Cure, u cemu ce spavat vase bebe? Vreci, jastuku il cete ih pokrivat s popluncicem?
Ja sam dobila neku malu vrecu pa mislim probat s tim na pocetku. Jel ima netko preporuku za neki poplun, ti bi isto kupila, a ne znam kolko debeli.. imam par dekica, al mislim si ak se ja pokrivam po zimi s poplunom onda bi i beba trebala kaj ne?
Ja sam mislila bodić, pidžama pa vreća.. Isto ne znam bi li kupila poplunić ili ne..
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Ja sam vec dva puta slusala o dojenju i nitko nije spomenuo prehranu. Dotakli se jesmo, ali nam nije nutricionistica rekla sto NE SMIJEMO.
Po ovome, ja ne znam sta cu jest😂😂 samo juhu ocito.
Ja sam kupila malu vrecu, pa cu probati s njom :)
Ako ne, dobila sam mali popluncic.
Vidjet cu to u hodu...
Mi smo isto jučer puna 3 sata o dojenju i zapravo je zaključak da je sve dosta individualno za svaku mamu i svaku bebu, ali kao dokazano je da citrusi, češnjak i začinjena hrana odbijaju dijete od cice jer im mlijeko poprimi taj okus / miris. Za kavu i sve što si nabrojala su rekli da možemo u malim količinama tipa jedna do dvije na dan, kao u trudnoci uostalom. Jedino šta su nam rekli da bi stvarno trebalo izbacit su aditivi, parabeni, hormoni i ta sranja iz prerađene hrane šta je isto neka logika, što je više moguće provjereno i organski, ali jbg. nismo amiši, takoreći je nemoguće ali da se bar većina prehrane bazira na tome.
[/url
S obzirom da cemo odrzavat sobu na 23-24 bit ce dovoljna deka.
Mala sad je popustilo, mozda je i do probave. Sto se hrane nakon poroda tice obicno prvih mjesec dana se i jede onako bolnicki lagano jer sve boli, a probava bude u banani. Jedini problem je sto je Bozic na vratima 😉
url=https://lilypie.com]
Kolko vidim vaše bebice su sve velike, mene sad strah u pon pregleda, moj bebač prije 3 tjedna bio izmedju 1600-1800 grama na jednom UZVu a na drugom 1500-1600 grama, i da trbuščić zaostaje, te je stalno u nekom poprečnom položaju, ak se ne okrene ne gine mi CR 😥
Hahahha... Eto nama su sve to rekli na predavanju o dojenju ja uopce nisam to shvatila tako jako ogranicavajuce. Vise mi je ostalo kao da prvih mjesec dana bas pazimo, a nakon toga pokusamo ako bebi ne skodi nastavimo ako skodi ne i to je to. Ja bas i nisam neka od hrane pa valjda zato meni ta ogrnaicenja su sasvim svejedna zapravo. Jedino coksa me malo zulja, al mjesec dana cu valjda jos prezivit nakon poroda i onda molit boga da beba nema reakciju. Inace kao coksa nije dobra jer i zatvara pa nakon poroda dok se sve ne vrti u normalu je bolje lakse probavljiva hrana.
Ja sam danas bila na UZV (32 tt) i procjena je 2200 g što bi značilo da bi momak mogao biti malo veći Doktor kaže da bi ustvari tek za 10ak dana trebao biti te kilaže...
Ma vise se ne obazirem ni na te njihove mjere. Moj je bio pred 3 tjedna 860 i sad 1580gr kao... ispada da odjednom 300gr tjedno dobije. Sutra cu cut trecu tezinu😂
Jedva cekaam da rodim da ova zgaravica vise prodje aaaa Grizli al onda mi je realnije da je piletina zabranjena u trudnoci nego dok dojis (zabranjena,ogranicena kakogod...). Ako ja jedem domace pilece onda to ne stoji. Karikiram. Mislim da je onako kako je deedee rekla... tj slazem se s njom. E a vidis meni koja cijeli život muku mucim sa zatvorom se iza poroda stolica bas regulirala💁♀️
Ja vam nakon poroda nisam pazila na prehranu, niti je bebi nesto smetalo. Jedino sam u pocetku za svaki rucak imala prvo juhu pa onda nesto konkretno😂 I zapravo sam stalno bila gladna zbog dojenja pa sam i jela sta bi god nasla😅😅 i zapravo je to bilo skroz fino, samo jela, a nista se nije primalo. A sad pomislim na cokoladu i dobijem pola kila🙄🙈
Nama su pak na tecaju rekli da bi trebalo za pocetak izbacit citruse i mahunarke jer napuhavaju, pa kak nas muci od graha probava tak i bebu. Ostalo apsolutno nista. Kaj nije da se u mlijeko ionak izlucuju samo one najbolje stvari i da nema tolko puno utjecaja prehrana? uvijek citam da zene pitaju dal mogu poboljsat kvalitetu mlijeka i mislim da su uvijek odgovori da je mlijeko uvijek dobre kvaitete.. (Ok da Treba prehrana bit raznovrsna i to al ne iskljucivo) ima ona neka brosura...
http://hugpd.hr/wp-content/uploads/2017/01/Mali-savjetnik-za-uspjesno-dojenje-HUGPD.pdf
Sortiraj odgovore
Najstariji