Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    @JustSmile@
    24. Veljača 2016. 03:12

dobra vam noc! Prijavljujem prepunjenost i nemogucnost spavanja jer cekam da se momak probudi.zaspao je u 21i ja skupa s njim i eno ga jos spava...a mama kao sova,znam njegov ritam inace pa mi oci sada nedaju spavati dok se ne probudi a buditi mi ga zao,bas me zanima kada ce I hoce li poslije opet zaspati.
    Shimmer: imas li i covera?meni trebaju m,ovi s ce biti brzo mali a m imam samo jedne.
    Pepita:bravo za kokicu. ♡
    Zene,kak se skuzi hipertonus?citala sam nesto po netu ali sve nesto bzvz nista konkretno napisano.jedino to za podizanje glave,moj je vec dize naveliko i na stomaku i podignut uspravno kada ga stavim podrignuti. pa me malo strah uhvatio.

♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡

Ines24
    24. Veljača 2016. 03:23

Mrkvice koje vježbe radiš da bi se isprdila? Masiram joj trbuščić u smjeru kazaljke na satu ali ne vidim baš da se isprdi od toga

Mrkvica2
    24. Veljača 2016. 05:16

Visnja jel ima jos koji simptom, kaslje, temp? Jer moja ti  zna tako kao hroptati, bas zuci ruzno i tako sam bila pitala pedicu ali uvijek je sve okej. Kad se zakaslje prestane. Valjda joj se nakupi a nezna se sama iskasljati dok ju nesto ne potjera pa dobro dode kad joj ode u krivo kad papa.

Ines nogice skvrciti i stisnuti na trbuh, zadrzati kojih 10sek pa izravnati i tako ponoviti par puta. Onda palcem oko pupka kruziti u smijeru kazaljke na satu uz blagi pritisak, pa opet pritiskati nogice na trbuh. Onda stavis palceve kraj pupka,pritisnes malo i povlacis prema van. Tako par puta i opet nogice i vecinom se isprdi dok joj nogice stiscem tako na trbuh. Prdne 5-6 puta i mir je onda.

Nasa pedica sva sreca jako lijepo postupa s bebama. Nasa nije plakala niti na jednom pregledu, pa cak ni na cijepljenju. Iako primjetila sam da vecinom placu bebe na prvom pregledu, tada se jos uvijek nevole skidati i da se prcka po njima. Ja sam mislila da ce plakati kada ju bude slusala stetoskopom jer je vecinom hladan ali ni to ju ne smeta.. sad je odma sretna kad ju skidam tamo jer cim je gola guzica odma je sve super 

Evo curica je hvala Bogu zdrava i ne pokazuje nikakve znakove da je nwsto pokupila. Evo lezi kod mame u krevetu i uspavljuje se nakon papanja.

lillany
    24. Veljača 2016. 07:10

Jutro curke
    Odradili smo hranjenje i bebac spava a mama je odlučila preskočiti jutarnji spavanac u ime malo surfanja i ispijanja kavice.

visnja ako se to dešava samo nakon hranjenja onda je vjerojatno mlijeko završilo u pogrešnom sokaku. Meni je nevjerojatan dijapazon zvukova koje moj miš može ispustiti nakon što proguta bočicu. Zvuči ko 80 godišnji djedica s asmom. Svaki puta se iznerviram.  Ako te baš brine ja sam uvijek za otići i provjeriti. Bolje nego sjediti u strahu. Nedavno sam pogledala koliki točno  dio moje plaće ode na zdravstveno tako da se više uopće ne libim zvati doktore.

Naravno da je moj pileći mozak pozaboravljao tko je što napisao 

gagicamamica i mi u ponedjeljak odrađujemo prvo cijepljenje. Fuj. Inače u pospunosti podržavam cijepljenje i planiram je voditi i na neobvezna (odnosno ono u 7om mjesecu kao pripremu za vrtić, mislim da ćemo rotu preskočiti) ali me tako užano strah toga. 
    Mislila sam ovo uzeti jer su cure na jesenskim bebama nahvallile:
    http://www.mojaljekarna.hr/oprema-za-djecu-i-bebe/2541-frescopad-hladni-gel-oblog.html

zubici ne veselim se baš svoj toj pratećoj nervozi. I Ema je na pohodu da proguta vlastitu šaku. Još se i drugom potpomaže. I slini, ali nije to kao kod zubi. Sjećam se kumčeta prošle godine. Morao si mijenjati slinček (to mi je tako slatko ime) svakih sat dva ili je bila mokra. Ali nekako mislim da je to samo faza u motoričkom razvoju. Za sada. Da, zubići se mogu pojaviti jako rano ali s obzirom da sve bebe na ovoj temi pokazuju iste simptome nekako mislim da nije do zubi. Osim ako sve mi nismo jele nekakav opaki gmo u trudnoći. 

