Ja sam do 18 tjedna koristils s tim da sam zadnja 2 tjedna smanjivala postepeno i rekla je da nema svrhe vise e sad vidim vi svi jos ha koristite.
💜Karla💜Nicol💙Anton
Mene killaju leđa. Opet. Počelo istodobno s glavoboljom. Valjda je to sve i svrhu rasta bebona. Ja bi spavala, ali ne ide😅
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Ja još uvijek koristim utrogestan i to 3×2, jel uopce ima ucinka poslije prvog trimestra?! 😏
A meni rekla od pocetka 16 tjedna pa do 36 tjedna prelazim na utrogestan 🤔🤔
Do sada sam na duphastonu.
A koja je razlika duphaston i utrogestan?
Meni je doktorica na pregledu prije 18 dana, a tad sam bila u 20. tj. trudnoće rekla da bi trebala stavljati utrogestan 3x2 još barem 4-5 tjedana jer on sprečava prijevremene kontrakcije, tj. porod. Obzirom da sam tada išla na more rekla je da mogu umjesto vaginalnog utrogestana uzeti duphaston oralno, 3 tablete na dan. Tako sam i radila na moru, a onda sam, kako sam imala viška duphastona, nastavila dok nisam potrošila, što je bilo prije par dana. Moram priznati da zadnjih par dana ne uzimam ništa, što je na moju odgovornost i vjerojatno glupo, ali tako mi se ne da opet stavljati utrogestane. Miranda, jel to jako neodgovorno? Imaš ti kakav pametan savjet?
Miranda, još jednom iskušavam sreću s tvojom strpljivošću pa da te pitam i za OGTT i inzulin:
- glukoza natašte: 4,2 (<7)
- nakon 1h: 9,1 (nema referentne vrijednosti)
- nakon 2 h: 8,2 (trudnice < 8,5)
Ovo mi se čini ok, ali ne znam za inzulin jer nema nikakve referentne vrijednosti:
- 1. mjerenje: 7,9
- 2. mjerenje: 162,7
Nije mi jasno, kaj ne bi i za inzulin trebale biti 3 vrijednosti i kako tumačiti ove vrijednosti?
Maggie- nece ti nista biti ako ih par dana ne koristis, pogotovo u drugom tromjesecju i ako nemas kontrakcije, provjereno jer sam ja par dana zaboravila ih stavljat i prvo su mi cure tu rekle da nije bed, a drugi dan mi je isto doktorica potvrdila, ali me upozorila da nek to vise ne ponavljam jer imam jake kontrakcije. Tak da, po mom, bolje nastavi.
barbie, anavi, super za preglede, u zadnje vrijeme samo lijepe vijesti, Bogu hvala! Valjda smo se sad sve maknule od tog nekog kriticnog razdoblja. Iako se na brigu u glavi ne moze utjecati i naravno da je uvijek lakse kad dodjemo s pregleda i cujemo da je sve dobro.
Kani hahaha super za kruh, bas bi i ja mogla raditi, nisam dugo. Mi rijetko domaci radimo i uvijek kad pravim, pomislim da bi mogli cesce.
Svjesna, nije mi rekla spol. Moja je dosta oprezna i ne zeli nagadjati dok nije 100% sigurna i rekla sam joj da se ne opterecuje time, da mi je stvarno sasvim svejedno je li musko i zensko, da mi je najbitnije da je sve u redu.
du, ne znam zasto tako dugo, neke zene ga znaju cak cijelu trudnocu uzimati. Ja sam ga dobila predostroznosti radi odmah po plusu, radi spontanog. Onda sam na prvom pregledu imala mini hematom koji je nestao u roku 10 dana, ali je Utrogestan ipak ostao kao terapija. Za 3 tjedna cu taman biti 19 tjedana i tad je rekla da cemo ga vjerojatno ukinuti.
Mislim da nema razlike izmedju Duphastona i Utrogestana, mozda je Utrogestan malo jaci, neka me Miranda ispravi ako grijesim.
A kirurgu moram da vidi da nije slucajno kila/bruh ili ne znam ni sama, mozda zeludac... Nisam sigurna jesam ju dobro razumjela, jer sam bila sva izvan sebe kad sam cula da je s bebom sve u redu.
Luka ❤
Cure neznam dal vam je pametno terapiju naglo prekidati..ja sam bila do 12 tj na utrogestanu 4×2 a onda me sve to pocelo smetati,pa mi je dr rekla da predem na duphaston i do 17 tj sam pila to 3x1 i tad mi je rekla da se moram postepeno skidati a ne odjednom..nego nekoliko dana po 2 pa jos nekoliko dana po jedan i onda prekinuti..
Jel funkcionira FB? Kolko vas ima u grupi? Cure, bas su vam lijepe slikice, neznam kak vam tak lijepe slikice ispadnu na uzv, moje su sve neke apstraktne,nis ne kuzim, a kao idem na jedan od boljih uzv u zg,malena je na mamu, ne voli se slikati valjda cu slijedeci utorak na pregledu dobiti neku ok slikicu.
Ja vodim trudnocu kod soc. gin., i samu me iznenadilo kako uvijek dobijem lijepe slike, al moja se bas potrudi da fino uhvati bebaca. Kuma koja je sad rodila je trudnocu cijelo vrijeme vodila bas u bolnici i nema doslovno nijednu kako treba sliku, sve mrljavo, ni ne vidis da je beba na slici.
Luka ❤
Allie, drago mi je da je sa bebicom sve u redu 💓 inače, doktorica mi je još davno dala savjet da si uslikam uzv i dam razviti sliku, ako ju želim sačuvati. naime, veli da te fotke skroz izblijede s tog papira nakon nekog vremena.
drago mi je da su u zadnje vrijeme u grupi samo dobre vijesti s pregleda 💓
Sortiraj odgovore
Najstariji