ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mala.le.90.
    22. Prosinac 2019. 19:42

Sto se tice grceva, meni su sestre rekla da se ne pojavljuju prije 15.dana zivota...dotad se dijete navikava na nas zrak, uspostavlja probavni proces, crijeva pocinju ovozemaljski posao i da je to sve novonastala situacija za bebu zbog koje se zna plakati, ali da to jos nisu pravi grcevi.
    I da jednostavno to mora doc i proc...
    Ja sam se izdojila sad Aventovom rucnom izdajalicom i odusevljena sam...dok mi mali spava, a ja osjetim kvrge, izdojim se da se ne upale...
    I cestitke svim mamama na novim bebama🤗

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• thinkpink1
    22. Prosinac 2019. 19:43

miki0

Ajme kod nas ista situacija 😟
    Od sinoc neznamo sta bi vise… Stalno se grci, cvili, prducka, mi isto masiramo trbuscic. Kupili smo i Espumisan kapi al mislim da ne pomaze bas… Nisam bi sigurna dal su to grcevi. Onako se sva stisne, zacrveni, zacvili izvija se i stane i tako svakih 15ak min. Jedino se umiri kad ju nosimo i stavimo ili muz ili ja na prsa onda spava al to bude pola sata max pa onda opet pocne plakat. Cicu trazi svakih sat i pol do 2. Iscrpljena sam totalno.

Jel ti se najede i pocica dovoljnu kolicinu mljekeca? 

MaRe
    22. Prosinac 2019. 19:44

annika

Samo da vam javim da se oko pola 3 rodio mali Matija. Bio je sa mnom u radjaoni cijelo vrijeme, sad sam u sobi pa ga vjerovatno neće donositi dok se ne ustanem prvi put. Ja sam popucala cijelom dužinom pa ćemo vidjeti kako će se to odvijati dalje

Čestitaaaaam!!!! Dobrodošao Matija 
    Želim ti brz oporavak! Ti si to expresno odradila  Ipak nećeš sutra na kontrolu :P 

• Stelle123
    22. Prosinac 2019. 19:45

thinkpink1

Stelle123

Thinkpink nisam mu mjerila rektalno, imam neki digitalni za celo a po njemu nije sumljivo. Nije niti vruc, sise ok, a nosic ga smeta pa to nalivam fizioloskom. Kad je budan ne djeluje bolesno. Al zbilja od jutros stalno cvili i grci se, prducka. Uglavnom ga ljuljuskam, masiram trbuh, stavila sam mu toplu tetra pelenu u pidjamicu. Jos me danas uhvatio teski baby b., primjetila sam da ne reagira na jake zvukove, bas sam ono down.

Daj mu kapi prije hranjenja, da se ribek ne pati toliko i ti skupa s njim… i stavi ga malo potrbuske na tvoju podlakticu da mu zrak krene prema izlazu pa ce se time i lakse sprdit, kad ga polegnesupali mu aplikaciju sa zvukom fena, to ce ga umiriti

Dajem mu ujutro BioGaja. E da i drzim malo na podlaktici ako ljuljuskanje ne funkcionira, zna se smirit ali cim legne krene ova melodija. Sta je najgore on uopce ne jede hlapljivo, nekad se zagrcne mozda jednom i to je to. Ali uzasno tesko podriguje, kad ga dignem na ramenu lamata glavom i sve se trudi da podrigne a najcesce uopce ne uspije. Stavljam ga i u potbusni, i preko ruke a rezultat isti. Ostale su mi jos jedino te e. kapi za probat. Inace stolice mu skoz dobro izgledaju, I izmirila mu temp sad rektalno 36.8.

url=https://lilypie.com]

Supergirl
    22. Prosinac 2019. 19:45

Hvala puno na savjetima cure 🥰
    Imam osjecaj da cu ja brzo tako da sad malo vjezbam disanje 🙈
    Joe gledam kako sam se pomaknula na listi, jos Annika imala termin iza mene 😲

DeeDee
    22. Prosinac 2019. 19:51

mala.le.90.

Supergirl

Bas zadnjih dana citam o disanju u trudovima, a kako nisam bila na trudnickom tecaju, da vas pitam za savjet..je li znaci bolje disati one kratko i brzo ili duboko? Kako je zapravo lakse "prodisati" trud?

