ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    18. Studeni 2019. 16:28

miki0

thinkpink1

To bi ti inace pedijatri trebali reci koliko često i kako tretirati soor pogotovo kad je prvo dijete. Al ako ti ne kaze, ovak: operes i osusis cicke, namazes bradavice s gelom koji dobijes na recept 3-4xdnevno. Cice odrzavas suhima koliko mozes, znaci redovito mijenjati jastucice za dojenje. Ovisno o jačini soor-a, djetetu ce biti ordinirano 2, 3 ili 4xdnevno/7-10dana (kod nekog i duze), nakon obroka stavit mu na dudicu kolicinu gela malo vecu od zrna graska ili na prst pa ce bebac to pocuclat jer mu je fino i slatko. Uglavnom se soor pojavljuje kad higijeski uvjeti nisu zadovoljavajuci, kod djece kad zamjene dudice i sl.

Tnx za ovo!
    Ja sam mislila samo kako prati bradavice/cice nakon dojenja da se proba sprijeciti soor. Dal nakon svakog dojenja preprati vodom, obrisati mokrom gazom ili nestontrece pa namazati purelan ili sto vec pa jasticici… Dal je to dovoljno ili treba jos nesto…
    Lavica je napisala kako je ona radila i to mi se cini ok.
    Danas sam bas poslala mail na dom zdravlja zagreb zapad da mi jave slobodne pedijatre jer nemam pojma taj dio grada kud i kome da idem kasnije s bebom… Iako to mislim i patronaznu pitat kad dode.
    Kolko priprema za te male struce 🙈🙈
    Jaivanpa pa mogla bi ti skoro onda 😊😊
    A i iva isto 😊😊

Cist dovoljno kak je Lavica napisala. 
    Jedino kod pojave soor-a mora biti cesca higijena

annika
    18. Studeni 2019. 16:29

inače mi je plan čekati kući s trudovima što dulje pa onda u bolnicu. moja fantazija je da dolazim tamo i jedva se stignem popeti na stol vidiš jaivanpa iskusne rodilje
    MaRe čaj imaš u bio&bio, samo moraš tražiti. nemaju izloženo

[iimg]

• thinkpink1
    18. Studeni 2019. 16:30

miapia

Cure koje su u zagrebckoj.. nista jos??? Ocito ce nama sutra..

Ja isto sad gledala, niš još...😔

• thinkpink1
    18. Studeni 2019. 16:32

miki0

Danas sam bas poslala mail na dom zdravlja zagreb zapad da mi jave slobodne pedijatre jer nemam pojma taj dio grada kud i kome da idem kasnije s bebom… Iako to mislim i patronaznu pitat kad dode.
    Kolko priprema za te male struce 🙈🙈

Ajd ak dobis odgovor za zg zapad javi, al mislim da oni nemaju uvid, vec to ima i moze jedino HZZO. 

Lorena94
    18. Studeni 2019. 16:45

Htjedoh vas pitat, nezaposlena sam, redoviti student, jel imam i ja kakva prava preko HZZOa, ako nisam na birou? Koga god pitam nitko ne zna. 

Macutica
    18. Studeni 2019. 16:46

Cure sto je soor? 

Lorena94
    18. Studeni 2019. 16:49

Macutica

Cure sto je soor?

Bijele naslage kod bebice u ustima

Macutica
    18. Studeni 2019. 16:53

Lorena94

Macutica

Cure sto je soor?

Bijele naslage kod bebice u ustima

Hvala 😉

Lavica27
    18. Studeni 2019. 17:10

Joj Jaivanpa,pitaj sve..mislis da sam ja to znala. Sakroponiran sam ja imala u prvoj T,mislim da to znaci da nije "centriran". Ol ti je nalaz ua 38.tjedan trudnoce. Macutica lorena ti je dobro osg. To su ti gljivice. Al nemoj bit luda ko ja pa odmah panicarit kad vidis bijeli jezik,jer naravno bude od mlijeka bijeli. Razlika je sto se mlijeko lagano prebrise a kad je soor ne bas. 
    Lorena nazovi HZZO,mozda si ju vec mogla i primat. Vjerujem da ima neka naknada za sve.

Valkris
    18. Studeni 2019. 17:11

Lorena94

Htjedoh vas pitat, nezaposlena sam, redoviti student, jel imam i ja kakva prava preko HZZOa, ako nisam na birou? Koga god pitam nitko ne zna.

imaš tek kad rodiš, onih 2300 kn. prije toga nista. 
    https://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/  gledas: III. Korisnici izvan sustava rada

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.