Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bruna92
    09. Kolovoz 2018. 15:31

Ja sam negdje cula (ubijte me gdje) da u Splitu cure ponesu limun sa sobom pa nakon sta popiju glukozu uzmu malo limuna da kao ubije taj osjecaj slatkoce 🤔

Salatica9192
    09. Kolovoz 2018. 15:39

Ja mislim da to kod nas nije postalo obavezno. Ne sjecam se da mi je bilo koja govorila da je radila to, tako da mislim da necu ni ja, secer mi je 3,8 (a normalno od 3,9 u mojoj labaratoriji). Mozda slucajno da ne padne doktoru na pamet, zato sto sam imala spontane i zato sto sam Gicko Prasic 😂 Ali ne vjerujem, kod nas ni stitna nije obavezna, a vi je svi radite. 

Vana11
    09. Kolovoz 2018. 16:20

Da, definitivno uzet nešto za pojesti odmah poslije zadnjeg vađenja. I ako netko može, barem da dođe na kraju po vas (ako ne može bit tamo 2-3 sata kolko to traje).
    Ni ja nisam trebala dati urin, iako sam ga uredno donijela sa sobom 😆

url=https://lilypie.com]

Ivylee
    09. Kolovoz 2018. 16:28

Mene sljedeći tjedan čeka ogtt kad se vratim u Zg...ghrrrrr
    Inače, ja nikad nisam imala problem sa šećerom, natašte mi je uvijek nizak, nikad preko 4, i u prvoj tridnoći na redovnom ogtt-u meni natašte šećer bude dobar, kao i onaj nakon 120 min ali ona srednja vrijednost mi je bila povišena za nekih 0.5 i tako sam ja dobila dijagnozu gestacijskog dijabetesa i muku bockanja nosenja profila na vuk vrhovac svaki mjesec. Tako da to što vam je šećer natašte uvijek dobar ne mora ništa značiti....
    I sad kažu da je velika vjerojatnost da ću ga imati opet ako sam ga imala u prvoj trudnoći 🙄

• nali
    09. Kolovoz 2018. 16:52

Ok, ja cu sigurno imati povisen secer nakon 2 sata,jer ga i inace imam. Kontroliram i secer i inzulin 2 sata nakon popijene glukoze jednom godisnje i 2 sata nakon jela isto jednom godisnje, godinama.. Imam inzulinsku. Oni ce meni ustanoviti s time sto? Gestacijski dijabetes? I sto nakon toga kad ti ustanove gestacijski dijabetes? 

pepe1907
    09. Kolovoz 2018. 16:55

ovo dok sam ja pila je bila ono okej jer oni stave i limunsku kiselinu unutra..al meni su rekli da nigdje ne smijem ići tak da sam nakon svakog vađenja sjedila u parkiću 1h nakon vađenja

zadranka86
    09. Kolovoz 2018. 17:26

Cure ovako..Mom ginicu je uzv pokvaren..Moram se privatno narucit radi cervikometrije i da se pogleda beba...Moram pojacat mg duplo i normabel od 5mg po potrebi radi tog mog zatezanja..Imam hrpu za obavit krv urin obriske...Reka je da ce mo pratit za tri tj.kont.Ono sto mi nije reka a napisa je to je uloziva..Pise 1cl.uloziva zatvoreno..Ne znam sto to znaci..Mozda da je vanjsko ulozivo a unutarnje zatvoreno...Nista mi nije jasno...Prvo sto cu to je narucit ce privatno da mi se izmiri cervikometrija da znan na cemu sam...ugl reka je da ubuduce kad osjetim da ga zovem a ne da cekam kontrolu..eto cure ne znam sto bi nadam se da je sve ok..

Miranda
    09. Kolovoz 2018. 17:32

Super za sve vijesti s pregleda, cestitam na curicama 💝💝
    Nali hranis se prema planu prehrane koji ces dobiti, kontroliras stanje i to je manje vise to. 
    I mene ceka ogtt, moze se odbiti kao i sve drugo ali ne bi preporucila. To sto inace nemam problema sa secerom ne znaci nuzno da sam imuna na gestacijski dijabetes. 
    Ljuti me kad vidim da preskacu vadenje nakon 60 min, jebemu to nije kompletna pretraga. Nase zdravstvo i stednja na glupostima, bolje da onda ni ne rade pretragu nego tako polovicno jer ta srednja vrijednost ne postoji bezveze 🙄 Limun si mozete dodati, ne mijenja rezultate. 
    Mi se kupamo i odmaramo, uzasno je vruce ali vjerujem da je u Zg gore. 
    😘😘😘

zadranka86
    09. Kolovoz 2018. 17:51

Miranda

Super za sve vijesti s pregleda, cestitam na curicama 💝💝
    Nali hranis se prema planu prehrane koji ces dobiti, kontroliras stanje i to je manje vise to.
    I mene ceka ogtt, moze se odbiti kao i sve drugo ali ne bi preporucila. To sto inace nemam problema sa secerom ne znaci nuzno da sam imuna na gestacijski dijabetes.
    Ljuti me kad vidim da preskacu vadenje nakon 60 min, jebemu to nije kompletna pretraga. Nase zdravstvo i stednja na glupostima, bolje da onda ni ne rade pretragu nego tako polovicno jer ta srednja vrijednost ne postoji bezveze 🙄 Limun si mozete dodati, ne mijenja rezultate.
    Mi se kupamo i odmaramo, uzasno je vruce ali vjerujem da je u Zg gore.
    😘😘😘

Miranda moze pitanje molim te..sto znaci to 1cl.uloziva zatvotena?kad san ga pitala za cerviks rekao je sve je lipo kako triba zatvoreno..onda dodem doma vidim to uloziva..streoim jer san imala konizaciju...Sad dok ne obavim uzv sa cerviketrijm nemam pojma ubiti sto mi je dole..Moze odgovor neki bilo sto..totalnooo san zbunjena

_svjesna
    09. Kolovoz 2018. 17:58

Glede ogtta, a cujte, obavezan je ili nije, realno mi mozemo sve odbiti, i sve radimo u skladu sa svojim najboljim interesom, nije mi u cilju da odbijam neku pretragu ako je za moje dobro isto kako nikad ne bih odbila briseve ili nesto slicno. 
    Ali to sam samo ja, ja imam dijagnozu hiperinzulinemije pa mozda malo i pusem na hladno ali sve zato sto znam kakve to posljedice moze imati i koliko je bitno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.