Udises duboko na nos, ispustas kroz zube zrak izgovarajuci ssssss…to je tehnika kojom se tijelo ne grci i ubrzava ti proces radjanja…svako grcenje tijela usporava posao…
    Dosta je tesko bit discipliniran jer sve to usput boli, ali vrijedi….mene su doktori i babice prehvalili da sam bas super suradjivala i svima olaksala posao…
    Kad dodjes pred kraj, bude ti bas tesko na taj nacin odradjivat stvari jer ces imat nagon za tiskanje, ali budi hrabra, svaki pravilan izdisaj priblizava te susretu s bebicom

E tako smo mi na tečaju vježbali

[/url

• thinkpink1
    22. Prosinac 2019. 19:57

Stelle123

Dajem mu ujutro BioGaja. E da i drzim malo na podlaktici ako ljuljuskanje ne funkcionira, zna se smirit ali cim legne krene ova melodija. Sta je najgore on uopce ne jede hlapljivo, nekad se zagrcne mozda jednom i to je to. Ali uzasno tesko podriguje, kad ga dignem na ramenu lamata glavom i sve se trudi da podrigne a najcesce uopce ne uspije. Stavljam ga i u potbusni, i preko ruke a rezultat isti. Ostale su mi jos jedino te e. kapi za probat. Inace stolice mu skoz dobro izgledaju, I izmirila mu temp sad rektalno 36.8.

Bio Gaia je probiotik i ima sasvim drugu djelovanje, te pocnu djelovat tek nakon 2-3 tjedna, a do tad cete oboje izludit. Dok je Espumisan simetikon koji topi mjehurice plinova koji se nalaze u cijevima te olaksava njihovo prisustvo i eliminaciju. Ne mora se podrignuti nakon svakog obroka, ako ti se podrigne kroz 10ak min ok, ako ne niti nece. Niti mi se iskreno ne podrignemo nakon svakog obroka.

DeeSB
    22. Prosinac 2019. 19:59

Annika cestitaaam od srca! Matija dobrodosao!! 🤗 Zao mi je sto si tako popucala, zelim ti brz oporavak i da se za Bozic mazite doma! 😊
    Ja sad isla sloziti papire za ctg i uzv sutra, i tek sam sad skuzila da mi na uputnici pise da se trazi pregled, ctg i amnioskopija...za uzv je posebna uputnica-to sam se narucila. Dr mi je rekla u cet (tad sam isto imala pregled) da obavim uzv i da dodjem u pon na ctg...i sad procitam ovo pa mi nije jasno. Dal to tako na svakoj uputnici napisu ili me stvarno to sve sutra ceka - koliko sam procitala plodna voda se gleda tek oko 40.tj i da zena treba vec biti otvorena (meni je pisalo: cerviks 3/4 clanka, tijesno za prst do glave i ovoja) 🤔🤔

L 💛

Lavica27
    22. Prosinac 2019. 20:00

Stelle123

thinkpink1

Stelle123

Thinkpink nisam mu mjerila rektalno, imam neki digitalni za celo a po njemu nije sumljivo. Nije niti vruc, sise ok, a nosic ga smeta pa to nalivam fizioloskom. Kad je budan ne djeluje bolesno. Al zbilja od jutros stalno cvili i grci se, prducka. Uglavnom ga ljuljuskam, masiram trbuh, stavila sam mu toplu tetra pelenu u pidjamicu. Jos me danas uhvatio teski baby b., primjetila sam da ne reagira na jake zvukove, bas sam ono down.

Daj mu kapi prije hranjenja, da se ribek ne pati toliko i ti skupa s njim… i stavi ga malo potrbuske na tvoju podlakticu da mu zrak krene prema izlazu pa ce se time i lakse sprdit, kad ga polegnesupali mu aplikaciju sa zvukom fena, to ce ga umiriti

Stelle neka me Think ispravi ali Biogaia je probiotik a ne kapi za plinove/grcice... Tako da nemas sro izgubiti sa Espumisan ili Sab simplex. Mojoj su vise Sab Simplex pasale al to valjda isto ovisi od bebe do bebe...
    Mala le mislim da je nedavno Think spominjala da se grcici vec u rodilistu mogu dobiti...

• Hani
    22. Prosinac 2019. 20:10

Annika, čestitam🤗 Nisam mislila da ces bas tako brzo😉 Jesi li uspila rucat na kraju?😁 Pusa Matiji😘😘😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.