Hvala cure 🤗😘
Evo danas bi napunile 33i tt, no nestrpljivka nije htjela slušati mamu i cekat bar ulazak u 35i 😀 ona je odlucila iznenadit mamu i tatu 😀
Nema pranja kose za sada. Ja nažalost svoju nisam prala već 10 ak dana osim sa samponom za suho pranje. Nadam se da cu moci sutra ili preksutra.
Pa porod je bio ko u filmu, kao da nisam ja, trudovi jako bolni (a nisam neka kukavica vjerujte mi), tresla sam se i problijedila. Ali ekuoa u radaoni je vrh i to me podiglo, iako muž nije mogao na prijevremeni porod.
Ja vec hodam polako, malo boli, ali zanemarivo, jedino vise pecka dok piskim pa to na rate odradim 😂😂
E da, to sam htjela pitati. Zasto steznik odmah u bolnicu?
I zamislio me Red Bull, mislite da ce se muzevima u tom svemu toliko spavati da ce trebati energetsko pice? 🤔
Zaboravila sam komentirati zgodne trudnice 🤦🏽♀️ Cure, divne ste! 😍 BellaLuna, ti si u kategoriji barbie sto se velicine trbuha tice. 🤗
Kod nas se stavlja odma nakon poroda. Meni je bilo dosta lakse s njime ustajanje nakon carskoga a kako i sada planiram carski ide samnom obavezno ali i ome koje rodi vaginalno ga nose vec u bolnici
Ja kupila steznik u bubamari chiccov, cini mi se ok, al necu ga nosit u bolnicu, nesto sam nacula u zadnje vrijeme da je fizioterapeut nekome preporucio da se nikako ne nosi dok se miruje nego samo kad smo u pokretu tako da nema smisla u bolnici di cemo lezat 2dana..
Ali necete samo lezat
On se stavlja kod ustajanja i skida kad se legne natrag u krevet tako da nema lezarine u bolnici
Steznik koliko sam ja vidila ima u ljekarnama, bubamari i mamanovi, u dmu ga nisam vidila..
U mamanovi imate onaj kod u knjižici kupona iz dma od paketa za trudnice. Ako ga još imate, možete jeftinije proći.
Valjda ce black ftiday biti 30% u Bubamari od 8 do 11 kao lani pa tko moze cekati isplati se
E da, to sam htjela pitati. Zasto steznik odmah u bolnicu?
I zamislio me Red Bull, mislite da ce se muzevima u tom svemu toliko spavati da ce trebati energetsko pice? 🤔
Zaboravila sam komentirati zgodne trudnice 🤦🏽♀️ Cure, divne ste! 😍 BellaLuna, ti si u kategoriji barbie sto se velicine trbuha tice. 🤗
Kod nas se stavlja odma nakon poroda. Meni je bilo dosta lakse s njime ustajanje nakon carskoga a kako i sada planiram carski ide samnom obavezno ali i ome koje rodi vaginalno ga nose vec u bolnici
Nama su na tečaju rekli da nikako ne steznik odmah po defaultu nakon poroda. Ako je potrebno, nekim mama se preporuči, a ako nije, sama nekad kasnije ga počneš koristit, ali prvo da damo vremena da se to malo samo namjesti i vrati... Vjerujem da je lakše s njim, ali ne znam jel to dobro. Ja ga neću nositi u bolnicu, nekako si ne mogu zamisliti da na to sve friško razvaljeno stavljam steznik 😅
Truskawka, i Zvrkica te na kraju pretekla. mislim da si bacila neki izazov kad si rekla da si sljedeća. tko zna koja će još roditi prije tvog carskog 😂
Hahaha neka neka. Samo nek sve bude u redu 😊
❤N i V💙
Hvala cure 🤗😘🤗😍
Jučer poslije 19 h počela jako curiti plodma voda, 3 uloška puna, mokra trenerka i med sestra na odjelu me uvjerav da to moze potajat danima. Na moje inzistoanade uzv i potvrđuju da vode ima dovoljno i neka legnem, a ako krenu trudovi da zovem.
Ja već osjećala nepodnošljive menga grceve dilje nisko u predjelu stidne kosti i oni me uvjeravaju da trud ide u leđa i da to nije to. Vratila se u sobu, preznojavam se, jedva se otusirala i legnem na krevet blijeda, cimerice me oblače i vode sestri na ctg jer sam htjela provjeriti.
Sestra me opet uvjerava da paničarim i spaja na ctg kad ono trudovi jedan za drugim i ja kažem da imam nagon za tiskanje, trči doktorica ja skroz otvorena i voze me u radaonu na krevetu. Tamo trud jos jedan i uvode braunilu i nakon 2 truda kažu kreće porod. Nakon 3 tiskanja (1 neuspješno) čujem plač u 21:37 h i počinjem plakati. Stavili ju malo kod mene i brzo u inkubator.
S obzirom da je sve prebrzo išlo dio posteljice se nije porodio oa su me nabrzinu uspavali i rijesili posteljicu i zasili par savova iznutra sto sam popucala.
