Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pepe1907
    09. Kolovoz 2018. 13:32

pitajte mene..u 12 tj. sam radila ogtt...250ml vode sa 75g glukoze...užasno slatko, i ja sam pila sa začepljenim nosom..fuj...glavno da vam šećer na taše nije viši od 5.0 taj najviše gledaju mada su i ostali važni...mozete jesti navečer ako vam gusterača dobro radi nećete imat visok šećer ujutro...meni je isto bilo loše jer nakon gkukoze šećer mi je skočio i naglo pao na 4.7 pa sam se tresla pola dana...i da tražit će vas i urin pa si kupite posudicu i piškite doma 😊

truskawka
    09. Kolovoz 2018. 13:34

Bas sam citala dalje i reko da vam napisem kako je bilo..znaci ovako:
    Dodem ja ujutro u 7 predam papire i zovu oni jednu turu ljudi, drugu truru ljudi, a mene ne..onak halooo trudna sam i moram napravit ogtt izvolite me zvat..odem na salter pitam zas me ne zovu kaze da se glukoza mora otopiti..pa jbmti vec je proslo 40min da se nije 100put mogla otopiti vec..i ajd zovu oni mene zvadi ova meni krv i kaze ajd sad popij to i popijem ja u dva navrata (bila sam uzasno zedna-preporucam da dodete ful zedne na to)  i kaze da dodem tocno za 2 sata vadit ponovo krv i pitam reko jel mogu doma umedjuvremenu kaze ona moze ja odusevljena jer zivim autom 2min do bolnice i otisla sam si doma odspavati jos malo da mi brze prodje vrijeme..preporucam svima da se nekud sklone gdje mogu legnut, a ne samo sjedit..ugl super sam bila i dignem se ja idem nazad na pikanje, uzme ona meni jos malo krvi i reko idem si odma prek puta po sendvic i sjest na cedevitu da se malo dobijem jer je vec bilo 10sati, a ja MORAM jesti do 8 zadnje inace..ugl kak sam pocela jesti tako mi je samo slabost dosla i doslovno sam se uvalila u stolicu u tonula u nesvijest. Mama me cijelo vrijeme hladila i pozvala hitnu (bile smo prek puta ceste) dosli oni za 3min, izmjerili tlak, secer i otkucaje..secer bio 8.3 😱 tlak bio 100/60 otkucaja preko 100.. ugl vec sam dolazila k sebi i jedan se naravno nasel kaj mi je ocitaval bukvicu kao morala sam odma doma bla bla..pa reko dosla sam si samo kupit jesti i popit casu cedevite jer doma nemam hladnu vodu..anyway strpali me u kola i otpeljali doma i eto dobila se nakon par minuta..ali bili je ful grdo i preporucam da obavezno netko ide s vama pogotovo ako imate naznake za slabosti zbog ne jela..ja sam se toga i bojala i zato sam i zvala mamu da ide samnom..al eto izdurala sam cijelo vrijeme ali ovih 5 min duze sto sam cekala na red u pekari za sendvic me ubilo 😰😰 
    Tak da dobro se pripremite..nije nis strasno samo upozorite osobu koja je s vama kako reagirati u slucaju da vam dode slabo..i sretno 😘😘

❤N i V💙

truskawka
    09. Kolovoz 2018. 13:50

I da..morate i mokracu dati pa kao sto je Ana rekla si kupite casicu da doma pripremite prvu jutarnju. Ja sam srecom izdrzala oko 5 sati bez pisanja po noci pa sam ujutro imala kaj dati 😄🤣 s tim da je meni med.sestra od mog dr dala ampulicu (epruvetu) i ja to donesem i ova se cudi ko pura drekecu jos je morala ici pitati jel mogu ja u tom predati hahaha..i mene pitala jel to sterilno..pa reko normalno da je sterilno, dala mi sestra kod doktora 🙄🙄 

❤N i V💙

Vana11
    09. Kolovoz 2018. 13:51

Ja sam išla prošli tjedan na ogtt, vadili su mi krv natašte pa sam popila tu otopinu glukoze i onda za 60 min opet vađenje krvi i nakon 120 min još jedno. 
    Meni su rekli da moram biti natašte ujutro, a poslije do zadnjeg vađenja mirovati i ništa ne jesti.
    Ova vrijednost natašte mi je 5.4 (treba biti ispod 5.1), ostale su niže od ref.vrijednosti i moram biti na dijeti i raditi guk profil

url=https://lilypie.com]

Vana11
    09. Kolovoz 2018. 13:54

Ana, ja sam od početka 2 put imala e.coli i od onda pijem D-manozu svaki dan i poslije se više nije pojavljivala. Samo šta sad vjerojatno više neću zbog tog šećera, jer to je prirodni šećer koji na sebe veže e.coli, da ju ispišaš čim više

