Oko Nove Godine. Ja da sam ostala dm- u, išla bih za na sigurno
[iimg]
Oh sto bi dala za rajski plin na porodu. Mozda budem imala srece pa ns prebace u novu bolnicu takav je navodno plan da ginekologiju sele prvu pa mozda i to uvedu. 😎 Nada umire zadnja.
Lorena jos stignes se predomislit ako ti Os nije predaleko. 😉
Mikio mislim da nema. Samo jedna vrsta je bila na polici tih sesirica od TT, a i druge marke su imale samo po 1 vrstu jer sam gledala i nuk i avent tako da nisam upucena dal postoje velicine. Imas u baby centar na 20% akcije za klub. Ja sam kupila na akciji dodju 48kn pa se isplati.
Thinkpink znaci dovoljno je da jednom na dan ih prelijem kuhanon vodom iz kuhala i pustim da pdstoje i poslije da se osuse? A onda da svakih par dana ih bas prokuham? Izmedju dojenja je dosta da ih perem pod spinom sa vrucom vodom? Pitam jer me muci kako to obaviti u rodilistu dok sam tamo, doma nije problem ako ja ne budem mogla, lako mm to napravi.
Vec kad pricamo o tom steriliziranju, bocice i dudicu prije prve upotrebe je potrebno prokuhat, e sad pitanje koliko dugo to treba kuhat i dal sve dijelove ili neke ne smijem npr onaj navoj od bocice? I sta poslije stavim susiti. Ili se opere u masini za sudje? Joj sto muka mi je to sve skupa evo mene je vise panika tog da sve bude cisto i adekvatno pripremljeno da dijete ne dobije jos kakvu infeciju, gljivice, bolest nešto, nego svog poroda i dojenja.
Mikio mislim da TT ima samo jednu velicinu.
Grizli, Sto se tice prokuhavanja,vec sam pisala,nemojte se zacuditi ako vam se "zamute" odnosno pobijjele bocice i dude (izgleda zmazano al nije) nakon iskuhavanja,to je zbig kamenca u vodi, dodajte octa u tu vodu. Nakon sto zakuha voda, ubacite unutra nakon pranja bocice (mozes rucno ili u perilici oprat,svi dijelovi idu u perilicu) na 10iak minuta da kljuca (svi dijelovi idu i na iskuhavanje). U bolnicu ces već sterilizirane sesirice ponijeti,tamo si ionako 3-4 dana. Mozes ih pod pipom s vrućom vodom ispirati,nista se nece dogoditi za to vrijeme. Realno ni mi bradavice ne peremo iza svakog podoja a poslije budu grudnjaku. Ja sam znala osim dnevnog tusiranja u toku dana isprati cice pod vodom, i redovito mijenjala jastucice za dojenje ako bi mlijeka curkalo. Sve po filingu,nitko ti bas ne kaze te stvari. Ja se samo sjetim kako majke u africi doje pa ovo je 5 zvjezdica. Ako mazem purelan trudim se ostavit da.mi se luftaju malo na zraku da se to upije i eventualne iritacije prije prodju.
Hej! Bila sam na pregledu. Cerviks skracen za 2/3 clanka, sakroponiran (kaj god da to znaci) za prst prohodan do glavice... Iskreno da vam kazem neznam jel to je sta ozbiljno ili ne. Al od jutros sam osjetila one menstrualne grcice i presjeklo me dva puta. Golužae poslao na ctg i tamo je biljezio trudove do 100 na onoj skali na papiru. Ja taman da izađem sa ctga zove me on natrag i kao pita jel osjecas sto. Reko ne... Kao nepravilni trudovi koji lako mogu postati pravilni. Kaze cim nesto nesto osjecati da dodem u Petrovu. Iskreno neznam kaj da mislim. Jel to moze tak brzo krenuti....jer ja vam na ctgu nisam nista osjetila...bas nista.... A prvi put mi je pa ni ne kuzim kako to ide...sto vi mislite??
