ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Stelle123
    24. Studeni 2019. 20:38

Kad se sitim kako sam ja svoju prvorodjenu kuhala. U stanu +30, ja ne dam da se upali klima, otvore vrata radi propuha, ona u dugim rukavima. Kad je to prezivila moze sve 😁 Dakle nije problem samo u starijim generacijama.

url=https://lilypie.com]

Grizli
    24. Studeni 2019. 20:44

Napoookon dosla doma i sad sve u miru procitala. Iiii naravno zaboravila! 
    Red fpx drago mi je da je prst ok! 
    Kengu bila u Zg na sluzbenom putu. Odradila zadnji poslovni put 💪😎 i sad mi ostaje jos laganini par obavezica i onda im pustam firmu nek se snalaze bez mene. Ovo mi je vec bilo over dose ta 3 dana.
    Nama je u stanu temp izmedju 21-23 i rekla nam patronazna da je to ok. Thinkpink sto ti mislis o tempici za bebu? U sobi bude 20-21.
    Mi cemo ovaj tjedan sloziti namjestaj u sobu bebinu, a onda cu lagano krenut sa pranjem. Razmisljam si bas kako oprat ruksak od kolica? Nisam nigdje vidila uputnu kako se on pere? 🙄 Sto ste vi s time radile?
    Torba za rodiliste mi je jos daleka prica iako znam u koju cu pokusat ugurat stvari, al nemam jos nis kupljeno od potrebnog tako da to nakon pranja ide slijedece ma listu obaveza. 

• thinkpink1
    24. Studeni 2019. 21:24

Kengu javi povratnu info ako daš kapi protiv grceva. Odlucili ste se za Jovancevica ili si citala njegovu knjigu? Slazem se s njim za sobnu temperaturu.
    S obzirom da novorođenče nema razvijen centar za termoregulaciju, ne treba ga prevec utopljavat. Oblacit ga kao i sebe, samo jedan sloj vise. Periferna cirkulacija je oslabljena, zato su rukice (šake) i stopala uvijek hladnija od ostatka tijela. Zato kad zelite provjerit dal je dovoljno toplo djetetu, pipate prsa i iza na leđima, zato nikad ne procjenjujete na ručicama i stopalima. Ako ga prevec zabundamo, moze se sav osipat po tijelu. 
    Grizli tako je. Sobna temp.ne treba prelazit vise od 22°C (max.24°C ako se zaletite 😁). Po noci, za vrijeme nocnog sna 18-20°C max. 
    Bila sam na jednom predavanju o SIDS-u gdje je bila i telekonferencija sa ljudima iz GB gdje su saželi sve zemlje koje su sudjelovale u istraživanju. Te sjeverne i skandinavske zemlje cak ne griju prostorije vise od 18°C (max.20°C) jer pregrijavanje prostorija otežava rad dišnog sustava. Zato je njima i uvijek toplo kad dođu kod nas.

• Sarita15
    24. Studeni 2019. 21:24

Vecer, pecem palacinke i citam forum. Cak sam i upamtila nesto :) 
    Bebi ne treba sauna u kuci vec normalna temp i sloj vise no nama. Prema tome kako bi vama bilo ugodno lezat i spavat tako i njima a svi znamo da prebacimo dekicu preko sebe na kaucu pa tako i bebu tretirati. Pelena bodi robica i dekica ili dvoji dugi rukavici (bodi i robica) i dovoljno. Ionako se nosa pa papa pa uvijek ju grije jos nesto. Temp oko 22 23 nocu cak i 20 je ok. 
    Torba za rodiliste - kod nas daju bolnicke spavacice i sve za bebu pa onda bez tog - grudnjak i jastucici, ulosci i gacice, vlazne i wc papir, rucnik, slape, kozmetika osnovna, tetra i to bi bilo to. 
    Bebu za kuci cu obuc u bodi tuticu sad jel plisanu ili pamucnu to ovisi o temperaturi vani kapicu medo odjelce i idemo. 
    Sta se trudnicke robe tice vrtim nekoliko tajica i majica za po doma i 2 3 haljine za van i sve ide u smece kad zavrsi babinje
    Zelim.vam ugodnu vecer i lijep naredni tjedan

• Stelle123
    24. Studeni 2019. 21:31

Thinkpink neki dan sam citala neki clanak, u Danskoj bebe obuku toplo i parkiraju ispred kuce da spavaju na zraku, a roditelji budu kuci. Ludo, ali zato su navodno zdraviji.

