Ja idem na vježbe od 23 tjedna, sada sam u 26om. Mislila sam krenuti odmah nakon prva tri mjeseca trudnoće ali nikako se nisu formirale grupe za vježbanje..tako da tek sada.. Rade se lagana istezanja, vježbe disanja itd...ako ću se dobro osjećati namjeravam vježbati do poroda. Idem 2 puta tjedno i preporučila bi svima ako se dobro osjećate i nemate nikakvih problema (a i lijepo se malo podružiti sa drugim trudnicama ;o)
Prije nekog vremena sam gledala gdje su zimske bebe pa nisam mogla naci =) A evo vec 137. stranica!
U svakom slučaju i ja imam jednu malu zimsku bebu, Lidiju... upravo smo ušli u 27. tjedan (27+0)
Nama je za sad apsolutno sve OK, niti jedan nalaz ili pretraga nisu upucivali da bi nesto moglo biti problematicno...
Trudnocu vodim kod svoje doktorice (preko socijalnog), a namjeravam roditi u Petrovoj... termin mi je 29.12.
Što se tiče aktivnosti, ja sam baš bila dosta aktivna tijekom cijele trudnoće... idem 2x tjedno na yogu (ne trudničku nego svoju uobičajenu, samo mi je učiteljica izbacila ili promijenila neke asane), do početka rujna sam biciklom išla na posao i s posla... i sad me još uvijek mami da sjednem na bicikl... i minimalno se 2 puta prošetam s psom po kvartu...
Uskoro idem na GO koji sam spojila s porodiljnim pa razmišljam da idem na bazene ujutro plivati, no često to ne preporučuju, ali dosta žena je i išlo bez posljedica... vidjet ću s ginekologicom =)
Rita se rita, ali ne toliko jako koliko sam očekivala :D I jedine su mi za sad tegobe kuk (s njim sam imala problema i prije, a sad me nakon bržeg i dužeg hodanja zna jako žigat) i slična bol u preponi... ostalo sve 5 =))
Eto... stižu mi dugi zimski dani doma pa da se malo družimo =))
Vpavicic dobro nam dosla. Lijepo je cuti vasa iskustva s vjezbama. Ja cu iduci tjedan na pregled i tu glukozu,bit cu tad 26.tjedan,pa cu jos pitat gin.za tu gimnastiku sto preporucuju. Rado bih isla i radi druzenja,jer ovdje nemam nikoga a malo bih se upoznala i sa novim rijecim u vezi tijela i trudnoce pa tako i poroda.
Zadnjih par dana me ledje bole,nemogu stajat na jednom mjestu duze od 5minuta. U prvoj trudnoci sam imala problem sa repnom kosti,pa sve ocekujem kad ce me i to spopast.
Daa,sad ce nam dugi zimski dan,za poludit kod kuce kad se rano smraci.
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
(Imam ful glupi nick jer sam se registrirala davno, ocito ovako za bezveze, a sad mi neda vise da promijenim nick... oh well)
Mene kod stajanja ne bole ledja, vec pete... kod ležanja kuk... kod sjedenja mi se skoroz zaustavi cirkulacija "tamo dolje"... tako da bih najradje da mogu na poslu sve tri poze izmjenjivati... :D
Bok curke...
Kako ste vi i vasi bebaci??
Mene zgaravica muci na svakodnevnoj bazi
Jednostavno neznam vise sta da radim.
Od 4.mjeseca trudnoce ama bas svaki dan je prisutna. Ne pomazu mi bademi,a ni hladno mlijeko...
Cula sam da je soda bikarbona super za zgaravicu,ali nezz dali je ok u trudnoci?
Ima li netko iskustva????
Jutro curke!
Malacurica2 mene isto ponekad žgaravica muči i baš nekad zna biti dosta neugodno. Najčešće mi se javi navečer pa se ne mogu namjestiti spavati. Tada obično spavam sjedeći u krevetu pa se u nekom trenutku spustim u ležeći položaj. Isprobala sam isto bademe, u početku su pomagali a kasnije baš i ne. Sad kad mi se javi žgaravica uzmem žvakaću i žvačem, to mi pomogne. A što se još ležanja tiče, negdje sam pročitala da je najbolje leći na lijevi bok i umiriti se, tada se ta kiselina koja nas muči teže vraća. Kad nisam bila trudna znala sam uzeti malo sode bikarbone kad bih imala žgaravicu i to mi je uvijek pomagalo. A sad i ja ne znam jel se smije to u trudnoći, zaboravila sam ginekologa pitati.
Baš sam jučer bila na kontroli i povela sam muža. Vidio je bebača prvi put i cijeli se raznježio baš je bio sretan ko malo dijete. Inače sve ok s bebicom, vidjeli smo mu i pišu pa smo se i sami uvjerili da je dečko.
Ostale curke kako ste? Baš mi fali dopisivanje tu u ovoj temi, a svi pobjegli na face...
Jutro!
Ja sam evo ušla u 28.tj i sve je ok, jučer sam bila na kontroli.
Što se tiče žgaravice imala sam ju i ja, sad malo rjeđe. Ja sam pitala dokt šta smijem uzeti pa mi je rekao da u ljekarni postoje nekakvi bomboni ( zaboravila sam kak se zovu ) protiv žgaravice. Najbolje da odete u ljekarnu pa pitate kako se zovu i da bar malo pomogne.
Jutro drage moje ovdje je bas zamrlo.ni ja nemam fejs pa stalno ovdje provjeravam ali slabo poruka bude.
Neznam vam nista za zgravicu,meni se javi otom-potom i hvala bogu netraje dugo i nije jaka.
I ja sam jucer bila na kontroli i pila glukozu.nije strasno kako su me ispripadali da je gadno za popit. Jednostavno bistra voda samo slatka kao da su secer razmutili. Ali je puno kolicinski za popit oko 3dcl. Vec sam pisala da smijem doruckovat,i na recepciji me prvo pitala jesam li jela. Izvadili krv iz prsta,to popila i za 1 sat opet izvadili krv iz vene.i to je to,a u medjuvremenu obavili normalan pregled.
Sutra moram nazvat za rezultate.
Moja curica se jako rita,cak me nekad i boli stomak od njenih udaraca,ali najvaznije da mi je ona dobro.
Kako vase bebice?javljaju li se?
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
Sjetila sam se i ja da mi je jedna ženska isto spominjala te neke tabletice bonboni za žgaravicu i njoj je samo to pomagalo, ali nažalost se ne sjećam imena.
Nutella ja planiram ujutro ići raditi taj test za šećer. Meni je moj ginekolog rekao da moram strogo biti na tašte prije tog testa, a ti si ipak jela?
Sortiraj odgovore
Najstariji