Mame, kako se vase svekrve ponasaju prema bebama? Moram se javit da ponasanje moje me jako zivcira. Zivimo 5 min voznje udaljeni,i kad dodje dize ju i nosa bez razloga. Svaki dan navrati i nosa je po cijelo popodne dok ne ode,beba je maravno vec navikla ma ruke. Nema sanse da sama zaspe. Danas sam ju stavila u kolica i rekla da ne dize a ona je uhvatila TREST KOLICA kao da je uspavljuje. To cesto s kolicima zna radit iako smo ju upozorili da to me radi jer je rasklimala kolica( da napomenem da smo uzeli nova peg perego kolica, skupo ih platili a ona ih svojom tresnjavom vec rasklimala). Da ne ispadne da samo kukam,ona je jako dobra al pretjeruje u toj svojoj brizi.ako curica slucajno zaplace kod mene ona je odmah ima potrebu uzet i ljuljkat. Ako imate kakva iskustva i savjet kako se ne svaditi s njom pisiteee hahaha :-)
Moki, moja je slicna, s tim da zivi s nama. To ti je kombinacija ljubavi brige i onog uvjerenja da znaju najbolje sve, pa tako i odgajati nasu djecu. Razgobaraj s njom i teci joj argumente zasto ne zelis da mosi, ljulja i treska tvoju bebu. (TVOJU)
Usput, ti si uvela sns ako se ne varam? Kako ide?
Nanna cure su ti obajsnile moje ovisan o meni. i plus sto sam ja poprilicno posesivna osoba i moram priznat da mi se svidja to sto ga samo ja mogu nahranit i onaj pogled njegov i kad usta namijesti tu se rastopim svaki put.
i za dohranu nisam mislila pametovat nego samo kazem sto su nam neki dan na tecaju pricali. O dohrani jos nisam posebno razmisljala i mislim da cu spontano krenuti kad vidim da je malac spreman i tako. Ali msim da prine 5mj.necu jer kako sam citala i sto su nam sad prici probavni sustav se razvija do 4mj kod vecine beba pa eto s tim cu se vodit da ne krenem odmah s prvim danom 4mj s dohranom nego malo produzit i tako. To je samo moj stav i nadam se da me nitko nece krivo shvatiti
Samo je mene dodatno strah jer smo mi s dojenjem krenuli jako lose i to mi je bilo jako tezak period pa me je dodatno strah da ce odjednom odbit sisu..luda sam znam i imam glupe strahove. Ali takva sam inace u glavi uvijek razvijem 10000 nerealnih scenarija i zabrijem svasta. Jos sad kako imam vise slobodnog vremena i vose surfam netom i citam svasta sto znam da mi nije pametno al eto...
Sto se svekrce tice nemam ti nista pametno moki za reci osim da mm pokusa s njom porazgovarati da to ne radi s kolicima..bolje on nego ti
vecer curke,nije me bilo neko vrijeme sad budete rekle da sam luda,ali ja malom močim dudu i u med,i u marmeladu,kap mu neće smetati a da vidiš kak vuče dudu.haha.prva mi je beba ali uopče nisam straha.kaj mislite kak su naši roditelji nas hranili?pa nam ništa nije.
bočicu hoće hvala bogu.pije čaj za grčeve,izdojiti sam se probala prekjučer,stigla do 60ml,onda mi se višenije dalo.mislim da bi išlo još više.i moj poslje papanja zna tolko izbljucati da mislim da je spraznio cijeli želudac.a to zato jer jede tak da nezna prestati.i onda zavrsi izbacivanjem dok je jos na ciki
.
Tyna dudu u med, marmeladu? beba ima 7tjedana...nisi čula da djeca ne smiju med do godine dana zbog bolutizma?
Axia, da ja sam uvela sns prije par dana. Teska borba, prijelaz s boce na ciku jako tesko,puno suza,svaki dan na rubu odustajanja...i to sve u trenutcima dok sam sama,cim muz dodje lakse je jer me podrzaje u tom sto ne odustajem.dok svekrva gleda u cudu sta to izvodim.ne zelim odustat jer bi me grizla savjest iako znam da nisam ja kriva sto od pocetka nije krenulo kako treba.jedva cekam rodit drugu bebu,prvo sta cu gledat jel ima frenulum.
