Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • buffy
    11. Veljača 2016. 14:24

Lady kako ste? Nadam se da je temp.pala
    Mrkvice super za kukice i koj je mm bio odusevljen s hranjenjem kad je mis na pocetku na bocu jeo...ja njega sad vodim svugde s sobom jer me strah mu dat bocu...ja sam puna tog straha oko dojenje izdajanja boce i mlijeka.. sve se nadam da ce nestat a vidim vec dolazi nama 3mj.a ja i dalje sva u strahu
    Na tecaju o dohrani nama su rekli da je za bebin zelzdcic i za kasnije najbolhe poceti s dohranom s 6mj ili oko 6mj da sto duze jedini obrok bude mlijeko... 
    Nekako kad citam o dograni shvatim da jako brzo mis moj raste i ujedno sam i malo tuzna jer ce sve manje biti ovisan iskljucivo o meni

lady6
    11. Veljača 2016. 14:48

Cure, hvala kaj se brinete. Sad nema temperaturu. Sama je pala i jos se nije vratila. Laganije sam ju obukla i proluftala sobu i stavljam obloge. Nadam se da se nece vratiti jer sam uzasno umorna, ona uspavana a ja bdijem nad njom. Moram se opustiti i ubit oko inace cu se srusiti.
    Pepita, taman sam htjela reci kako je dosta uspavana i ti taman vec napisala da je to normalno
    Mrkvice, ja sam vec rekla da si mi idol....Ja sam gori panicar sad sa 29 nego s 23. Tad sam isla na faks i radila i bila sva laganini i optimisticna i opustenija...da mi je tad dijete bila bih mirnija i ne bi skakala na svaki mig...
    Jucer mi ped rekla da je normalna faza sad da guta sakice i jako slini i da ne mora biti povezano sa zubima a ovo sto sam napipala na desnima ne mora nista znaciti.
    Danas smo preskocili jutarnje grceve...joj kad se bar ne bi vratili

lady6
    11. Veljača 2016. 14:51

Sto se dohrane tice, ja bih ako je moguce tek sa 6.mj. a da do tad bude samo na prsima ako ce joj biti dovoljno. 
    Buffy, i ja nekako imam nelagodu oko izdajanja, pohranjivanja, bocice i sl....

Pinkypik
    11. Veljača 2016. 15:09

I mene je trta tog cijepljenja...idemo sljedeći tjedan. Baš ću ga pratiti,nadam se da neće biti temperature.
    Meni je zapravo drago da smo tako dugo čekali bebu jer iako sad to što imam 32 ima svojih mana,mislim da s 23 ne bih bila tako strpljiva i staložena. Ovako smo i skupili iskustva drugih oko nas pa je i to plus. 😁  Jedino što zbog carskog moramo čekati za drugo pa ću imati bar 35,ali nije ni to strašno. Bar smo si život stigli složiti. 😊 
    Jučer smo imali ludi dan...nervoza na stotu. Jel to proslava izlaska iz 9. tjedna? 😰
    Sretna sam što ipak nisam kupovala mpp...ovaj moj mali serator sređuje po 2-3 zaredom svaki put! 😝
    Iako je do sad svaki put zaspao na ciki...vidim da sad uspijevamo zaspati i na druge načine...vani u kolicima,na tati, čak i sam! Uz dudu i bijeli šum iz mobila. To je tako super 😊

Naanaa2
    11. Veljača 2016. 15:18

Buffy, po novome pedijatri preporucuju od 5 mj., cak i za dojene bebe. I to su mi rekle nekoliko frendica kojima su bebaci stari kao moj N. Tako da ni 6 mj nije vise zlatno pravilo, a valjda pedijatri znaju zasto sa 5. 
    Kao sto sam rekla, moj N je na ad i smatram da mu je zdravija ta jedna kasica sad na pocetku od umjetnog mlijeka. Da ga dojim vjv ne bih pocela prije 6 mj ili dok pedijatar ne preporuci. 

I Buffy, nemoj me krivo shvatiti, stvarno ne mislim nista lose, samo me zanima jer sam to cula od dosta zena. Mozda ja to ne razumijem jer ne dojim ili shvacam drugacije nego sto zene zapravo misle, ali sto znaci to " prestati ce biti ovisan iskljucivo o meni"? Ako bi mi neka ovdje mogla objasniti.

Pepita2109
    11. Veljača 2016. 15:23

Mrkvica i ja imam 23 godine starija si od mene točno mjesec dana  

Ma sve su nam bebice divne, krasne i dobre 

lady nekako sam osjećala da ćeš se zabrinuti hehe  temperatura je normalna pojava nakon cjepljenja, samo prati mjesto uboda da nije crveno ili oteklo, moja srećom temp nije imala, a oblog sam stavljala samo dvaput po 20min sada joj se ništa ne vidi

kad pričate kako su muževi oduševljeni hranjenjem moram priznati da je i moj bio kada smo joj dvaput u početku davali ad jer smo postepeno izbacivali, sad si razmišljam pa možda bih mogla svaki dan izdojiti mlijeka za jedno hranjenje i njemu prepustiti...
    mi imamo puno podoja tijekom dana (24sata) i po jednoj formuli po kojoj sam računala ispada da je to 60ml po podoju... a sad ne vjerujem u točnost naravno ali neki okvir bar da znam...

produžili smo razmak između podoja, jer u zadnje vrijeme bljucka nenormalno, žao mi je što to nisam spomenula pedijatrici, malo me strah,ali nisam mislila da je bitno kad je dobila uredno na kilaži.. 
    čitali smo knjigu, gledali Pocoyo, vježbale, a onda je dekicu krenula stavljati po licu, i cendrati, uzela sam ju u ruke, pustila white noise i zaspala je sad ju čekam za papanje vrijeme je prošlo je 2sata ako ne i više 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Naanaa2
    11. Veljača 2016. 15:28

Malidebeli, hvala ti. Bas sam danas gledala u DM-u taj, jer koliko sam vidjela jedino taj imaju bas za djecje mrlje (bar u DM-u kod mene). Ali nisam htjela uzimat dok jos ne vidim sto preporucate. 
    Onda cu bas uzeti taj i sapun pa vidjeti sto je efikasnije.

• mama@
    11. Veljača 2016. 15:37

Naanaa mialim da cure zele reci kako je beba ovisna o njima jer se hrani sisuljkom. To joj nitko ne moze drugi dati osim ako izdoje.

Posto ja evo kombiniram ipak mogu bebaca ostaviti na cuvanju i otici bez griznje jer znam da ce popapati bocu ako bude potrebno i ako ne stignem na vrijeme kuci. ( jesam na porodiljnom ali moja vrsta posla ne pita ;) )

Mislim da je iskljucivo to razlog izjave da su bebe ovisne iskljucivo o mami. 

A i mama je ipak mama 
    Nada se da ce se cure sloziti

Pinkypik
    11. Veljača 2016. 15:39

I ja imam taj sapun iz dm-a i najbolji je do sad. To mi je mama kupila jer je sve ostalo probala.
    Naanaa, i moj miš je ovisan o meni...jer iako ga i nunanju i uspavljuju i presvuku i igraju se s njim i tata i baka uvijek na kraju dođe meni jer, budimo realni, jede svaka 2 sata a drugi nitko nema ciku. A do sad se na ciki i smirivao i uspavljivao i sve. 
    Meni je isto nekad trta ako nije gladan pa ga ne nahranim prije izlaska da će ga uloviti glad (i plač) kad izađemo van ili u dućanu ili na ulici. Jer kad je gladan imam vrrrlo kratko za namještanje i trpanje cike u usta. A neću se izdajati i davati bočicu jer to nije potrebno. Iako da,mi smo stalno onda povezani pupčanom

renata6
    11. Veljača 2016. 15:42

Što se tiče dojenja, izdajanja, boce ne morate se bojati, uvijek je netko tu koga možete pitati a i ne možete puno fulati, uvijek to ide nekako prirodno bar što se samog dojenja tiče!

Dohrana, ako je baba na prsima nema potrebe do šest ako bebica super napreduje i dobiva mjesečno prirast koji odgovara mjesecu i dobi bebe, napati će se dosta u životu svega i svačega a i treba crijevima da sazru i počnu bit spremna za krutu hranu. To je moje mišljenje, toga sam se ja držala iako svako poštujem mame koje su na ad-u da krenu i sa 5 jer je to neka savim druga priča.

Naanaa pokušat ću ti ja objasniti, to je jedna specifična veza, znaći beba je doslovce ovisna o hrani jer je na majčinom mlijeku, to ti ide u principu kud mama, tud i beba, što se tiće doktora, trgovina, bolnice,....svega, znači može netko uskočiti što se tiće presvlačenja, kupanja i tih stvari ali samo mama može tu bebu nahraniti, može muž uskočiti  s izdajanjem pa na bocu ali to nije to, ovo je kožu na kožu i zaista je nešto nešto posebno. Eto to je iz mog gledišta, buffy će reći svoje.

Buffy neće baš tako lako prestati bez obzira na dohranu, jednom cicoljubac još dugo dugo ciciljubac!
    Pepita, nije ti to jako bljuckanje, može te zavarati količina jer izgleda mokro, prolij malo vode po tetri i vidjet ćeš da je mrlja zapravo puno veće nego količi koju si prolijala!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.