Mare ,nemam pojma ,valjda ne želi čačkati bzvz
Ja sam ti kod Vulin ,morala sam čekati da ona dođe sa odjela .
Ja ti danima tako hodam 🙈
LoBidrzim fige da bude sve uredu 🤞✨
Jucer sam se i ja malo uspanicila u vezi iscjetka, al danas nista pa je okej.
Jesi bas osjetila naglo i obilno curenje kako su i cure pricale, ili?
Jucer sam imala iscjedak cijeli dan, svaki cas sam mjenjala dnevni ulozak. Jutros oko 5 sam zaboravila ga stavit, oko 7 sam isla na wc gace su mi bile dosta mokre i promocilo na piđamu. Istusirala se stavila sve novo, i malo zaspala, pa kad sam isla na wc opet sve mokro, opet sam zaspala na fotelji i dok sam se dizala osjetila sam da sve curi iz mene ko da pisam. Presvukla opet sve i u roku par min ulozao gace tajice sve natopljeno vodom, obukla se i ba hitnu, imam 5 min do tamo, stavila debeli ulozak za mengu sav natopljen, oni mi stavili zelenu plahtu onu neku izmedu nogu, da vide kao jel plodna voda, o stavili me na ctg, tu sam opet dosta iscurila, dobila drugu pčahtu ta je toliko natopljena, sve mi po krevetu ptoslo, sad sam trazila novu, jos uvijek curim
Hvala ti na detaljnom opisu :)
Mozda sam predetaljno😂 ali nisam znala skratiti😂stalno sam bila u panici da necu prepoznati ako mi curi voda, ali stvarno je jako isla nisam mogla ne prepoznati🙈
Nijeee predetaljno 😁😁
To je i meni sada, panika da necu skuziti. Ali po svim opisima, msm da hocu.
-
Jesam li ja jedina koja nije spremila torbu? 🤔😩
Hvata me neko ludilo zadnja 2 dana, veceras cu ju spremit pa nek stoji. Do sad sam se vadila na to da mi je 'prerano'.
-
Cure koje su rodile, nasljedila sam 20kom. Chicco ulozaka, a u paketu ih je 30.
Mislim da ce mi trebat jos jedan cijeli paket, jelda?
Od Vira sam odustala.
Nemam ja jos spremnu torbu 🙄
A moram priznati da me malo scimalo ovo s curama u 35. tjednu, mada vjerujem ce ce i Lobi proci super i na kraju ce biti sve ok 🤗
Zato se meni prva tura vesa upravo pere i odlucila sam do ovog vikenda imati barem opranu posteljinu, robu, tetre, dekice i ostalu opremicu, pa lagano se baciti na dezinfekciju i pripremu kolica.. Nemam vise sto cekati 😣
Bome je i mene uzdrmalo. Samo ti peri i torbu pripremi.
Ja perem zadnju turu robice i onda jos mi ostaju kolica.. moram vidjet sta cu s tim, dal prat, dal samo dezinficirat...bojim se da necu znat sve ono vratit na mjesto 😩
Macutica bome svaka cast,tko bi me natjerao da sad idem prat inpeglat svu tu silnu opremu...
Taani i kod mene veca glavica za 1-2 tjrdna,sjecam se da je Ivi bila veca za par tjedana i sve je super. Drzi se!
LoBi, sad si pod kontrolom,bit ce sve ok. Uzdrmalo me to s tvojim pa sam odmah isla u kofer stvari spakirati (dosad su se pacale u sobi od malog dobra tri tjedna a ja pasivno odbijala spakirat u kofer). Sutra ujutro sam i ja gore na pregledu u TA... drzim ti fige!
Cure drago mi je za preglede koji su prosli dobro...
Ajde cure sad nas bas krpa ovaj finish. Treba izdrzati.. Mene cijeli dan drze BH kontrakcije...pa se cak javljale i periodicno ali nisu to trudovi. Sreca pa iskustvo poucilo. Inace da je prva vjerojatno bi se i javila u bolnicu.. Dok ne zasarafi, ne idem nikud🤣🤣🤣
Glede torbe ja sve spakirala i spremnooo je.. Jedino se mislim nositi ogrtac ili ne. Kupila isto novi.. Topli mekani u hma. On mi nece stati u torbu pa cu ga morati u posebnu vrecicu..
Cure koje ste na promatranju sretno i da se jos druzite u komadu... A mamite koje imate problema s cicama susosjecam. I ja imala tih problema.. Suze i kanalici i zastoji mlijeka. Moram jako paziti sad kad rodom na to da naizmjence dojim jednu pa drugu i ako beba duzr odspava malo izdojiti... Ali jako je to osjetljivo tako da treba preduhitriti upalu / mastitis.
