Jutro cure🤗,
Ma pretjeruje se s tim zabranama u trudnoci...meni moj dr.nije zabranio nikakva jela...samo me upozorio da budem na dijeti i pazim sto jedem radi svog secera...
Ja sjedim ispred bolnice...cekam drugo vađenje krvi iza 10h...bar su me ako nista pustili na zrak malo 😊
Bulbi, naježila sam se na tvoj izvještaj s pregleda, baš mi je drago da je sve super!
Ja sam isto jutros išla vaditi krv, krvnu gropu, KKS, CRP, željezo i GUK. Uredno sam ponijela urin od kuće da bi na kraju ispalo da njega ne moram davati
Luka ❤
Bulbi, naježila sam se na tvoj izvještaj s pregleda, baš mi je drago da je sve super!
Ja sam isto jutros išla vaditi krv, krvnu gropu, KKS, CRP, željezo i GUK. Uredno sam ponijela urin od kuće da bi na kraju ispalo da njega ne moram davati
❤❤❤Hvala ti.
Heheh,da nisi ponijela onda bi sigurno trebalo ..tako je i meni bilo zadnji put🙈..
Ja dns odrađujem guk na taste i 2h nakon jela,tsh i ft4😁...taman dođem doma,odmorim malo i pop opet po doznake i uputnice....a sinoc nisam mogla nikako zaspat,tek oko 1 zaspala ...probudila se u 4 radi terapije i onda me omela velika buba koja je hodala po plafonu...od straha nikak zaspat i uzmem mob,a nju valjda privukla svjetlost i sletila mi ravno na glavu,ja naravno vrisnula,a muz skocio iz kreveta🙈😂😂😂😂...i tak veselo od ranog jutra😁...
Btw frendica mi je takodjer trudna kaze rekli joj doktori i privatno i u bolnici da ne smije jesti jagode.. ja sam do sad na kile pojela 🤔
i ja sam ih jela i nigdje nisam vidla da pise lose za njih
jagode više ne jedem jer sam skužila da rigam od njih. prvi put sam mislila da je slučajnost što mi se nakon njih krenulo rigati. no, onda se ponovilo isto. a bome, ista stvar mi je i s marelicama. u trudnoći mi osim jabuke, banane i lubenice uopće ne paše voće. a inače ga obožavam.
i meni! neki dan otvorila friž.i zapuhnuo me.miris jagoda..odma mi je bilo muka..jako mi pašu tvrde banane i zelena jabuke, mislim da nikad nisam tolko voća jela na dan 😄
@bulbi91 mogu mislit koji gušt je bio odlazak s pregleda!! Super da možeš barem malo protegnit noge! Ja se sićam u prvoj trudnoći čekaš u čekaoni sa ogromnim grčem u želucu, i onda nakon pregleda niko sritniji, pa za 5 dana već odbrojavaš kad će idući pregled :)
Ja danas drugi dan urinokukture, pa još i krv. Tj. Piše KKS, Glukoza i U-komp. Pretraga jel ovo U (urin) sad kad ste spomenuli treba nosit ne treba nosit urin 😐😂
Lovre
Cure! Imate iskustva sa svrabom, plavim žilama i crvenim točkama po grudima, osim što ofc rastu? 😂 Mažem ih sa Nivea kremom s aloe verom da bude bolje i smiri se.
meni je pun dekolte pristića..a i leđa..radim piling stalno ali ništa...
Hi. Ja sam stvarno neupućena u puno toga; pa vas molim savjet:
1. Za one iz Zagreba. Da li se treba naručiti za vađenje krvi u Petrovoj?
2. Ja sam inače s mora…i ovo vrijeme u Zg nije za glavobolju koja se pojavila. Jesu se neke od vas već počele plivati u moru? Sanjam more (doduše i kiseli kupus). Hoću plivat. Plivate? Je rano još?
3. Do kojeg tjedna ste imale mučnine..? Meni odgovaraju samo sendvici i kiseli krastavci…već me hvata panika da štetim bebi. Prije trudnoće sam iznimno pazila na prehranu i organsku hranu, sada je ne mogu ni vidjeti.
Moram priznati da nemam ni jednu frendicu s bebom… tako da se moram i za ove gluposti osloniti na vas.
1. Ne, barem ne za osnovne pretrage, pogotovo zato jer si trudnica. Eventualno probaj nazvati ako imaš neke specifične pretrage. Ja se nisam nikad za ništa morala naručiti. Vadila sam tamo najčešće estradiol i progesteron. Krv za hormone štitnjače znam da ne vade, tj. ne rade te pretrage, ali su mi rekli da mi mogu izvaditi krv pa da ja nosim negdje na analizu, npr. ako se želi izbjeći bockanje više puta u danu.
2. Ja bih plivala da idem na more, kažu da je zdravije nego bazen, zbog bakterija i sl.... Ali, čini mi se da me more neće vidjeti ove godine, a baš se volim brčkati... A što se temperature mora tiče, čini mi se da je došlo do 22, pa sad tko može, svaka čast!
3. Meni su mučnine bile od 6. do 13. tj. otprilike. Još i sad mi bude mučno popodne i navečer, ali ne svaki dan. Skužila sam da mi ugljikohidrati ne odgovaraju... jučer sam radila palačinke i baš su bile fine, ali 5 minuta nakon što sam pojela, kaos... onda sam pojela zdjelu trešanja i bilo je ok. Nemoj se previše uzrujavati radi hrane koju jedeš. Ja sam u 5. i 6. tjednu za doručak mogla jesti samo slance i čokoladno mlijeko, a prije toga par godina nisam ništa kruhasto ni okusila, a kamoli ušla u pekaru. Prošlo me to jednostavno preko noći. Tako će i tebi.
Pony draga, zato i jesmo tu da si pomažemo koliko možemo, ipak se mi međusobno najbolje razumijemo.
Ovo za jagode mislim da su gluposti …najbolje da nista onda ne jedemo…
Ana kod mene se bas isticu plave zile,i bradavice me znaju peckat🙈…sa ovim ostalim za sada nemam iskustva…
Ma, tako mora biti. Samo da kasnije budem naučila dojiti i budem mogla dojiti. Ako ne, mislim da ću trebati dobru izdajalicu 😂😂. Mene ne peku bradavice, ali su postale smeđe, još prije 2 tjedna.
meni su bradavice prrreeeosjetljive i baš me strah dojenja a stvarno to želim 😄
ja sam totalno zbedirana. na zadnjem pregledu kod privatne ginekologice sam bila 2. svibnja. tada sam bila trudna 8+2. i ona mi je rekla da nađem soc ginekologicu za preglede i slično. i ugurala se ja kod neke super ocijenjene. no, naručila me za prvi pregled tek 12.06., jer su kao zauzete i nakon toga idu na kolektivni GO.
i u biti, do 14+2 neću napraviti baš niti jednu jedinu pretragu.
Sortiraj odgovore
Najstariji