Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pinkypik
    11. Veljača 2016. 15:44

Ode mi post...
    pupčanom vrpcom i nigdje ne mogu bez njega otići. Na bočicu je reagirao s gađenjem tako da ga ne mogu još s nekim ostaviti niti s izdojenim jer se bojim da to ne bi išlo... Za sad smo 1x papali u autu i 1x vani na kavi. Bilo bi mi lakše da sam imala bočicu,ali nije dojenje bauk,pa nam samo malo prakse vani treba. To ćemo više uvježbati kad bude vani toplije 😊

Pepita2109
    11. Veljača 2016. 17:23

Šta se tiče dohrane, jedva čekam dohranu  a buffy ne moraš se brinuti sisa će biti broj jedan još neko vrijeme čak i kad dođe dohrana.. 

renata bilo bi ok da ona bljucne jednom nakon podoja ali ona bljucka od podoja do podoja, nije to ni čisto mlijeko, već kao slina pomiješana sa slinom, količinski neznam koliko je samo znam da zna biti mlaz, također jede hlapljivo i guta hlapljivo, a mlijeko hvala Bogu ide i bez toga pa se zagrcne i kao da krivo proguta pa zaplače, ne znam šta da radim...

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Pepita2109
    11. Veljača 2016. 17:24

pardon slina pomiješana sa mlijekom

🙏👸👸🙏❤️

Mrkvica2
    11. Veljača 2016. 17:31

Mi do jucer nismo ni imali bocu pa se nismo bas oslanjali na to.. mislim da necemo bas ni ubuduce jer nit imam spremnog mlijeka nit mogu odjednom izdojiti toliko da ima za obrok pa da odem negdje.. jedino uz planiranje unaprijed. Ako ja idem s njom ne bojim se gladi, tako da onda mozemo imati i maratonske setnje ili kave ili biti kod nekoga.. dosada sam dojila eventualno u autujer stvarno nije bilopotrebe posto ona vecinu izlazaka prespava.

Vidim da su svi tateki malo ljubomorni sto samo mame hrane bebu pa im se svida kada mogu i oni uskociti hehe. Mm je kada je uzeo bocu i nju rekao vidi sad i tata ima sisu  A slatki su 
    Iako iskreno ja sam danas bila mirna zato jer sam znala da je mm sa njom i on ju dobro pozna i zna kada ponuditi i to.. da je s nekim drugim bila nebi to bilo to. 

Pepita da, mjesec dana smo tocno razlike  Bebe su nam trebale biti dva dana razlike pa eto tri tjedna hehehe
    Jos jednom hvala za sapun, prosvjetila si me 
    Jel se to meni cini ili ta vasa curka bas na mamu lici 
    E ovoza formulu sam i ja nasla, neznam jel ista 150ml puta bebina tezina i to podijeliti sa brojem podoja. Takoi nama ispada 85ml da je za nju dosta.. 

Sto se tice ovisnosti o mami.. pa mislim da se to samo zene tako izraze posto eto dojene bebe i nemogu bas bez mama. A i osim toga bebe se vecinom najsigurnije osjecaju kod mama.. a to sto se zene boje da ce bebe biti manje ovisne o njima..ma nece, ostaju isto povezane samo mamama to malo teze pada nego bebama kada vise ne pali sisa na svaki kme npr.. ali opet mozda ne traze sisu ali vjerojatno nema nitkokod koga bi se radije primazili, sakrili se ili sjeli u krilo Mama je ipak mama.

Nas dvije smo danas izasle u marami.. otisle do ducana i kod kume na kavu. Zena je ocarana maramom a posto ima dvogodisnjaka i malu bebicu ni ne cudi me hehe. Mozda nebudem jedina nosilica u kvartu 
    Normalno dobila sam komentare da je bebi hladno, da tak ciganke nose djecu, da joj je zima za noge itd itd.. sva sreca pa imam propuh u usima. Ja i malena uzivamo 

E da.. probala ja malu uspavati umjesto dude da sisa sisu.. znaci malo si je podudala i vriska od smijeha spavanje nula bodova  vidi da ima drustvo pa nedaj Boze spavati. Kad sam ju vratila u kindac zaspala u roku keks.. tolko o tome kolko moja bebuska ovisi o mami 

Mrkvica2
    11. Veljača 2016. 17:34

Pepita tak je i nama bilo pa je proslo.. sada samo slini jako i bljuca tu slinu s malo mlijeka ali nekada joj se zalomi pa bas jako bljucne. Proci ce,a ovo sta zaplace mozda joj ode u krivo pa se mora makniti od sise da se iskaslje pa jao jao di mi je sisa i eto nasta panika,tak je ova moja znala i kad ju ponovo uhvati mir.
    A ovo za kolicinu se slazem sa renatom.. znas kako kad prolijes salicu kave izgleda kao da si pola litre rasuo.. tak je i sa njima, malo toga bude ali izgleda kao poplava.

Pepita2109
    11. Veljača 2016. 17:41

Mrkvica da da i bebice nam skoro mjesec dana baš fora ;)
    drago mi je da sam pomogla 
    Hehe kažu da je na mene, ja kažem da mi je na bebu hahaha 

Ne ja sam uzela formulu sa rodine stranice, kao dojene bebe do 6mj dnevno u prosjeku pojedu 750ml mlijeka i onda se to podjeli sa brojem podoja i dobije se konačno, ali evo probala sa i sa tvojom formulom i razlika je u par mililitara...

šta se tiče spavanja tvoje malene ja sam očarana hahahah joooj moja će tak tamo sa 18 hahahahah :P

🙏👸👸🙏❤️

visnjass
    11. Veljača 2016. 18:07

Mi smo od prvog dana na dohrani, meni je tek sada počelo mlijeko nadolaziti ali nema ga dovoljno pa kombiniram, i izdajanje i dohrana i dojenje, hvala dragom Bogu kaj god dobije objeručke prihvati  moj mali gladuš 
    uglavnom samo papa i spava a u bolnici je jedini vrištao, valjda je bio gladan iako su ga odnosili hraniti ali..
    i dalje si ne znam djete obući, jednostavno se bojim primiti za te ručice, nogice pa još pupak koji nije otpao.. zovem muža i žmirim da što prije prođe, mislim, da ga što prije obuće

https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png

@JustSmile@
    11. Veljača 2016. 18:26

Evo i nas. Danas dan neki kenjkav,spavanje po danu nikakvo...nervozis...evo sada spava od 4,pa mozda bude bolje volje,sreca moja.
    Sonja: ima moj malisa vec 4,500kg.Natukao u 10dana 700g. :D
    sa pelenicama ide super,jos nije ni jedna propustila,ali bome puno piski i kaki,svaka 2h otprilike mi momak javlja da je mokar,nesvidja mu se :P heheh.kontam da ce se brzo odviknuti od pelena,necudi me sto svi to kazu.osjete mokra guza i odmah smeta.xD

♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡

@JustSmile@
    11. Veljača 2016. 18:29

A sto se tice izdajanja,kada stoji u frizideru,jeli dovoljno ostaviti da dodje na sobnu temperaturu mlijeko,podgrijati ili kako?isto me zanima i za zamrznuto.imam one vrecice pa sto ne iskoristiti. :)

♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡

Pepita2109
    11. Veljača 2016. 19:09

visnjass super da sve prihvaća  a za oblačenje, presvlačenje, samo polako, ako plače to je normalno, moja i dan danas vrišti kad ju krenem oblačiti.. za neko vrijeme biti će ti smiješno što si se bojala 

🙏👸👸🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.