Moj jede sve...salamu,paštetu,hrenovke,slaninu... kobasice i ostalo mu se ne sviđa. Najdraži doručak mu je salama,kruh,abc sir i ketchup....sve mu nasjeckam i sam slaže i umače kako hoće. Ja jedem sve pa tako i on...dok mm naprimjer samo suhomesnato jede, ovo ostalo nema šanse.
mikio, sjecam se nekad prije dok je moj muz jos uzimao (mada i tada rijetko) pureca prsa salamu, da je uvijek gledao da bude mesa preko nekog postotka, milsim 75%-80% mesa. I to je bilo fakat rijetko da bi naletio :D Sjecam se da je za tu jednu jedinu znao unaprijed pa bi nju uzimali kad bi naletili, al nez više koja je to bila.
Mi krenuli ovaj tjedan u vrtić nakon one beskonacne izolacije. Mali nije nešto najsretniji zbog toga, al ok se držimo. Ovaj zadnji vikend mu je prošla iritacija desni i baš mu se i raspoloženje potpuno transformiralo. Oni silni tantrumi i loša volja je samo nestala. Nadam se da će potrajat ovo raspoloženje.
Simbalija nadam se da ste sada već skroz dobro. Mogu si misliti kroz kaj ste prolazili. Meni je najgore kad vidim da se pati, a nemrem mu pomoći.
Kaj se tiče hrane, moj jede baš sve. Ja najčešće kupim deluxe pureću šunku ili pileća prsa, gledam sastav obavezno. Našalost ne postoji nijedan mesni proizvod koji nema u sebi E250 koji je navodno najgori, no on daje mesu lijepu rozu boju, inače bi sve izgledalo trulo sivo. Gledali smo muž i ja neki dokumentarac o mesnoj industriji i kak su stopirali znanstvena istraživanja oko toga. Ak bi na sve tak gledali, ne znam kaj mi nam ostalo za jesti (od pesticida, pojačivača, slladila...)
Sad već tri dana mali izvoljeva oko hrane, lazanje nije htio ni probati, tražio je špek za ručak pa smo mu dali. jučer smo imali grah i leće i to je smazao cijelu zdjelicu. Odlučila sam se prestati živcirati oko tog jela. ako hoće jede, ako ne ne. Nadam se da će proći i ta faza. Uostalom i u vrtiću dobiju salamu za užinu.
Imamo malo problema u vrtiću. Prvo je bio jako povučen i nije htio baš ni pročati ni niš. I jučer mi teta kaže da sad baš izravno pokazuje kad se ljuti ako nešto ne smije. Npr. uvijek nosi medu u vrtić i ne daju mu da bude na stolu dok jede, to njega strašno naljuti i onda viče i gura tanjur od sebe. ne čudi to mene jer to zna i doma raditi. uglavnom pitala sam tetu kaj da radim, ona mi je rekla da samo pričam i objašnjavam i da je to samo faza. Lavica,eto još jednog živčenjaka imamo na forumu
Evo meeee! Lagani kaos doma pa nikak na forum... Nemam pojma uopce kaj sam zadnje pisala ali ovako, update... Jedan razgovor za posao prosao i na zalost odlucili za nekog drugog (mjesto stanovanja ima je bio problem 🙄), drugi razgovor za posao za sada cekam odgovor nakon drugog kruga razgovora koji sam imala jucer i online testiranje za treci posao prosla, zvali me sutra na razgovor a u cekanju mi je jos jedan natjecaj na koji cu se prijavoti ako ne prodje ovaj od jucer 🤣... Uglavnom... Napeto je
Cure su prosli tjedan bile u pon u vrticu i to je bilo to do danas 🤦🏻♀️... Vidjet cemo do kad ce izdrzat sad.
