Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ptičica
    21. Lipanj 2018. 10:00

Maggie85

Hahaha pepe bi novu tablicu Moram vam priznati da ju nije tako lako voditi kako sam mislila, sad nas ima već 72!!
    Ajde stavit ću danas, nije mi nikakav problem, ali radi se o tome da nema baš novih podataka. Javljaju se nove cure, ali ne šalju podatke o sebi (termin, grad, godine…) pa mi je glupo stavljati ako su sve minusi. Čak razmišljam da ju skratim i stavim samo imena i termine, čini mi se to najvažnije. Što mislite?

Posaljem sve kad dobijem trudnicku. Jos nemam ni termin 🤣🤣

Miranda
    21. Lipanj 2018. 10:00

_svjesna

Pa kako kad pijem siofor 3x500 ubi me taj lijek a glukoza opet lose? Poludjeti cu. Jesam se malo opustila sa slatkim ali nisam previse.
    A sta mi moze dati za bakterije u urinu ili ce me slati na jos neke pretrage?
    Sad sam stvarno zbedirana.

Pretpostavljam da ti moze povecati terapiju na 2x850 ili moras paziti na prehranu bez obzira na terapiju.

Radila si samo analizu urina? Onda jos urinokultura da se vidi koje bakterije i na koji od antibiotika su osjetljive. 

Miranda
    21. Lipanj 2018. 10:02

Maggie85

Hahaha pepe bi novu tablicu Moram vam priznati da ju nije tako lako voditi kako sam mislila, sad nas ima već 72!!
    Ajde stavit ću danas, nije mi nikakav problem, ali radi se o tome da nema baš novih podataka. Javljaju se nove cure, ali ne šalju podatke o sebi (termin, grad, godine…) pa mi je glupo stavljati ako su sve minusi. Čak razmišljam da ju skratim i stavim samo imena i termine, čini mi se to najvažnije. Što mislite?

Mozes mozda ostaviti imena, termine i spol. Pa mozemo s vremenom umjesto spola prijavljivati imena i njih zapisivati 😊 Ovo drugo je manje bitno. 

Ptičica
    21. Lipanj 2018. 10:02

du1988

Pticica ja sam ti bila sa 6 tjedana i nije bilo ploda, samo GV od 8 mm, al nisam se zabrinjavala jer tocno znam kad je bila ovulacija i embriotransfer. Sa 6+6 plod vec bio 0.92 cm. Ocito se negdje dobro skrivao! Ja se ne opterecujem tim mjerama, bitno da bebac raste!

Dobro si narasla! 😍Ma necu se opterecivat. Ionako nista ne mogu napraviti, osim vjerovat svom doktoru. Ja budala dozvolim da mi neki crnjak zamijeni radost oko kucanja malog srca. Mah 😤

Salatica9192
    21. Lipanj 2018. 10:03

Svjesna, 
    za glukozu se ne razumijem, ali ja sam do sada dva puta radila D dimer (0.17 oba puta), Fibrinogen (2,9) i APTT (26sec)i sve mi je u granici normale. Meni je hematolog rekao od 4 do 6 nedelja kontrola sa tim nalazima plus krvna slika. A imas li referentne vrijednosti za trombocite? Moji su 233,  normalno do 424 u mojoj labaratoriji. Uglavnom trazi i D dimer da radis i kontrolisi to dvoje svake 4-6 nedelje, radi sebe cisto, mirna da budes, mislim tako cu ja. 

barbiemama
    21. Lipanj 2018. 10:05

Maggie, možda da napraviš tablicu s onima koje su dale sve podatke. a kasnije, ako dođe netko novi, ubaciš na tu tablicu? jer mi nema nekako smisla samo nickname bez ikakvih podataka. ono, neke se možda više uopće do kraja ne budu javile, a tablica ti bude ogromna i nepregledna. ti odluči :)

Salatica9192
    21. Lipanj 2018. 10:06

Pticica, 
    i meni bebac malo zaostaje, 12 plus 6 bilo 5,5cm, a svima pretezno preko 6,00cm tada :/ Ali ciklusi su mi na 31-35 cak dana, kako kad i valjda je 7 dan
    a gore, dole normalno. Isto sam pisala ovdje, pa su me umirile cure. Sve je ok i uzivaj :)))) 

_svjesna
    21. Lipanj 2018. 10:09

Salatica9192

Svjesna,
    za glukozu se ne razumijem, ali ja sam do sada dva puta radila D dimer (0.17 oba puta), Fibrinogen (2,9) i APTT (26sec)i sve mi je u granici normale. Meni je hematolog rekao od 4 do 6 nedelja kontrola sa tim nalazima plus krvna slika. A imas li referentne vrijednosti za trombocite? Moji su 233, normalno do 424 u mojoj labaratoriji. Uglavnom trazi i D dimer da radis i kontrolisi to dvoje svake 4-6 nedelje, radi sebe cisto, mirna da budes, mislim tako cu ja.

Referentne vrijednosti za trombocite su 440 gornja, kod mene su 309, dakle nije visoko ali u odnosu na nalaze ranije povećani su a uzimam veliku dozu heparina pa mi to nije logicno.
    Nisam radila d dimer pretpostavljam da ce me uputiti na dalje pretrage.

Ptičica
    21. Lipanj 2018. 10:09

Salatica9192

Pticica,
    i meni bebac malo zaostaje, 12 plus 6 bilo 5,5cm, a svima pretezno preko 6,00cm tada :/ Ali ciklusi su mi na 31-35 cak dana, kako kad i valjda je 7 dan
    a gore, dole normalno. Isto sam pisala ovdje, pa su me umirile cure. Sve je ok i uzivaj :))))

Ovo je predivno kako smo podrske jedna drugoj. I mene skroz umirilo. Ma hvala vam svima redom!! 😘

_svjesna
    21. Lipanj 2018. 10:11

Miranda

_svjesna

Pa kako kad pijem siofor 3x500 ubi me taj lijek a glukoza opet lose? Poludjeti cu. Jesam se malo opustila sa slatkim ali nisam previse.
    A sta mi moze dati za bakterije u urinu ili ce me slati na jos neke pretrage?
    Sad sam stvarno zbedirana.

Pretpostavljam da ti moze povecati terapiju na 2x850 ili moras paziti na prehranu bez obzira na terapiju.

Radila si samo analizu urina? Onda jos urinokultura da se vidi koje bakterije i na koji od antibiotika su osjetljive.

Napravim to svakako.
    Prije trudnoce radila urinokulture u februaru sve bilo uredno bez bakterija.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.