ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nasty
    25. Studeni 2019. 02:10

Reserved drago mi je da ste dobro oboje, hvala na fusnotama, za slučaj carskog.. Brine me ta visoka temperatura na odjelu babinjača.. Ja sam naviknula doma na hladnije i svaki put mi je prevruće kad dođem na profil u bolnicu a bude oko 24° i još otvaramo prozor..

Reserved123
    25. Studeni 2019. 03:23

Nasty da znam ali smo mi u spavacici tako da nama je okej a bebama zasat je isto okej.
    E da jos sam se sjetila da smo komentirali ono za negativnu krvnu grupu.
    Ja sam neg a rodila sam poz dijete i pa su mi samo dali to neko cjepivo, objasnili da je to ubiti za mene zbog drugog poroda i tako to je ubiti to nista strasno

♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
    2017-dermoid 9,2cm
    2019- 🩵 T
    2021-biokemijska
    ♂️1992/ asthenozoospermia
    Radimo na 👣 od 1/23

Grizli
    25. Studeni 2019. 05:29

Jutro! Resreved drago mi je da ste skupa napokon. Hvala na savjetima cak i ako necemo na carski roditi vidim da puno cura spominja ako smo slabe nakon poroda da prihvatimo da beba ne bude prvu noc s nama. Trenutno mi to zvuci super ideja al imam osjecaj da kad rodis ti je to SF/horor scenarij. Drzi se i nadam se da te malac nece pojesti😉
    Svima koji danas imaju pregled sretno! 

• BubaMara
    25. Studeni 2019. 05:44

Pozdrav svima, pratila sam forum tijekom trudnoće i od vas saznala puno vrijednih informacija i nebrojeno puta ste me utješile i nasmijale a da niste ni znale. ❤️Stoga bih htjela s vama zauzvrat podijeliti svoje iskustvo u nadi da ćete i vi pronaći neke korisne info za sebe.

Od 20-i nekog tjedna beba se postavila glavicom prema dole i tako je ostala sve do kontrole s punih 36 tjedana. Tjedan dana prije te kontrole sam osjetila da se nešto događa, iako nisam slutila što. Počeli su neki drugačiji bolovi, i iako već od strane doktora prozvana jako aktivnom bebicom, njegove noćne egzobicije su postale pravi izazov i uglavnom su noći bile neprospavane a bol je tjerala suze na oči.😥 Imala sam osjećaj da je stavio ručice iznad glave i doslovno toliko jako udarao da sam mislila da će meni ili sebi slomit neke kosti. Bol je bila nisko u cerviksu, i iako ne znam što su trudovi od prije bila sam u strahu da rađam. Kako sam se jako bojala komplikacija i prijevremenog poroda nisam otišla k dr ranije već sam čekala pregled prema terminu. Muž je ispalio na živce sa mnom tih nekoliko dana...🙈

• BubaMara
    25. Studeni 2019. 05:46

Dolazim na kontrolu s punih 36 tjedana, i dr kaže beba se okrenula, iako je za to bilo samo 1% šanse, i to ne na klasični zadak već je ispržio nogice ravno prema cerviksu i tamo igrao nogomet i skakao po njemu kao po trampolinu što je objasnilo sve bolove i trnjenja kroz živce. 😂🤦‍♀️Uz to su krenuli i bolovi tipa menstrualnih. Kako je posteljica bila grannum 2 a i postojao je rizik da beba svojom aktivnošću probuši vodenjak, da izbjegnemo hitni carski dr je predložila dogovoreni carski i neka dođem na kontrolu i procjenu stanja za četiri dana a u međuvremenu normabel 3x1 i mirovanje. Bili smo van sebe kad smo skužili da je to to, da beba stvarno dolazi. Uspoređujući s osjećajem ranije stvarno mogu reći da uopće do tad nisam bila svjesna.