I samo da se lagano referiram na temu posla, rada u struci i ostalog... Ja sam od petog razreda osnovne imala zacrtan svoj cilj, veterinar i nista drugo. Dana nosam radila u struci no ne smatram to propalim godinama sto se skolovanja tice. Zavrsila sam to za svoj gust a ro sto me zivot odveo na neki drugi put ne vidim kao nesto lose. Super sam se snasla u ovom poslu i ok je. Sa 41 godinom, uz 4 klinaca nije lako mijenjati posao no meni treba nesto novo, volim izazove, volim uciti tako da, iako naravno da postoji doza straha, uzbudjenje je to sto me gura i daje vjetar u ledja. I treba gledati siroko... Pa sto ako nema posla u struci, trazite dalje nesto mozda se iznenadite i nadjete u sasvim druhoj bransi i bude vam super. A sada floskula... Zivot je prekratak!!! 😅
Tantrumi... 🙄... Probajte u isto vrijeme smiriti dva tantrumasa... Dakle... Koje to frekvencije budu... Sva srwca pa smo na selu inace da smo u zgradi socijalna bi mi svaki dan bila na vratima 🙈
Red Fox 🥳🍾... Cestitam draga, neka sve prodje skolski ❤️
Beba pusti godine, rodila sam s 39 curke. 5 godina smo pokusavali prije M, pa nam je jos sigurno trebalo 3 godine za J... Nitko nebi prije 10 godina rekao da cemo mi imati cetvero klinaca. Tak da samo polako 😉
Damnarexx javi jel sve ok
Svim bolesnima 🤗🤗🤗
url=https://lilypie.com][/url
Petra bas sam se pitala kak je prošlo. držim fige da dobiješ onaj posao koji je najbolji za tebe. Ja sam isto imala snove braditi u ambulanti ko veterinar, al nije mi sad nimalo žao. ne bi nijedan drugi faks završila da se mogu vratiti iako me odveo u skroz neke druge smjerove. Kak stvari stoje možda i mene čeka ista priča s traženjem posla, tak da mi se zapravo super
poklopilo da uspijem još jedan porodiljni iskoristiti u miru. u svakom slučaju sretno i javi novosti kad stigneš
Hahahha LoSa, ma sta će ti Nobel 🤣🤣🤣😉
Slažem se za hranu, sve je to u dozvoljenim kolicinama, moj jede hrenovke jednom mjesečno, salame 3x mjesečno ali gledam da je delux ili neka bolja sunka, jako voli pršut ali jednom mjesečno ga jede ili 2x, pastetu argetu tuna ili kokokrema. Mislim da je to ok. U vrtiću isto dobiju salame.
Petra, tebi kapa do poda 😊
Mi smo u fazi kad plače jer mora u vrtić 😔 i plače ako nije po njegovom, i za sve govori ne. Ali mi ga ignoriramo i nastavimo po svom i u 90% slučajeva prestane plakati odmah.
Ja sam jedna od onih koja voli citati deklaracije i birati sto jedem :) Dio zdravog stava prema hrani mi je da ponekad uzivas i u 'zabranjenim' stvarma, tako da kad hocu junk kupim si bueno, odem u mcdonalds il napravim to vec zaprav :D Al kad necu onda gledam, usporedjujem i pokusavam sto kvalitetnije izabrati, to me ne opterecuje vec upravo suprotno. Skroz sam drugi tip od ovog da sve sto je na policama je ok jer je proslo neku regulativu. Kad sam se osamostalila i osvjestila oko toga izgubila sam preko 10 kila, bez ikakvih dijeta, samo promjenom prehrane, odnosno obracanjem paznje na to sto jedem (i uz malo dodatne rekreacije) Ne kazem da je to uopce cilj prehrane, meni se samo dogodilo kao pozitivna posljedica.
Petra sretno da dobiješ najbolji posao za tebe!!
--
Slažem se sa Losom da bih mogla sve raditi, zapravo sam i radila sve dok sam studirala, u hotelu, u kuhinji, konobarila, vršila promocije, radila u dućanu. Sad imam već i xy edukacija iz Algebre i upisala sam postdiplomski i zapravo uživam u obrazovanju, totalni sam pobornik cjeloživotnog obrazovanja. Ne radim u struci, i ako bi netko rekao bačenih 5godina u vjetar, meni uvijek dobro dođe ta diploma jer imam obrazovanje u najrazličitijim mogućim sektorima što je ljudima super kad vide moj CV.
--
Što se tiče hrane, vjerujem da sam bila zdravija dok sam čitala deklaracije jer vjerujem da smo ono što jedemo. U zadnje vrijeme mi je to stalno na pameti ali nikako da krenem paziti.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Cureee 1000 stranica smo ispisale❤️❤️
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Bas sam gthela komentirat 1000tu stranicu :) mikio, tajnica i kuhanje kava je bio moj zadnji posao prije posla u struci :D A najvise od svega mi se svidjalo bit dadilja, tu sam bas uzivala, a i zarada je bila najbolja.
.
Evo mi docekali nas pregled u Klaicevoj, bas je dosta ljudi. Nekak su mi se ocekivanja spustila cim sam vidla guzvu:D
.
Petra, drzim fige. Zvuci bas uzbudljivo :)
Sortiraj odgovore
Najstariji