Tlak mi je takoder poceo ovih tjedan dana ici oko 130 na 136 a donji iznad 90 do 99 a jucer i danas 102 donji a gornji, 147..i oni su tako izmjerili sa digitalnim i kaze sestra ma digitalni vise mjere pa mi je onim obicnim izmjerila 120/80. Meni se to cini previse razlike, a ona tvrdi da su obicni precizniji.... Joj sve si mislim moglo bi mene izgleda krenuti..tiha voda brege dere
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Ispričavam se na greskama. Neznam iz kog razloga mi na mobitelu ispravlja rijeci i ako ugasim autocorrect....
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➕07.12.2021. 👶🏻
Jaivanpa sve mi se čini da ćeš se i ti skupa s Ivom uskoro družiti s bebom :)
Sjele su i meni u Erste komplikacije...sva sreća..već sam se bojala da neće jer trebaju mi sad te pare za vjenčanje
Annika šta si rekla di si malinu nabavila? Tebi termin oko Nove...mogla bi beba biti među onima rođenim u novogodišnjoj noći Ako budemo išle po imeniku taman ću čuti od tebe friške info s poroda i iskustvo s drogerajem
Thinkpink znaci dovoljno je da jednom na dan ih prelijem kuhanon vodom iz kuhala i pustim da pdstoje i poslije da se osuse? A onda da svakih par dana ih bas prokuham? Izmedju dojenja je dosta da ih perem pod spinom sa vrucom vodom? Pitam jer me muci kako to obaviti u rodilistu dok sam tamo, doma nije problem ako ja ne budem mogla, lako mm to napravi.
Vec kad pricamo o tom steriliziranju, bocice i dudicu prije prve upotrebe je potrebno prokuhat, e sad pitanje koliko dugo to treba kuhat i dal sve dijelove ili neke ne smijem npr onaj navoj od bocice? I sta poslije stavim susiti. Ili se opere u masini za sudje? Joj sto muka mi je to sve skupa evo mene je vise panika tog da sve bude cisto i adekvatno pripremljeno da dijete ne dobije jos kakvu infeciju, gljivice, bolest nešto, nego svog poroda i dojenja.
Neke bolnice brane te sesirice i daju ih koristit samo kad su neophodni. U pakiranju ih je 2kom, ako ce ti trebati duze od predviđenog perioda nakon poroda u bolnoci, mozda da se dogovoris s muzem da ti svaki dan donese jednu cistu pofurenu, a upotrebljenu odnese kuci i sutradan ju opet donese i tako u krug do otpusta🙃
Ako ces prokuhavat, dovoljno ti je 10ak min. Samo se sje*u i zamute od kamenca i nakon nekog vremena.
E kad si vec spomenula Soor, kako to izbjeci… Dali se bradavice nakon svakog dojenja trebaju necim posebno tretirati, prati? Na tecaju nam nisu nista rekli za to sad kad razmislim… Samo su rekli namazati purelanom poslije dojenja i da se to onda ne skida prije oduceg dojenja… Pa evo iskusne mame, slusam 😃
Ja bi sad postavila tu pitanja al od srama necu jer fkt neznam neke stvari, pogotovo te termine...ahha uzas nadam sebda cu za iducu biti pametnija ....
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➕07.12.2021. 👶🏻
Ja bi sad postavila tu pitanja al od srama necu jer fkt neznam neke stvari, pogotovo te termine…ahha uzas nadam sebda cu za iducu biti pametnija ….
nemoj da te bude sram. ali stvarno...
MaRe vidjet ćemo što će biti, mališa se dosad još nije okrenuo glavicom prema dolje. ne znam kakva je praksa kod višerotki ako se ne okrene, hoće me ostaviti ranije u bolnici pa probati okret, čekati da porod krene ili što već. budu li me ostavili ranije i budem li išla prirodnu, ja plin tražim sigurno. za epi kad kreneš u ambulantu trebaš dogovoriti jer moraš izvaditi krv ranije
[iimg]
Sortiraj odgovore
Najstariji