ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    04. Travanj 2022. 14:21

Red Fox, meni je ovo fakat šokantno. A tak je nekak i meni bilo kod mog ginica kad sam se zadnji put rasplakala u ordinaciji. Prebacila sam se u drugu ordinaciju, al ostao mi je taj neki strah i jako mi je neugodno kad moram kod te žene ici. Kod privatnika se osjecam puno ugodnije, al je to luksuz tak da nije da sam baš sretna kaj moram tako. Baš mi nije jasno kak mogu bit tak hladnokrvni prema nama, kolko god da tisuca pacijenata imaju. Kuzim da oni nemaju nikakvih osjecaja oko toga, al da odbijaju misliti na pacijenta i kako on to prozivljava, ne znam, meni to nije jasno.
    A kako izgleda to vodjenje trudnoce u bolnici? To mozes sama traziti pa na uputnicu? Kaj nije da moras imati neki razlog za to?
    I kad oni odluce kad vaditi betu? Kad sam imala spontani i dosla u bolnicu rekla mi je zena da ona ništa ne vidi i da je izašlo prirodno i da se ne brinem dalje oko niceg. Nije spominjala betu uopce. 
    Inace, imala sam bas jako krvarenje, dugotrajno i puno ugrusaka. No to su mi rekli da je sve normalno.

Red Fox
    04. Travanj 2022. 14:28

Zarica ja zbog prve trudnoće u svakoj sljedećoj imam razlog tražiti da hoću da se vodi u bolnici, mislim da to u mom slučaju gledaju više zbog psihičkog stanja A izgleda ti isto, samo svaki mjesec ideš u visokorizičnu ambulantu umjesto kod svoje ginekologice i vodi te jedan doktor kroz cijelu trudnoću. Mislim da je ova mene poslala na betu jer valjda mislila da sam mutava pa sam umislila crtu. Sad sam ju zvala pa mi je rekla da se javim nakon iduće menstruacije za pregled. Ja sam se sad baš šokirala kolko je ugrušaka bilo, uvijek sam mislila da je to ko malo jača menga. Kad si dobila nakon toga?

Red Fox
    04. Travanj 2022. 15:09

Uzas 😳 ja sam iskreno bas malo skepticna kak oni obraduju te uzorke, jer su meni na svetom duhu uvijek nasli nesto (tipa Klebsiellu pneumoniae), a kod socijalne mi je uvijek sve ok. I to sam usporedno radila u prosloj trudnoci pa zato da budem sigurna. Dode mi da sve briseve nosim k svojoma na posao, imam vise povjerenja u veterinare 🤦🏼‍♀️

mrgud_zg
    04. Travanj 2022. 15:29

Evo me. 🤭 Nama krenuli radovi na kući, mama nekaj isto u radovima, "pala" korona pa krenuli tereni, nemrem se sastati sama sa sobom 🙈
    Red užasno mi je žao citat cijeli rasplet. Želim ti da čim prije dođeš k sebi i da ti se ostvari nova trudnoća kad si poželis 🤞 
    Ovo za ginekologe se slažem. Al često i za sve ostale doktore. Meni je moja gin dobra al je na drugom kraju grada i to me izluđuje, plus što ih je nemoguće dobit na telefon. Nedavno sam zvala puna 2 tjedna svaki dan i na kraju poludila i sjela u auto i otišla se naručit. Srećom pa samo idem na redovnu kontrolu. A jednostavno ne želim plaćati privatno jer kad zbrojim kolko od plaće izdvajam za zdravstvo muka mi je...
    Petra sretno s poslom, držim 🤞 da dobiješ ono kaj želiš. 
    Kaj se tiče promjena posla, iz struke biologa rekla bih da nije baš lako, frendica je godinu dana unaprijed prije završetka doktorata znala da će ostat bez posla, tolko i tražila, nista nije našla, na kraju uzela poticaje od države i otvorila neki mali obrt nevezan za struku 🤭
    Kod nas još uvijek nema zamjenica ni padeža. Al svakim danom po malo dolaze nove riječi pa nas i to veseli. Spavanje i dalje koma 🙄. Čupanje i dalje aktualno. Zarice kako Draganje po trbuhu kod vas 😉?
    Kod nas trenutno jako izražena sramežljivost. Kad negdje dođemo želi samo kod mene u krilu bit i skrivati se i baš mu treba da se opusti. Kad se opusti je najveći štetočina 🤣  i kad idemo negdje gdje mu se neda i dalje me maltretira da ga nosim, to me izluđuje 🙈😖 tantruma srećom nema puno u zadnje vrijeme. 

Grizli
    04. Travanj 2022. 18:55

Red fox zao mi je da je tako zavrsilo. Iz prve ruke ugrusci su sasvim normalni. Mozes imat takvo krvarenje i do 10 dana jer se ljusti maternica bez obzira sto je kratka trudnoca.
    Za ginicku i sestru necu nis komentirat jer mi se kosa na glavi digne na takve, al ja sam takva da ne sutim i ne pređem preko nicega vec neko vrijeme. Kažem sto mi na umu, posebno u tako nekim situacijama di me i emocije ponesu. Ja moram priznat da sam na srecu ili neznam kako to nazvat svaki put imala ok iskustvo sa ginekolozima raznim u svima svojim situacijama.
    Meni see isto dogodilo kao Losi da kod privatnice sam imala uvijek nešto lagano problematicno i trebala ponavljat kontrole kao, a paralelno u bolnici i kod socijalne gin nalazi uredni. A svi su ih uzimali po istom principu.
    Nego znam da ste neke pisale o kinetički pijesku da ste ga uzeli klincima pa me zanima kako je sad nakon nekog vremena? M je odusevljena s njime, neka ga doma i razmatrak da za Uskrs kupio za poklon. Pa me zanimaju vasa iskustva?! 

