Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    @JustSmile@
    24. Ožujak 2016. 18:46

♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡

@JustSmile@
    24. Ožujak 2016. 18:55

A gdje mi je tekst? Napisala litanije ispod slike a on meni samo sliku postao ..ajmo ispocetka: 
    meimei: eto tako izgleda. :) 
    Kada skontam da nece vise jesti i da se polako uspavljuje brzinom svjetlosti ga okrenem na stomak,taman se fino i ispodriguje,nemoram ga muciti sa podizanjem sto bas nevoli...mazim ga po ledjima par min.i gotov je.tako spava samo po danu.iako dobro mice i drzi glavu,nebih ga se usudila ostaviti preko noci tako.jos spavamo na boku.

Tko od vas ima hipertonus na jednoj strani?mi smo bas prelosi sa desnom.imamo borbe sa rukom kada zelim vjezbati sa njime a moja glupa pedica mi je rekla da ako se ne popravi moramo u bizovac.prijevoz do tamo nemam a svaki dan mi se busom nedrnda.ako ima tko kakav savjet kako da ga opustim dobro ce doci. :)

♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡

Mery15
    24. Ožujak 2016. 20:27

Justsmile, mi imamo na desnoj. Jeste isli fizijatru na pregled? Ako niste, predlazem da odete jer ne mora znaciti da morate ici svaki dan na vjezbe. Mi idemo jednom mjesecno. Na prvim su nam pokazali baby hendling, podizanje i presvlacenje sa rotiranjem na bok. Pogledaj malo, dobro dodje. Stvar je u tome sto te vjezbe izgledaju jednostavno, medjutim dovoljno je da jedan svoj prst ne stavis pravilno i automatski ih ni ne radis pravilno. Tako da bi vam ih strucnjak trebao pokazati. Mi imamo nove 1.4. Tada ce nam pokazati nesto drugo u skladu s razvojem. Malac je jako napredovao u ovih mjesec dana iako, moram priznati, ponekada varam pa ne koristim podizanje preko boka.

Mrkvica2
    25. Ožujak 2016. 01:42

Meimei dobro nam dosla, trebala si nam se i prije javiti iako znam kako je pratiti iz prikrajka  tako sam i ja sve dok nisam ostala trudna.

Sto se tice uspavljivanja preko dana ako joj se glad i pospanost pogode zaspi na cici, tj pocne kunjati i uvalim joj dudu kad prestane jesti i spuatim ju kad cvrsto zaspi. Ako se glad ne potrefi onda zaspi gledajuc tv najcesce ili se zabavlja i samo odjednom mir, spava. Hoce zaspati bez mene iako ju u 95% slucajeva ja uspavljujem.. A nocno uspavljivanje je na cici. Uvijek jede bez obzira kada je zadnji put jela. Presvlacenje, oblacenje pidzame, mazanje i ciscenje lica, oblacenje u vrecu, papanje i tako zaspi. Prebacim ju u kindac kada cvrsce zaspi s tim da u meduvremenu uvalim dudu. To traje oko 20min pola sata.

Spavanje po noci.. u 19 zaspi, kada ja idem spavati oko 21-22 joj uvalim cicu u snu pa nadopuni trbuscic pa se budi tek u 00,00.30.
    Nakon papanja opet se budi oko 2-3 kada ju i presvucem te oko 5.30-6. Ustajanje je oko 7.15. Ne mogu reci da mi se svida raspored ali moglo je i gore, nekada se i cesce budi ali ovo je u zadnje vrijeme neki raspored cesci. Ne znam jel koje budenje habitual. Uopce nisam sigurna dali bi to mogla prepoznati. U zadnje vrijeme mi se pocela plakati kada je vrijeme za budenje ne jako ali ono pomalo pa mislim da je do gladi. Nemam pojma..popapa pa odmah zaspi ali se cesto komesa jos po 20min. To mi je grozno jer ja nemogu spavati dok se tako komesa pa evo zujim po klokanici umjesto da spavam..

Za porodiljni neznam posto nisam zaposlena. Jel trebamo mi nezaposleni nesto mozda?

E da ovo sto je savjetnica rekla.. meni to bas ne drzi vodu. Zasto beba i ranije ne bi mogla sama zaspati, bar preko dana? Takoder ne vidim zasto ne probati uvesti rutinu. Kazu da bebe vole rutinu. Ne kazem da mora svaki dan tocno u minutu spavati, jesti, igrati se ali bar raspored kada se navecer ide u krevet. A i po bebi se lako vidi koliko po danu moze biti budna i kada pokazuje znakkove pospanosti uspavati je ili ako moze neka sama zaspi. Neznam.. i ovo s preopsjednutoscu.. nije da smo preopsjednuti nego neka ona proba zivjeti s bebom koja po danu spava po 15 min.. joj.

@JustSmile@
    25. Ožujak 2016. 02:35

Evo i mene.ovaj moj sin je cini se prvo spavsnje sebi stavio od 18...ili to ili se potrefilo 2dana zaredom.od 18-22.i eto probudio se prije pola h trazeci jesti sa punom pelenom.presvukli se,papali,sad sam mu stavila dudu i namjerno necu leci kraj njega nego je na krevetu sa hrkajucim tatom,gledam hoce li se moci uspavati.za sada ide,evo izbacio je dudu u miru,to je dobar znak.

