Ribica, iskreno ne znam mozes li inzistirat na induciranju. Nemoj je nervirat, ne mozes promijenit situaciju, ako sam dobro skuzila 40tt si pa je onda sigurno da ces vrlo skoro roditi.... a vjerujem da ce oni tamo odlucit da ides na inducirani. Ako se beba do nedavno dobro razvijala, onda vjerojatno nije dobila na kilazi, a to se da nadoknadit kad se rodi. Nadam se da au organi i sve ostalo razvijeno 😊 takvu je situaciju moja frendica dozivjela i sve je s bebom bilo ok, ali je bila manja i mrsavija kad se rodila, nikakvih zdravstvenih problema nije bilo...
Mama troje, krivo sam se izrazila, krv mi se zgrusala i nisu napravili nalaze.. sad sve iz pocetka... meni krv jednostavno ne ide tak iz ruke da ampulu napunim unutat min... i to je razlog zasto se zgrusa.. a tamo se ponasaju kao da smo pokusni kunici i da rade statistiku na nama... ionak necu uzimat inzulin... ne kuzim!
url=https://lilypie.com]
Ribica evo ja sam danas bila u TA na kontroli..danas mi je tocno 41tt i porod ce mi inducirati tek u 42tt ako sam ne krene do onda...posto je sve ok..plodna voda ok..ctg isto. .
Mama troje, krivo sam se izrazila, krv mi se zgrusala i nisu napravili nalaze.. sad sve iz pocetka… meni krv jednostavno ne ide tak iz ruke da ampulu napunim unutat min… i to je razlog zasto se zgrusa.. a tamo se ponasaju kao da smo pokusni kunici i da rade statistiku na nama… ionak necu uzimat inzulin… ne kuzim!
To je i meni bilo. Presporo je išlo da bi ostalo tekuće. Blagog pojma nisam imala da krv ima sposobnost tako brzog grušanja, iako znam da bez toga obična krvarenja ne bi nikada stala.
Ako ti se da s time zezati možeš učiniti kao ja pa izvaditi onaj mini nožić iz aparatića i time se piknut malo jače nego što aparatić sam dozvoljava. Meni je to bio jedini način da sakupim dovoljno.
Ali ono, pazi. Ja sam to činila na svoju odgovornost i možda bolje nemoj. Samo, nisam vidjela drugog načina da izvadim krv, a znala sam da bi mi opet dali novu kovertu da ponovim sve. Samo sam si htjela skinuti to s vrata.
Drage moje hvala vam puno.
Dea odlican mi je ovaj savjet sa pozom, to jedino jos nismo probali. Hvala ti :D
Mirjanos kupili smo bio gaia maloprije. Hvala ti puno :)
Dalmatinka moja kaki svaki dan minimun 5 puta, ali sinoc sam izgleda pojela nesto sto joj je jako smetalo, i bas se jadna mucila. Od pola 12 do 4. I kad je uspjela pokakiti se smirila. A koji caj to pijes?Drage moje hvala vam puno.
Dea odlican mi je ovaj savjet sa pozom, to jedino jos nismo probali. Hvala ti :D
Mirjanos kupili smo bio gaia maloprije. Hvala ti puno :)
Dalmatinka moja kaki svaki dan minimun 5 puta, ali sinoc sam izgleda pojela nesto sto joj je jako smetalo, i bas se jadna mucila. Od pola 12 do 4. I kad je uspjela pokakiti se smirila. A koji caj to pijes?
Dobila u bolnici ogroman paket od ljekarni i unutra bia caj za mame i bebe. Slikat cu ti poslije
Guglali smo sastojke muz i ja, super je..ima nesto protiv grceva i za probavu
Moze. Hvala ti :)
Dea hvala :D
Cure su na pocetku ove teme napravile grupu na fejsu prije nego smo se mi ovdje javile, ali je zatvorena i ne moze se vidjeti a nitko od njih se vise ne javlja ovdje..
Ja san tu haha
Doduse izisla san iz te grupe, nas 15ak je napravilo svoju :)
Neo, cestitamo na Denisu, neka bude ziv i zdrav i da se ti cim prije oporavis.
Mirjanos, tvoj post s dovodjenjem kuci me bas nasmijao, 😉 ali, tko zna..
Dalmatinka, s obzirom na to da se ja izdajam, Aleksandru se cica nikako ne svidja vise, bocica mu je "laksa"…
Aleksandar je pravi mali zderonja, kako ga hranim na bocicu, vidim koliko pojede. Pa razmisljam, po "standardima" jede previse. A opet, ne mogu ga patiti gladju.. Pa kako nije potpuno dosta mlijeka, pogotovo nocu dobije malo dohrane. Bolje to nego se zivcirati pa tek onda "izgubiti" mlijeko..
Oporavljam se dosta dobro, 2 sava sto sam imala su ispala. Jedan me malo brine jer se kao malo "rasirio" . Ne znam je li koja postojeca imala slicno iskustvo i kako je to zavrsilo? To me malo brine al inace smo ok..
Ja se isto izdajam. Lakse mi je. Vidin koliko je pojela i znam da nije gladna. Mada je nekad stavim da doji na sesiric al cesto spava pa bas i nema smisla jer zaspe na sisi haha
Koliko izdojis u danu?
Mama troje, krivo sam se izrazila, krv mi se zgrusala i nisu napravili nalaze.. sad sve iz pocetka… meni krv jednostavno ne ide tak iz ruke da ampulu napunim unutat min… i to je razlog zasto se zgrusa.. a tamo se ponasaju kao da smo pokusni kunici i da rade statistiku na nama… ionak necu uzimat inzulin… ne kuzim!
To je i meni bilo. Presporo je išlo da bi ostalo tekuće. Blagog pojma nisam imala da krv ima sposobnost tako brzog grušanja, iako znam da bez toga obična krvarenja ne bi nikada stala.
Ako ti se da s time zezati možeš učiniti kao ja pa izvaditi onaj mini nožić iz aparatića i time se piknut malo jače nego što aparatić sam dozvoljava. Meni je to bio jedini način da sakupim dovoljno.
Ali ono, pazi. Ja sam to činila na svoju odgovornost i možda bolje nemoj. Samo, nisam vidjela drugog načina da izvadim krv, a znala sam da bi mi opet dali novu kovertu da ponovim sve. Samo sam si htjela skinuti to s vrata.
Znam da si ti to napravila... vidjet cu ujutro nakon prvog vadenja, ako mi uspije super, ako ne idem tvojim stopama 😁 muci me sto se nakon jutarnjeg tusiranja isto zgrusala krv... ne znam ima li to veze sa zeljezom?!?!
Neo, cestitamo na Denisu, neka bude ziv i zdrav i da se ti cim prije oporavis.
Mirjanos, tvoj post s dovodjenjem kuci me bas nasmijao, 😉 ali, tko zna..
Dalmatinka, s obzirom na to da se ja izdajam, Aleksandru se cica nikako ne svidja vise, bocica mu je "laksa"…
Aleksandar je pravi mali zderonja, kako ga hranim na bocicu, vidim koliko pojede. Pa razmisljam, po "standardima" jede previse. A opet, ne mogu ga patiti gladju.. Pa kako nije potpuno dosta mlijeka, pogotovo nocu dobije malo dohrane. Bolje to nego se zivcirati pa tek onda "izgubiti" mlijeko..
Oporavljam se dosta dobro, 2 sava sto sam imala su ispala. Jedan me malo brine jer se kao malo "rasirio" . Ne znam je li koja postojeca imala slicno iskustvo i kako je to zavrsilo? To me malo brine al inace smo ok..
Ja se isto izdajam. Lakse mi je. Vidin koliko je pojela i znam da nije gladna. Mada je nekad stavim da doji na sesiric al cesto spava pa bas i nema smisla jer zaspe na sisi haha
Koliko izdojis u danu?
Nama je dojenje zbog svega postalo traumaticno i on sad odbija cicu. A izdojim kako kad. Ne brojim, mozda bi mogla, ali sve mu dam jesti. Da je manje zderolja, imala bih vjerojatno puno za pohranu. Nabavila aventovu elektricnu i preporodila se. u pola sata i manje znam izdojiti od 90 do 160, ovisi koliko su pune a izdajam svaka 3 do 4 sata, neki put na manje da ima za obrok.
Aymee
Ne znam ništa o tome, ali mislim, ne bi trebalo? Koliko se slabo sjećam biologije trombociti su ti koji grušaju, a željezo je u eritrocitima.
A iskreno, znaš što, ja bih njima lijepo objasnila da sam na tvom mjestu, neka se vode prvim rezultatima ogtt-a, ako im to što znači. Kažem, mene su oba puta i sad treći, nakon urednog GUK-a ionako vodili pod gd. Nije mi ništa pomoglo to pikanje nožićima doma.
Ma znam, sutra jos to napravim pa ih fino posaljem tam di im je mjesto... 😁 mislim, cijela trudnoca mi je odlicna, tezina +6kg u 8 mjeseci, beba na svim mjerenjima 54 u onim njihovim postocima, zlatna sredina... ne znam sta bi trebalo vise...
Sortiraj odgovore
Najstariji