavilo da su bas pravi i odmah sam išla na pregled gdje mi je doktorica rekla da sam otvorena 7 prstiju i da odmah idem u radaonu . No ,već mi je tu naglasila da su mi misici oko maternice jako tvrdi . Obavila klistir i tuširanje . Mislim da sam u box došla oko pola 12,stavili me na drip da bi mi povećali trudove jer sam tražila epi . Tu je već bilo bolno . Oko 2 sam tek dobila epi i tek su onda pustili muza unutra . Mislim da sam oko 3 dobila drugu dozu i to je bilo to . Nisu mi htjeli vise davati već su povećali dozu dripa i to je bilo užas . Iskreno ,puno mi je pomoglo sto je muž bio samnom ,ne znam kako bi to sama . Još je bilo gore sto se ti misici nisu nikako otpuštali i nije bilo šanse da beba izađe bez obzira sto sam skroz bila otvorena . I onda su mi rekli da će me rezati jer bi inače jako popucala zbog toga . Iskreno ,rezanje nisam ni osjetila zbog trudova i malo kasnije je stigao nas bebač . Da boli ,stvarno boli ne znam uopće s čime bi usporedila tu bol ali stvarno je istina da kad vidiš bebu sve to nekako padne u drugi plan .
    Onda šivanje , prvo nisam osjetila onda bome jesam i iskreno sad me bas boli guza 🙈
    Ako je neka od vas prošla rezanje ,može li mi dati neke savjete ? Pogotovo u vezi velike nužde 😱 majke mi ne znam kako ću to izvesti

Meni je prva nuzda bila najveci strah u bolnici nakon poroda. Bas ju je bilo traumaticno iscekivati. Takodjer sam bila bas jako popucala i jos su me rezali. 3 dana mi se stalno kakilo a ja nisam psihicki mogla sjest na wc i obavit to, mada sam pokusavala. 

Ono sto mozes je jesti hranu koja ce te potjerati tako da ti ne moras tiskati. Tipa kompot od suhih sljiva, kavu s mijekom i secerom ili nesto sto te inace potjera (ako dojis nemoj samo donat mg koji su meni savjetovali, jer bebe cesto ne podnose gazirana pica). Ako ni to ne upali kroz par dana, pitaj u bolnici za neki laksativ, obicno ga nude u tableticama (mada neki uzrokuju i grceve al bolje i tako nego nikako)

Spas je u tome da ne tiskas, nego da samo izleti:) Nakon kakice se otusiraj lagano. Meni je stvarno bilo iznenadjujuce ok nakon truda oko prehrane, mada mi je i dalje nakon tjedan dana svaki odlazak na kakinje mali stres:) 

MaRe
    10. Siječanj 2020. 05:21

Dalindas bas sam mislila da ce to brzo ici cim si dosla sa 7 otvorena...nabijem ja njih i njihov drip..jbt otvorena 7 prstiju i ako je sve ok u cemu je problem pustiti ju da se otvori prirodno 🤬
    Bome mislim da necu odmah rano dns ici da me ne ostave odmah...meni se sad bol prebacila s lijeve na desnu stranu...spavam na rate xD Kad naiđe boli u 3pm,toliko da se ne mogu pomaknuti i to samo ta jedna strana onda i iza i naprijed i sa strane.

Grizli
    10. Siječanj 2020. 05:46

Jutro svima! 
    Dalindas cestitam i brz oporavak ti zelim! Za probavu jos pomaze caj od lista maline. Meni barem je spas zadnjih dana, ne muci me zatvor niti se naprežem kd imm stolicu pa su i hemici popustili. Meni su rekli da mogu i nakon pororda nastaviti s njim dobar je i za oporavak maternice. Sretno
    Tinika cestitam na bebici! Brz oporavak i da ste sretne i zdrave!
    Omerta ovaj tvoj stvarno zvuci zbunjola... A na procjenu sam rikla, to je mogao rec ti i bez da upali uzv. Bitno d je beba ok, a za briseve ne znam zasto bi ti atb dali ako bude nalaz uredan sada. 😒
    Mare sretno! Svakih koliko ti se javlja bol? Ako je vec jaka mozda bolje da odes ranije na pregled. 
    Mene isto boli sa lijeve strane al vise u kontinuitetu. Mislim da se gospodicna opet preselila na desni bok, jedva cekam kontrolu u 10.

Grizli
    10. Siječanj 2020. 05:50

PREGLEDI
    10.01. - C1M4
    10.01. - Mare 
    10.01. - Grizli
    10.01. - samojed
    10.01. - Točkica37 
    13.01. - Macutica
    13.01. - AnnA
    14.01. - DeeDee
    15.01. - Lavica27
    16.01. - Nita9999
    16.01. - PetraB
    16.01. - Lorija
    17.01. - PetraB

MaRe
    10. Siječanj 2020. 06:17

Zasad sam na 20 minuta,nije strašno, imam odmora...i maloprije je valjda sav cep izletio...prvo sam pomislila evo ode vodenjak 🤣🤣 Dragi ce ostat doma tako da cu otezati dok mogu. 

Lunica
    10. Siječanj 2020. 06:26

Jutreko🤗
    Dalindas i tinki cestitke 💞💞💞
    Dalindas bas veliki decko, pravi je!, joj svako iskustvo poroda nosi svoju pricu.. Drip su ti dali valjda zbog tih misica ali zaista to pojacavanje i forsiranjem cesto uzrokuje pucanje međice.. No dobro vazno da si ti to sve uspjela i sad se mazi sa svojim bebacem. netko ti je spomenuo ako si klistirana crijeva su ti jos ispraznjena ali sad jesti kompota i oni ti daju neki laksativ tako da ne brine sa hranom ces uspjeti kako su i druge. Dolje samo mlakom vodom tusiraj i chiccove uloške stavlja one su najbolje kod savova. Kad dodjes kuci mozes isprati u hrastovoj kori ona ima antiupalna svojstva. E i bravo za muza, to puno znaci.. Da te netko bodri i da bude tu... 💞💪

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Lunica
    10. Siječanj 2020. 06:28

Mare ideeeees💪💪💪
    Izgleda da ce danas biti tvoj dan❤️❤️❤️

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Lunica
    10. Siječanj 2020. 06:31

Cure sretno danas na pregledima💓
    Javite se s izvjescima😉
    Grizli meni je 13.1.

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Točkica37
    10. Siječanj 2020. 07:15

Rko ce mjenjat termine poroda.meni je 20.2( iako cu ranije radi secera) al stavite taj 

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

annika
    10. Siječanj 2020. 07:52

Dalindas cestitke.  Za nuždu- be budeš li mogla obaviti, dobit ćeš sirup. Nije preporučljivo ali ja sam rekla da sam išla a nisam. Čim sam došla kući obavila bez problema. Zarica ti je napisala što da jedes i čim je stolica mekana, ništa te rez neće boljeti.nposlije se istuširati. Reci mužu da ti donese octenisept pa naspricaj ranu par puta kroz dan

[iimg]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.