Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nali
    21. Lipanj 2018. 23:35

Netko je tu pisao za bolovanje, nemogu sad s moba nac.. Imala sam i ja problem sa soc gin, nije me htjela ni pregledat, (a imam dijagnoza za bit na cuvanju, al nije htjela ni cut, ni vidjet me jer nisam hitni slucaj) otisla sam privatno, zena mi zapisala anamnezu i napisala preporuke za mirovanje i sad moram svaki mj doci s novim papirom od privatne i ona mi da doznaku, za sada bez prigovaranja.

Inace, prema Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama i HZZOvim pravilnicima- radno mjesto nije medicinska indikacija za bolovanje i poslodavac je duzan rasporedit radnika na manje opasno mjesto. Glupi su nam zakoni, al neki se gin strogo drze toga. Tak nesto cak pise kod moje soc u ordinaciji s popisom par dijagnoza za koje ona jedino daje bolovanje. Tako da sve ovisi o dobroj volji gin da li ce zbog dizanja teskog na poslu dat komplilacije ili moras imati neku od dijagnoza. 

Ana89
    22. Lipanj 2018. 04:23

nali

Netko je tu pisao za bolovanje, nemogu sad s moba nac.. Imala sam i ja problem sa soc gin, nije me htjela ni pregledat, (a imam dijagnoza za bit na cuvanju, al nije htjela ni cut, ni vidjet me jer nisam hitni slucaj) otisla sam privatno, zena mi zapisala anamnezu i napisala preporuke za mirovanje i sad moram svaki mj doci s novim papirom od privatne i ona mi da doznaku, za sada bez prigovaranja.

Inace, prema Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama i HZZOvim pravilnicima- radno mjesto nijemedicinska indikacija za bolovanje i poslodavac je duzan rasporedit radnika na manje opasno mjesto. Glupi su nam zakoni, al neki se gin strogo drze toga. Tak nesto cak pise kod moje soc u ordinaciji s popisom par dijagnoza za koje ona jedino daje bolovanje. Tako da sve ovisi o dobroj volji gin da li ce zbog dizanja teskog na poslu dat komplilacije ili moras imati neku od dijagnoza.

Oki, razumijem sve ovo, bilo je zloupotreba i previše. Imala sam kolegicu koja je punih 5 mj trudna mogla igrati odbojku, ali je otpočetka bila na komplikacijama zbog prirode posla : stajanje, vrućina, dizanje teškog. Nije imala ni objektivnih ni subjektivnih tegoba inače. Ali ni firma nije baš fleksibilna da te stavi na lakše radno mjesto, tako isto im je bolovanje ili komplikacija.
    Ali novi zakonski propis otežava trudnicama sa stvarnim tegobama a neki ginići se drže slova zakona, više nego subjektivnog stanja trudnice.  

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

barbiemama
    22. Lipanj 2018. 07:26

jutrooo. inače se ne pratim baš nogomet, ali moram priznati da je i mene sinoć ponijela eurofija.

jutros sam se probudila i tako je divno friško. pada kiša, ma super. za pospremanje stana i stvari prije mora idealno. 

barbiemama
    22. Lipanj 2018. 07:28

što se komplikacija tiče, kod mene su sve kolegice na poslu otišle u maksimalno 4. mj trudnoće, mnoge i ranije, praktički čim su saznale. samo je jedna ostala do onih 45 dana, ali i to radi financijske situacije. a sve radimo bezopasne uredske poslove za kompom. tako da mislim da se i dalje komplikacije dijele šakom i kapom onima s vezom. pa se onda druge mora malo zakinuti jer ne mogu sve pustiti 🙄

tata_me_zove_zlato
    22. Lipanj 2018. 07:38

Cure, ja da vam se pozalim, ustala sam sa krvarenjem. Ne mogu krv svrstati ni u svezu ni u braonkastu. Ugl, vise lici na smedju. Kolicinski je malo vrlo, ali svaki put vidim po koju nov kap, bolova nemam nikakvih. Zovem dr, ne javlja se, vrv jos nije ni pocela raditi ordinacija. Bolje mi je da odem privatno i vidim sta se desava nego da se uputim sad za bolnicu i tamoprovedem citav dan cekajuci. Jako sam se uplasila videci to, i vec sam se isplakala od straha, jace je od mene. Sad cu sacekati, spremiti se, nadam se da rade od 8 ili 9 i odmah otici. 