url=https://lilypie.com]

Grizli
    24. Studeni 2019. 21:42

Thinkpink hvala za misljenje. Ja sam imala bas velikih problema s disanjem, napadajima astme dok sam spavala u sobi na temp preko 21, a sa upalama sinusa sam se borila na mjesecnoj bazi po 2 puta dok sam spavala an temp oko 18. Onda sam sam dokucila da mi je idealna 20 i tako se sad trudnimo odrzavati u sobi, i bas me bilo strah da cu morat dizat temp zbog bebice i ovaj podatak mi je veliko olaksanje.
    Za po doma planiram bebi oblaciti bodi i tuticu pamucnu ili plisanu ovisno o temp u stanu i danu. Ako idemo kamo na to će jos ici medo odjelce i dekica. Ja sam zimogrozna inace, a mm je vječito toplo tako da ne znam po kome od nas dva cemo se ravnat za taj dodatni sloj bebi. I to sto kazete kad lezim i sama navucem na sebe neku dekicu pa tako ce dobiti i beba za noc i tako ide deblja deka ili vreca sa rukavima ovisno sta joj bude pahalo. 

Lavica27
    24. Studeni 2019. 21:44

Mislila sam 23 naravno dnevna, po noci je nama 21.5,uvijek. Prije djece i sad. Ja nemogu spavat u pretopljenoj sobi pa ne ocekujem ni da ce dijete... Znam da je cijenjen Jovancevic al je on meni tolko iritantan,nemogu opisat🙈

• thinkpink1
    24. Studeni 2019. 21:56

Stelle123

Thinkpink neki dan sam citala neki clanak, u Danskoj bebe obuku toplo i parkiraju ispred kuce da spavaju na zraku, a roditelji budu kuci. Ludo, ali zato su navodno zdraviji.

I ja sam neki dan isti taj clanak citala😁. Kaj su rekli, imaju samo baby phone da cuju kad pocnu plakat. Oni su dosta ležerni po tom pitanju jer nisu navikli na balkanski sistem. Kod nas ne bi nasli ni dijete ni kolica da ih tako ostave.

Simbalija
    24. Studeni 2019. 22:33

Meni je najbolja temperatura na 22, kad je toplije krenem biti nervoznjikava.. po noći ne grijem sobu, čak ni po zimi jer mi to nije ugodno za spavanje. Mrzim kad odem na poslovni put pa spavam u hotelu ili negdje gdje griju po noći, probudim se jedno 200 puta i nikad se ne naspavam. 
    Za bebolinu ćemo probati kao i sebi, ako vidimo da joj je hladno onda ćemo zagrijati malo i sobicu. Mi smo na moru pa zime nisu baš jako hladne. 
    Za izlazak sam mislila bodić, odjelce, medu i kapicu i preko dekica. Kratka je vožnja i ništa joj ne može biti, a nadam se da još ova 3 tjedna neće jako ni zahladiti. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Reserved123
    25. Studeni 2019. 01:20

Bok cure, evo mi se lagano privikavamo na suzivot veceras je prva noc da je sa mnom pa cemo vidit kako ce nam bit... uglavnom mali ce me pojest 🤣🤣
    On je toliko snazan da bi mi mogao bradavice pojest vec mi je na jednoj bradavici napravio ranu ali valjda ce brzo zacjelit.
    Male fusnote curama sto ce rodit na carski:
    Mlijeko ne dode odma i to je uredu nemojte bit glupe ko ja i forsirat odmah prvi dan. 🤣
    Prvu noc ste na intenzivnoj i beba nije s vama, njoj je dobro i ne brinite se (pola noci sam proplakala kako mu je) 
    I ako vas 2 noc pitaju da vam uzmu bebu prihvatite jer ste jos jako slabe za dizanje i iskoristite to (naspavajte se)
    Za temperaturu sobe se slazem ali npr. U bolnici je stalno od 25 do 27 kuhamo se lagano ode svi 🤦‍♀️ jos kako mi dolazi mlijeko pa mi je jos i gore 🤣🤣

♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
    2017-dermoid 9,2cm
    2019- 🩵 T
    2021-biokemijska
    ♂️1992/ asthenozoospermia
    Radimo na 👣 od 1/23

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.