Evo sad se otusirala i cekam muza da donesene stvari i odnese prljave i nepotrebne i da vidim curu 😀
Ajmeeee čestitam!!!!! pa to je bilo brzo i lako..ma bravo za curicu💪😍💖
Zvrkice cestitam od srca! 🎉❤️👶🏻 Stvarno je velika curka 😍 I super bez porod!
Kod mene je dakle krenulo 15.11. od jutra, ponovo nepravilne kontrakcije. Prijavila sam ih ali znala sam i sama da se vise ne moze nista nego cekati, ili ce to tako potrajati par dana ili ce se brzo razviti u pravilne trudove. Da sam tad znala da ce porod biti isti dan ustala bi se i setala da ubrzam otvaranje, a ovako sam lezala i nadala se da nece krenuti. Cijelo prijepodne su trudovi nepravilni i vecinom slabi. Oko 16 osjetim da curi iz mene, kad sam ustala iscurilo je dosta tekucine (ne filmski, ali kuzim da nije samo iscjedak). Kad sam se na wc-u uvjerila da je plodna voda, zovem sestru i salju me na pregled. Otvorena 2 cm, vodenjak pukao i trudovi oko 50 opet. Provjeravaju jos jednom polozaj beba i potvrdujemo prirodni porod. Salju me na brijanje i klistir pa u predradaonu. Kratko sam bila u predradaoni, brzo su me prebacili u radaonu. Tad i muzu javljam jer smo imali dogovor da ne dolazi dok nisam u radaoni. On prvo vozi B. mom bratu na cuvanje i onda stize. Tad je vec bilo 21, meni su trudovi i dalje relativno slabi i otvorena sam 3 cm. Nude mi drip ako hocu ubrzati mada po njima nije potrebno. Rekoh hvala, ne bi ni ja. Moji trudovi su se s vremenom pojacavali, je to bilo sporo ali bilo mi je bitno da ne forsiramo ni s cim (ako bas nije potrebno) jer imam traume od dripa s prvog poroda. Moji trudovi su mi bili puno podnosljiviji nego oni na dripu, koliko ih se sad jos sjecam uopce. U boxu je u svakom trenu bila hrpa ljudi, neki su bili leteci ali su svracali kad god bi prolazili, samo da provjere u kojoj smo fazi 🤣 I stvarno su svi izuzetno ljubazni, i pitaju i komentiraju stalno i odgovaraju na nasa pitanja. Epiduralnu su mi dali na 4 cm i s njom sam dobila cca sat i pol "odmora" i skupila sam koliko toliko snage za dalje. Na 8 cm su trudovi postali bas jaki i cesti i znam da sam se nadala da ce jos ta 2 cm ici brze nego dosad jer necu imati snage za tiskanje ako to ovako potraje.
Oko 2:50 sam napokon na 10 cm, F. je srecom vec spustena i mogu tiskati. U tri truda je izasla, cujem da place i i meni suze idu. Tu mi je bilo uzasno tesko pribrati se za iduci izgon jer sam bila koncentrirana na taj osjecaj olaksanja i na nju a ne na trudove. Bas neobican miks osjecaja. Dalje tiskam ali vidim da nemam vise toliko snage, V. se u par trudova spustao nakon sto su probusili vodenjak i kad se spustio je izgon bio laksi nego prvi srecom. Oboje apgar 10/10. Vidim poglede olaksanja svima prisutnima u ocima. Imam par unutarnjih savova jer me F. zakacila dok je izlazila. S vanjske strane nisam popucala, zahvalna sam do neba babicama koje su stalno masirale medicu. Je li to bas bilo presudno, ne znam ali pomoglo je sigurno.
Kasnije sam primila transfuziju jer mi je tlak bio konstantno jako nizak i kazu da sam dosta krvi izgubila. Danas se vec puno bolje osjecam, savovi ne bole pretjerano (puuno manje nego prvi put), maternica me dosta boli ali trazim tablete za sve. Mlijeka jos bas nemam ali ima kolostruma. Valjda ce krenuti ubrzo.
Oni su super zasad, cini mi se da ne bi trebalo biti problema. Nije bilo apneja koje kod nedonoscadi mogu biti ceste, refleks sisanja je ok samo sto su presitni pa slabije vuku. Jos me muci uzv mozga ali o tom potom. Ne znam kad ce ih premjestiti iz toplog krevetica, vjerojatno kroz par dana. Danas nam B. dolazi ❤️ Ne znam je li ciscenje od hormona tako naglo krenulo ili mene jos drzi adrenalin ali bas me emocije tresu, pogotovo kad ih vidim. Mislim da cu tulit ko kisna godina kad jos i B. dode 😂😍
ja sam vidjela steznik i u mulleru neki dan, doduse bio je zadnji i mislim da je cak pisalo da izlazi iz asortimana...znam da je bio jako jeftin, ali ne znam kakav je. Ja sam iskreno totalno zaboravila da i to trebam kupiti 😂 vratit cu se, mozda ga jos ima pa xu prouciti. A sto se bubamare tice, zivcira me sto ne daju iskoristiti promo kod na klub cijene. Jucer sam imala 20 posto kupon, ali kazem...ne na klub cijene
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji