ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    18. Ožujak 2022. 07:05

M ima vec sablonu da 3 dana priie punog mjeseca divlja po noci i trazi mlijeko piti 2-3 puta, a ne popije nego 2 gutljaja. Izlude nas te noci. A tako je bas svaki mjesec. Sad si v3c navečer u friz pripremimo bocu mlijeka i samo zgrijemo u mikrovalnoj kad pocne dernek. I sjetim se onda cesto Lavice kad mi je srusila snove i iluzije da djeca od 2-3-4 god se ne bude nocu ovako bez veze.
    Mikio ako ti ne treba potvrda bolje ne ici. Mm je najvjerojatnije imao koronu kad i nas dvije al on ima pptvrdu od 3.dozi koja mu vrijedi jos 9 mjeseci, a da je isao na pcr bi dobio na 6 mj samo novu potvrdu jer smo culi da to znaju tako napraviti. Bio je s nama doma do kraja moje izolacije.
    U grupi od M se pojavile vodene kozice... Jel znate koliko dana je osoba zarazna. I jedno glupo pitanje dal ona djete mora biti izolirano i od osoba koje au preboljele ili moze di oce samo da nije u kontaktu sa djecom? Jer ako dobije ne moze u vrtic su rekli. 

• Zarica
    18. Ožujak 2022. 07:35

Grizli, vjerujem ako dobije da bude imala svrbez i popratne tegobe pa vam ni ne bude do toga da bas tumarate. To se bojis zbog putovanja? Inace mi se nismo nikad izolirali kad bi imali kozice (samo bi pazili da nam ne dolaze ljudi koji ih nisu preboljeli). Mada moj tata ih je imao 3 puta tak da sve je moguce
    mikio, izgleda da nisu smanjili. Moj mali dobio jos 10 dana od kad mm zavrsi izolacija. A meni su rekli da nisam bitna jer sam imala pcr pozitivan nedavno, znaci ja sluzbeno nisam u izolaciji A inace moj mali ima i potvrdu o preboljenju od pedijatrice za koju su mi rekli da im nista ne znaci i kakva je to potvrda ak nije bio na pcru. Znaci pukla sam. Nadam se bar da nakon ovog neko vrijeme se necemo zarazit, a ovi u vrticu ipak priznaju njegovu potvrdu po naputku tih istih ljudi tak da cemo valjda bit mirni neko vrijeme. Tak da zakljucak, osim ako nisi jako savjestan gradjanin ili ti ne treba produljenje potvrde - ne ic na pcr! 

mrgud_zg
    18. Ožujak 2022. 07:48

Pa po jučerašnjim novim mjerama je za djecu predškolske dobi ukinuta samoizolacija osim ako kontakt nije iz istog kućanstva (i naravno ako dijete nije potvrđeno pozitivno). 🤣

• Zarica
    18. Ožujak 2022. 10:14

On mora bit u izolaciji jos 10 dana, a vec je od petka inace doma, i to zato sto je negativan, u tom slucaju izolacija najduze traje 'jer ko zna kad se moze razvit bolest '. Rekli su mi da mi pedijatrica moze to ukinut pa da ju nazovem i ako ce ona smatrat da je to ok onda nek se ukine. Mislim...Pa ti vidi, svakih 2 mjeseca po 20tak dana + standardne bolesti izvan tih 20 dana, neki komotno mogu otkaz dat. 
    I mali ima ful upaljene desni, smrdi mu iz usta i sve ga boli u celjusti, a ja ne mogu na pregled zbog izolacije