MaRe
    04. Travanj 2022. 21:26

Mikio ne bi,kinetički je meni više ko puding...ne rasipa se. 😁
    Red znači gin je prestrašna....toliko odvratne da mogu bit ne vjerujem....ali kakva je moja bila u Ri kod koje sam išla na početku trudnoće...ajme..plače mi se kad se samo sjetim. A druga u Os i sad ova kad smo se preselili..ma divota od gin...znači papu mi napravila da ni osjetila nisam a kod one kravetine u Ri nisam sjesti mogla dva dana koliko je gruba bila. Ugrušci su normalni...meni je krvarenje trajalo skoro 20 dana...u početku je bilo onak točkasto pa sve jače i obilnije dok nije plod izašao i poslije još možda par dana i gotovo. Iduća m mi je stigla na vrijeme.
    Grizli je spomenula Uskrs...šta im planirate kupiti... nemam ideje jer mu ništa ne treba...kontam da će slatkiši biti na tapeti jedino. Btw nedavno su bile knjige na akciji i ja naručila jedno 5-6 bojanki... bile 50 i više posto na akciji... oduševljena sam...pogodite tko boja od nas dva 🙈🤣🤣
    On voli naljepnice lijepiti pa mu ih ja započnem a on lijepi okolo :) 

Grizli
    04. Travanj 2022. 22:14

M se bas lijepo igra sa kinetickim pijeskom kod moje sestre, svaki put tad smo tamo ona se s time zaigra full. Zato i razmišljam popustiti i kupiti iako smo kao rekli da to necemo u stan. Al zbilja se ne rasipa tako. Mene je isto odusevilo. Mozda samo bi bio problem da se raspe u tepih cupavac 🤪. 
    Losa jel to neki onaj u kovcegu kao? Ja sam tog gledala cini mi se prakticno.
    Ni kod nas nisu nikad doma bili neki pompozi pokloni za uskrs, al smo uvijek dobile veliko jaje cokoladno. Najvise mi je bilo zabavno sa tsatom pripremat gnijezdo za zeku kao. To je bio bas neki moment s njime 😞, al kako je umro bas oko Uskrsa nekako za mene je taj blagdan postao kao manje bitan i zelim sa mojom M stvorit neke nove momente i drukcije. 😏

MaRe
    04. Travanj 2022. 23:01

Ja nisam nikad pripremala gnijezdo jer smo imali jako puno narcisa (zečje cvijeće) i onda bi "zeko" ostavio pisanice i tak slatkiše po tim grmovima po cijelom dvorištu i onda bi tražila to posvuda...al svake bih godine negdje zaboravila neko jaje ili nešto 🤭
    Mi kak smo radili nešto po dvorištu muž mi je s bagerom iskopao narcise i sad su mi se raširili na sto strana... planiram isto tamo staviti A poklončiće ako ne bude kiše.

• Zarica
    04. Travanj 2022. 23:21

Red Fox, aha kuzim, ma i ja bi na tvom mjestu na bolnicu ciljala za ubuduce. Meni je stigla otprilike mjesec dana nakon krvarenja. Znam da oko toga nisam morala brinuti, tako sam nekako i ocekivala. 
    Sto se tice tih pregleda, meni inace ko da su ti kanali malo drugaciji nego normalnim ljudima i svaki pregled me boli i neugodan mi je uzasno. Dok nisam dozivila zadnji papa test koji nisam osjetila uopce, nista. Najavio mi je da ce biti jako oprezan zbog mojih krvarenja. Do tad nisam znala da je to moguce pa si mislim pa zakaj tak uvijek ne rade, nije trajalo nis duze nego inace, hhhh
    mrgud, on i dalje voli dragat trbuh. Pa me pita oce dobit busu ako ode spavat:) Pa on daje mojoj busi piti, pokazuje joj autice i tako to Najbolje mi je kad nas nabraja na kaucu pa veli da smo skupa ja, on i busa. 
    Moji necaci imaju kineticki pa znam kak to bude, al prilicno sam sigurna da bi ga kod nas bilo posvuda. Kao sto bude i play dougha, a isto je kompaktan i kao super. Moj mali je talent za razmrvit stvari i prosut ih posvuda. No vjerojatno cemo svejedno ga kupit kad naletim negdje
    Mi za Uskrs nemamo poklone, nebu ni cokoladnog jaja, hehe. 
    mikio, ak se dobro sjecam prosli Uskrs ste dobili kamion tih vocnih stapica i tih stvari iz dma od svekrve, znaci opet bu :D

MaRe
    05. Travanj 2022. 06:08

Loša spominjala si nesanicu...pa evo 🙋🏻‍♀️ Nisam imala koronu, nisam trudna i nije pun mjesec....spavam nikako xD Odem oko 11-12 spavati i probudim se oko pola 5...daaaanima 😭😭 Probala sam npr ne paliti mob da vidim koliko je sati..nije upalilo... samo bi se vrtila i okretala. Probala sam ranije ići spavati pa još gore... ranije bi se budila.
    Zarice da i moj je majstor u mrvljenju...Imao je cijelo pakiranje play dough...kad bi izvadili iz posudice neko vrijeme bi se igrao a onda bi uzeo žličicu i na najsitnije dijelove mrvio 🤣 Al mu dam onu podlogu na šta tanjure stavljamo pa na tome mrvi i onda mi lako to sve pokupiti a s poda odmah usisam jer ako stanes u to ajme meni je za odljepit s čarape 🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.