_svjesna
    22. Lipanj 2018. 07:43

tata_me_zove_zlato

Cure, ja da vam se pozalim, ustala sam sa krvarenjem. Ne mogu krv svrstati ni u svezu ni u braonkastu. Ugl, vise lici na smedju. Kolicinski je malo vrlo, ali svaki put vidim po koju nov kap, bolova nemam nikakvih. Zovem dr, ne javlja se, vrv jos nije ni pocela raditi ordinacija. Bolje mi je da odem privatno i vidim sta se desava nego da se uputim sad za bolnicu i tamoprovedem citav dan cekajuci. Jako sam se uplasila videci to, i vec sam se isplakala od straha, jace je od mene. Sad cu sacekati, spremiti se, nadam se da rade od 8 ili 9 i odmah otici.

Isto mi se desilo, kod mene je bila roze boje kao blijeda, vodenasta. Na kontroli je sve bilo ok, mali hematomcic. 
    Ovdje smo skoro sve imale krvarenja pa je sve bilo ok, javiti ce ti se i ostale cure koje su imale bas bas crvenu krv i sve bilo ok.
    Odmah otidji nekome ko ce te sto prije pogledati. Imas li grceve?

_svjesna
    22. Lipanj 2018. 07:45

tata_me_zove_zlato

Zaboravila sam pitati uzimas li neki progesteron ili kakve lijekove?

truskawka
    22. Lipanj 2018. 08:05

Tata me zove zlato ja sam ti imala dva puta krvarenje, jednom je bila posljedica pregleda i bila je roskasta boja vise i sluzavo dosta, a drugi puta je bilo smeđe i vuklo je na zuto pred kraj..prvi puta je trajalo par sati, a ovo drugi puta par dana po par kapljica i bila sam na hitnoj i rekli su da je sve u redu. Dakle sve dok nije potpuno svjeza krv i dok nemas grceve jake do tad je sve u redu samo te tjelo upozorava da smiris tempo i da lezis i mirujes. Ali definitivno odi kod dr najbolje privatno ako si tako odlucila i radi svoje mirne savjesti odi da vidis da je sve u redu. Ne brini se, smiri se i bit ce sve super..pricaj svojoj bebi da ju volis i misli na nju 

❤N i V💙

tata_me_zove_zlato
    22. Lipanj 2018. 08:05

Svjesna, hvala ti, ne uzimam nista osim folne. Nemam nikakve grceve ni bolove. Zovem sad, ali nista, pretpostavljam da od 9 tek radi ordinacija. Dr koja meni tu vodi trudnocu radi tek od 17h,to znam, ali otici cu kod bilo koga samo da pocnu raditi. 

_svjesna
    22. Lipanj 2018. 08:07

tata_me_zove_zlato

Svjesna, hvala ti, ne uzimam nista osim folne. Nemam nikakve grceve ni bolove. Zovem sad, ali nista, pretpostavljam da od 9 tek radi ordinacija. Dr koja meni tu vodi trudnocu radi tek od 17h,to znam, ali otici cu kod bilo koga samo da pocnu raditi.

Vjerovatno je pad progesterona, dati ce ti tablete i staviti te na mirovanje. Ja pijem 3x1 i primam i injekcije pa opet mi se desi smedjarenje tako da sigurna sam da je kod tebe sve ok. Ne stvaraj si stres dok ne odes na pregled.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.