Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mela
    16. Siječanj 2018. 21:05

Zimske mame koje su rodile :

Dea32– Noa - 01.12.2017
    Ninaleonita86– curica – 05.12.2017
    Elena 288- Luka -18.12.2017
    Dalmatina– Anastazja – 30.12.2017
    Dazi– Alin – 03.01.2018
    Aymee- Aleksandar -  06.01.2018.  
    Neo- Denis - 12.01.2018 

Mela
    16. Siječanj 2018. 21:06

Frau_Mund6

Ma znam, sutra jos to napravim pa ih fino posaljem tam di im je mjesto… 😁 mislim, cijela trudnoca mi je odlicna, tezina +6kg u 8 mjeseci, beba na svim mjerenjima 54 u onim njihovim postocima, zlatna sredina… ne znam sta bi trebalo vise…

Frau baš mi je žao što te muče. Kao što veliš sve uredno, a opet zezaju. Držim fige da je ovo zadnji put i da do kraja neće biti problema 

dea32
    16. Siječanj 2018. 21:10

Frau, vjerojatno se zbog stresa stisnu kapilare pa slabo ide. Vjeruj mi, koliko god mislila da te ne stresira to pikanje, nekima zna biti traumaticno da nisu ni svjesni a tijelo reagira.
    Ja ti mogu savjetovati da dobro ugrijes ruku, kad pikas stisni jagodicu i pikni bocno prst. Prije nego istisnes kapljicu par puta stisni prste u saku i opusti, pa pritisci duz prsta od zgloba prema jagodici a ne samo jagodicu..

Mela
    16. Siječanj 2018. 21:10

Marijana07

Ribica evo ja sam danas bila u TA na kontroli..danas mi je tocno 41tt i porod ce mi inducirati tek u 42tt ako sam ne krene do onda…posto je sve ok..plodna voda ok..ctg isto. .

Nama doktor uvijek kaže terminska trudnoća je od 37 do 42, tjedna tako da je kod svake žene individualno. Ako je sve uredno i ako nema potrebe ne treba inducirati porod. Marijana bitno je da je sve uredu Bogu hvala, a sigurno nam ubrzo dolazi još jedna bebica. 

• Frau_Mund6
    16. Siječanj 2018. 21:35

Cure hvala puno na podrsci. Ne znam sta krivo radim i koja je to razina stresa, ali niti nakon tusiranja, niti nakon trljanja ruke pod vrucim mlazom, nije mi uspjelo. Trazila sam njihove savjete, ali nista nisu pametno rekli. Masiram si i zapesce i podlakticu i radim stojecki da mi krv krene prema prsima... ma nis nije pomoglo.. jos ce me jednom trazit sigurno, jer mi ue termin 9.3. Al neka, probam sutra pa kaj bude... dosta mi je stresa za danas! 

url=https://lilypie.com]

16. Siječanj 2018. 22:54

Aymee

Dalmatinkaa

Aymee

Neo, cestitamo na Denisu, neka bude ziv i zdrav i da se ti cim prije oporavis.

Mirjanos, tvoj post s dovodjenjem kuci me bas nasmijao, 😉 ali, tko zna..

Dalmatinka, s obzirom na to da se ja izdajam, Aleksandru se cica nikako ne svidja vise, bocica mu je "laksa"…

Aleksandar je pravi mali zderonja, kako ga hranim na bocicu, vidim koliko pojede. Pa razmisljam, po "standardima" jede previse. A opet, ne mogu ga patiti gladju.. Pa kako nije potpuno dosta mlijeka, pogotovo nocu dobije malo dohrane. Bolje to nego se zivcirati pa tek onda "izgubiti" mlijeko..

Oporavljam se dosta dobro, 2 sava sto sam imala su ispala. Jedan me malo brine jer se kao malo "rasirio" . Ne znam je li koja postojeca imala slicno iskustvo i kako je to zavrsilo? To me malo brine al inace smo ok..

Ja se isto izdajam. Lakse mi je. Vidin koliko je pojela i znam da nije gladna. Mada je nekad stavim da doji na sesiric al cesto spava pa bas i nema smisla jer zaspe na sisi haha
    Koliko izdojis u danu?

Nama je dojenje zbog svega postalo traumaticno i on sad odbija cicu. A izdojim kako kad. Ne brojim, mozda bi mogla, ali sve mu dam jesti. Da je manje zderolja, imala bih vjerojatno puno za pohranu. Nabavila aventovu elektricnu i preporodila se. u pola sata i manje znam izdojiti od 90 do 160, ovisi koliko su pune a izdajam svaka 3 do 4 sata, neki put na manje da ima za obrok.

Ja iman aventovu rucnu
    Za 20ak min izdojin 60 ml
    Ali danas san joj povecala na 90 i moje i dohranu
    Kazu da sta se vise izdajas vise mlijeka dolazi pa eto nadan se da oce :)

• Aymee
    17. Siječanj 2018. 04:57

Dalmatinkaa

Aymee

Dalmatinkaa

Aymee

Neo, cestitamo na Denisu, neka bude ziv i zdrav i da se ti cim prije oporavis.

Mirjanos, tvoj post s dovodjenjem kuci me bas nasmijao, 😉 ali, tko zna..