Ana89
    09. Kolovoz 2018. 13:58

Vana11

Ja sam išla prošli tjedan na ogtt, vadili su mi krv natašte pa sam popila tu otopinu glukoze i onda za 60 min opet vađenje krvi i nakon 120 min još jedno.
    Meni su rekli da moram biti natašte ujutro, a poslije do zadnjeg vađenja mirovati i ništa ne jesti.
    Ova vrijednost natašte mi je 5.4 (treba biti ispod 5.1), ostale su niže od ref.vrijednosti i moram biti na dijeti i raditi guk profil

Veselje 😑😅

url=https://daisypath.com]

Ana89
    09. Kolovoz 2018. 14:01

Vana11

Ana, ja sam od početka 2 put imala e.coli i od onda pijem D-manozu svaki dan i poslije se više nije pojavljivala. Samo šta sad vjerojatno više neću zbog tog šećera, jer to je prirodni šećer koji na sebe veže e.coli, da ju ispišaš čim više

Ja sam imala čiste urinokulture. Ali bude brusnica sve očistila do slijedeće ako mi se sad nešto i stvorilo.

url=https://daisypath.com]

Maggie85
    09. Kolovoz 2018. 14:10

OGTT: ja nisam davala mokraću, tj. nisam imala uputnicu za to tako da ako nemate uputnicu, nećete ni vi. Nije da to ide automatski s OGTT-om.
    Ana89: pitala si za briseve... meni ih nisu u trudnoći uopće uzimali, kao sve je u redu pa nema potrebe (Hallo, pa kako znamo da li je sve u redu?) Pitala sam baš jučer pa su rekli da se radi pred porod bris međice.
    Ptico, hvala ti za sliku, stavila sam si kao pozadinu ekrana.
    LIDL: Kupila sam 9 komada odjeće i 3 tetra pelene za 370 kn. Još sam razmišljam da li da odem po posteljinu (na prvu mi se činilo bolje ne jer nemam još krevetić ni madrac...)
    du1988: upisala sam curu u tablicu pa ćemo mijenjati ako nešto u međuvremenu izraste 
    Barbiemama, koji grozan događaj u pothodniku! Kad si napisala klinjo, mislila sam netko od 10-ak godina, a ti kažeš bliže 20! Pa to je već za zatvor, ili za batine, kako je netko napisao.
    4Mommy, super su slike, hvala ti na podijeljenom iskustvu! Nisam još sigurna hoće moj muž nabaciti skroz kulersku facu ili će biti skroz zelen i nervozniji od mene 

mmama2
    09. Kolovoz 2018. 15:22

_svjesna

Cure pretraga se radi u 24 tjednu i mislim da je obavezna za sve trudnice, i radi se odmah ujutro, nakon cjelonocnog “gladovanja”. Ja sam ju radila tri puta do sada van trudnoce, i osim sto mi ruke budu modre i vene unistene nista drugo mi ne smeta. Jedem navecer do 20h i ujutro u 7 u laboratoriju. S tim da cu sljedeci ogtt traziti samo 3 vadjenja krvi, ranije sam 5 puta vadila 🙈

Nije obavezan, mozes ga odbit.. kao i sve drugo uostalom.. ja bas intenzivno razmisljam odbit ogtt jer mi je uzasno glupo koliko su oni postrozili sve to skupa :/ a inace nemam problema sa secerom, prema tome zakaj bi sada bilo nesto drugacije

Maggie85
    09. Kolovoz 2018. 15:29

Da, dobro kaže mmama2, nitko vas ne može prisiliti da radite OGTT. Možete na vlastitu odgovornost reći da nećete raditi. Trebalo bi prvo vidjeti glukozu iz kompletne krvne slike, mislim da je ona indikator i pokazatelj potrebe da se ide ili ne ide na OGTT pa probajte pitati doktore.
    Truskawka, super da je bila mama s tobom, tebi je baš fajn pozlilo.
    Ja sam bila dobro sve do 3 sata nakon popijene glukoze, a tad sam već bila na povratku u firmu. Još uvijek sam bila natašte, u međuvremenu sam i dućan obavila, i onda me oblio znoj i počela drhtavica dok sam se vozila prema firmi. Znala sam da moram ostat pribrana, duboko sam disala i nekako sam se dovezla do parkinga, u uredu pojela malo grožđa i došla sam brzo sebi. Poanta, odmah nakon drugog, tj. posljednjeg vađenja krvi nešto slatko treba pojesti, a ne gladan lunjati dućanima i sjesti za volan. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.