A to treskanje me tako zivcira jer ce ju naviknut tj.vec je navikla i nikako ne moze sama zaspat,a drugo unistava i kolica,nemam bas love za nova.
Ok, sada mi je malo jasnije, hvala svima na objasnjenju. Ali cure, Mrkvica (ako se ne varam) je u pravu. Mama je mama, i ovisni su o mami kako god se okrene. Moj N je na ad-u i hranimo ga i mm i ja. Oboje presvlacimo, igramo se.... Ali ja sam bro 1. Kad ga mm hrani i ja odnekud progovorim malac prestaje jesti i okrece glavu u smjeru mog glasa. Nocno spavanje ne moze nitko obaviti nego ja. Kad su grcici bili na najjace smiriti sam ga mogla samo ja. I koliko god sam sretna sto me prepoznaje toliko je to ponekad i tlaka jer se ne mogu maknuti od njega. I ponekad me strah sto je toliko vezan uz mene jer kako ce poslije, kad bude stariji?
Buffy, nikakvo pametovanje. Samo kazem da je po novome od 5 mj. Iako ne znam zasto, do kojih se zakljucaka doslo da se sada preporucuje krenuti ranije. I svatko ima svoj stav, svoje misljenje; netko ce krenuti ranije s dohranom, netko kasnije, ali u svakom slucaju treba ici polako i pratiti i promatrati dijete.
Moki, ne odustaj! Ti to mozes! Kad posustanes ili ne ide, via klokanica, znas da tu imas pidrsku i utjehu:)
Nadam se da ces ubrzo vidjet napredak:) a ja se veselim trenu kad ces nam javit lijepe vijesti da mlijeko nailazi sve vise a beba fino papa :)
Pozdrav mamiceee
Pepita, Mrkvica me preduhitrila, takodjer san tila rec da ti je malecka ista ti heheh..valentinovo bi isto tila nekako obiljezit..neman bas nekih ambicioznih planova hahah..al mogli bi se mozda pokusat podruzit prvi put nakon duuugo vremena ..iako mi je nazalost pregled tek 15og pa me opet malo strah, al vidit cu :P..sinoc san sanjala druzenje hahah...
Sad sta se tice ovisnosti bebe o mami..moran priznat da razumin Buffy i da je meni sad bas krivo sta se nisan vise trudila dojit iako iman uvucene bradavice..neko vrime san kombinirala sesirice i izdajanje, al s vrimenom prisla skroz na izdajanje..kao ionako nije kontakt koza na kozu pa mi svejedno bilo dojenje sa sesiricem ili izdojeno mliko dat na bocicu...medjutim sad mi je krivo zbog toga :/.. zato sta sad hranjenje izgleda tako da ja izdojim i onda mu mm daje jest dok ja obavljan druge stvari po kuci..ili smo cesto kod sveki ili kod mojih i onda mu bilo tko tko ga drzi daje jest..tako da mi je malo krivo jer isto mislin da necemo imat takvu povezanost :( ..i fali mi taj pogled koji Buffy opisiva i koji san vidjala prvih dana dok san se trudila :(... druga stvar..kad su mi ga nakon poroda stavili na prsa, ja san nakon par min pocela povracat i nisan ga mogla drzat na sebi..onda ga je te dvi ure dok smo bili u boksu drzao mm...i tako sad zadnjih dana kad je ono plakao bez stajanja, smirio bi se prije kod mm-a nego kod mene hahah..tako da san rekla da moj maci misli da mu je mm mama hahaha..al nije mi krivo radi mm-a jer mu je on ipak tata pa mi je drago zbog njega..ali eto..krivo mi je sta iman osjecaj da moze i bez mene (mislin naravno da u svakom slucaju mogu bez nas- kad bi morali, ali eto...)..uglavnom, fali mi ta neka povezanost i taj pogled
Zakljucak..pokusat cu i ja sljedecih dana ponovo dojit, po mogucnosti i bez sesirica posto je sad vec jaci pa bi mozda moga i bez njih povuc..vidit cemo
07.12.2015. A <3
Sortiraj odgovore
Najstariji