https://www.youtube.com/watch?v=x17KyAIgT4w
po ovom videu mi se čini da ostaje u ovoj plastici.
i mi ćemo uzeti taj na usisavač, nekako mi se čini da će to našoj zimskoj bebici uz suhi zrak u stanu dobro doći.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
buffy naravno da ću ga podijeliti vrlo rado, pa onda usput ako neka vidi šta bi još mogla dodati super sutra ću ga tu napisati
shimmer ooo onda odlično, definitivno na popisu.. a znate šta sam ja još odredila uzeti baš zbog tog suhog zraka u stanu/kući a to je ovlaživač zraka...
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Pozdrav svim okruglicama...
Ja idem 14.8. ujutro na pregled i ne mogu ga dočekati! Stalno čačkam nešto po netu i tražim zanimljive stvarčice za bebača i čekam neka prodje bar još mjesec dana da počnem kupovati pomalo svašta... Ne mogu dočekati, sve je tako preslatko
Osjetila sam bebicu prekjučer navečer i sad je osjetim svako toliko, u biti taj neki osjećaj u trbuščiću
Inace, osjećam se prilično dobro, jedino što je stvarno preeevruće pa mi je tijekom dana najbolje biti u klimatiziranom, a ako moram nekamo izaći...osjećam se malo slabašno (mislim da mi je to i zbog niskog tlaka 90/60)...
Nadam se da vi malo bolje podnosite vrućine.
P.s.redovito pratim tablicu...sve nas je više! Još čekam da si upišemo svi spol Pa da i to kompletiramo...
mama hvala na informaciji, onda se nema šta razmišljati svakako ostaje na popisu
Sonja8 znam kako ti je i ja tako jedva čekam pregled samo ja znam da će mi brzo i doći jer sam sva u obavezama oko vjenčanja..
Super što si osjetila bebicu,osjećaj je savršen, moja je bebica već baš aktivna, i da dragi je napokon osjetio bebicu baš taj dan kad se vratio sa mimohoda (Oluja) i trbuh mi već poskače i baš sam sva sretna čim se javi
Šta se tiče podnašanja ovih vrućina sam nikako, sve mi češće pozlije u smislu da mi se vrti, oblije me znoj, slabost totalna, ma grozno je.. imam onaj mehanički tlakomjer, ali nikako da skužim kako radi, nema uputa, dala mi ga sveki,a ni ona ne zna da ga koristi, tako da lijepo ću otići do ljekarne i pitati za digitalni nema mi druge ovo je komplicirano
🙏👸👸🙏❤️
Evo mog popisa,ali bez odjeće zato jer ću robice dobiti dosta pa tek kad dobijem ću vidjeti:
-moderne pp (30kom) ili jp 10kom dnevno
-posteljina 3kom
-dječji krevetić
-kolica
-autosjedalica
-ormar/komoda
-prostirka za prematanje
-ručnik 2 kom
-kadica za kupanje
-termometar za vodu
-bočice 2kom
-duda
-nepropusna plahta/gumena
-kod mene još na popisu za opremu pećica za sobu i ovlaživač zraka
-vlažne maramice( iako ih vjerovatno neću koristiti)
-maslinovo ulje/bademovo za kupku (tjemenicu) / kasnije i neka blaga kupka
-vata i blaznice
-pavlovićeva krema za guzu
-štapići za uha za bebu (iako čisto sumnjam da ću ih brzo koristiti, moram ispitati to još, eventualno za pupak)
-fiziološka otopina/sterimar otopina za nosić
-antibiotički prašak za pupak
-sterilne gaze za pupak
-aspirator za nos na usisavač
-škarice tupog vrha
-digitalni toplomjer
-četka sa mekom dlakom (tjemenica)
-čepići za skidanje temp
-protiv grčeva nešto po preporuci drugih mama i to tek kad zatreba
još sam dodala
-školjke za dojenje koje je tu dillb spomenula
-purelan za bradavice (ako ima šta bolje dillb, mama, bilo koja samo recite)
-grudnjak za dojenje
-šeširići za dojenje ( ako će biti potrebno dragi će kupiti)
- izdajalica
Iskusne mamice, ako trebam šta dodati samo mi recite jer i ja sam nova u ovome :P
🙏👸👸🙏❤️
Pozdrav okruglice 😀
Hvala na podrsci,jogurtom se nalivam vec duze vrijeme jer ne pijem mlijeko,pa zbog kalcija.
Sto se tice vrucine,inace sam je uvjek super podnosila,nikada se nisam cak ni znojila jako puno,ljeti se pokrivam sa zimskim prekrivacem nekako mi je uvijek bilo ugodno.Vjerojatno mislite da sam luda,ali evo od kad sam trudna znojim se a lezim,bukvalno ostavljam mokre fleke po posteljini,robi......to mi se nikad nije desavalo,... uz ove vrucine na nas utjecu i hormoni....
Mogu samo misliti kako je onima koje su trudne sad 7,8,9 mj.
Pepita ako mislis na onaj mehanicki sto koriste kod dr,lako je. Stavis traku na ruku iznad lakta normalno obmotas ne stezuci previse,stetoskop stavis u usi,a dijafragmu to jest donji okrugli dio stavis na mjesto na pregibu zgloba obicno tamo gdije ti vade krv. Onda uzmes u ruku onaj donji dijo manometar sa pumpom,na cijoj vanjskoj strani imas onaj saraf koji zavrnes ka unutra kao da zatvaras,kazaljke manometra su na nuli,i onda pocnes da pumpas,kazaljka se po malo dize,e sada ne znam koliki ti tlak imas obicno ja ima nizi pa ne pumpam preko broja 130,ali klasika je da se napumpa inace do 180,i onda stanes vidjet ces da kazaljka stoji na broju do kog si pumpala,onda polako pomalo odvrces saraf i kazaljka ce krenuti na dolje,nikako ne odvrnes do kraja jer ce se ispuhati naglo(takodjer ako ti kazaljka krene sama na dolje prije nego odvrnes saraf moze biti ili da nisi zavrnula dobro saraf,ili da je tlakomjer pokvaren negdije pusta zrak).
E sada najbitniji dio je da kad krenes pustati zrak i kazaljka krene na dolje,kada cujes prvi otkucj to ti oznacva gornji tlk,npr cut ces kada kazaljka dodje do110 i to ti je gornji ili sistolicki,i onda ces cuti otkucaje,onaj koji zadnji cujes je donji ili dijastolicki,npr cut ces zadnji otkucaj na 75. I to je to 110/75 onda otpustis saraf do kraja i skines manzetnu. 😊 Najbolje bi ti bilo da prvo pokusas par puta na nekome,pa onda probas sama sebi. Da se uvjezbas. Sto se tice digitalnog ja najvise volim,obicni. Nekako mi je najpouzdaniji,a digitalni ako zelis kvalitetan koji ti nece pokazivati krive parametre cim se baterija malo isprazni dodju preko 400kn,najbolji su ti omronovi 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji