ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    02. Prosinac 2019. 14:35

Bokic curke! 
    Cestitam Petri i Loreni na urednim i ekspresno brzim pregledima, a ostaloj trojki zelim isto!
    Iva cestitam!
    Lala i Lorija samo strogo s listama!😂
    Reserved dobrodosli kuci! Ako je još žučo, izlaži ga na danje svjetlo i budi ga (svaka 2-3h, ovisno o trenutnoj kilaži i koliko dobiva)za cicku da se taj bilirubin cim prije izluci iz organizma. To ti je sad najbitnije i da dobiva na tezini. Jer taj bilirubin u suprotnom moze poceti rasti, pa dijete ne moze povuc mlijeko i postane jako usporeno i pospano.
    Ajme ostalo sam zaboravila sta sam htjela napisat...🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    E da, Lavice, mislis da ce muz ljepit tapete a ti ces iz kreveta pokazivat s prstom kaj i kak napravit?!?🤔☝️
    Ja se moram pohvalit, narucila sam prvi el.aparat za koji sam se dvoumila da ili ne, na kraju se presudile svih 5 funkcija i dozivotno jamstvo. Kupila sam sterilizator za bocice i dude, blender, kuhalo na paru (pogotovo za kašice), program za grijanje i program za odmrzavanje. Odvagnula kolko cu to koristit i pala je odluka. Rađe sve nariktat i to vrijeme kaj bi bila za stednjakom, provoditi s djetetom. Danas ga pakiraju i mislim da bi do kraja tjedna trebao stici.

kl1v
    02. Prosinac 2019. 14:37

Danas je pregled prosao ok, radila mi je bris rodnice, ctg,tlak... uloziva sam za jagodicu prsta ali nisam jos otvorena. 
    Pregled 16.12. I onda TA.  Onda vise ne idem kod svoe do 6tj poslije poroda.
    Blizi se...

Nasty

Da me se krivo ne shvati, ima vas koje jedne drugima zbilja dajete ogromnu podršku, ali izvan te zadnja dva miseca standardne grupe ostale stare/nove cure se znaju izignorirati.. Pa pretpostavljam da je to jedan od razloga nekakvog nejavljanja... Možda i griješim, nisam aktivna u zadnje.. 

• Tonkica1

Slazem se s Nasty sto si napisala, ali opet ja volim sve citati i cuti 🤭 kad sam znatizeljna baba 😅😅
    Jao i mene strasno zanima Ivini dojmovi bas zato jer i ja planiram na Merkur....
    Cure koje ste u mojim tjednima - bole li vas prepone? Strasno me zadnjih tjedan dana bole da ne znam uopce kako se dizem i obuvam, ma muka prava. A opet se ne zelim uopce zaliti jer sam ovog gospodina jedva cekala 😊
    Isto, budim se svaki put kad se okrecem s boka na bok jer me bas dolje bole ti ligamenti. Sretna sam ako uspijem odspavati 3h u komadu.. Iako svjesno smatram da se ne bojim poroda i da me to ne brine, izgleda da me podsvjesno muci jer stalno sanjam da krece 🙈🙈

DeeDee
    02. Prosinac 2019. 14:39

Ma Lavice ne znam više šta je bilo al par puta napišem roman i onda ništa pa se osjećam kao da sam luda haha, malo mi fali ono kad su se komentirali svi pregledi i žalopojke generalno :)
    Sve ok, apsolutno ništa osobno. 
    Joj meni u srijedu dolazi patronazna na upoznavanje, danas me zvala,  uopće ne znam šta ću s njom haha, skoro sam je zamolila da dođe iza nove godine. Imam popis stvari koje imam, morat će mi vjerovat na majke mi ili ćemo skupa kopat po stanu mojima 🙈

[/url

• Tonkica1
    02. Prosinac 2019. 14:40

Cestitke na pregledima!
    Thinkpink zvuci mi vrlo zanimljivo taj tvoj aparat 🤔 podijelis?

Nasty
    02. Prosinac 2019. 14:42

kl1v

Nasty

Već sam pisala o tome, bit ću vrlo direktna, meni je tlaka biti na mobu previše vremena, i kad napišem nešto konkretno u ovoj grupi a ne dobijem neki odgovor ni komentar iskreno ne da mi se više trošit vrijeme na čitanje 40tak stranica dnevno ženskih razgovora.. Ne kažem da ste dosadne i da nema tema koje me zanimaju, dapače ima super tema.. Ali u moru svega i kad nađem nešto već prođe baba s kolačima pa i nemam volje držat tempo.. Sad povirim da čestitam curama koje su rodile i s kojima sam se dopisivala na samom početku i negdje do polovice trudnoće.. I da me izbrišete s popisa ne bi se uvrijedila.. Ne da mi se ni pisati i izvještavati situaciju s pregleda jer mi više nema smisla. Ja napišem i poklopi me milion drugih meni manje bitnih tema a nekome bitnijih. Da me se krivo ne shvati drago mi je dati podršku, ali sam primjetila da i cure koje trebaju podršku često budu izignorirane između redaka u moru nekih razgovora o kupovini, al to pročitam kad prođe baba s kolačima pa više nema smisla ni komentirati.. Naravno koga ova grupa veseli, super dapače, lijepo je družiti se! Ja sam više za konkretnu komunikaciju, pa mi pomalo ovo gubi smisao… Jedino gdje češće virnem je gestacijski dijabetes i tamo stvarno osjećam backup i podršku.. Nadam se da će se i ovo izignorirat i da nećete sad drvlje i kamenje po meni😂
    Sretno svima na pregledima, na porodu i sa dojenjem! 💖🤞😃