Mrkvica  ajoj baš te satralo. Nadam se da će brzo proći.

platnene  skidam kapu curke. Meni se to ne bi dalo. Totalna mi je misterija kada krenete pričati u tim skračenicama. Osjećam se kao da sam upala na sred predavanja i pokušavam pohvatati. Viđam dosta (ubaci neku skračenicu) po faceu i izgledaju preslatko.

robica  prelistala sam next ali mi je to preskupo u ovoj fazi. Trenutno smo na peri-deri principu. Ali vjerojatno budem naručila kakvu ljetnu haljinicu kada se rast malo ustabili. Ajd napišite koliko su se te stvari skupile u pranju.
    Svekar i svekrva su imali tulum povodom unuke i njihovi su prijatelji nakupovali hrpu robice u Zari. Pohvalno je što su svi uzeli veličinu 74. Koma je što je ta robica tako zahtjevna!!!! Preslatka. Ali sve se mora ručno prati i ne smije sušiti u sušilici. Tko ima vremena za to? Da ne spominjem da se sve (ali SVE) skupilo za broj ili dva makon pranja (ručni program da ne bude zabune). Tako da sada imamo hrpu ljetnih kompletića koji ili su joj premali ili su za sada. A što da ja sada radim s ljetnom haljinicom osim da je spremim za prosljeđivanje.
    Tako da se moje dijete većinom oblači u Lidlu. Btw ovaj četvrtak imaju opet u ponudi.

Mogla bih pisati još sat vremena ali već samo razdužila ...

MaliV
    24. Veljača 2016. 08:27

Dobro jutro svima 😘

Moj malac je izgleda odlucio da je njegovo vrijeme za spavanja oko pola 12 i onda do 6,7 ☺️ Tako vec tjednima, s par noci iznimke.
    I pridruzujemo se krugu oooopasnog guranja ruke u usta, i osim sto gura ruke, sad je i cijeli izgreban jer mu ne stavljam rukavice. Rezemo noktice redovno, ali ostri su kako god.

Lillany, meni se za sad najbolja pokazala robica iz Nexta (par stvari sam jos u t kupila u ducanu, a sad samo narucujem). Imamo i zaru i hm i ca, ali tako me nazivcira kad mu se gore oko vrata "razvali" pa mu je golo. Jedino iz nexta su mi fini, cvrsti. E i carters isto (osh kosh ducan), oni su isto super. 

Cure, jel zna koja rjesenje za mucice? Ne znam sta mi umuca svaku njegovu masinu, trosim one rolere za mucice na veliko.

@JustSmile@
    24. Veljača 2016. 08:29

Evo i nas! Dobro jutrooo! Mi naspavani i sretni.probudio se taman kako sam poruku ovdje napisala,oko 3:15, papao,zaspao odmah oko pola 4,i spavao do pola 7jutros.malo smo se igrali i vjezbali nogice,presvukli se,papali i eto sada opet spava na meni. Daj Boze da nam taj ritam ostane,meni bas pase. ♡♡♡

Zelim vam svima lijep dan! :* ♡

♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡

allegrazg
    24. Veljača 2016. 09:16

Jutro cure!
    Opet ljigav dan.
    Kak znate da imate unutarnje hemiće? Mene od poroda malo zaboli svaki put kad kakica krene van, zna me svrbuckat i neki dan poslije nužde sam vidjela na rubu školjke uz kakicu jedan krvavi sluzek...Prvo sam se uplašila, a onda sam pretpostavila da je unutarnji hemić, jer izvana nemam nikaj..

Malidebeli
    24. Veljača 2016. 09:34

MaliV  na koliko stupnjeva peres?jel stavljas mozda tetre s garderobom?imaš onaj demucator (kaj reže mucice) 😂 u metru mislim.
    Cure kak izgleda vaš tipičan dan za bebačem?

lillany
    24. Veljača 2016. 09:51

Malidebeli daj molim te link za osh kosh. Ovo što sam ja našla nigdje nema Hrvatsku za dostavu :( A navukla si me.

axia
    24. Veljača 2016. 10:05

Ajme, zbilja cu morat pocet pisat biljeske sto je koja napisala:)
    Aj da probam jos jednom bez...
    Allegra, tako se i meni desi nekad, isto sumnjam na unutarnje hemice...
    Just ile, jupi za super ritam...
    Mrkvice, identicno i mi vjezbamo... Uglavnom pomogne... Nocas nije....
    Nadam se da ces uskoro ozdraviti, drzi se!
    Lillany, i ja swm tako dobila hrpu robice koju joj nikada necu moc obuc... Cuvam, mozda bude jos koja beba... Onda poklanjam bolnicama...
    Malov, i meni se nekad uca, skuzila sam da par bodica i tetre zeznu stvar...
    Mery, jesi se uspjela narucit?

Mi smo imalo losu noc, mucio nas zrak... Jos se malo pati..
     Sve si mislm da nisam jucer sto krivo pojela...

Danas, koliko vidim nist od setmje. :( nek vas dan bude suncaniji

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.