Dalmatinka, s obzirom na to da se ja izdajam, Aleksandru se cica nikako ne svidja vise, bocica mu je "laksa"…

Aleksandar je pravi mali zderonja, kako ga hranim na bocicu, vidim koliko pojede. Pa razmisljam, po "standardima" jede previse. A opet, ne mogu ga patiti gladju.. Pa kako nije potpuno dosta mlijeka, pogotovo nocu dobije malo dohrane. Bolje to nego se zivcirati pa tek onda "izgubiti" mlijeko..

Oporavljam se dosta dobro, 2 sava sto sam imala su ispala. Jedan me malo brine jer se kao malo "rasirio" . Ne znam je li koja postojeca imala slicno iskustvo i kako je to zavrsilo? To me malo brine al inace smo ok..

Ja se isto izdajam. Lakse mi je. Vidin koliko je pojela i znam da nije gladna. Mada je nekad stavim da doji na sesiric al cesto spava pa bas i nema smisla jer zaspe na sisi haha
    Koliko izdojis u danu?

Nama je dojenje zbog svega postalo traumaticno i on sad odbija cicu. A izdojim kako kad. Ne brojim, mozda bi mogla, ali sve mu dam jesti. Da je manje zderolja, imala bih vjerojatno puno za pohranu. Nabavila aventovu elektricnu i preporodila se. u pola sata i manje znam izdojiti od 90 do 160, ovisi koliko su pune a izdajam svaka 3 do 4 sata, neki put na manje da ima za obrok.

Ja iman aventovu rucnu
    Za 20ak min izdojin 60 ml
    Ali danas san joj povecala na 90 i moje i dohranu
    Kazu da sta se vise izdajas vise mlijeka dolazi pa eto nadan se da oce :)

Imam i rucnu, ali ova je preporod.. razmisljam povremeno hendlati s obje. A meni mlijeko kako koji put. Vecinom kako sam napisala a ima izdoja, kao sinoc npr. gdje sam nakon 4 sata jedva 50 uspjela.

Aymee

• Ribicaa1005
    17. Siječanj 2018. 08:00

Hvala na odgovorima..
    Beba svakako je nesto manja ali do sad je to bilo nekih 100 g,onda odjednom da je dosta manja i sad smo opet dosli na tih 100..nitko nije skuzio da sam ja po ult trudna tj dana manje..jer inače su bili savršeni ciklusi ali tu i tamo je koji odskočio..i ja sam od početka govorils da je bila kasnija ovulacija..
    Inducirani je bio dog za čet ali se od toga odustalo jer je znači ok..
    Stvarno komplicirana priča..
    Ja sam visoka 1,75m i po njihovom bi trebao biti težak oko 4 kg..ali dobro..
    Jučer sam na vlastiti zahtjev izasla iz bolnice i svaki dan na kontrolu..
    Inače trudnoća uredna (bila se vodila pod visokorzicnu,dugo nisam mogla ostat trudna) ali ovako-sve super..i ja sam prošla super-nista od trudnickih tegoba😃 i sad zadnji mj-nalaze probleme..
    Jucer su rekli da bi valjda cekali prirodni..🤔
    Opet-oprostite na tak dugim postovima ali kad nisam s vama od pocetka pa ne znate ništa..😓😓

dea32
    17. Siječanj 2018. 09:21

Ribicaa1005

Hvala na odgovorima..
    Beba svakako je nesto manja ali do sad je to bilo nekih 100 g,onda odjednom da je dosta manja i sad smo opet dosli na tih 100..nitko nije skuzio da sam ja po ult trudna tj dana manje..jer inače su bili savršeni ciklusi ali tu i tamo je koji odskočio..i ja sam od početka govorils da je bila kasnija ovulacija..
    Inducirani je bio dog za čet ali se od toga odustalo jer je znači ok..
    Stvarno komplicirana priča..
    Ja sam visoka 1,75m i po njihovom bi trebao biti težak oko 4 kg..ali dobro..
    Jučer sam na vlastiti zahtjev izasla iz bolnice i svaki dan na kontrolu..
    Inače trudnoća uredna (bila se vodila pod visokorzicnu,dugo nisam mogla ostat trudna) ali ovako-sve super..i ja sam prošla super-nista od trudnickih tegoba😃 i sad zadnji mj-nalaze probleme..
    Jucer su rekli da bi valjda cekali prirodni..🤔
    Opet-oprostite na tak dugim postovima ali kad nisam s vama od pocetka pa ne znate ništa..😓😓

Bitno da beba otpocetka prati rast kako treba. Nisu sve bebe iste kao i mi. Ja sam se rodila sa 2800g i 49 cm u terminu, a moje bebe bile 3670g/50 cm i 4240g/53 cm, prva 5 bb dana iza termina, druga 4 dana prije termina.
    Ako su odustali od induciranog znaci da nema potrebe za njim i da je sve ok. Samo mi nije jasno zasto te plase i stvaraju ti dodatan stres..

dea32
    17. Siječanj 2018. 09:23

A visoka sam 165 cm, po tom su onda moji bebaci trebali bit mrve i rodit se sa 3kg svaki..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.