Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ines24
    09. Kolovoz 2015. 22:24

Ako ih vidiš prije mene javi mi :) čitala sam da su ljudi dosta zadovoljni njima...

• buffy
    09. Kolovoz 2015. 22:42

Obavezno javim..i ja sam isto citala a i dosta su povoljna 

10. Kolovoz 2015. 08:45

Jutro okruglice :)
    Sto se tice velicine bebe i uvz mjera,moja je 10 dan ispred termina po uvz-u koji su mi napravili u bolnici na otpustu,ali poslje 12-og tjedna kazu da to vise nema veze sa terminom nego sa osobnim razvojem svake bebe,...to mi je i dr rekla. Pa sad vidjet cemo na kraju 😁mada moja i nema na koga da bude jako visoka ....
    Sto se tice kolica ja sam dobila jedna 3u1,pa ako ih uspje  srediti mislim oprati ne planiram kupovati nikakva,kolica sam dobila prije 2 god,i stoje u podrumu. 
    Sonja8 krevetic je super, sad jedino ne znam koliko tebi igra da ces morati kupiti jos jedan,jer ako sam dobro skuzila u karakteristikama mu pise da je do 9kg,od 0 do 6 mj?

Sonja8
    10. Kolovoz 2015. 08:58

A znam da je za 0-6mj, zato se i razmišljam...a mislim da je i skup. Vjerojatno cemo ipak "standardni" krevetić. Samo sto imamo jako mali stan i malu sobu pa bi nam manji krevet bolje stao, ali za par mjeseci cemo ionako morati veći kupiti pa... Komodica za bebu nam nece ni stati pa cemo bebača presvlačiti u kupatilu na mašini. A moramo se snaći, šta cemo  A za kolica cemo vidjeti, vjerojatno cemo ih i mi posuditi...

Sonja8
    10. Kolovoz 2015. 09:09

Beba ide u našu sobu, naravno. I to je jedina soba koju imamo... Imamo jos dnevni, kuhinjicu, kupatilo i terasu  35 kvadrata+terasa... Tako da...ima da se stisnemo. 
    A razmišljala sam da si za robicu uzmemo (ili damo napraviti) neki viseći ormar...

Ines24
    10. Kolovoz 2015. 09:42

Ja također ne planiram kupovati komodu, ormara ima i previše tako da za robicu ima mjesta 

Želim podijeliti s vama i to da prekosutra idem na uzv privatno  trudnoću vodim kod socijalnog ginekologa, ali privatno odem čisto da budem sigurna da je sve u redu  ovo je drugi put da idem privatno i stvarno sam zadovoljna...

dillb
    10. Kolovoz 2015. 09:57

pozdrav okruglice. eto i nas na radnom mjestu nakon kratkog vikenda. lijepo smo se kupali u znoju i baš sam se veselila kad su me djeca koja su se kupala u bazenu zašpricala. u kućnom bazenu se kupa previše ljudi, pa ga ja samo sa tugom gledam. 

pepita, sa popisa briši šeširiće za dojenje. to možda "treba" curama koje imaju uvučene bradavice. zašto kažem "možda treba", jer sam ja namjestila bebu od 2,5 kg na uvučenu bradavicu i mala je cicala bez problema. 

što se tiče izdajalica, svakako probajte ručno izdajanje. puno je jednostavnije i efikasnije. izdajalica je dobra ako dijete odvoje od vas pa ga ne možete stavljati na dojku. ali i ona se može nabaviti u slučaju nužde ili posuditi. meni je bradavica pukla zbog izdajalice.

ako naučite pravilan položaj djeteta na dojci, jako je mala vjerojatnost da će vam bradavice popucati. u prvim danima će bradavice biti jako osjetljive pa ćete sigurno luftati dojke po cijele dane. nakon dojenja, dojke možete isprati vodom (bolje ne ispirati jer dječija slina povoljno djeluje na bradavice) i namazati sa kapljicom izdojenog mlijeka. purelan krema je najbolja jer je lanolinska, ali i košta pa vam je to bolje kupiti ako vam zaista bude potrebna. 

možete na popis dodati jastučiće za sakupljanje mlijeka ako ne želite biti flekave i mokre. sa mullerovim jednim kuponom možete kupiti 10 kutija a cijena im je 12,90 kn i dobije se neki popust. ili možete nabaviti platnene od neke tete šivalice. bitno je da redovno pratite te jastučiće i da vam nisu mokri na bradavicama jer se onda razvijaju bakterije. 

nosni aspirator je obvezna oprema. bitno je za znati da se bebin nosić uvijek nakapa sa fiziološkom otopinom i onda se "usisava". i bez panike, beba ne zna disati na usta, ali može disati i sa začepljenim nosićem. 

nemojte se fokusirati puno na ograničenja po kilaži i uzrastu djeteta. moje dijete je imalo 10kg tek sa godinu dana i tu kilažu je držao idućih 6 mjeseci. 

što se tiče upala, trudnicama najbolje pokazuje pretraga iz krvi koju nazivaju CRP. leukociti nisu mjerodavni jer je normalno da su u trudnoći povišeni. eto, tako meni moje doktorice objasnile. 

oprostite na dugačkom postu i davljenju, ali nadam se da sam i pokoju korisnu "bubu" bacila u uho. 

p.s. posudila knjigu "Preporod rađanja" - Michel Odent = fantastična je. svakako preporučujem.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.