Dan poslije tog pregleda, između svih tih bolova ubacio se još jedan, koji me prenuo iz sna tako da sam počela vikati, potrajalo pola minute i nakon toga mir božji. 😲Nakon dugo vremena prespavala sam noć, a ujutro se lupkala po trbuhu jer mi je falilo au i joj, ali ništa. Ispipamo trbuh i vidno je drugačiji bio i pomislimo da se beba uspjela vratiti u poželjni položaj na glavicu. Muž je inzistirao da odemo na ultrazvuk provjeriti nestanak bolova i blage pokrete bebe. Ja sam fantazirala i nisam htjela (uvijek taj strah ako odem u bolnicu ostavit će me tamo) ali nekim čudom sam ga poslušala. Da skratim priču, beba se pokušala okrenuti ali prebacila se samo praktički zrcalno, i pritom mu se pupčana vrpca dva put omotala oko vrata.😨🤯

• BubaMara
    25. Studeni 2019. 05:48

Sljedeće pitanje dr bilo je kad ste zadnji put jeli i tu skužim da je to to, suze na oči i uz malo ohrabrivanja krenula je priprema za carski rez. Zbog lošije krvne slike morala sam u opću anesteziju i nažalost nisam vidjela svoju bebicu odmah po porodu. ☹️Donijeli su mi je na druženje i iako im nije bio plan ja sam zamolila da ga probam stavit na prsa. I mislim da nije poteklo ama baš ništa ali svejedno je cicao pa smo se gledali i zaljubljivali.🥰 Sva bol je u tom trenu nestala i pitala sam da mi ga ostave samnom ali rekli su da je to loša ideja, jer je rez friški tek 2 sata a i da će bebicu staviti u inkubator za svaki slučaj da ga još malo prate jer ipak je malo uranio. Tu saznajem da se od pregleda ujutro bebica uspjela još rotirati što je završilo i s trečim omotavanjem oko vrata. 😨😨😨
    Otkad su ga odnijeli pa do sad nisam oka sklopila, čekam zoru tj. 6h da mi ga donesu i ne mogu dočekati i ovih zadnjih pola sata već sad traje vječnost.☺️
    Htjela bih vam još reći da je moje iskustvo bilo takvo da tek nakon 34 tjedna postaneš trudan i osjetiš da se nešto događa jer odjednom sve traje duže, od spremanja po stanu i kuhanja do čitanja, jednostavno tijelo kaže sad ćemo usporit i tu ne možeš ništa. Zato je moja topla preporuka da pripremite sve ipak par tjedana ranije. Pretpostavljam da je za već aktualne mamite sve što pišem već poznato ali evo meni kao prvorotkinji je cijela ova trudnoća i porod svjetsko čudo.😀
    Želim vam sve sve sve najbolje i da nastavite održavati ovu pretoplu grupu ženske potpore. Hvala vam svima jer ste indirektno utjecale na moju psihofizičku spremnost za porod.❤️

lorija
    25. Studeni 2019. 06:03

PREGLEDI

25.11.-Sarita15
    25.11.-C1M4
    25.11.-Lavica27
    25.11.-samonezelje
    25.11.-mikio
    25.11.- ivikii
    26.11.-annika
    26.11.- Macutica
    27.11.-Tockica37
    27.11.-flower
    27.11.- piba7
    28.11.-DeeDee
    28.11.- mrgud_zg
    29.11.- DeeSB
    29.11.- PetraB
    02.12.-Dalindas
    02.12.- Lorena94
    02.12.- PetraB
    02.12.- kl1v
    03.12.-Nasty
    03.12.- Lala27
    03.12.- Hani
    03.12.- Goga_V
    04.12.-Lunica
    04.12.-Anna
    04.12.-Lunica
    04.12.- Supergirl
    09.12.-lorija
    09.12.- Juno
    11.12.-miapia
    11.12.-nita9999
    11.12.-MaRe
    11.12.- Simbalija
    17.12.- Goga_V
    18.12.-LoBi
    20.12.- damnarexx
    24.12.- Grizli

lorija
    25. Studeni 2019. 06:16

Jutrooo
    Kao prvo cestitke BubaMara!! 🎉🎉🎉
    I hvala ti na podjeli, svako iskustvo je dobro doslo a tako i tvoje 😊 
    Brz oporavak ti zelim!! ☺
    Ostalim curkama sretno danas s pregledima!! 🌸

Točkica37
    25. Studeni 2019. 06:46

Sretnno curke danas 🐞🐞🐞🐞🐞

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

kl1v
    25. Studeni 2019. 06:55

BubaMara 🎉🎉🎉🎉🎉 cestizam. Hvala dragom bogu da je sve dobro proslo. Cuvajte se i mazite. ❤😙
    Sestorka, sretno danas. 
    Meni su nocas poceli jaki bolovi u pubicnoj kosti. Tocno sam pomislila.. danas peglas.. pusa svima 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.