Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dillb
    03. Prosinac 2015. 15:54

pozdrav svima.

čestitam novim mamicama. uživajte u čarima i bebicama.
    mene su ovaj put jako boljele alveole kad bi mališa primio cicu. ima drugačiji hvat bradavice nego je imao prvi sin. ali, to prođe. dijete treba stavljati što češće na dojke prvih dana tako da nadođe mlijeko. i u pravu si kad kažeš da je jedan podoj = jedna dojka. sretno s bradavicama, pazite na položaj dojenja, pronađite onaj u kojem vas podoj ne boli i brže će zacijeliti.

lady, moj sinek se uopće nije spuštao u zdjelicu dok porod nije počeo. na pregledu mi je doktorica rekla da je plodna voda početak mliječne i da je to mlada trudnoća da se još neću poroditi i porodila se to veče. s prvim sinom sam bila zacementirana, 4 dana nakon termina (na pregledu plodne vode) doktor je sa amnioskopom izvukao i sluzavi čep. navečer počeli trudovi a s njima i otvaranje.
    kad počne porod - samo se što više opusti. neće ti odmoći ni vizualizacija da se otvaraš, ja sam sa svakim trudom zamišljala da se cerviks otvara... sretno!

za pupak: kupila sam octenisept, tyrosur prašak i sterilne komprese. octeniseptom se očisti pupak od sekreta, prašak pomaže da se što prije posuši, a kompresom se zamota pupčani batrljak (vjerojatno za to da bebu ne grebe po trbuhu).

Tyna24
    03. Prosinac 2015. 15:56

a kad se pocinje plodna voda kontrolirat?
    cure,do kad se pije magnezij?meni nist nije rekla a cini mi se da ste pisale do 37 tjedna?

dillb
    03. Prosinac 2015. 16:00

plodna voda se počinje kontrolirati kada se napuni 40tt, dakle ulaskom u termin.

magnezij možeš piti stalno. i meni je doktorica savjetovala dodatno uzimanje magnezija, ali nisam se baš osjećala najbolje kad bih ga konzumirala. tako da ga nisam ni konzumirala.

LinaKarolina
    03. Prosinac 2015. 16:08

Lady & Pepita vrijeme je da posteno skocite na dragog 

Tyna plodna voda se pocinje gledati oko termina..

JuicyFruit
    03. Prosinac 2015. 16:17

Tyna, ja sam 39+2 i gledali su mi plodnu vodu, valjda jer sam otvorena.

• mama@
    03. Prosinac 2015. 16:32

Pepita cudno mi to kod tebe. Vec si fajn prosla s terminom i ne kuzim zasto ne pokrenu nesto. Zasto te ne ostave u Splitu i gotovo a ne ovako zaj....

shimmer
    03. Prosinac 2015. 16:38

joj pepita, bas mi je zao sto te rasplakalo sve. zagrljaj ti saljem.
    i ostalim curama na cekanju 

a kod mene novost. cula sam se s doktoricom oko termina za skidanje serklaza sljedeci tjedan, a ona ce meni - vidimo se sutra! uspjela sam pomaknuti i depilaciju (jer je to najbitnije ) i eto. vidjet cemo jesam li i koliko otvorena i sto ce biti na ctgu. drzite fige.

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

Pepita2109
    03. Prosinac 2015. 16:44

juicy dakle ne znam točno na kojem pregledu plodne vode ali prvo sam bila otvorena 2 prsta, dva dana poslije 3 prsta i onda je ginekolog rekao mojoj svekrvi da će porod ovim tempom krenuti u roku dan ili dva, međutim na svakom pregledu iza situacija ista, nigdje pomaka, sad zašto je stalo ne znam stvarno, znam da ima žena koje se ne mogu otvoriti, evo jedna je nedavno ležala sa mnom treći porod treći carski tj taj dan su je slali za Split kao nema razloga da se čeka, jer se u nijednoj trudnoći nije otvarala ni milimetar čak ni uz drip ni uz gel ni uz ništa, vidjet ćemo u subotu šta će reći... plodna voda mi je mliječna, meni je bolnica relativno blizu 25min vožnje.. 
    pa nisu te ostavili jer si blizu i u slučaju da porod krene brzo si kod njih a iskreno i bolje da doma čekaš trudove nego u bolnici.. btw za cerviks mi apsolutno nitko nikad nije spomenuo neko vrijeme do termina je pisalo održan poslije sam se počela otvarati i ništa se nije govorilo

LinaKarolina vjeruj mi da bih nisam već tjedan dana i stvarno mu se umiljivam kao mala maca i jedva se oboje suzdržavamo, otvorena sam pa me strah..

mama zbunjena sam i sama, znam da ima dosta trudnica kojima se beba ne spušta pa ne znam šta se mojoj toliko isčuđavaju.. uglavnom doktorova teorija je da ima dosta plodne vode pa da to bebi odmaže da se smjesti, a šta sam sve čula zadnja dva dana, ja ne znam te žene baš vole nabijat komplekse, tipa da se možda ne može spustiti jer je pupčana vrpca omotana oko vrata ili da jednostavno ne stane u zdjelicu...

shimmer hvala ti i želim ti da ti porod krene brzo nakon skidanja 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

axia
    03. Prosinac 2015. 16:45

pepita, reci ti njima nek idu u tri pikse marmelade, osmijeh na lice i nedaj se. znam da ti je već svega preko glave, zaista ne mogu ni zamisliti koliko vas sve koje ste prošle termin ili ste tu negdje a ne porađaju vas. samo hrabro, šaljem ti dobru vibru, znaš, onu koja otvara :)

shimmer, to su super vijesti, dakle i kod tebe pomalo kreće? nisam sigurna, možda si napisala već prije pa nisam registrirala-jesi se odlučila za rodilište?

Pepita2109
    03. Prosinac 2015. 17:06

axia baš si me nasmiijala  zato ja svakoj od vas želim da rodite najkasnije na dan termina, i ne neću biti ljubomorna 

btw sad sam baš gledala šta mi je ova ginekologinja pisala i dakle asc (16mm) plodna voda mliječna, znam šta je asc ali šta je taj 16mm??? moj ginekolog bi do sad pisao samo o plodnoj vodi stihove bez ikakvih brojki

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.