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Taani nadam se da je samo neka mjera opreza i da si sutra doma. Damnarex, Macutica, nemam ni ja.. tj mislim da konačno imam sve ali ne u torbi, jer ima vremena 🤣
Ako sve bude po planu nedjelju, ponedjeljak slažem komodu, tj. robicu i pelene pa onda valjda i u torbu pobacam stvari 😃 i moram kolica nazad namontirat, to sam zaboravila 🙈
[/url
Damnarexx ne brini ja sam tek prije par dana spakirala torbu si, a bebinu sam 31.12 prije nego su nam dosli gosti. Za svaki slucaj. Al znas sta meni od kad sam ju spremila sam mirnija full, opustenija.
Ovo za uloske i ja sam naslijedila pol paketa chicco i pola onog drugog paketa iz DM-a neke al ne znam kako se zovu, dosta su velike. Nisam dodatno nis kupovala, al sam slikala mm te chicco pakiranje da zna kako izgled pa da zna ici kupovat mi kad zatreba. Glupo mi nakrcat se sa time jer nekima treba malo, nekima jako dugo iako ih svi hvale tko zna mozda mi bas ove druge budu bolje za mene.
Mikio stvarno se mogu prati? Jesu to one toto ili kako se zovu narancasto pakiranje ili su neke ipak malo skuplje i kvalitetnije?
Taani ajme koju paniku ti rade. Ne znam zasto te strase, ok kuzim zbog brata, ali i moja beba je znala biti ludjacki nastrojena na ctg i isto promjer glavice je za tjedan veci pa nisu ništa komentirali. Bas mi je zao da te tako uznemiravaju i nadam se da je sve super sa bebom.
Cure koje peru robicu i peglaju sretno. Ja upravno nasu peglala i rekla mm da je ovo zadnja tura do daljnjega ubise me iako obozavam peglanje i sjedila sam, al taj polozaj 😒. Srecom mm sve stavlja prat i vjesa robu pa bar s time nemam posla.
Mene od kad se bebolina okrenula leđima na desni bok zgaravica katastrofa ubija bez obzira sta jela ili pila, cak i nakon obicne case vode. Jedino se malo smiri kad zvacem zvaku.
Cure drage, ja sam danas isla prvi puta na ctg i ostala u bolnici. Ctg nije bio dobar, beban se jako okretao i bas lupao po toj njihovoj sondi. Lezala sam sigurno 40ak minuta i eto… Pegled, zatvorena, tlak dobar, ma sve dobro, alli se doktorica zabrinula zbog ctga u kombinaciji s tim da je beban malo veci s malo vecim opsegom glave + zbog toga sto je moj brat operirao hidrocefalus kad je bio beba.
Ostavila me u bolnici da ponovim ctg i uzv, kaze nije to za ici kuci
… Odradila ponovljene, ctg dobar, uzv pokazuje da je trudnoca 38 tjedana a ne 37 pa je druga doktorica rekla da ju tako i tretiramo. Sve u redu, samo opseg glavice malo veci. Doktorica kaze da da joj nisu bacili bubicu na taj hidrocefalus da ju ovaj opseg ne bi alarmirao… Ona smatra da je sve okejja sad moram lezat tu makar do sutra dok ne ponovim ctg jos jednom i ne obavim neke pretrage, urin i krv valjda. Nadam se da ce i dalje biti sve u redu i da me nece drzati preko vikenda ako nema potrebe
Uff....prvi ctg i odmah te ostave...al dobro, bolje da sve provjere za svaki slucaj. Drzim 🤞da nije nista, i da sutra ides doma. Meni je jucer na ctg-u ova lopuza bila jakooo aktivna, stalno se vrtila i udarala, otkucaji 170-180 vecinu vremena ali rekli su da je ok jer je bas bila aktivna (inace na ovima prije su otkucaji bili 130-150). I po uzv sam isto tjedan u plusu s tjednima.
Jel ti bila dr. P? Koliko sam skuzila ona voli poslati u bolnicu...
L 💛
Joj vidim da smo sve vise manje u banani.
Da se prikljucim i ja, vec par dana mi curka smedji iscjedak.
Ne znam jel stara krv ili sluzni cep lagano ispada. Uglavnom oku nije drago vidjeti na dnevnom ulosku to.
Lobi,Lorena 💪 cuvajte se! Bit ce to u redu. 🌸
Annika pala si mi na pamet sad poslije poroda da te upitam jel se isplatilo piti onaj caj od lista maline?!
Bome je i mene uzdrmalo. Samo ti peri i torbu pripremi.
Ja perem zadnju turu robice i onda jos mi ostaju kolica.. moram vidjet sta cu s tim, dal prat, dal samo dezinficirat…bojim se da necu znat sve ono vratit na mjesto 😩
Necu se uopce muciti sa kolicima i skidanjem, oprat cu sto se da skinuti, ostalo prebrisati i dezinficirati, jer ionako budu isle dekice, tetre ispod bebe. Mislim da je to sasvim ok..
Lorija ne znam do cega je- ja sam one teske trudove imala mozda zadnjih sat, osjetila par pritisaka kao nagon za tiskanjem i u dva- tri potiska malac je bio vani. E sad, koliko je malina tu pomogla ne znam ali pila bih je ponovno bez premisljanja
[iimg]
Sortiraj odgovore
Najstariji