ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    24. Studeni 2019. 16:03

Kengurica

Think nasa patronazna je protiv kapi. Sad si me malo ohrabrila.
    Cure pripremite torbe, ja sam svoju napola pripremila i taj dan kad sam zavrsila u bolnici papire stavila u nju, ne znajuci da cu zavrsiti na porodu. Ja sam kampanjac i sve u zadnji cas, a sad sam sretna bila da sam bar napola spremila. Imala sam srecom sve sto trebam za prvi dan i porod.

Ne vidim razlog cemu se protivi i zasto da se dijete pati i da ga muci. Od tih kapi ne moze apsolutno nista biti. Pitaj ti svoju patronaznu dal ona popije tbl.protiv bolova kad ju nesto udarnicki rastura?

• mom12
    24. Studeni 2019. 16:27

Zoe27

beba2019

Cure,vidim na listi da nas ima bas puno koje trebamo roditi ovih dana😍ima li koja kakve naznake?dogadja li se ista?

Kod mene nista 🙈🙈 toliko su me cuvali i sprjecavali prerani porod i sad nista 😂 a vec mi je stvarno dosta 😂

a jesi se pocela prerano otvarat pa su sprjecavali prijevremeni ili?meni dr dala dufaston 3×2 ...da mi je bar prezivit do 35 36 tj 

• Zoe27
    24. Studeni 2019. 17:16

mom12

Zoe27

beba2019

Cure,vidim na listi da nas ima bas puno koje trebamo roditi ovih dana😍ima li koja kakve naznake?dogadja li se ista?

Kod mene nista 🙈🙈 toliko su me cuvali i sprjecavali prerani porod i sad nista 😂 a vec mi je stvarno dosta 😂

a jesi se pocela prerano otvarat pa su sprjecavali prijevremeni ili?meni dr dala dufaston 3×2 …da mi je bar prezivit do 35 36 tj

Da, pocela sam se otvarati u 26.tj, a u 32. Dobila trudove. Od tada otvorena 3 cm. Svu mogu cu terapiju primala i rekli da ce sigurno biti prijevremeni samo da im je docekati 35. Tj. I na kraju vidi sada, 38+5, i dalje na 3 cm, od trudova vise ni t, nema uopce naznaka da mi se moglo pokrenuti 🙈

• mom12
    24. Studeni 2019. 17:22

Zoe27

mom12

Zoe27

beba2019

a jesi se pocela prerano otvarat pa su sprjecavali prijevremeni ili?meni dr dala dufaston 3×2 …da mi je bar prezivit do 35 36 tj

Da, pocela sam se otvarati u 26.tj, a u 32. Dobila trudove. Od tada otvorena 3 cm. Svu mogu cu terapiju primala i rekli da ce sigurno biti prijevremeni samo da im je docekati 35. Tj. I na kraju vidi sada, 38+5, i dalje na 3 cm, od trudova vise ni t, nema uopce naznaka da mi se moglo pokrenuti 🙈

bas te bolili trudovi? ja nisam ni osjetila kad sam se otvorila...ja sam 1 prst tako mi rekla gin...jedino ponekad osjetim ono kao da trebam dobit mengu al ne da boli nego samo onaj osjecaj....kad sam prvi put to osjetila isla na hitnu sve bilo ok....sad cemo vidit iduci tj jel se pogorsava ili poboljsava stanje....meni je to krenulo sa 31 tj...

• Zoe27
    24. Studeni 2019. 17:25

A nisu me boljeli, osjetila sam samo stezanje, ali su me otvarali.. A sada osjetim kao menstrualne grceve pogotovo navecer kada legnem i smirim se, ali se nista ne dogadja, ctg nista ne ocitava, doslovno ravna crta

Nasty
    24. Studeni 2019. 17:27

miki0

Nasty

Mikio i ja se napatila sa tim chicco ulošcima, izgledaju kao šatorsko krilo, uspjela sam ih utrpati 13 kom u jednu torbu za sobu i dva u onu torbicu za rađaonu, te sam presavila. A ako bude trebalo još nek muž donosi.. Prvo sam išla sve stavit u kofer s kotačićima od muke zbog tih uložaka, pa sam sve izvadila i natrpala u ručnu manju torbu i bog.. Još sam za maloga robicu za izlazak i pelene odvojila i spremila u ormar na vidno mjesto.. Jedino sebi za izlazak nisam ništa jer se ne mogu zamislit😂 a vjerojatno neke tajice i haljinu đemper da je komotno..

Tak sam i ja s tim chicco uloscima se napatila i poludila, na kraju sam ih presavila i 2x po 5 kom spakirala u one male vrecice za zamrzavanje 🙈 i svejedno puno mjesta zauzmu 🤦🏼‍♀️ i isto 2 presavila s mrezastim gacama za radaonu. A ostalo ce muz nosit. Jos moram pelene i vlazne maramice za bebu negdje spremit. I robicu za izlazak pripremit. A ja sam sebi mislila trudnicke tajice i neka siroka vesta tunika, nebum ko princeza Kate sigurno 🤪🤪

Hahahaha da princeza Kate🤣🤣🤣  ja ću isto tako u u vreći od kumpira na cvjetove i tajice.. 

Lavica27
    24. Studeni 2019. 17:33

Kad smo kod robe jedva čekam da rodim jer imam osjećaj da nosim 5 stvari u krug🤪

Nasty
    24. Studeni 2019. 17:35

mom12

Sta cete obuc bebama za izlazak iz rodilista?

Ja sam pripremila 2 jednokratne pelene, dvi tetre, jednu švedsku da se nađe, body benkicu, tuticu plišanu, pamučnu kapicu, deblje medo odjelce s kapuljačom, čarapice, štramplice da se nađe za svaki slučaj, dekica i jaje.

• Stelle123
    24. Studeni 2019. 17:47

Nasty i plisanu tuticu i medo odjelce? Ja sam dvi tetre, svedsku, body benkicu, stramplice, neku tuticu odjelce s masnicom, tanku kapicu, neki djemperic s kapuljacom, deku i jaje. U drugoj varijanti ide medo odjelce umjesto odjelca s masnicom, ako bas bude dosta hladnije.

url=https://lilypie.com]

• lucille9
    24. Studeni 2019. 17:50

Večer curke! Malo čitam zaostatke, nekak mi se brzo vrte stranice.
    Što se tiče torbe za rodilište- meni je pol stvari falilo; uglavno kćer se igrala pa je povadila stvari....pa je muž tražio po stanu i nosio naknadno i pelene i vlažne..i tak eto.
    Kila na pupku se u pravilu ne dira, većinom se sama povuče. Ukoliko postane tvrda, ne uvlači se po prestanku plača tada se hitno javlja dječjem kirurgu. Ove preponske su češće kod nedonošćadi i ukoliko se ne uklješte čeka se do 6mj. radi opće anestezije. Kod dijela bebača se mora hitno operirati jer se uklješte.
    Za grčeve znam da pomaže onaj položaj 'tigrić na grani'. Moju isto malo muče al se uspije 'isprdit' i prođe.
    Sretno sutra svima na pregledu! Vjerujem da nam ovaj tjedan stiže još bebica....polako smo dočekali finale!!!
    Moram priznati da mi je forum puno značio, kao utjeha, umirenje....većinom nas je dosta imalo sličinih tegoba, nebih htjela da me krivo shavtite, al dosta mi je to pomoglo inače bih se preselila na hitnu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.