Grizli
    18. Ožujak 2022. 12:06

Zarice mi vec otputovali pa kud puklo da puklo. A pitam zbog sebe 🙈. Ja nemam antitijela na kozice jer sam ih dobila bila kao novorođenče. Nikad poslije se nisam zarazila al ono nije bas sad svejedno posebno jer mi je imunitet 🍌! Pa cisto da znam ako M dobije dal moze ju cuvat moja mama dok smo mi  na poslu jer znam da par dana ne smije u vrtic. A i upitno je dal se uopce mogla zaraziti jer dijete iz grupe je jucer dobilo kozice, a ona nije u vrticu vec 2 dana. Jedino neznam koliko dana je ta curica bila zarazna prije pojave simptoma.
    Necak je morao biti u izolaciji 10 dana od zadnjeg kontakta sa sogorom, al oni su  se odvojili i tako rekli epidemiologu pa je mali bio samo 3 dana nakon sto je njima zavrsila izolacija.
    Losa imam i ja obe potvrde, al u Italiji mi nije vrijedilo jer za restoran su priznali samo 3.doze ili 2 doze i preboljenje na jednoj covid potvrdi, a ja sam imala dvije odvojene i stalno bacalo crveno na oba iq koda Na kraju u shopping centar isla si uzet jesti. To govorim o restoranu u Ikei sta smo isli za vikend u shopping. Al tako je cijeli sjever Italije. Tako je sestri i sogoru bilo, al oni su isli u Milano i tamo je jos strože, mislila sam da je to samo tamo jer ipak su bili najpogodeniji u onom prvo valu, al vraga svugdje je tako. 

MaRe
    18. Ožujak 2022. 12:13

Hvala na prijedlozima 🤗 Probat ću s Biovitalisom jer od Mixe mu je prije još gore bilo. A derma mu pomaže al mi treba nešto lakše da ga mogu mazati poslije kupanja i tak jednom dnevno barem jer mu je baš hrapava koža kak je suha.
    Zarice javi iskustvo s maslacem kad probaš 😁 I ja sam razmišljala o bademovom ulju al isto 🤷🏻‍♀️
    Omg za samoizolaciju...znači ladno je mjesec dana samoizolacije...netko tko nije za stalno il ne može raditi od kuće može se pozdraviti s poslom 😏 
    .
    Zab sam kom za mob...i ja sam sad na Xiaomi Redmi 10 i odličan mi je...baterija mi traje 24h i duže s time da dosta igram igricu i gledam video. Prije njega sam imala Samsung S9 i užaaaas... ništa mi zvučnik nije valjao tak da sam Samsung koristila za net itd a stari honor za pozive 🤣 Sad napokon ne vučem dva moba za sobom.
    U biti sam htjela kupiti Huawei P20 al skoro pa nijedan Huawei il Honor nisam našla na nijednoj online stranici...bio je samo jedan i to najnoviji model al pamet me još nije ostavila da dam 5+ tisuća za mob 🙈 nisam ja ko mm pa kuka kad mu padne 🤣 

• Zarica
    18. Ožujak 2022. 12:32

Joj Grizli, mislim da bi se cjepila radje protiv kozica da ih nisam preboljela. I mm je nedavno iz istog razloga, mislim da cak s dvije doze je trebao. Al sad je miran, jer ocekujemo da ce se mali kad tad razbolit. A to je bas zarazno, mozes se zarazit i prije nego su se osobi pojavile kozice, a i inkubacija traje nekih 10tak dana mislim. 

Grizli
    18. Ožujak 2022. 12:55

Znam Zarice. Problem je nastao sto mene kad sam bila na ivf postupku su slali na hzzjz na testiranje, i nalaz je dosao kao da imam antitijela, al nesto jako sitno, međutim kad sam ponavljala nakon sto sam zatrudnila uspjesno ispalo je da su 0. Kasnije uvijek nalaz bio da ih nemam. Onda ppcela korona i necemo kao sad to ima vremena, na kraju klinac. I trebala sam cekat 6 mj od cjepljena za koronu pa dosla deuga doza i tako ide vrijeme. Sad bas nisam happy al tako ispalo

Simbalija
    18. Ožujak 2022. 14:30

Hmm za kozice je inkubacija 14 dana ako se ne varam i ako pokupi dosta dugo ne može u vrtić, dok god joj se ne osuše i ne otpadnu,  a to može trajati dosta.
    --
    Meni G preksinoć u pola noći izrigala cijeli krevet,  još je rigala 5 puta preko noći, ujutro jaki proljev.  Jučer je imala 100 stolica valjda,  svako deset minuta bi joj malo pobjeglo i povraćala je dosta. A moram je odmah presvući jer ima strašno osjetljivu kožu i odmah bude jako crveno od kake. Bez obzira na presvlačenje joj se sve upalilo.. Sinoć je i zakurila na 39. Sva je jadna brižna i ništa neće da jede..

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Simbalija
    18. Ožujak 2022. 17:18

Nije cijepljena, a vidim da je dosta rote okolo..

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.