Aleksandra: zaboravih napisati,strpljenja treba,pricekaj,doci ce i njemu lijepo spavanje.ja ti nemogu opisati kako sam zahvalna na ovome,ali kao sto cure kazu,tko zna sto me kasnije ceka. Uff.hehe.
    eno ga,meskolji se,morat cu ja ipak pricekat da ga prebacim u krevetic.a i sta bih ja htjela...covjek je spavao od 18.mora malo zezati mamu. :D laka vam noc svima,sa sto manje budjenja. :) ♡

@JustSmile@
    25. Ožujak 2016. 07:47

Dobro jutrooo! Mery,nismo jos bili,samo je pedica tako istaknula pa sam zato pitala.

• MeiMei
    25. Ožujak 2016. 08:12

Jutro, žene 

JustSmile, hvala ti na slikici, budem danas probala pa javim rezultate.
    Aleksandraa, probajte ga sjedeći ljuljuškati na različite načine da vidite što mu paše. Bit će sve teži i teži pa dugoročno nije baš najsretnija opcija. Kak je malac danas?
    Malidebeli, thumbs up za porodiljni!
    Mrkvice, što se ove savjetnice/psihologinje s Telefončića tiče, iskreno ne znam šta da mislim. Smatram da je rutina dobra za bebe jer znaju što ih čeka. A to da joj fali fizičkog kontakta sa mnom, nemam komentara. Pa cijeli dan sa s njom, ona spava po 15-ak min u par navrata i mazimo se, igramo, pričamo. I stvarno se trudim biti prisutna, a ne biti u svom nekom filmu, tako da ne vjerujem da joj fali pažnje. Doma gotovo ništa ne radim osim što sam s njom kad smo same. Uspijem pospremiti, ali kuhati nikako. 

I evo, nakon prijedloga psihologinje da spava popodne na meni, ova noć je bila najgora ikad. Kad smo iz rodilišta došli morali smo ju mi budit svakih 2 sata za hranjenje dok ne dođe do određene kilaže. Kad smo je prestali budit nakon par tjedana, ona je odmah spavala po 4-5 sati u komadu. Ali jučer, stavila sam ju nakon kupanja i papanja standardno u 8 spavati. Prvo buđenje u 9 i 15, drugo u 10 i 20, treće u 1h, četvrto u pola 3, peto u pola 5, šesto u 6. I odustala sam tad od uspavljivanja jer je krenula blebetat. Ali nikad, baš nikad se nije ovoliko puta budila dosad.  Toplo se nadam da je samo faza (najgore je imati pa nemati).

https://lb1f.lilypie.com/Pqkh.png

JuicyFruit
    25. Ožujak 2016. 09:35

Drage moje bivše okruglice  (ne znam koji ste novi nadimak osmislile)
    Mislim da me nije bilo preko dva mjeseca, ali često vas se sjetim  u početku je bilo teško naci vremena a kasnije je jednostavno izašlo iz navike. 
    Cudno mi je vidjeti vaše bebice koje su sad vec bebe i pol 

Ukratko da vam ispričam naše dosadašnje iskustvo a onda se nadam da cu vas češće posjećivati ubuduće...

Dakle mi smo do sad imali toliko različitih faza da mi se cini da ima godinu dana a ne tri i pol mjeseca 😅 ali mogu reci da je nakon prvih mjesec dana koje sam probdila (vise zato sto sam provjeravala dal diše nego zato sto je to stvarno bilo nužno) svaka faza bila ok, neke čak super! 

Vidim da dosta spominjete spavanje pa cu se osvrnuti na to. Otprilike nakon sto je navršila mjesec dana pocela je spavati s nama u krevetu😁 i tek tad sam i ja pocela normalno spavati jer mi je bilo puno lakše sto mi je na dohvat ruke :) vec sigurno dva mjeseca ju ne uspavljujem na rukama vec ju samo legnem i dam joj dudu ili sisu 😊 jedno vrijeme je čak sama mogla zaspati s tim da sam joj povremeno morala vraćati dudu u usta kad bi ispala. To je trajalo oko 2-3 tjedna i sad opet u zadnje vrijeme ne moze zaspati ako ja ne legnem kraj nje i dam joj ruku 😳 i to mi je ok ali onda se ko ninja izvlačim iz kreveta koji škripi pa se postupak zna ponavljati par puta. I pocela je plakati dok se uspavljuje ali srećom to kratko traje. Prva dva i pol mjeseca je spavala u svakakvim uvjetima a zadnjih tjedana mora biti mrak i tišina. Tako da dok spava ne mogu nista raditi po stanu 😕 a dok je budna zahtjeva puno pažnje pa opet ne mogu nista 😅

Sto se tiče spavanja na trbuhu, toga sam se strasno bojala dok je jednom s 2 mj nisam stavila tako jer nije mogla podrignuti. Bila je noc i ja sam slučajno zaspala skupa s njom. Tada je prvi puta odspavala nekoliko sati u komadu a da je nisam čula da se komeša. Od tada većinu vremena spava na trbuhu... Inače ona svoju glavicu diže od početka, vec s par dana, a bas je cvrsto pocela držati s negdje mjesec i pol tako da se nisam bas bojala.

Osim toga cikimo i smijemo se  non stop 😍

Eto mog najdužeg posta ikad 😅 necu vas vise gnjaviti. Zasad 😝

Ps jeste se vi mozda u međuvremenu i nalazile uživo??

• mama@
    25. Ožujak 2016. 11:34

Jucy stvarno te nije bilo dugo.
    Neka si nas se sjetila. Bas mi je drago. Vi ste vec sad beba i pol. 

Nismo se nalazile ali sve je u nekom planu.
    Trenutno smo u grupi na fb gdje toplo izmjenjujemo slikice nasih velikih (mm) i malih beba 
    Pridruzi nam se slobodno.

Mi smo uhvatili nas ritam bas cvrsto izgleda. I super je osjecaj. 
    Sve znas kad, tko, gdje.
    Uzivammmmmm

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.