Nasty potpuno te razumijem. Meni nekad isto bude tlaka kad ne dobijem odg a procitam 20str i izgubim volju komentirati ali i zaboravim sto je tko pitao i rekao. Mislim da smo sve u istoj kasi. Em gaboravljamo em se pogubimo a i u svoj7m brigama smo. I koliko god da cijela grupa ima iste zelje i strahove, nama su nase brige najvece.

Slažem se sa svime što si napisala! Točno to, svi imamo iste želje i strahove ali nama su ipak naše brige najveće.. A i zaboravljanje je glavni problem😉

DeeDee
    02. Prosinac 2019. 14:43

Nasty

Već sam pisala o tome, bit ću vrlo direktna, meni je tlaka biti na mobu previše vremena, i kad napišem nešto konkretno u ovoj grupi a ne dobijem neki odgovor ni komentar iskreno ne da mi se više trošit vrijeme na čitanje 40tak stranica dnevno ženskih razgovora.. Ne kažem da ste dosadne i da nema tema koje me zanimaju, dapače ima super tema.. Ali u moru svega i kad nađem nešto već prođe baba s kolačima pa i nemam volje držat tempo.. Sad povirim da čestitam curama koje su rodile i s kojima sam se dopisivala na samom početku i negdje do polovice trudnoće.. I da me izbrišete s popisa ne bi se uvrijedila.. Ne da mi se ni pisati i izvještavati situaciju s pregleda jer mi više nema smisla. Ja napišem i poklopi me milion drugih meni manje bitnih tema a nekome bitnijih. Da me se krivo ne shvati drago mi je dati podršku, ali sam primjetila da i cure koje trebaju podršku često budu izignorirane između redaka u moru nekih razgovora o kupovini, al to pročitam kad prođe baba s kolačima pa više nema smisla ni komentirati.. Naravno koga ova grupa veseli, super dapače, lijepo je družiti se! Ja sam više za konkretnu komunikaciju, pa mi pomalo ovo gubi smisao… Jedino gdje češće virnem je gestacijski dijabetes i tamo stvarno osjećam backup i podršku.. Nadam se da će se i ovo izignorirat i da nećete sad drvlje i kamenje po meni😂
    Sretno svima na pregledima, na porodu i sa dojenjem! 💖🤞😃

E to!
    Ja bi potpisala. S tim da ja još odvojim vrijeme za potražnjom za odgovorom pa se još gluplje osjećam kad shvatim da me se izignoriralo na 13 strana 😂😂
    Onda se ulovim u razmišljanju "meni je zapravo ful super i nemam pravih briga kad si dam da me ovo iznervira" 😁

[/url

• piba7
    02. Prosinac 2019. 14:49

Tonkica1 mene ne bole prepone, ali imam ovaj isti problem tj bolove kao i ti - okretanje s jednog boka na drugi mi je bolno. I ujutro kad se tek probudim me zna dosta boliti donji dio trbuha. Imam dosta mali trbuh, a dižem se iz kreveta kao slon. Jedva se okrecem s boka na bok itd.
    Od prošlog pregleda isključivo ležim i mirujem jer je bebi glavica jako nisko i točno tako nisko osjetim udarce. Neku večer sam imala osjećaj da me lupa po preponama.

samojed
    02. Prosinac 2019. 14:51

Nasty i ja se u potpunosti slažem s tobom mada sve uvijek procitam ali iskreno od kad je whatsaapp pokrenut od tad je ovdje postala drugačija atmosfera ili to ja samo tako mislim, bqs sam jednom napisala da nema nikog zbog whatsapp a meni rekli kao vikend svi se odmaraju ovo ono bla bla bla... Ali baš se primjeti razlika , a kako smo bile dobro započele druženje da sam mislila da će to biti tako i poslije poroda ali eto... Baš sam jučer razmišljala da pitam da mi neko ostavi broj ili nešto da se i ja ukljucim u tu grupu na wapu 
    I što kažeš kad nešto napišem čast pojedincima u većini slučajeva je izignorirano a ja onda pomislim pa možda jer nisam iz Hrvatske nr idem u iste bolnice možda je do tog hahah 🙃🙃😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.