Hej curke,evo i nas...
Prvo- nutella, iskrene cestitke na curici.
Drugo- malo-sunce moguce je da su ti vrijednosti vitamina niske,to cesto izazove nizak tlak,takodjer bi trebalo da pijes punooo tekucine.
Dali pijes ikakve prenatalne vitamine?
Inace,i mi imamo kontrolu za OGTT za 3 tjedna.
Ono sto bi svima preporucila je da ponesu 1 limun ili limetu koju ce cuclati/lizati nakon sto popijete veliku kolicinu glukoze.
Tako si mozete malo pomoci za vrijeme pretrage.
Eto,mozda nekome pomogne
A daj mi recite cemu to uopce ta glukoza?sta ce vidjet prije toga i sta poslije toga?koji je rezultat dobar a koji ne?
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
Ogtt ce utvrditi dali su vrijednosti secera u krvi u granicama normale,ili pak snizene,povisene.
Da bi granice GUKa (secera u krvi) bile uredne,nasa gusteraca treba ispustati dovoljno inzulina. Zato pijemo glukozu da vidimo kakve su nam vrijednosti secera,odnosno kako inzulin djeluje.
Ovo je vise manje svugdje rutinska pretraga pa nema potrebe da se uzrujavamo...
Ne brini,bit ce to sve ok
Kod nas u Hrvatskoj dok dodjes na red umres od gladi..nitko ne gleda na to ja cim otvorim oci sam gladna hehe..ma kolegica mi je pricala za to vadjenje krvi i za glukozu..kaze da joj porod bio lakse obaviti nego taj nalaz 👀👀
Kika
Ista sam,cim progledam jela bih.i moram jesti inace mi je jako slabo.
Ima jos do tog testa pa javim vam kad ga obavim lako je proslo.a nadam se da nece bit los test...a jedem puno slatkisa
Malacurica2 pijem elevit prenatal, ali moram priznati da ih baš ne pijem svaki dan, nekad zaboravim. Na sljedećem pregledu ću pitati ginekologa za savjet. Meni su neki preporučili da pijem kupinovo vino za nizak tlak, pa sad ja ne znam smijem li to u trudnoći.
A što se tiče tog ogtta, ja se nadam da ću to preživjeti s obzirom na moj nizak tlak, muka mi je i kad pojedem a kamoli kad ništa ne jedem
A da o slatkisima ne pricam..uzasno koliko ih jedem uhh..ja za bolove pije Paracetamol..i iskreno pomaze mi..mada gledam da ih sto manje pijem,ali ako bas boli jbg.popijem
Kika
I ja pijem paracetamol ako bas moram za bolove.a vec mi je 6mjeseci i mogu se pohvalit da mi dosad nije trebao.u prvoj trudnoci sam ga pila par puta.
Trebala bi pod hitno zubaru a nisam sigurna dali ce mi htjet sta radit dok sam trudna,a do kraja trudnoce ce me zabolit 100%
Sortiraj odgovore
Najstariji