Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lady6
    04. Veljača 2016. 18:54

Evo nas....nismo se cijepili jer nije bilo njene ped pa ponovo u srijedu moramo ici..ali napravila je sistematski....mala je vristala ko da ju kolje netko....imamo 5130g i 55.8cm.....za hipertonus kaze da nije ali bude se jos vidjelo (pitat cu nasu svejedno u sri) i onda krecu price o dojenju...moj mm iskreno rekao kak mala visi stalno na meni pa ja dobila prodiku....nisam se htjela svadati jer na kraju ja radim ionako sto hocu s njom doma, samo me uzrujala....tipa 20min aktivno sisanje u polulezecem polozaju pa podrigivanje pa malo nosenje i nista tem za dva tri sata...a ne cicu za utjehu...i tak...mislim u pravu je ona i tak u knjizi pise al nek dode meni doma pa primjeni....i ne znam kak bi to bilo kad bi sva beba se najela za 20min. Ja recimo jedem rucak 20min a mm 5min.

@JustSmile@
    04. Veljača 2016. 18:58

Evo i nas. ♡ 
    Prijavljujemo i mi noc sa budjenjima 3,4 puta,pa sam ga u 6ostavila kod sebe u krevet i spavali do 9.
    Sada spava cijeli dan,cak je i na prematalici zaspao poslije presvlacenja A sike mi ko bumbari xD 
    sad me bas zanima kakva ce i ova vecer biti.
    puse svima! ♡

♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡

Mrkvica2
    04. Veljača 2016. 19:15

Evo da se i ja javim napokon..

Shimmer  sve mi je jasno.. i nisi jedina koja se naljuti na svoju bebu koliko god to lose zvucalo. Ali iskreno vise mi se to prije dogadalo sada sve rjede.. bit ce bolje  I cesce nam se javi zeno 

Sto se tice vrta moja mama sadi oduvijek pa eto vec se sprema za unucicu.. prije par godina je i vocnjak posadila pa imamo i voca domaceg jer vocke napokon rode. I bas mi je drago jer ovo po ducanima je katastrofa.. kad vidim da jabuka moze stajati po tjedandva da izgleda kao nova odma znam sta je.. Dohranu namjeravam poceti povrcem sa negdje 5 mj pomalo..

Lady ma joj gluposti. Ja sam zahvalna sto mene pedica to ne ispitkuje nego samo pita jel beba na prsima i to je to.. sta bi onda meni rekla kad moja beba sisa po max 5 min. To je toliko kratko da se i ja nekada brinem ali Boze moj i mi drugacije jedemo.. nemoze se sve po papiru..

Ja i mm smo cijeli dan negdje po gradu.. prvo sam bila na sahrani pa trazila nesto za krstenje pa rjesavali jos neke stvari.. malena bila kod moje mame ajde srecombila je koliko toliko dobra ali nije to to kad nije s mamom doma  sada je zaspala napokon malo. Vec je sva nervozna bila..

Nama slj tj pregled kukova a ja nemogu ici jer moram na sud u 9 a pregled je u 9.20.. ide mm s njom. Dajte mi recite koliko to traje i kako izgleda?

renata6
    04. Veljača 2016. 19:19

Lady bravo i budi ponosna na sebi i svoj trud! Nema tko da ti kaj govori kad ti bebica tako lijepo napreduje!

Mrkvica, pregled ti traje nekih 10 minuta, ortoped ti pregledava tako da rastegne bebi nogice u žabicu i provjeri dal je sve na svom mjestu i uzv između nogica. Sad samo pitanje koliko ćete čekati na red, gdje idete? Klaićeva?

axia
    04. Veljača 2016. 19:34

Pepita. Hvala za link! Tako izgleda i moj vrt. Vise manje
     Plus mrkvica, persin i pszlidzan :) i grasaaaak
    Lady, tu prodiku sam i ja dobila. Al sam joj i rekla nek proba ona tak, da ja ne mislim slusat svoju bebu kako place ako to mogu sprijecit. Evo danas skakucemo i na cici je od podne do sad skoro stalno
     Sta sad. Nek si mrva navlaci:) brzo ce doc vrijeme kad ce samo bjezat od mene i kad ce mama bit lejm. Koristim ovo do maksimuma :)
    Renata, ti si nam zbilja katica za sve :) koje povrce i kako si prvo uvela svojoj curi?

renata6
    04. Veljača 2016. 20:17

axia Moja curka je krenula s dohranom tek sa sedam mjeseci, do tad je isključivo dojila, dobro je napredovala, svaki mjesec preko kilu pa nije bilo potrebe za brzim uvođenjem dohrane, danas je pravilo čim prije...s time se ne slažem, al ok svaka mama zna najbolje za svoju bebu i ja to poštujem. Krenuli smo s voćem, pa povrćem pa kombinacijom pa sa žitaricama. Super je bilo, ok prihvatila a i sve je u principu papala s našeg vrta jer je zimska beba a taman sljedeće ljeto ju je sve dočekalo! Tako da samo sadite, super da uopće postoji opcija da vam dijete jede domaće, jednu mrkvicu jednu al bar znate gdje ste ju posadile i s čim je rasla

Ines24
    04. Veljača 2016. 20:25

Mi smo naručene na uzv kukića i mozga u srijedu, nadam se da ćemo se konačno riješiti širokog povoja 

Imam jedno pitanje, spavate li s bebicama u sobi s upaljenim svjetlom ili u mraku? Mi spavamo uz lampicu jer se nekako ja osjećam sigurnije kad ju vidim... Čak i predvečer ako spava u sobi upalim lampicu jer ne znam kako će reagirati na mrak... Al bojim se da time ne napravim baš to, da neće htjeti spavati u mraku

Sonja8
    04. Veljača 2016. 20:27

Joj cure, kako Lijepo da imate svoj vrt ☺️ I ja bih... Mi imamo samo jagode (malo njih), grožđe i smokve, jednu trešnju koja jako malo rodi i tek posađenu naranču za koje je pitanje hoće li i kad roditi... Svidja mi se ova ideja povrtnjaka ❤️ samo sto su nama oko kuce 2 psa i 4 mačke i ne znam kako bi to opstalo uz njih. Mozda nekako posebno ograditi/pokriti. Kako vi rješavate taj problem? Mozda bih i ja mogla nesto posaditi... ☺️

Sonja8
    04. Veljača 2016. 20:31

Ines, ja imam neku svjetiljkicu uz krevet koju upalim kad spavamo, tj kad je čujem po noći. Daje ful slabu svjetlost, ali dovoljno da je vidim. I imam jednu malo jaču od ove, zidnu, ona je upaljena cijelo vrijeme navečer dok mi ne legnemo... 
    E da, sto se tice onog cjepiva, mi smo u rodilištu dobili to prvo... Uvijek nekako uspoređujem s tobom sto sve imamo, ipak je moja curka samo sat i po mlađa 😉

axia
    04. Veljača 2016. 20:48

Sonja, mi imamo vrt idvojen od dvorista, a u dvoristu 3 psa i 4 mace. I u dcoristu nista ne opstaje, sve pogrwbu, zapiske i tako to. Ogradi ili u teglice ( ja sam tako imala paradajz i mrkvu)
    Renata, i ja planiram cim kasnije, ali vec sad planiram pomalo sto cemo papat na ljeto...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.