ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Simbalija
    28. Studeni 2019. 20:52

mrgud_zg

Cure, u cemu ce spavat vase bebe? Vreci, jastuku il cete ih pokrivat s popluncicem?
    Ja sam dobila neku malu vrecu pa mislim probat s tim na pocetku. Jel ima netko preporuku za neki poplun, ti bi isto kupila, a ne znam kolko debeli.. imam par dekica, al mislim si ak se ja pokrivam po zimi s poplunom onda bi i beba trebala kaj ne?

Ja sam mislila bodić, pidžama pa vreća.. Isto ne znam bi li kupila poplunić ili ne..

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Damnarexx 🌺
    28. Studeni 2019. 21:09

Ja sam vec dva puta slusala o dojenju i nitko nije spomenuo prehranu. Dotakli se jesmo, ali nam nije nutricionistica rekla sto NE SMIJEMO.
    Po ovome, ja ne znam sta cu jest😂😂 samo juhu ocito.

Ja sam kupila malu vrecu, pa cu probati s njom :)
    Ako ne, dobila sam mali popluncic.
    Vidjet cu to u hodu...

DeeDee
    28. Studeni 2019. 21:11

Mi smo isto jučer puna 3 sata o dojenju i zapravo je zaključak da je sve dosta individualno za svaku mamu i svaku bebu, ali kao dokazano je da citrusi, češnjak i začinjena hrana odbijaju dijete od cice jer im mlijeko poprimi taj okus / miris. Za kavu i sve što si nabrojala su rekli da možemo u malim količinama tipa jedna do dvije na dan, kao u trudnoci uostalom. Jedino šta su nam rekli da bi stvarno trebalo izbacit su aditivi, parabeni, hormoni i ta sranja iz prerađene hrane šta je isto neka logika, što je više moguće provjereno i organski, ali jbg. nismo amiši, takoreći je nemoguće ali da se bar većina prehrane bazira na tome.

[/url

• Stelle123
    28. Studeni 2019. 21:11

S obzirom da cemo odrzavat sobu na 23-24 bit ce dovoljna deka. 
    Mala sad je popustilo, mozda je i do probave. Sto se hrane nakon poroda tice obicno prvih mjesec dana se i jede onako bolnicki lagano jer sve boli, a probava bude u banani. Jedini problem je sto je Bozic na vratima 😉

url=https://lilypie.com]

Lorena94
    28. Studeni 2019. 21:18

Kolko vidim vaše bebice su sve velike, mene sad strah u pon pregleda, moj bebač prije 3 tjedna bio izmedju 1600-1800 grama na jednom UZVu a na drugom 1500-1600 grama, i da trbuščić zaostaje, te je stalno u nekom poprečnom položaju, ak se ne okrene ne gine mi CR 😥

Grizli
    28. Studeni 2019. 21:26

Hahahha... Eto nama su sve to rekli na predavanju o dojenju ja uopce nisam to shvatila tako jako ogranicavajuce. Vise mi je ostalo kao da prvih mjesec dana bas pazimo, a nakon toga pokusamo ako bebi ne skodi nastavimo ako skodi ne i to je to. Ja bas i nisam neka od hrane pa valjda zato meni ta ogrnaicenja su sasvim svejedna zapravo. Jedino coksa me malo zulja, al mjesec dana cu valjda jos prezivit nakon poroda i onda molit boga da beba nema reakciju. Inace kao coksa nije dobra jer i zatvara pa nakon poroda dok se sve ne vrti u normalu je bolje lakse probavljiva hrana. 

Taani
    28. Studeni 2019. 21:28

Ja sam danas bila na UZV (32 tt) i procjena je 2200 g što bi značilo da bi momak mogao biti malo veći  Doktor kaže da bi ustvari tek za 10ak dana trebao biti te kilaže... 

Lavica27
    28. Studeni 2019. 21:38

Ma vise se ne obazirem ni na te njihove mjere. Moj je bio pred 3 tjedna 860 i sad 1580gr kao... ispada da odjednom 300gr tjedno dobije. Sutra cu cut trecu tezinu😂
    Jedva cekaam da rodim da ova zgaravica vise prodje aaaa Grizli al onda mi je realnije da je piletina zabranjena u trudnoci nego dok dojis (zabranjena,ogranicena kakogod...). Ako ja jedem domace pilece onda to ne stoji. Karikiram. Mislim da je onako kako je deedee rekla... tj slazem se s njom. E a vidis meni koja cijeli život muku mucim sa zatvorom se iza poroda stolica bas regulirala💁‍♀️

ivikii
    28. Studeni 2019. 22:07

Ja vam nakon poroda nisam pazila na prehranu, niti je bebi nesto smetalo. Jedino sam u pocetku za svaki rucak imala prvo juhu pa onda nesto konkretno😂  I zapravo sam stalno bila gladna zbog dojenja pa sam i jela sta bi god nasla😅😅 i zapravo je to bilo skroz fino, samo jela, a nista se nije primalo. A sad pomislim na cokoladu i dobijem pola kila🙄🙈

mrgud_zg
    28. Studeni 2019. 22:16

Nama su pak na tecaju rekli da bi trebalo za pocetak izbacit citruse i mahunarke jer napuhavaju, pa kak nas muci od graha probava tak i bebu. Ostalo apsolutno nista. Kaj nije da se u mlijeko ionak izlucuju samo one najbolje stvari i da nema tolko puno utjecaja prehrana? uvijek citam da zene pitaju dal mogu poboljsat kvalitetu mlijeka i mislim da su uvijek odgovori da je mlijeko uvijek dobre kvaitete.. (Ok da Treba prehrana bit raznovrsna i to al ne iskljucivo) ima ona neka brosura...
    http://hugpd.hr/wp-content/uploads/2017/01/Mali-savjetnik-za-uspjesno-dojenje-HUGPD.pdf

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.