Shimmer, meni je mama doselila preko tjedna kako bi se mm mogao naspavati prije posla ali na kraju je bebač dobar pa se i nisu razmjenjivali po noći. To je bilo potrebno samo zato što se ja nisam baš mogla dizati zbog reza pa mi je trebao netko tko se brzo može dići da mi doda bebu.
Inače sad je dovoljno da mi mama dođe malo ujutro napravit ručak i pričuvat ga da se ja istuširam i sl. Da nismo nas 2 sami baš do 5...
Buffy, potpisujem sve što si rekla. Nama je još i problem što ona plače a i vaga nije baš najsretnija tako da mene to još dodatno opterećuje. Tako sam i ja mislila, 2 puta tjedno kupati. Jeste primijetila da im smeta nešto što pojedete? Mi imali opet epizode ko i po noći, sad se tek smirila. Cica koliko joj paše, pa dala nadohranu, popila 30ml i onda za 5 min plakanje i plakanje....pa zaspi na kojih 15,20 min pa opet plakanje pa joj dam ponovo cicu, pa se malo igra s njom pa se smiri pa ispočetka. sad tek zaspala. I danas mi je dva puta bljucnula čak sat vremena nakon podoja. u međuvremenu mijenjamo pelene i danas je dva puta kakala, a piški normalno
Ja imam malo drugačije iskustvo oko pomoći mame i svekrve. Meni je mama uzela isto godišnji prva 2 tjedna iako niti ja nisam bila sigurna treba li, ali ona je htjela pomoći. A i muž nije mogao uzeti godišnji pa ajde...Na kraju bi mi puno više značilo da je uzela taj godišnji malo kasnije, tipa mjesec dana nakon poroda. Rodila sam u bolnici s rooming in-om tako da sam s tehničkim stvarima oko bebe već bila upoznata, oko toga mi nije trebala pomoć, a i muž je bio hrabar pa se odmah naučio sve. Doma smo došli za vikend i ta dva dana smo bili samo muž, ja i beba, nisam nikoga htjela doma. Beba je prva dva tjedna još puno spavala preko dana (ne i po noći :)) tako da sam se ja stigla i odmoriti, a i držao me adrenalin i euforija tako da nisam niti bila umorna. Mama bi mi došla skuhati oko podne, malo smo se podružile, ona otišla i oko 5 bi došao muž s posla. Kuhanje mi je puno značilo, iako je to mogla i sveki koja je u penziji (prva 2 mjeseca su mi kuhale mama i svekrva i to mi je jako jako puno značilo). E ali onda nas je slomilo. Nakupio se umor, grčevi, mali je htio spavati samo na meni preko dana...Tada bi mi puno značilo da je mama bila na godišnjem. Taman se sa 6,7 tjedana ipak malo normaliziralo.
S drugim djetetom bih rekla mami da čeka da vidi kako se situacija razvija pa da uzme godišnji kada osjetim da mi treba pomoć.
Nismo svi isti, ali meni je na početku ta naša nova mala obitelj bila taman i svatko četvrti mi je tu u biti bio višak, narušavao idilu. Pa čak i moja mama s kojom imam super odnos. Ali ja sam i inače takva da volim što god mogu sama i da mi se nitko ne petlja. Tako da na kraju ovisi od osobe do osobe. Ali kad svlada onaj najgori umor, svaka pomoć je dobrodošla :)
Što se tiče jastuka za dojenje, meni je puno pomoglo da sam uguglala jastuk za dojenje i pogledala slike koje su izašle na google-u. I onda sam imitirala žene u kojim pozama su dojile na tim slikama
Lady moj spava na sisi ali samo popodne... ne vuce ni nis nego mu jednostavno mora bit u ustima a dudu nece ni blizu vristi na nju..dok ju u setnji prihvaca.. kazem da je vec karakter ja sam se pomurila s tim da ce se svi koii dodju upoznati i s mojom sisom
.. i moj bljucka..danay sam zvala i rekli da nije nista zabrinjavajuce dok nije cijeli obrok da je to samo ono sto ne probavi
danci dobrodosla i na ovu stranicu...
Jedva cekam da se sve tu skupimo
Pinky tebe još boli rez od carskog? Ja već par dana sjedim na turski jer mi ju je tako najzgodnije dojiti.. bila sam već i u prvom shoppingu i baš sam u pokretu..
Meni je svekrva bila prva dva dana kad sam došla i nisam baš posebno sretna u njenom društvu jer stalno pametuje, sada je došla mama i biti će tjedan dana i baš mi je super pomogne oko svega, i ona mene pita kako i šta za malu a rodila je osmero djece i ne daje si za pravo da mi pametuje... sve me strah šta će biti kada mi mama ode doma
Svekrvi se ne sviđa što muž digne malu kada plače i želi da ju puštamo da plače da ju ne razmazimo, pokušavam joj na ljubazan način reći da se ne petlja i da ćemo ju nositi od 0-24 ako želimo, a zaista je zapravo jakooo malo imamo na rukama.. ali toliko sam osjetljiva na svoju kćer da znam da je samo pitanje vremena kada ću eksplodirati..
I kada sam spomenula da bih išla van sa njom na 5min jer je tu kod nas tijekom dana stvarnooo jako toplo, rekla mi je da sam luda da kud ću sa tako malom bebom da ne smijem s njom van do proljeća xD
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji